DRCvetko 74 Napisano Decembar 12, 2021 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @salemPozdrav, hvala ti na savetu, sve sto si rekao, malo me je, da kazem jos vise uplasilo, ali to je i dobro, bolje da sam oprezniji na putu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Decembar 12, 2021 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @mickTotalno si u pravu, hvala na savetima. I da, ja voznju iskreno smatram vise kao....Uzivanje, kao sto si rekao, zivim u prelepom delu Srbije i voznju bih iskoristio maksimalno da uzivam u njoj, ne volim da jurcam (vise me je strah nego sto ne volim) i mislim da je to dobro za mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Decembar 12, 2021 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @Bole37Pozdrav, hvala ti na savetu, ti si malo, da kazem drugaciji, bolje si mi objasnio, da kazem, spustio si se na moj nivo (godina) i rekao si bukvalno sve sto sam ja mislio. Ali tockaranje i pijenje za volanom.... To nikada se ne big usudio. Prvo sto imam star motor skoro 40 godina (Honda CM 125 83') Drugo sto me to plasi i da pokusam... Sve u svemu hvala i tebi na savetima 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 512 Napisano Decembar 12, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Kolege su uglavnom nabrojale stvari koje su bitne, ali dodao bih par.Uvek.Pre svega provera motora pre svake vožnje.Pre paljenja proveri vizuelno pritisak u gumama i kočnice da nisu pustile ulje, ili da nema neka promena vidjiva na oko.Baci pogled na lanac i lančanik.Ukoliko je u redu upali motor, zagrej ako treba da drži ler.Možes po laganom startu probati ponovo kočnice dali hvataju dobro.Nikad ne forsiraj motor odmah, treba malo vremena da se i gume zagreju da bi prijanjale na podlogu kako treba.Bez obzira dali je toplo ili hladno vreme prvih desetak minuta vozi sa rezervom, malo sporije.Ukoliko se vreme promeni u toku vožnje i počne rominjati ili polako padati kiša obavezno smanji tempo, motoru i samoj podlozi na kojoj voziš, treba minimum pola sata da se adaptira na prelaz sa suvog na mokro.Ovih prvih pola sata su najkritičniji.U takvim sitacijama moraš jako paziti da izbegavaš bele oznake na putu.Sve što je belo, u slučaju kiše klizavo je jako.Na takvoj površini unapred računaj da nemožeš kočiti.Da bi se što pre navikao na ovo, probaj na mestima gde nikog ne ugrožavaš na maloj brzini probati lagano kočiti.Odmah ćeš shvatiti o čemu Ti tu pišem.Izbegavaj voziti po mraku.Ukoliko moraš, vozi samo brzinom koja omogućava da zakočiš sigurno do vidnog polja koji ti daje svetlo motora. Želim Ti puno bezbednih kilometara.Pozdrav. Promenio Decembar 12, 2021 član icecool 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Decembar 13, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @icecoolPoz drugar, hvala i tebi na savetu, razumem, po kisi cisto sumnjam da cu da vozim, a po mraku tek manje. Kao sto si rekao, ja i kada vozim sad, uvek vozim sa povecanom opreznjoscu, kako za saobracaj, tako i za moj motor (pogotovo zato sto je stariji) nema diskove ali ima dobose, njih proveravam svakodnevno. Hvala na lepim zeljama sve najbolje, pozz Promenio Decembar 13, 2021 član DRCvetko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Decembar 13, 2021 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 17 minutes ago, DRCvetko said: @icecool...po kisi cisto sumnjam da cu da vozim, a po mraku tek manje. Kao sto si rekao, ja i kada vozim sad, uvek vozim sa povecanom opreznjoscu, kako za saobracaj, tako i za moj motor (pogotovo zato sto je stariji)... Tako krece, ali se ubrzo stice odredjena sigurnost koja te tera da pomeras granice...tu dolazi do zajeba jer je osecaj sigurnosti varka To je inace stanje poznato pod imenom "Dunning-Kruger effekt". Izguglaj. Sto se tice toga da neces voziti po mraku i kisi...hoces 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Decembar 13, 2021 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @KursullaPozz, verovatno si u pravu za sve sto si rekao, to mislim za sad, ali ko zna sta cu misliti za godinu, dve....Verovatno ce i da mi dosadi ovaj motor sto sada posedujem, verovatno cu zeleti nesto vece, snaznije... Sve u svemu, hvala i tebi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Decembar 15, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 12.12.2021. at 10:03, mick je napisao: @DRCvetko dobrodošao! Dobio si dosta dobrih saveta...ono najbitnije što su ljudi pomenuli: 1. Oprema 2. Defanzivna vožnja (grad posebno) 3. Poznavanje svog vozila i mogućnosti koje ti trenutno vozilo pruža. Kako budeš napredovao apetiti će ti rasti što je i normalno...samo idi po redu i ne preskači kubikaže i jačine motora. Višestruk benefit ćeš imati od toga... 4. Učenje ciklistike, doosta poligonske vožnje u smislu ovladavanja motorom. 5. Poznavanje saobraćajnih propisa je nešto na šta se ljudi ne obaziru a u velikoj većini i nemaju dovoljno znanja u tom segmentu. 6. Imaš dosta video materijala na YT koji govore o načinu, tehnici i sigurnosti u vožnji. Daju se dobri primeri i bukvalno ti je sve sažvakano. Slobodno isprati... Na kraju uživaj u vožnji, živiš u delu Srbije koji je dušu dao za fenomenalne vožnje i upijanje svih divnih predela. To je i poenta decko je lepo napisao da su mu i otac pa cak i deda profesionalni vozaci a ti se nasao da pametujes ako nemas nesto novo da ga posavetujes bolje nemoj izmisljati toplu vodu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3122 Napisano Decembar 15, 2021 (promenjeno) Drug član, 2308 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, cr4zyzola je napisao: decko je lepo napisao da su mu i otac pa cak i deda profesionalni vozaci a ti se nasao da pametujes ako nemas nesto novo da ga posavetujes bolje nemoj izmisljati toplu vodu Drugar...realno nema smisla da ti odgovaram na tako glup post i konstataciju. Druga stvar...mogao bi malo imati poštovanja prema starijim članovima foruma. Ako uopšte kapiraš šta ti se govori. Nije svako za tastaturu i forum...jbg. Promenio Decembar 15, 2021 član mick 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Decembar 16, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan pratim t Pre 11 sati, mick je napisao: Drugar...realno nema smisla da ti odgovaram na tako glup post i konstataciju. Druga stvar...mogao bi malo imati poštovanja prema starijim članovima foruma. Ako uopšte kapiraš šta ti se govori. Nije svako za tastaturu i forum...jbg. pratim tvoje komentare poodavno i svaki drugi ti je glup ovaj glup onaj izgleda si samo ti popio svu pamet ovoga sveta a druga stvar stariji sam od tebe i po godinama i na forumu samo sam izgubio lozinku pa nisam bio aktivan neko vreme i otvorio drugi nalog tako da ne ide da vredjas prvi a ti se malo priseti sta i kako po tebi zakljucujem da stvarno ima mnogo mudrosera na svakom pa i nazalost i na ovom forumu pozdrav 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3122 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 2308 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, cr4zyzola je napisao: pratim t pratim tvoje komentare poodavno i svaki drugi ti je glup ovaj glup onaj izgleda si samo ti popio svu pamet ovoga sveta a druga stvar stariji sam od tebe i po godinama i na forumu samo sam izgubio lozinku pa nisam bio aktivan neko vreme i otvorio drugi nalog tako da ne ide da vredjas prvi a ti se malo priseti sta i kako po tebi zakljucujem da stvarno ima mnogo mudrosera na svakom pa i nazalost i na ovom forumu pozdrav Pošto pratiš životna dela potpunih nepoznanika po internetu...mogu samo da zaključim da si dokon moožda malo senilan obzirom da si ''samo'' zaboravio lozinku koja dokazuje ''senioritet'' na forumu, pogotovo volim tu reč ''samo'' savršeno pokriće za opravdavanje laži i gluposti. Vozi ti svoje priče, ne petljaj se (da ne kažem ne laži o tuđim) u druge ako nemaš nešto smisleno napisati. Inače uvek ćeš dobiti adekvatan odgovor u odnosu kako mi se obratiš...obzirom da nismo imali nikakvu komunikaciju na forumu (moožda grešim mislim da je moožda bila neka tema oko fuzastera gde si ti bio uključen ako se ne varam) ne bi trebao da se tako obraćaš ljudima jer ćeš dobiti uvek povratnu reakciju kakvu zaslužuješ u datom trenutku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Decembar 16, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, mick je napisao: Pošto pratiš životna dela potpunih nepoznanika po internetu...mogu samo da zaključim da si dokon moožda malo senilan obzirom da si ''samo'' zaboravio lozinku koja dokazuje ''senioritet'' na forumu, pogotovo volim tu reč ''samo'' savršeno pokriće za opravdavanje laži i gluposti. Vozi ti svoje priče, ne petljaj se (da ne kažem ne laži o tuđim) u druge ako nemaš nešto smisleno napisati. Inače uvek ćeš dobiti adekvatan odgovor u odnosu kako mi se obratiš...obzirom da nismo imali nikakvu komunikaciju na forumu (moožda grešim mislim da je moožda bila neka tema oko fuzastera gde si ti bio uključen ako se ne varam) ne bi trebao da se tako obraćaš ljudima jer ćeš dobiti uvek povratnu reakciju kakvu zaslužuješ u datom trenutku. fuzasteri su moja tema koju si ocenio glupom i dobio si povratnu reakciju kakvu zasluzujes sam si rekao tako da glup si Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3122 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 2308 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan fuzasteri su moja tema koju si ocenio glupom i dobio si povratnu reakciju kakvu zasluzujes sam si rekao tako da glup siVidiš kako te radi narcisoidni deo ličnosti. Uvredio sam tvoju nežnu dušicu izjavom da je glupost pozivati na bojkot kupovine fuzastera iz Kine vasiJono! A šta sad sa ovim slikama? Da se BMW ne kupuje jer se proizvodi u kini i puca na pola? Daj ne budi smešan, ako si stariji od mene znači da ne bi trebalo da se ponašaš kao razmaženo derište od 10 godina. Da ne kažem paljevina... Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano Decembar 16, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, mick said: Vidiš kako te radi narcisoidni deo ličnosti. Uvredio sam tvoju nežnu dušicu izjavom da je glupost pozivati na bojkot kupovine fuzastera iz Kine vasiJono! A šta sad sa ovim slikama? Da se BMW ne kupuje jer se proizvodi u kini i puca na pola? Daj ne budi smešan, ako si stariji od mene znači da ne bi trebalo da se ponašaš kao razmaženo derište od 10 godina. Da ne kažem paljevina... Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Kakve veze ima ovaj GS sa proizvodnjom u Kini? Boxer se proizvodi u Berlinu i dan danas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3739 Napisano Decembar 16, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Boxer masine se prave u Germaniji,dok se pirinčani i špageti motori prave koje kude... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9836 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 1476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li se i Gold Wing mašina pravi u "Germaniji" ili to prave neki "pirinčani" likovi koji nemaju pojma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Teach 5 Napisano Decembar 16, 2021 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Kawasaki Versys 650 GT 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, nije bitno ko je stariji ili ko je duže na forumu. Svi treba da se ponašaju isto i prijateljski. A ako neko na nekog baš ima zamerku, mislim da bi bili bolje da se pomene (ne raspravlja) u privatnoj poruci. Bez prepucavanja na temama. Što se tiče nekog mog saveta (iz iskustva sa autom) Prvih pola sata kao što je kolega rekao, je dosta klizavo.. Pogotovo leti kada dugo ne pada kiša i onda krene. I ako kažeš da neces voziti po kiši, uvek moze da te uhvati, pogotovo u povratku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3122 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 2308 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Auu kako se rasplamsa a samo je čovek napao mene Ja sam pomenuo BMW jer mi je prvi pao na pamet...iskreno nemam nikakav animozitet u tom smeru. Da imam mogućnosti možda bih čak i posedovao GS obzirom da je savršen za moje gabarite ali...činjenica je da se doosta Motorrad-a pravi u Kini, što nikako nije nužno loše ali u kontekstu odgovora dotičnom je sjajno leglo. International Production WWW.BMWGROUP-WERKE.COM Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12684 Napisano Decembar 16, 2021 Ne silazi, 7359 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi ste ološi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5459 Napisano Decembar 16, 2021 (promenjeno) Drug član, 2493 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan I onda vi nesto kazete za zadrugu? Isti ste ko i oni tamo. U ovim zimskim danima ponekad pomislim da vas neko placa da se svadjate oko gluposti Promenio Decembar 16, 2021 član drmilan_ 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano Decembar 16, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Auu kako se rasplamsa a samo je čovek napao mene Ja sam pomenuo BMW jer mi je prvi pao na pamet...iskreno nemam nikakav animozitet u tom smeru. Da imam mogućnosti možda bih čak i posedovao GS obzirom da je savršen za moje gabarite ali...činjenica je da se doosta Motorrad-a pravi u Kini, što nikako nije nužno loše ali u kontekstu odgovora dotičnom je sjajno leglo. International Production WWW.BMWGROUP-WERKE.COM Poslato sa LYA-L29 pomoću TapatokaJedina je činjenica da si lupio da se Gs proizvodi u Kini i povukao paralelu koja nema veze sa životom. Bolje pročitaj sam svoj link, i to više puta, pre nego što počneš random gluposti da pišeš Nije sve u Kini loše, posebno odnos novac/kvalitet kad se uzme u obzir. Sent from my SM-G988B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3122 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 2308 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Jedina je činjenica da si lupio da se Gs proizvodi u Kini i povukao paralelu koja nema veze sa životom. Bolje pročitaj sam svoj link, i to više puta, pre nego što počneš random gluposti da pišeš Nije sve u Kini loše, posebno odnos novac/kvalitet kad se uzme u obzir. Sent from my SM-G988B using TapatalkKad nađeš moje reči citiram "da se GS pravi u kini" onda možeš da pričaš i baljezgaš do tad majstore bolje ćuti. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano Decembar 16, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Kad nađeš moje reči citiram "da se GS pravi u kini" onda možeš da pričaš i baljezgaš do tad majstore bolje ćuti. Poslato sa LYA-L29 pomoću TapatokaPa napisao si dva posta iznad da se bmw pravi u Kini i stavio sliku GSa?Zašto slika GSa onda koji se ne pravi u Kini?Hahahha, dečko, ti si teško iskomplekrsiran tip. Sent from my SM-G988B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3122 Napisano Decembar 16, 2021 Drug član, 2308 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Drugar...napisao sam BMW a ne GS. To su slike prvenstveno brenda/marke motora pod nazivom BMW a ti ako misliš da je GS naziv brenda/marke to je tvoj problem. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano Decembar 16, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Drugar...napisao sam BMW a ne GS. To su slike prvenstveno brenda/marke motora pod nazivom BMW a ti ako misliš da je GS naziv brenda/marke to je tvoj problem. Poslato sa LYA-L29 pomoću TapatokaDrugar, očigledno si ispao glup jer si mislio da se Gs pravi u Kini, ja sam te sam ispravio i rekao da tvoj post nema smisla zato što motor koji si okačio jeste GS i proizvodi se u Berlinu.Bolje lepo priznaj, pogrešio sam, glupa paralela i idemo dalje Sent from my SM-G988B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...