Jump to content

Moto Zajednica

Honda ADV 350

Recommended Posts

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Honda Forza 350 2024

Pozz svima, dosta zanimljiva tema.
Rekoh da podelim i ja iskustvo kao neko ko je imao 4 Hondina skutera u zadnjih 12 god.
3 PCX_a 125 i jedna Forza 350 svi kupljeni novi.
Sa svakim sam prešao po otp. 10-11000km
Prenos sam čistio na otp. 2000km
Nikad nisam imao plavo kvačilo.
Veoma je važno ne gnjaviti CVT sa neodlučnim gasom, to je najveći problem. U suštini CVT traži oštro na gasu, slično kao DCT menjači kod kola. Najviše se primeti u polasku iz mesta.
Što se tiče Forze koja je najsličnija ADV_u, po mom subjektivnom mišljenju,
• Motor odličan
• Kočnice odlične
• Sedenje i položaj volana odlični
• Veoma stabilan po kiši i hladnom vremenu, pogotovo sa Micheline City grip 2 gumama
• TC i ABS odlični
• Ogibljenje lošije, pogotovo zadnje (ali u razgovoru sa jednim švajcarcem sam shvatio da je do naših loših ulica i da je prilično čvrst pozadi da bi "držao krivinu")
• Prostor ispod sedišta + fabrički kofer, najbolji u klasi
• generalno kvalitet izrade odličan

Sent from my SM-F966B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5347 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Interesantno je recimo, da je u nabavci ADV 350 iste cene, ili čak jeftiniji od Force 350, koja je 1.000 € povoljnija u prodaji. Vidi se na papirima za registraciju, na ulaznoj fakturi, ako zaborave da zacrne cene. Kolega je ovde to pisao ranije, ako se dobro sećam.

Što znači da se debelo plaća taj ADV hajp i marketing.

Promenio član boza_kg

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: XCity.

Da daju Forzu pod istim uslovima ne bih razmišljao ni trenutka!

U slučaju da ne uzmem ovaj model, trenutno mi kao najbolja solucija izgleda Zontes 368 D ECT 2026. 

Promenio član shuky

Mislim da je taj Zontes daleko bolji model, kome se već sviđa taj fazon. Zato i daju dobre uslove kreditiranja u Hondi za ADV350, pritisla konkurencija žešće očigledno.

Mada, i Zontesa G već evo desetak polovnih, a skoro novih na PA, brzo se to izgustira i porastu apetiti.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Honda Forza 350 2024

Čudi me da je nema na akciji. Unazad par godina su uvek bili zajedno u ponudi.
ADV 7500€ ili sa smart koferom 7850€
Forza 6500€ ili sa smart koferom 6850€

Kada sam pitao za razliku u ceni (pošto je u drugim zemljama cena slična), odgovor u Hondi je da prodaju 10-15 ADV_a naspram jedne Forze.
Tako da je taj ADV hype kod nas baš izražen. Probao sam oba i Forza mi je više legla.
Apropo kineza koji dolaze sa raznim gedžetima koje nude, a koji kod japanaca dolaze retko.
Odgovor Honde na globalnom nivou je da je vožnja na 2 točka, pogotovo po gradu, već izuzetno kompleksna i da treba minimalizovati sve što odvlači pažnju. Ovo sam saznao jer sam se interesovao zašto Honda nema zvučni signal migavaca. Njihovo je mišljenje da čak i to odvlači pažnju.
Što se tiče samog kvaliteta glavnih komponenti, mislim da još kinezi prilično zaostaju, ali da se ta razlika smanjuje iz godine u godinu.
Pun je internet snimaka sa fatalnim kvarovima, lomovi blokova, klackalica na glavama, itd i to sve ispod 10000km.
Na primeru Hondinih agregata i 125ccm i 350ccm, postoje primeri da su ljudi prelazili više od 100000km bez otvaranja agregata

Sent from my SM-F966B using Tapatalk

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: BMW F800GS 2025, ex Honda ADV350 2022, ex Honda Silverwing 400 2001, ex Yamaha Majesty 250 1999, ex Yiben 50

Ja sam Hondu Adv imao 17000 km a Zontes samo probao nekoliko kilometara, meni je Zontes bolji, za moj ukus jer ja volim sve da svetli, da ima tonu opreme... To Zontes ima odmah, za Hondu ti treba jos tona para da ubaciš sve sto Zontes ima a neke stvari nisu ni moguće verovatno. Elem, moj zaključak je da se generalno loše prodaju noviji polovni motori i skuteri, barem je to lično iskustvo i iskustvo ljudi koje poznajem, razlog tome je relativno dostupni krediti, zašto bih uzimao polovan kad mogu nov za malo više para... Iskustva sam već naveo pa da se ne ponavljam, ne mislim da je nekvalitetan motor u celosti ali je daleko od toga što bi brend trebalo da predstavlja, ali, to je slučaj sa svim premium brendovima, znam nekolicinu ljudi koju imaju nove mašine raznih renomiranih proizvođača sa problemima od samog starta. Možda sam ja maler ali je meni na novom F800GS procureo dihtung hladnjaka ulja na 200(čitaj dvesta) kilometara, rešeno u garanciji bez problema

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: XCity.
pre 15 minuta, boza_kg je napisao:

Mislim da je taj Zontes daleko bolji model, kome se već sviđa taj fazon. Zato i daju dobre uslove kreditiranja u Hondi za ADV350, pritisla konkurencija žešće očigledno.

Mada, i Zontesa G već evo desetak polovnih, a skoro novih na PA, brzo se to izgustira i porastu apetiti.

I meni se čini kao dobra priča.

175kg, a snaga ista kao kod G koji 215kg, električni vizir i grejači...

One ostale džidža-bidže...

Bolji je model svakako, i nudi mnogo više, za manje novca. Ostaje ono naravno, što smo već komentarisali mali milion puta - podrška i servis kod kineza. Teže se nabavljaju delovi ako i kad zatreba, servisi su kilkavi i sve to... al biće to sve bolje, nadamo se. 

pre 20 minuta, Cyxio je napisao:

zašto Honda nema zvučni signal migavaca. Njihovo je mišljenje da čak i to odvlači pažnju.

Ma da, a kofer koji tandrče im je tu zbog dobre atmosfere ;) Ajmo malo više objektivnosti :) 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja