NikolaCruss 10 Napisano Januar 3, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Drugo, je l provaljujete da on ustvari cuci na motoru, sto je mnogo laksi nacin da se skoci, nego da sedi na motoru. Ovo su montirani uslovi, pa uopste nije sjajno prosao, jos je pao na travu. Nemoze se ovo porediti sa realnom situacijom, nikako, ovo je samo zabavljacka tacka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 3, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Jedini utocaj dzudoa koji sam u to vreme trenirao - po meni je bio (mozda) taj da su nas ucili da pri padu drzimo glavu savijenu prema napred ( bradu uz grudnu kost ) da ne bi njom udarili o tlo . E sad dal sam ja to tad uradio - stvarno ne znam - mozda refleksno, al stoji cinjenica da sam mogo udariti glavom o asvalt, a nisam ! Zaista sve se desilo u par sekundi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Januar 3, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Drugo, je l provaljujete da on ustvari cuci na motoru, sto je mnogo laksi nacin da se skoci, nego da sedi na motoru. Ovo su montirani uslovi, pa uopste nije sjajno prosao, jos je pao na travu. Nemoze se ovo porediti sa realnom situacijom, nikako, ovo je samo zabavljacka tacka. A pre prvog skoka (prilikom vezbanja) strucnjaci iz mehanike su "odradili" proracune uzimajuci u obzir sve elemente (tezina vozaca, brzina, gravitacija, inercija...) pa su dosli do podatka kada ce vozac skociti, gde se postavlja sundjer, koje debljine i duzine... Zanat kao i svaki drugi trazi praksu i dobar "alat" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Januar 3, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Htedoh da kazem da ima mnogo malo veze sa realnim situacijama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NemanjA^ 5 Napisano Januar 8, 2009 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija-BG Prijavi odgovor kao problematičan To o katapultiranju vozaca iz sedista moze da bude veoma dobra stvar da se izbegnu neke povrede(sigurno ce ih biti,ali ne kao i pri direktnom udaru) ali pitanje je koliko nas to moze da uradi u delicu sekunde,da budemo svesni da cemo se sudariti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Januar 11, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Samo se pitam sta bi bilo da je iza ovih kola isao drugi auto ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Januar 11, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Jedini utocaj dzudoa koji sam u to vreme trenirao - po meni je bio (mozda) taj da su nas ucili da pri padu drzimo glavu savijenu prema napred ( bradu uz grudnu kost ) da ne bi njom udarili o tlo . E sad dal sam ja to tad uradio - stvarno ne znam - mozda refleksno, al stoji cinjenica da sam mogo udariti glavom o asvalt, a nisam ! Zaista sve se desilo u par sekundi . upravo tako... meni je to ostalo u glavi uklesano.. chim krenem da padam sa bilo chega ja pravim premet preko desnog ramena.. glavu nabijam ka grudima i spremam se na udar stopalima koja najvishe siline popiju nakon kotrljanja.. ledja i glava obichno ne osete nishta... upravo ovo sam primenio kad me je pokupila gospodja u kolima.. izletela iz sporedne ulice ja skochio u vis i instiktivno krenuo da se savijam preko desnog ramena... dochekao sam se iza njenih kola na noge i poleteo josh jedan krug napred zbog brzine... 10 dana longete do kolena i to je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Januar 12, 2009 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan A jel biste vi to mogli da slikate kako to izgleda, pa da i mi vezbamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...