pronto 6792 Napisano Decembar 4, 2024 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ova na fotki je malo "modernizovana". Kad kažeš ne bi je vozio, to mi malo nije jasno...ako ti sve već toliko dopada. Možda ne kao motocikl za svaki dan...iz više razloga...ali provozati ga, naročito ovaj sa slike...mislim da bi bilo jako interesantno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 321 Napisano Decembar 4, 2024 Zainteresovan, 389 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prošla me ta želja za brzinom. Vozio sam skoro SV 1000 , nije to za mene više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1713 Napisano Decembar 4, 2024 Drug član, 1000 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, plumber.ns said: Prošla me ta želja za brzinom. Vozio sam skoro SV 1000 , nije to za mene više. Meni je recimo sto sam i napisao zelja ZXR750, ali npr uospte ne da ga gazim, nego bas naprotiv, onako lagano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17215 Napisano Decembar 4, 2024 Vozim motor, nisam BAJKER, 2391 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Abi je napisao: Meni je recimo sto sam i napisao zelja ZXR750, ali npr uospte ne da ga gazim, nego bas naprotiv, onako lagano Isto mislimo, ja kad pricam ljudima da hocu H2R, da ga vozim na svaler gasu, niko mi ne veruje... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10547 Napisano Decembar 4, 2024 Hronični Motociklopata, 7340 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam i ja govorio da necu ganjati Nindzu devetku, lagao i sebe i druge... 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12909 Napisano Decembar 4, 2024 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1267 Napisano Decembar 5, 2024 Drug član, 832 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Isto mislimo, ja kad pricam ljudima da hocu H2R, da ga vozim na svaler gasu, niko mi ne veruje...H2R može da ide 414km na sat, vozio ga Kenan ima snimak na onom mostu. Sad ti nama kaži kolki ti je svaker gas? 50%? Sent from my moto g54 5G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10547 Napisano Decembar 5, 2024 Hronični Motociklopata, 7340 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje da se preseli u Švabiju, jer autobahn trpi sve 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17215 Napisano Decembar 5, 2024 Vozim motor, nisam BAJKER, 2391 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Alekre je napisao: Kako su meni fascinantni ovi old school R-ovi, pogotovo Sradovi, lepota... Motor je fabrika, tako rado bih ga posedovao, sem ovoj umrlog lanca sto pokvari sliku... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10547 Napisano Decembar 5, 2024 Hronični Motociklopata, 7340 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nije umro, motor je na stenderu je pa se opustio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5734 Napisano Decembar 5, 2024 Drug član, 2013 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hm, pa zar ne bi trebalo više da se zategne kad je na štenderu nego na ćopavoj ? Više je sabijen amort. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Decembar 5, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .... kada se malo porazmisli, razmak izmedju osovina (lancanika) je uvek isti, konstanta je i duzina lanca. Tom logikom, u teoriji, celi krug da se zavrti zadnji tocak oko malog lancanika zategnutost se nece promeniti. E kada se i okretanje lanca ubaci u jednacinu logika se malo "poremeti". Okretanje lanca u kombinaciji sa pokretom viljuske pomera za po zub (grubo receno) nazad hvatanje lanca proporcionalno hodu koji je predjen. Jbg, zamrseno ali kada se porazmisli tako je! (eto malo nepotrebnog znanja ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17215 Napisano Decembar 5, 2024 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2391 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Disko Nindža je napisao: Nije umro, motor je na stenderu je pa se opustio to vise-manje, pogledaj clanke kako su krivi i neravnomerno istegnuti... Promenio Decembar 5, 2024 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5734 Napisano Decembar 5, 2024 (promenjeno) Drug član, 2013 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 32 minutes ago, N.F.S. said: razmak izmedju osovina (lancanika) je uvek isti Da li je Nešo ? Ne znam kako je kod ovog modela konkretno, ali kod enduro-adv modela koji su meni interesantni slack se i podešava tako da ne dođe do prezatezanja kada se amortizer skroz sabije. Što znači da se sa sabijanjem amortizera lanac zateže. A razmak (pravolinijski) između lančanika ne bi trebalo da je uvek isti jer zapravo se viljuška okreće oko treće osovine, osovine viljuške. A ne oko osovine prednjeg lančanika. Baš sam skoro pitao zašto se na različitim motorima različito podešava slack, i neko mi je upravo ovo napisao. Zavisi od toga kako su uzajamno pozicionirani osovina prenjeg lančanika i osovina zadnje viljuške. Naravno utiče i dužina viljuške i hod amortizera. Probaću da nađem (nisam uspeo ). Nadam se da ne zameraš, nego eto, čisto radi diskusije. Promenio Decembar 5, 2024 član živke 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Decembar 5, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ha! Kako da zameram kada razgovaramo! Uvek volim da se dopunim... Nije tema al aj! Lancanici/lanac nisu "svesni" osovine izmedju, njihova rotacija je takva kao da ona ne postoji (zato je i hod ogranicen). Sto veci hod viljuske to je potreban veci "slack" lanca, ne zato sto se menja duzina viljuske vec zato sto u tom trenutku lanac "stoji" a zupcanik zadnji se po njemu pomera. Kada viljuska ide na gore (sabijanje), zub koji je u vrhu lancanika upada u sledecu kariku lanca onaj koji je na dnu ispada iz lancanika. Kada je pokret veliki (enduro motori), lancanik npr "uhvati" u gornjem delu 3 clanka lanca a u donjem toliko ispusti. Tolerancija (slack) se ostavlja bas da bi taj pokret bio kompenzovan a uslucaju kada se i lanac okrece. P.S. Uvideo sam gresku u svom razmisljanju, hvala Zivke. (rotiranjem oko osovine viljuske menja se razmak izmedju osovina lancanika) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Decembar 5, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan U glavi sam zamislio ovako, nisam u kalkulaciju uzeo uticaj osovne viljuske i njene pozicije. Sili mi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17215 Napisano Decembar 5, 2024 Vozim motor, nisam BAJKER, 2391 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pfff, amateri, ja sam stavio ovako i nemam taj problem... 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 321 Napisano Decembar 5, 2024 Zainteresovan, 389 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kada smo kod SRADA ovaj mi je jako UBAV A veliki model pre 1100 brutalan. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17215 Napisano Decembar 5, 2024 Vozim motor, nisam BAJKER, 2391 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Aaaa, neee, najbrutalniji (i najubaviji) SRAD, barem koji sam ja vozio je ovaj...pa tek onda uljara 1100... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 321 Napisano Decembar 5, 2024 (promenjeno) Zainteresovan, 389 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam TL 1OOOr , baš kao taj sa slike. Sa Yošimirom x 2, SV 1000 mi je manje bezobrazan bio. Promenio Decembar 5, 2024 član plumber.ns Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1713 Napisano Decembar 5, 2024 (promenjeno) Drug član, 1000 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Motor koji je po meni i dan danas jedan od najlepsih, a da ne pricamo tada u to vreme - F4! I juce sam naleteo na fotku svog prvog motora. Kako mi je samo bila lepa... Promenio Decembar 5, 2024 član Abi 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano Decembar 5, 2024 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nisu slučajno ova dva motocikla mnogim zapala za oko. Praktično iz iste kuće dolaze...tačnije "otac" im je isti...a između se nalazi jedan sjajan prototip...sa oba imena. Cagiva F4. Braća Castiglioni su svakako legende moto sveta. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10547 Napisano Decembar 6, 2024 Hronični Motociklopata, 7340 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 12. 2024. at 10:17, BokyBoy je napisao: to vise-manje, pogledaj clanke kako su krivi i neravnomerno istegnuti... U jbt ja skroz obrnuo logiku, istripovao kao da je na sopstvenom stenderu totalno si u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10205 Napisano Decembar 6, 2024 (promenjeno) Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sećam se postera koje sam držao na zidu sobe početkom devedesetih. Bilo je tu više modela ali dva omiljena su mi bila jedan klasik, Kawasaki Z1300 koga sam samo jednom uživo video za sve ove godine, i supersport Bimota YB6 "Tuatara" koju nikada nisam sreo na putu.. Doduše Kawa je stariji model, sa kraja 70-tih godina pa nije za ovu temu... Bimota je urađena u nekoj limitiranoj seriji od 50-tak komada, ako se dobro sećam, i koštala ja pravo bogatstvo. Bimota je za svoje motocikle uzimala najbolje japanske agregate tog vremena i ugrađivala ih uz izvesne modifikacije. YB u imenu je značilo da je agregat poreklom iz Yamahe i to najnapredniji, kao na modelu FZR 1000 sa 5 ventila po cilindru ali sa elektronskim ubrizgavanjem goriva. Ramovi su bili delo Bimotinih stručnjaka, ogibljenje kvalitetnije, kočnice... Opaka zverka! Promenio Decembar 6, 2024 član bajker71 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10205 Napisano Decembar 6, 2024 Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Bimota YB9 "Bellaria" 600 ccm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...