Gordak985 2478 Napisano Novembar 2, 2021 Drug član, 1218 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav poštovanom kolegijumu, Ne videh nešto konkretno pa da postavim pitanje kolegama koje nose dioptrijske naočare. Kako sprečavate magljenje naočara unutar kacige? Danas sam imao čas na poligonu i u jednom momentu probe radi spustio vizir. Ajde što se zamaglio on, zato služi pinlock (koji nemam ali vidim imaću) ali što su mi se naočare za vid isto zamaglile za manje od 5 sekundi. Vozao sam se i po hladijem vremenu sa fullface kacigom ali problem nije bio ovoliko izražen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6541 Napisano Novembar 2, 2021 Drug član, 1889 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pinlock odlicno zavrsava posao za vizir. Sto se naocara za vid tice, ne nosim ih ali mislim da znam u cemu je problem, otvaranjem i zatvaranjem vizira menjas temperaturu. Ili vozis sa otvorenim ili sa zatvorenim vizirom. Ako je zatvoren cekas da se naocare malo ugreju. Kada vozis sa otvorenim vizirom naocare i unutrasnjost kacige se hlade, zatvoris vizir unutrasnost kacige se brze zagreje od naocara i tada dolazi do magljenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2478 Napisano Novembar 2, 2021 Drug član, 1218 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Sharky - Alex je napisao: Pinlock odlicno zavrsava posao za vizir. Sto se naocara za vid tice, ne nosim ih ali mislim da znam u cemu je problem, otvaranjem i zatvaranjem vizira menjas temperaturu. Ili vozis sa otvorenim ili sa zatvorenim vizirom. Ako je zatvoren cekas da se naocare malo ugreju. Kada vozis sa otvorenim vizirom naocare i unutrasnjost kacige se hlade, zatvoris vizir unutrasnost kacige se brze zagreje od naocara i tada dolazi do magljenja. O ovome sam razmišljao kao mogućem uzroku naglog i jakog magljenja. Vizir sam spustio nakon pola sata vežbanja na poligonu kad sam bio baš zagrejan a naočare ipak hladne. Hvala, verovatno si u pravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad.yzf 115 Napisano Novembar 3, 2021 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sabac,beograd Motocikl: yamaha 600 r thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Kupi sprej K2 protiv magljenja soferke i naspricaj na naocare. Nece magliti par sati. Moze i sapun ali je vise posla i krace traje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5587 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 2508 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan I jos si se kretao lagano po poligonu i nije bilo strujanja vazduha unutar kacige kad si spustio vizir pa se instant zamaglio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano Novembar 3, 2021 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan @Gordak985 Ako nisi gadljiv, probaj sledeci put da malo pljunes na stakla, razmazes i posle obrises suvom maramicom. Koristimo to za ronjenje, mozda i ovde odradi posao dok ne resis na drugi nacin. Mozes probati i sa maramicama koje smanjuju / sprecavaju magljenje. Treca varijanta da se namazu i izbrisu pastom, samo da se vodi racuna da nije ona sa mrvicama, da se stakla ne izgrebu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10606 Napisano Novembar 3, 2021 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi cool da izmisle neki univerzalni pinlock za naočare, zalepiš ga i vozi miško Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6541 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 1889 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ima vec pinlock za oci, sociva 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VIRGO 373 Napisano Novembar 3, 2021 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 950 adventure S , Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan imaju u plivackim prodavnicama Anti fog sprejevi....ako ti treba na pocetku voznje al stavis kacigu nekoliko minuta pre voznje...da se temperatura izjednaci...hladne naocare a topao dah... znaci...ne kaciga ...pa odmah na motor.... stavi kacigu...spusti vizir...setaj...obuci jaknu...itd...nek prodje nekoliko min...provetri na sekund dva i bice bolje sociva su zakon 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pisalo se o ovome, znam da jeste jer sam i ja u istom problemu. Ništa ne pomaže kako treba. Sva rešenja oko maglenja naočara su kratkotrajna toliko da sam ja već navikao da imam otškrinut vizir, ma koliko hladno bilo. Tek kada krenem znatno brže da vozim, onda spuštam vizir do kraja. Kupovao sam sprejeve, neke kreme koje koriste ronioci, maramice i ko zna šta još i ništa nisam uspeo. Ništa to ne pomaže, osim sočiva. Nema nam druge kolega. 2 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano Novembar 3, 2021 (promenjeno) Drug član, 921 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam operisao oči pre 10ak godina, isključivo zbog magljenja naočara, a oko je odbacivalo sočiva... Sada mi po ovoj hladnoći magle ugrađene naočare za sunce, a jako mi smeta, još ujutro nisko... Promenio Novembar 3, 2021 član QmBGD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Novembar 3, 2021 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Pena za brijanje bi trebalo da pomaze Samo nemoj neku sa mentolom 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2478 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 1218 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne podnosim sočiva, kupio pre 10 godina dok sam igrao ragbi, bukvano ni jednom nisam nosio jer ne mogu. Do jaja stvar realno. Imao sam neku kremu protiv magljenja i radila je dobro prvih mesec po otvaranju, posle baš slabo do nikako. Probaću nešto od ovih stvari, trebaće sići s poligona ovih dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JohnyBravo 55 Napisano Novembar 3, 2021 U prolazu, 85 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ko što već napisaše kolege iznad. Probaj sve što misliš da će ti pomoći. Meni je najviše radila stvar pena za brijanje, ali i to smara da svakih dan dva, mažem. Vrmenom se navikneš na otškrinut vizir, otvoren na onaj prvi zub, kad je veća brzina zatvoriš vizir skroz i teraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2478 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 1218 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odškrinut vizir sam koristio, na Tomosu A35, nešto gledam da će mi možda biti neadekvatno rešenje na nečem malo bržem :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4114 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 921 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan U vožnji zbog ventilacije bi trebala da ne magli. Kod mene je problem isključivo kod stajanja na semaforu i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 529 Napisano Novembar 3, 2021 Zainteresovan, 333 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pinlock za kacigu resava problem, a jedino stvarno resenje je kad zaustavis motor, dizi vizir da ne zamagle naocare. Isprobala sam dosta preparata, ali nista ne radi posao 100%. Vecina njih pomogne da se brze odmagle stakla nego bez njih, ali sa svakim sredstvom bar malo magli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brale 52 Napisano Novembar 3, 2021 U prolazu, 58 postova Lokacija: Srbija Motocikl: R1200gs Prijavi odgovor kao problematičan Navikneš se vremenom da otvaraš i zatvaraš vizir. Postane ti prirodno kao promena brzine. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6541 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 1889 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ako jos nisi kupio kacigu, kad budes kupovao gledaj da ima ventilaciju, u toku voznje ti nece magliti sigurno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosevicmilos 34 Napisano Novembar 3, 2021 U prolazu, 59 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CB650R, Yamaha XMax 300 Tech Prijavi odgovor kao problematičan Magli uvek kod razlike u temperaturi... Ja stalno otvaram i zatvaram vizir kad stanem, nema druge... Navikeš se brzo. A ventili su otvoreni, makar oni na prednjoj strani kacige, da se ne magli dok voziš.Meni sad i potkapa pravi još veći problem, pa mi je nos uvek van potkape Šta ću kad sam ćorav... Sent from my SM-N980F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2478 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 1218 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sveža nova kaciga, ventilacija kažu ok za cenovni rang, videćemo kad pođemo malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze 80 Napisano Novembar 3, 2021 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH350i Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja dižem vizir i na jet kacigi na semaforu jer mi magli.Inače tu mi pomaže kad nosim N95 masku sa filterom, ovako nešto Zaštitna maska sa filter ventilom KN95 - Military Shop WWW.MILITARYSHOP.RS Zaštitna maska sa filter ventilom KN95 štiti vaš respiratorni sistem posebnom filter tehnologijom. Zaštita od kapljičnih bacila, dima i smoga. Ali za fulface kacigu bi možda pomoglo samo da je neka kros kaciga.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano Novembar 3, 2021 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Koja kaciga je u pitanju ? Ja ovih dana gledam kacige, a pritom sam i corav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2478 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 1218 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan HJC C70, 5* po šarpu me usmerilo ka njoj a to što mi odlično prija obliku glave prelomilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...