boza_kg 7446 Napisano Jul 6 Ne silazi, 5342 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, kolika je temperatura ulja kad voziš na otvorenom? 40 stepeni? Nije nego je 90-100. Ta oznaka 40 ne znači da će više da hladi agregat, nego objašnjava gustinu i ponašanje tog fluida pri hladnom startu. Honda ADV 350 zahteva ulje sa niskim koeficijentom trenja, ima napredne sisteme za hlađenje klipa uljnim mlazom i šta sve ne. Nisu bez razloga postavili u uputstvu to što već jesu, nego zbog konstrukcije, a pre svega zbog euro normi, po kojima su i mapirali ECU. Ako staviš gušće ulje, a pogotovo MA/MA2 tipa, dobićeš više trenja i više zagrevanja, umesto obrnuto. Sreća je što pogrešnim izborom ni ne može da se napravi naka velika šteta, bitno je da ulja ima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endzy81 0 Napisano Jul 6 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, boza_kg je napisao: Pa dobro, kolika je temperatura ulja kad voziš na otvorenom? 40 stepeni? Nije nego je 90-100. Ta oznaka 40 ne znači da će više da hladi agregat, nego objašnjava gustinu i ponašanje tog fluida pri hladnom startu. Honda ADV 350 zahteva ulje sa niskim koeficijentom trenja, ima napredne sisteme za hlađenje klipa uljnim mlazom i šta sve ne. Nisu bez razloga postavili u uputstvu to što već jesu, nego zbog konstrukcije, a pre svega zbog euro normi, po kojima su i mapirali ECU. Ako staviš gušće ulje, a pogotovo MA/MA2 tipa, dobićeš više trenja i više zagrevanja, umesto obrnuto. Sreća je što pogrešnim izborom ni ne može da se napravi naka velika šteta, bitno je da ulja ima Po vasem misljenju znaci najbolje original original Honda ulje 10w 30 i to je to. Hteo sam jos da vas pitam posto imam adv 350 2025god, i 7000h a do najblizeg ovlascenog servisa imam 250km da li bi sam odradio servis ili da ipak teram u ovlasceni zbog garancije.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7446 Napisano Jul 6 Ne silazi, 5342 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nalepio sam šta piše u Hondinom uputstvu. Ja mislim da to nije bez razloga napisano - 10w30 MB API SJ (ili novije). Nađeš ulje te specifikacije, može Honda, može i Motul Scooter Power MB 10w30, ili neki drugi proizvođač, kako god, samo da je te spec. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 321 Napisano juče u 07:15 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: XCity. Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima. Razmišljam da iskoristim Hondinu ponudu i uzmem ADV 350. Pa sam pogledao oglase i video, mogu slobodno da kažem, gomilu ADV-a starih do 3-4 godina na prodaju. Da li neko ima ideju zašto ih toliko vlasnika prodaje, sa nemalim gubitkom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalfc 121 Napisano juče u 07:35 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F800GS 2025, ex Honda ADV350 2022, ex Honda Silverwing 400 2001, ex Yamaha Majesty 250 1999, ex Yiben 50 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je od skoro samog starta cvrčalo kvačilo, prijavljivao sam, čistili su, rekli da je do načina vožnje i na kraju je varijator pukao na nekih 15k. Ja sam težak(130kg), gospođa je teška(ne smem da napišem), sve to verovatno ima udela ali svakako meni je to zamerka. Takođe, znam lika sa istim problemom sa kvačilom koji vozi sam i duplo je lakši od mene maltene. I u garantnom roku mi je crkao prekidač stop svetla zbog kog sam pao prvi tehnički na koji se ide, tj. treća registracija kad ga kupiš novog. To su moja dva problema za malo više od dve godine vožnje i 17000km, putovao sam i na duže ture sa njim, generalno mi se sviđao ali sam odlučio da kupim jači motor i to je razlog prodaje. Lično i potpuno subjektivno(i znam da se mnogi ne slažu i to je ok) ali ja bih da kupujem opet novi skuter kupio Zontes 368g, mislim da ima sve što ti treba na skuteru a jači je 9 konja od Honde, ako planiraš da ga voziš 5+ godina mislim da bolje nema 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7446 Napisano juče u 07:36 (promenjeno) Ne silazi, 5342 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moje skromno mišljenje, ukratko - Hondu ADV 350 često kupuju početnici, malo teraju da steknu iskustvo, i prelaze na jače motore. Mnogi pogrešno pomisle da je to vozilo nešto posebno, jer je to Honda jelte, i košta već koliko košta, pa kad se uvere da je to ipak samo običan skuter, i to još dosta tvrd, sa lošom zaštitom od vetra, ne baš sjajnog kvaliteta... menjaju. Promenio juče u 07:38 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalfc 121 Napisano juče u 07:52 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F800GS 2025, ex Honda ADV350 2022, ex Honda Silverwing 400 2001, ex Yamaha Majesty 250 1999, ex Yiben 50 Prijavi odgovor kao problematičan I to je i kod mene negde slučaj, kad sam kupio Adv to je bio kompromis jer nisam imao pare za XAdv koji sam bas želeo, a prelepa su mi oba, a i nisam hteo u tom trenutku da vozim motore već mi je skuter bio sve što mi treba, to se vremenom promenilo. Ali i dalje je skuter nenadjebiv ko vozi grad i neke kraće voznjice van tipa 100-1500km, praktičnost, lakoća u vožnji... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7446 Napisano juče u 07:57 Ne silazi, 5342 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma skuter je nenađebiva sprava, al imam utisak da ADV 350 ne kupuju oni kojima treba skuter, paradoksalno. Slično će verujem biti i sa Zontes 368G modelom. Biće polovnih u prodaji uskoro koliko hoćeš, cenim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalfc 121 Napisano juče u 08:11 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F800GS 2025, ex Honda ADV350 2022, ex Honda Silverwing 400 2001, ex Yamaha Majesty 250 1999, ex Yiben 50 Prijavi odgovor kao problematičan Moguće, ja kad sam kupovao skuter mogao sam glavu da dam da nikada na motor sesti neću jer to meni ne treba, e pa predomislio sam se 6 godina kasnije. Adv mi je bio treći skuter jači od 49ccm ali je prvi koji se možda više vozi kao motor j ima drugačiji položaj sedenja, možda me je to malo poguralo. Ako ikada budem imao para i rezona da imam dva dvotockaša to će biti sigurno jedan skuter i jedan motor 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7446 Napisano juče u 08:13 Ne silazi, 5342 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Eto, voziš Hondu ADV 350, pa zaključiš da su skuteri sra*e 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalfc 121 Napisano pre 23 sati U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F800GS 2025, ex Honda ADV350 2022, ex Honda Silverwing 400 2001, ex Yamaha Majesty 250 1999, ex Yiben 50 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, daleko od toga, skuteri su super, kao i motori, i svaki ima svoju namenu, ja sam naivno pokušavao da nađem univerzalno vozilo, ali što se mene i mojih potreba tiče to ne postoji. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7446 Napisano pre 23 sati Ne silazi, 5342 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da, i to je jedan od razloga zašto se često brzo prodaje. Preskup je model da bi, za većinu bar, bio drugi dvotočkaš u garaži. A ne podmiruje sve potrebe. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalfc 121 Napisano pre 23 sati U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F800GS 2025, ex Honda ADV350 2022, ex Honda Silverwing 400 2001, ex Yamaha Majesty 250 1999, ex Yiben 50 Prijavi odgovor kao problematičan Problem dodatni je i nemanje garaže 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 321 Napisano pre 16 sati Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: XCity. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, acalfc je napisao: Meni je od skoro samog starta cvrčalo kvačilo, prijavljivao sam, čistili su, rekli da je do načina vožnje i na kraju je varijator pukao na nekih 15k. Ja sam težak(130kg), gospođa je teška(ne smem da napišem), sve to verovatno ima udela ali svakako meni je to zamerka. Takođe, znam lika sa istim problemom sa kvačilom koji vozi sam i duplo je lakši od mene maltene. I u garantnom roku mi je crkao prekidač stop svetla zbog kog sam pao prvi tehnički na koji se ide, tj. treća registracija kad ga kupiš novog. To su moja dva problema za malo više od dve godine vožnje i 17000km, putovao sam i na duže ture sa njim, generalno mi se sviđao ali sam odlučio da kupim jači motor i to je razlog prodaje. Lično i potpuno subjektivno(i znam da se mnogi ne slažu i to je ok) ali ja bih da kupujem opet novi skuter kupio Zontes 368g, mislim da ima sve što ti treba na skuteru a jači je 9 konja od Honde, ako planiraš da ga voziš 5+ godina mislim da bolje nema Uopšte nisam razmišljao o kupovini bilo čega novog, ali vidim ovu ponudu na 40 jednakih rata bez kamate pa me zaintrigiralo. Elem, godinama sam vozio motore i dosta putovao njima. Poslednjih godina nisam vozio ništa jer nemam vremena za putovanja, a motor da "trafikarim" po gradu mi ne pada na pamet da kupim. Zato sam kupio X-City 250 da probam, jer u životu nisam vozio skuter. Taj skuter nije u baš sjajnom stanju estetski, ali je zato bio jeftin. Računao sam, ako mi ne odgovara prodaću ga brzo. Skuter je za grad vrh! Nema šaltanja non-stop, ne moram da zabacujem nogu (stigle godine i povrede) itd. Iako mi još uvek zaigra u stomaku na pomisao da kupim motor, realno ne treba mi. City-jem sam išao na par vožnji od 250-300 km i sasvim je zadovoljavajuća priča. Čak, ako budem mogao, praviću društvo drugaru na turi u Rumuniji (Transalpina i Transfagarašan). ADV mi se čini kao solidan kompromis, čak i za neku dužu turu 2up, ako izbegavam auto-put. P.S. meni (nama - žena i ja) nije problem da putujemo bilo čime. Pre 15-ak godina smo išli za Tursku XT-om. Ovo će biti znatno udobnije ako do toga dodje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7446 Napisano pre 16 sati Ne silazi, 5342 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo liči da je tako neki kompromis, a običan je skuter, kad ti kažem Imaš na pr. SYM Adx 300, isto će poslužiti kao i ova Honda, i da ti ostane 3.000+€ u džepu. Al ko kako već voli, nek izvoli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 321 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: XCity. Prijavi odgovor kao problematičan Pa tesko da je uporediv sa SYM ADX 300... Sa ADX TG 400 vec jeste, ali je tu razlika u ceni oko 1000€. A Honda je Honda... Plus, ova ponuda kredita... Neuporedivo je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7446 Napisano pre 12 sati Ne silazi, 5342 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, onda Honda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10138 Napisano pre 11 sati Ne silazi, 4007 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, shuky said: Pa tesko da je uporediv sa SYM ADX 300... Sa ADX TG 400 vec jeste, ali je tu razlika u ceni oko 1000€. A Honda je Honda... Plus, ova ponuda kredita... Neuporedivo je ...ljubi te brat, idi probaj adx400tg i idi probaj adv350.. Pa mi javi dal je Honda bolja. Ja sam prvi "Honda pa tri mesta prazno" ali adv350 je klasa ispod 400tg.. 400TG je zapravo klasa skutera od 11.000e.. Ta ciklistika i vešanja.. Nisam bolji "skuter" probao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...