Dušan PN 160 Napisano Maj 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Blackened je napisao: Bas gresis - primer pokazuje potpuno suprotno. Hornet 750 A2 48ks 1/4 mile 14s+ (0 - 100kmh oko 5.5s) Bandit 650 77ks 1/4 mile 12.0-12.2 (0 - 100kmh oko 3.`1-3.5s) Ovo je neuporediva razlika u ubrzanju, kada bi bili jedan pored drugog, na 400m Bandit bi bio ispred preko 70+ metara, a od 0 - 100kmh Hornet bi delovao kao da stoji posle par sekundi. Verovatno si vozio na nizim obrtajima - nisi koristio svu snagu bandita i obrtaje. Prenos, tezina apsolutno da, ali samo obrtni ne govori nista, nego snaga tj (snaga je obrtni momenat na odredjenim obrtajima) dok se ne znaju obrtaji motora, obrtni ne govori dovoljno - jer snaga je brzina obavljanja rada, odnosno koliko se puta obrtni moment primenjuje u jedinici vremena. Da se vratim na primer kolege. Kawasaki GTR 1400, maksimalna snaga je na 8800rpm, a obrtni na 6200rpm. Najbrze ces ubrzati ako ubrzavas u svakoj brzini od grubo 7000-9000 (menjas brzinu na 9000) nego da to radis od 4500-6500 (saltas na 6500). Iako je u prvom slucaju malo manji obrtni, mnogo veca snaga je, plus prednosti prenosa sto si duze u kracoj brzini. Ti si na početku pričao o jačini ubrzanja. Pa sam se ja i fokusirao koji motor će jače da povuče. Hornet bolje povuče od 4000 do 6000 rpm nego Bandit od 10.000 do 12.000 rpm ili 8.000 do 10.000 rpm gde mu je najveći obrtni moment. Međutim Bandit bolje vreme radi od 0-100 km/h i na 400m iz razloga što ima više konja, više iskoristivih obrtaja i samim tim u svakoj brzini izvlači veću brzini. Dok Hornet sa blokadom vuče do 6.000 rpm i posle naglo gubi snagu. Tako da Bandita ne izvlači jače ubrzanje nego duže ubrzanje. Jer kad Hornet posustane i traži drugu brzinu, Bandit će još biti u prvu. Evo grubog primera. 2 potpuno ista motora sa istom težinom i istim prenosnim odnosom. Samo što jedan ima 50 konja i 100nm a drugi 100 konja i 100nm. Oba motora na 1.000 rpm idu u Prvu: 5 km/h Drugu: 7 km/h Treću : 10 km/h Čestvrtu: 12 km/h Petu: 15 km/h Šestu: 20 km/h Stim da će zbog različite snage jedan motor da ima 10.000 rpm (100ks) a drugi 5.000 rpm (50 ks) Pa trka kreće: U prvu do 25 km/h (5.000 rpm) oba motora će isto da ubrzaju. Posle toga motor od 50 ks mora da se prebaci u drugu i samim tim nema više ono ubrzanje jer je u dužoj brzini. Dok motor od 100ks nastavlja sve do 50 kmh da ubrzava u prvoj. Dobio je na vremenu i ako mu najjače ubrzanje nije ništa bolje od motora od 50ks. Kad bi se krenulo iz mesta u 6 brzinu ili od 1.000 obrtaja. U tom slučaju bi ubrzavali do 100 km/h (5.000 rpm) istom jačinom. Posle toga bi motor od 50 ks ušao u blokadu dok bi motor od 100 ks nastavio sve do 200 km/h. I zato bi bolje vreme uradio i ako ne vuče ništa bolje. A da motor od 50 ks ima samo 5 nm više. Jače bi vukao od motora od 100 ks ali bi i dalje imao dosta lošije vreme na ubrzanju. Čoperi od 1800 kubika ne vuku ništa posebno iz razloga što su veoma teški i prenosni odnosi su im baš dugi. A razlog zašto ne idu velikom brzinom u određenim stepenima prenosa je malo konja a ne kratki prenosni odnosi. Kad bi prenosni odnos iz čopera stavio u R6 od 120 ks. Yamaha R6 vrv nebi imala snagu da krene. A kad bi stavio prenosni odnos od R6 na čopera. Vrv bi oni njutni slomili R6-ov menjač. Evo još prostijeg primera. Imaš 2 potpuno ista modela sa istom snagom. Jednom staviš napred jedan zub manje i nazad 2 zuba više. A drugi je sa fabričkim lančanicima. Prvi će jače da ubrzava zbog kraćeg prenosa. Samo što će vrv raditi isto vreme na 400m iz razloga što jeste dobio na ubrzanju ali izgubio u svakoj brzini bar 10 km/h zbog kraćeg prenosa. Ali o onome o čemu pričamo ostaje. Motor sa kračim prenosom jače ubrzava. Tako da konji ne igraju nikakvu ulogu u jačini ubrzanja. Nego obrtni moment, težina i prenosni odnos. Konji su dobra stvar da znaš koliko će motor dugo da ubrzava i da znaš neku okvirnu maksimalnu brzinu. Daš početniku bandita 400 od 50 ks i Horneta 750 od 48 ks. Mislio bi da Hornet ima duplo više konja a na 400m oba motora slično vreme prave. Na stazi što više konja to bolje. Na ulici bolje 100 ks i 120nm nego 150 ks i 80 nm. Promenio Maj 20 član Dušan PN 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 900 Napisano Maj 20 (promenjeno) Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Pricamo slicno ali iz drugog ugla. Zanimljivo si opisao trku. Kada kazem jacina ubrzanja, mislim samo na performanse, na bilo koje medjuubrzanje (bio koji interval 0 -100kmh, 50-100kmh, 100-150kmh), da oba motora daju gas istovremeno pri istoj brzini kretanja. Koji ce bolje ubrzati (bolje, jace, svejedno je). To nam je bitno za poredjenje dva motora, zar ne. A tu snaga govori sve. A ti spomijes silu ubrzanja u nekim razlicitim vremenskim momentima i brzinama (a onda se prenosi razlikuju, brzina kretanja je druga, itd..). to nema veze sa medjusobnim performansama motora. Ni u jednom brzinskom intervalu Hornet ne moze "jace" ubrzati od Bandita i prestici ga. Apsolutna snaga dominira u kombinaciji sa prenosom naravno, bez obzira na manji maks obrtni samog agregata (sto je efektivno veci obrtni na tocku zbog prenosa kada ima vecu snagu, jednostavno ne moze drugacije biti). Cak ni iz mesta ne bi veci obrtni imao previse prednosti, jer kod bandita mozes na pola kvacila dici snagu u prvoj ako zafali, kod pocetnih niskih obrtaja) 1 hour ago, Dušan PN said: Hornet bolje povuče od 4000 do 6000 rpm nego Bandit od 10.000 do 12.000 rpm ili 8.000 do 10.000 rpm gde mu je najveći obrtni moment. Nece pri istoj brzini kretanja, Bandit ce jace povuci jer ce biti u kracem prenosu pri istoj brzini kretanja (i izvrsiti veci rad za odredjeno vreme, tj veca snaga). Cak i da je isti prenos (recimo treca brzina da je ista) veca snaga = vece ubrzanje (ovde otpor vazduha ignorisem, jer bi bile druge brzine kretanja skroz). Mada recimo CVT menjac i konstantni obrtaji, 5000rpm 100NM i 10.000rpm 75NM, 75NM bi jace ubrzavalo u bilo kom brzinskom intervalu. Moja poenta je da je snaga najbitniji podatak, mnogo vise govori o performansama, obrtni ne govori skoro nista. Ne postoji slucaj da agregat sa manjom snagom i vecim obrtnim izvrsi veci rad nemoguce fizicki. Dok agregat sa manjim maksimalnim obrtnim, moze itekako imati bolje performanse i vecu snagu. Promenio Maj 20 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 241 Napisano Maj 20 Svrati ponekad, 121 postova Prijavi odgovor kao problematičan Reci to kamionu koji vuce teret uzbrdo ili nekom Harleyu koji te izuva na 2000 okretaja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 160 Napisano Maj 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, Blackened je napisao: Pricamo slicno ali iz drugog ugla. Zanimljivo si opisao trku. Kada kazem jacina ubrzanja, mislim samo na performanse, na bilo koje medjuubrzanje (bio koji interval 0 -100kmh, 50-100kmh, 100-150kmh), da oba motora daju gas istovremeno pri istoj brzini kretanja. Koji ce bolje ubrzati (bolje, jace, svejedno je). To nam je bitno za poredjenje dva motora, zar ne. A tu snaga govori sve. Ni u jednom brzinskom intervalu Hornet ne moze "jace" ubrzati od Bandita i prestici ga. Apsolutna snaga dominira u kombinaciji sa prenosom naravno, bez obzira na manji maks obrtni samog agregata (sto je efektivno veci obrtni na tocku zbog prenosa kada ima vecu snagu, jednostavno ne moze drugacije biti). BMW K1600GT 160 ks 175nm Honda CBR 1000RR-R 217 ks 113nm Honda ima mnogo više konja od BMW-a. Od 60 km/h do 100 km/h je BMW ubrzao za 0.5 sekunde brže. Od 60 km/h do 140 km/h je BMW ubrzao za 0.6 sekundi brže. I od 80 km/h do 120 km/h je BMW brže ubrzao za 0.5 sekundi. Ubrzanja su merena u trećem stepenu prenosa. Zašto je BMW brži na ovim merenjima a ima manje konja? Ja mislim da je brži BMW zbog većeg obrnog momenta i prenosnog odnosa ali možda grešim. Ako sam te lepo razumeo. Onda bi Honda trebala da bude brža. Ali na ovom snimku to nije slučaj. Bar kad je u pitanju međuubrzanje. Promenio Maj 20 član Dušan PN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 160 Napisano Maj 20 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, balinjera je napisao: Reci to kamionu koji vuce teret uzbrdo ili nekom Harleyu koji te izuva na 2000 okretaja. Uz dovoljno kratak prenos i 500 konja i 125 kubika bi mogao da vuče kamionski teret. Samo što se na male kubikaže (ne baš 125 to je bio baš grub primer) teže izvlači snaga, kraće traju i skuplje je za izradu i održavanje. A to sve ne ide u korist vozačima i vlasnicima kamiona. U ovom slučaju se slažem da je snaga sve ali ne prave za svaka vozila odlične prenosne odnose i ne trude se da svako vozilo bude iste težine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 900 Napisano Maj 20 (promenjeno) Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 35 minutes ago, Dušan PN said: Ubrzanja su merena u trećem stepenu prenosa. Hehe Pa to su trikovi, zasto bi vozio Hondu u trecoj brzini, onda ni ne korstis svu snagu, mozda jedva nekih 150HP u proseku dobacis. Nema smisla. Dzabe ima 200ks+ ako ti to ne koristis. Honda CBR 1000RR-R bi morala biti u prvoj i drugoj brzini za merenje tih ubrzanja da bi koristio svu snagu agregata, ovako je ispod maksimalne snage stalno. Honda je brza od BMW-a. u tim meduubrzanjima, ali ne u trecoj brzini. Honda CBR 1000RR-R 1/4 mile 10.4 BMW K1600GT 1/4 11.2 Ovo je razlika oko 35-40 metara. Ali oba motora su dosta brza, i male su razlike za kratka medjuubrzanja. Honda bi stalno bezala BMW-u ako si oko maksimalne snage u odgovarajucoj brzini. Promenio Maj 20 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 160 Napisano Maj 20 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Blackened je napisao: Hehe Pa to su trikovi, zasto bi vozio Hondu u trecoj brzini, onda ni ne korstis svu snagu, mozda nekih 150HP u proseku dobacis. Nema smisla. Honda CBR 1000RR-R bi morala biti u prvoj i drugoj brzini za merenje tih ubrzanja da bi koristio svu snagu agregata, ovako je ispod maksimalne snage stalno. Honda je brza od BMW-a u bilo kom brzinskom intervalu. Honda CBR 1000RR-R 1/4 mile 10.4 BMW K1600GT 1/4 11.2 Ovo je razlika oko 35-40 metara. Ali oba motora su dosta brza, i male su razlike za kratka medjuubrzanja, ali Honda bi stalno bezala BMW-u ako si oko maksimalne snage u odgovarajucoj brzini. Okej, sad razumem šta želiš reći i tu se apsolutno slažem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 900 Napisano Maj 20 (promenjeno) Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Pa da. Mozes i na snimku videti, bas taj screenshot sto si stavio. Honda je u 3. brzini 150kmh 9000 obrtaja. Tu stvara tek nekih 130ks, (pogledaj krivu snage CBR 1000RR-R na netu, ja sam lupio 150hp ali i manje je u tim obrtajima) BMW je na 150kmh u trecoj na 7500 obrtaja (tu vec odvano ima maks snagu od 160ks i to je maks sto moze da ubrza, u idealnoj je brzini prenosa) Promenio Maj 20 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 160 Napisano Maj 20 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Blackened je napisao: Pa da. Mozes i na snimku videti, bas taj screenshot sto si stavio. Honda je u 3. brzini 150kmh 9000 obrtaja. Tu stvara tek nekih 130ks, (pogledaj krivu snage CBR 1000RR-R na netu, ja sam lupio 150hp ali i manje je u tim obrtajima) BMW je na 150kmh u trecoj na 7500 obrtaja (tu vec odvano ima maks snagu od 160ks i to je maks sto moze da ubrza, u idealnoj je brzini prenosa) Da, razumem sve. Samo se na početku nismo razumeli. Ja sam se fokusirao na maksimulnu trenutnu silu ubrzanja koju osećaš pri davanju gasa. Dok si se ti fokusirao na ukupno ubrzanje. Snaga u tom slučaju uvek pobeđuje. I dalje stojim iza toga da Hornet 750 bolju silu ubrzanja daje od Bandita sa 29 ks više. Međutim kad bi se trkali (staza, ulica, drag trka). Bandit bi u svakom momentu bio brži od Horneta zbog 29ks više. Osim ispod 60 km/h jer bi oba motora bila u prvoj brzini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 2067 Napisano Maj 20 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan https://youtu.be/jXsoAdh5P5g?si=y21dVt6LjhfUrEbO 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 405 Napisano Maj 20 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Što bi se reklo, zna se ko je ćaća Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 2067 Napisano Maj 24 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan https://www.facebook.com/share/v/16H7frA4DN/?mibextid=D5vuiz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11053 Napisano Maj 25 Drug član, 3532 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je, nisam najgori, desna krivina mi leži kao dupe na nošu. Opušteno mogu do zemlje... Leva prc, nekad uhvatim sebe, kad se vozi malo brže, kako se ipak nešto nameštam, trtim... Nelagoda... Skoro gledah neki Rosijev intervju, kaže brži sam od ostalih u desnim jer većini odgovaraju leve krivine, meni desne... Dobro je, uteši me! A ne znam zašto je tako. Levoruk sam, nema to veze... Znam da sam sigurniji, gas mi blizu, kočnica prednja, koristim ih ponekad u krivinama, naravno sa osećajem...U levoj mi daleko komande, ne u biti daleko ali ipak... možda zbog toga nelagoda? Jbmliga... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4355 Napisano Maj 25 Drug član, 2355 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice komandi tu nemam problema, problem je nesto drugo. Jos ucim i imam svoj neki strah od pocetka zbog guma. Probaj rucice od kocnice i kvacila da približis, probaj sedi dok je motor na stenderu pa pomeraj telo, vidi sta radis s rukama, mozda imas los polozaj pa ti to jos vise pravi probleme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 405 Napisano Maj 25 (promenjeno) Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam čitao neku studiju da to ima veze sa ravnotežom tj. koja nam je noga primarna a koja sekundarna. Piše da se najlakše proveri tako što se stane na skejt ili tako neku stvar na kojoj se voziš u uspravnom položaju, noga koji staviš napred je primarna noga i na njoj držiš ravnotežu a “zadnja" noga je sekundarna i na nju se lakše naginješ. Tako da ako ti je recimo leva noga ne skejtu naped( što je kod mene slučaj) onda će ti desne krivine na motoru bolje da idu ili ako ti je desna napred onda obrnuto. Kod mene se pokazalo istinito, u desnoj sam kao Markez a levu nikako! Promenio Maj 25 član Саша Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4355 Napisano Maj 25 Drug član, 2355 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Po toj logici moje su ode sekundarne 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2976 Napisano Maj 25 ODUSTO OD DIJETE, 2797 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja na to nisam obraćao pažnju, čini mi se da nemam problem leva ili desna. Obratiću pažnju, baš me interesuje, test na sledećim vožnjama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11053 Napisano Maj 25 (promenjeno) Drug član, 3532 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Ili... Kao klinac sam uvek padao na levu stranu, ključnu kost levu lomio, spade mi lanac sa Ponike i isečem se ispod kolena, do mišića, nisam imao pedalu već samo osovinicu, klizavo,lomio levi zglob, udes u levu stranu... Imao cistu dva cm iznad levog skočnog zgloba, zbog toga batalio fudbal i td., i td... Uvek na levu stranu, a levoruk sam 80%,nisam,100% jer su me na silu terali da pišem desnom rukom, kad sam polazio u školu, komunjare... Ja stavljam olovku u levu, oni(učiteljica) ne, ne u desnu... Negde 1975/76...pošao ranije. Možda je tu neki strah? Mozak je čudo?! Promenio Maj 26 član shoyyka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1184 Napisano Maj 25 (promenjeno) Drug član, 1147 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Sasvim je često da je jedna strana "slabija". To sam kod sebe primetio odavno. Uvek sam se više plašio desnih krivina i činilo mi se da njih slabije savladavam ali se na kraju ispostavilo da zbog veće opuštenosti pri vožnji levih krivina češće grešim tada (pre svega mislim na odlazak previše spolja od željene putanje) dok su desne krivine ok (sa moje amaterske tačke gledišta naravno). Razlozi...tehnički....fizički....psihički....može da bude bilo šta od ovoga. I naravno pravilnom tehnikom i praksom sve to može da se prepegla ali recimo kod mene je ostala ta nelagodnost u desnoj krivini iako daleko češće grešim u levoj Promenio Maj 25 član Bojan_Jgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12184 Napisano Maj 25 Drug član, 1695 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je lakše i opuštenije u levim krivinama pošto su preglednije od desnih, uzmeđu je čitava jedna saobraćajna traka. U desnim krivinama često ne vidiš ispred sebe više od 20-tak metara. Dešavalo mi se da stoji zaustavljeno vozilo zbog nekog defekta. Nije prijatno kada pri brzini od 80-90 km/h ugledaš prepreku na putu na malom rastojanju... 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11053 Napisano Maj 26 Drug član, 3532 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije reč koja je bezbednija već koju stranu lakše, slobodnije savladavaš. LM... znači vežbanje... my ass... nisam seo na njega dve nedelje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 699 Napisano Maj 26 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Neki to pripisuju dominantnom oku. Kod mene je desno oko dominantno, a verovatno je vecini isto tako. Moze se proveriti metodom nisanjenja kroz prste (obruc od palca i kaziprsta) nekog predmeta. Naizmenicno zatvoriti jedno pa drugo oko i prati se u kom slucaju se 'nisan' pomerio. Kod mene se ovo poklapa sa tim da znacajno lakse vozim kroz leve krivine, dok u desnim nekad osecam nelagodu i moram vise da se koncentrisem. Ima i do pomenutog, da su desne krivine uglavnom 'slepe', ali ima tu sigurno jos nesto... Na primer, kada se voze serpetine, gotovo iste leve i desne lakat krivine, znacajno lakse spustam motor koliko god treba na levo. Na desno kao da imam neku barijeru i moram da se korigujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4355 Napisano Maj 26 Drug član, 2355 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan E j.. sad, prvo koja noga pa koje oko, aj sto imam dve leve nego jos i nosim naocare i jos imam cilindar sto mu dodje da nisu u nekom fokusu Dobro meni i ide voznja po toj vasoj logici i testovima 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 405 Napisano Maj 26 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Ne znaju ljudi da se mi ćoravi moramo praviti mrtvi pod kacigom, inače čim počneš normalno da dišeš izgubiš vid Džaba dominantno oko kad ne vidiš ni na jedno Kad će više napraviti pin lok za naočare 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11081 Napisano Maj 26 Hronični Motociklopata, 7576 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan E jeb ga, meni bilo svejedno dal je leva il desna krivina, nisam nikad ni razmišljao o tome sve dok nije krenula polemika na forumu, sad tripujem kao da mi zgodnija desna jer sam dešnjak nemam pojma... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...