Jump to content

Moto Zajednica

Planovi za 2009, 10,...

Recommended Posts

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

johann@

Ma naravno da mozemo zajedno. Trenutno razmisljam o recimo polovini juna.Jul mi je zauzet za porodicu i more a avgust  mi daleko da cekam.

Sto se tice duzine boravka   -  pa jedno 4-5 dana . Nesto kao produzeni vikend ( sreda popodne/ ponedeljak popodne).

Nista ultra brzo. U zavisnosti od toga kako nam ide odlucili bi se za Prag. Sve u svemu opusteno. 8)

PS

SAmo da znas LANCIA je zakon ;D

Vec mi idu bale na usta, da se upoznamo ko ljudi pa da padne dogovor.

A sto se lancie tice priznajem samo jednu DELTA HF INTEGRALE  ! (vozili su me par puta u njoj smrzo mi se shit u dupetu kako ide)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650S

Ko ide za prag,eee izdaja a grcka preko italije nista,salim se,svako bira najpristupacnije i najpozeljnije destinacije,ali poziv za putovanje u grcku ostaje ;D

Ko ide za prag,eee izdaja a grcka preko italije nista,salim se,svako bira najpristupacnije i najpozeljnije destinacije,ali poziv za putovanje u grcku ostaje ;D

O cemu ti ?

Kakva izdaja ?

Pa naravno da idemo ako se sve slozi kako valja !

Da se razumemo ja ocu i u Prag i u Grcku pa Kipar pa Italija pa Preko Crne Gore do Albanije pa Makedonija i onda u Leskovac da se najedemo rostilja i pavac kuci svojima.

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Pored vikend varijanti koje nikad ne planiram vec se samo dogode u avgustu smo moja zena i ja plnirali put u i kroz Francusku do Azurne obale gde zena ima familiju.

O detaljima puta necu sad vec nakon putovanja.

O marsuti se uveliko dogovaram sa kumom posto je on to vec izveo pa su mi njegovi saveti dobro dosli a velike su sanse da i njega nagovorimo da nam pravi drustvo posto posle nekoliko godina pauze ponovo planira da kupi motor!!! ;)

• Zainteresovan, 426 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Po evropi se moze kud hocete, ali!!!! Ko je iz beograda mozda moze sebi da priusti odlazak od 2-4 puta u jednu ambasadu, plus kako do vize ako zelis motorom. Dakle za grcku ti treba aranzman, a to kosta a isklljucuje moje kamp planove, za italiju takodje garantno pismo i 2 odlaska do ambasade i td. E kako ja iz valjeva to da uradim , pa nemam toliko vremena ni zelje, treba da ceo god. odmor sjebem na uzimanje viza. No ako ukinu , a nece to bi bili cool. Zato planiram jednu voznju za stambol grad, a tura bi mogla da bude kao makedonija, grcka, turska bugarska u nekom kruznom ciklusu.

No bilo kako bilo ne bi bilo lose postaviti teme za odredjena putovanja, pa da se ko zeli moze prijaviti, jbg. u drustvu je mnogo bolje.

• U prolazu, 45 postova

Mislim da nije neki narocit problem dobiti vizu( Madjarska, Ceska,Slovacka)

Naravno, uslov je da ispunis sve njihove zahteve sto se tice potrebnih papira i naoruzas se strpljenjem i odlaskom do njihove ambasade ( pa i nekoliko puta).

Verujem da se za dobro isplaniran put isplati malo muke ;) 

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Po evropi se moze kud hocete, ali!!!! Ko je iz beograda mozda moze sebi da priusti odlazak od 2-4 puta u jednu ambasadu, plus kako do vize ako zelis motorom. Dakle za grcku ti treba aranzman, a to kosta a isklljucuje moje kamp planove, za italiju takodje garantno pismo i 2 odlaska do ambasade i td. E kako ja iz valjeva to da uradim , pa nemam toliko vremena ni zelje, treba da ceo god. odmor sjebem na uzimanje viza. No ako ukinu , a nece to bi bili cool. Zato planiram jednu voznju za stambol grad, a tura bi mogla da bude kao makedonija, grcka, turska bugarska u nekom kruznom ciklusu.

No bilo kako bilo ne bi bilo lose postaviti teme za odredjena putovanja, pa da se ko zeli moze prijaviti, jbg. u drustvu je mnogo bolje.

Posto sam i sam imao takvu odbojnost, a u medjuvremenu sam vadio vize za putovanja motorom i to bas za Italiju i Grcku....Dakle, za Sengen, uglavnom za sve, samo se razlikuju u detaljima, pored onih papira da radis ili da si vlasnik firme ti treba- ili pozivno pismo ili vauceri za hotel gde bi isao, moze i fiktivno ako hoces da kampujes-rezervises preko neta smestaj dok izvadis vizu pa otkazes samo vodis racuna o otkaznom roku da te ne bi skupo kostalo, pored toga ti treba rezervacija karte za avion ili autobus, a moze i saobracajna, medjunarodna vozacka i zeleni karton ako ides sopstvenim vozilom tj. motorom. Ne moras da ides dva puta u ambasadu, samo mora licno da se preda, a moze da podigne bilo ko koga najavis.

Spremam se za proceduru na prolece...

Pa ako su mi Ameri dali mutiplu vizu (neogranicen broj ulazaka i izlazaka) na tri godine, ne vidim zasto mi Evropljani nebi dali.

Al mene buni jedna stvar ako izvadim recimo Nemacku vizu dal moram prvo za Nemacku da lupe pecat u pasosu pa onda po Evropi, svasta sam cuo i nista mi mije jasno.

Pa ako moze, neka neko  podeli sa nama svoje licno iskustvo.

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Sa nemackim sengenom mozes da krenes svuda , dok sa grcim trebalo bi prvo da ides u Grcku , iz nekog mog iskustva od ranije .

Ljudi i ja to govorim,kada bi nas se za bilo gde skupilo ,pa ajde evo 8 motora,da racunam da dvoje imaju saputni-(ce,ka),to je deset dusa,tu se vec moze nastupati kao grupa,jos ako bi od BJBikers-a kao fol dobili "bless"za put u jevropu u vidu neke "misije"imam coveka koji radi u kompasu kao tur-vodic i znam da bi nam mogao srediti shengene bar na mesec dana(nemislim na kolektivni shengen,pa da moramo kud svi ...je'l).

Evo i sale,jedan moj (nadimenjak) je zainteresovan za grcku decko vozi versusa. ;D

• Zainteresovan, 576 postova
  • Motocikl: MS 1000DS, Apeninac

Sa nemackim sengenom mozes da krenes svuda , dok sa grcim trebalo bi prvo da ides u Grcku , iz nekog mog iskustva od ranije .

Nece ti niko praviti problem,ali hoce Grci kad sledeci put zatrazis vizu,tj umeju da prave problem,ali to nije slucaj samo sa Grckom!

Nece ti niko praviti problem,ali hoce Grci kad sledeci put zatrazis vizu,tj umeju da prave problem,ali to nije slucaj samo sa Grckom!

Zar nisu svi ravnopravni za izdavanje viza u EU ?

Znaci ne smes da koristis Grcku vizu ili vizu neke druge zemlje EU da bi putovao po Evropi ? 

Vec moras da izvadis vizu za svaku zemlju (to mi je blesavo) ?

Ako moze malo opsirnije neko objasnjenje.

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Vrlo jednostavno . Grcka je totalno odvojena od ostalih clanica EU , mislim teritorijalno . Ti kada udjes u Sloveniju granice ostalih zemalja su ti otvorene , onih koje su u sengenskom sporazumu .

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Moje iskustvo sto se tice prvih ulazaka...

Moj drugar sa kojim sam trebao 2007. da idem na sajam u Keln je bio odbijen za Austrijsku vizu, zato sto je prethodni put sa Austrijskom vizom prvo usao u Nemacku, avionom. Znaci moras prvo u tu zemlju.Normalno, ne mozes motorom prvo u Nemacku.

Kad smo isli kruznu turu, Italija-ferry-Grcka, izvadili smo Italijansku vizu za koju smo podneli vaucere iz razlicitih gradova u Italiji i Grckoj gde smo rezervisali smestaj i imali smo jedno 2-3 nocenja koja nisu bila pokrivena vaucerima i dobili smo vizu na onoliko koliko smo trazili. Kad smo izlazili iz Grcke u Makedoniju, Grcki carinici su nas nesto cudno gledali, u fazonu kako u Grckoj sa Italijanskom vizom, ali smo prosli bez ozbiljnijih problema ako zanemarimo cudjenje.

Ma ja cu preko Kumice da nabavim vizu za italiju ako bi se odlucili za opciju koju je cika#doktor"vec isao,a toplo je preporucuje i MICHELLIN router sajt,to preko,hrvatske,slovenije,italija do barija onda Ferry do vec moze soluna a moze i athine...hmmm,prosto covek nezna kuda da se dene. ;D

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Ljudi i ja to govorim,kada bi nas se za bilo gde skupilo ,pa ajde evo 8 motora,da racunam da dvoje imaju saputni-(ce,ka),to je deset dusa,tu se vec moze nastupati kao grupa,jos ako bi od BJBikers-a kao fol dobili "bless"za put u jevropu u vidu neke "misije"imam coveka koji radi u kompasu kao tur-vodic i znam da bi nam mogao srediti shengene bar na mesec dana(nemislim na kolektivni shengen,pa da moramo kud svi ...je'l).

Evo i sale,jedan moj (nadimenjak) je zainteresovan za grcku decko vozi versusa. ;D

Ideja je odlicna. Jabih se rado pridruzio!!! ;)

Ma ja cu preko Kumice da nabavim vizu za italiju ako bi se odlucili za opciju koju je cika#doktor"vec isao,a toplo je preporucuje i MICHELLIN router sajt,to preko,hrvatske,slovenije,italija do barija onda Ferry do vec moze soluna a moze i athine...hmmm,prosto covek nezna kuda da se dene. ;D

Ako kumica nema firmu ili je u ilegali tamo tesko da ces se ovajditi od Italijana za vizu

Mislim da mi je najednostavnije otici do Nemacke ambasade,

Pa kad vide ovako lepog i zgodnog plavusana.

Pa kad vide da mi se firma zove Johann.

Pa kad vide da sam vlasnik novog BMW motocikla.

Pa kad vide da mi Ameri dali vizu i da sam bio i vratio se.

Nema sanse da mi ne daju poslovnu vizu na godinu dana (bar se tesim).

• Zainteresovan, 426 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Viziranje na foru rezervacije nekog hotela zaboravite. To su prosla vremena, u ambasadama traze vaucer od hotela o rezervaciji a to je puno para, i neisplativo. Mislim da je najbolja fora uzeti neku madjarsku ili slovenacku vizu i to na bar 3 meseca, pa se moze ici i vise puta u razlicitim pravcima.

Da li neko ima neku informaciju kako dobiti na neku foru madjarsku vizu na bar mesec dana.

Johhane,Kumica ima drzavljanstvo ,ni's netreba da se brinemo,samo da nas lepo doceka je'l... ;D,bez zezanja,stvarno mislim da bi kao grupa sigurno dobili shengene,samo treba lepo i ozbiljno da se organizujemo,toliko od mene.(za sada)

OURAJ !

Pasce nesto sam da ja sredim ovaj peh sa nogom.

Dao bog da se sledeceg leta ko ljudi navozamo i provedemo pa Italiji i Grckoj.

Ako budemo isli preko Slovenije u Italiju onda stajemo u Rimu da prenocimo i da se najdemo sladoleda, jer moj extra frend drzi poslasticarnicu sa 45 vrsta sladoleda koje on rucno pravi  :P .

p.s. Moj nick je Johann, a ne Johhan

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja