bigbad86 825 Napisano Septembar 2, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Meni se samo na leru chuje kuckanje, al majstor kaze da nije lanac jer ga je gledao, kaze da je na pola, nego izduvni ventil kucka. Al SAMO na strogom leru. Kad dodam malo gasa on odma prestane? Jel zna neko shta se tu menja kad ventil "kucka" Chuje se slichno kao da neko kashichicom udara u vrlo vrlo tanak lim. Mozda i slichno ko zveckanje lanca. Mada se ne chuje na svaki takt ventila nego neravnomerno..... To me najvishe buni.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Septembar 2, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se samo na leru chuje kuckanje, al majstor kaze da nije lanac jer ga je gledao, kaze da je na pola, nego izduvni ventil kucka. Al SAMO na strogom leru. Kad dodam malo gasa on odma prestane? Jel zna neko shta se tu menja kad ventil "kucka" Chuje se slichno kao da neko kashichicom udara u vrlo vrlo tanak lim. Mozda i slichno ko zveckanje lanca. Mada se ne chuje na svaki takt ventila nego neravnomerno..... To me najvishe buni.... isti slucaj i kod mene i to samo sa desne strane ali ume da prestane kad se motor lepo zagreje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stafford 3 Napisano Septembar 2, 2009 U prolazu, 63 postova Motocikl: Honda seven fifty Prijavi odgovor kao problematičan Skoro na svakom forumu gde se spominju EX500 agregati imaju identicne probleme.To zveckanje je cista misterija.Na moto skupovima sam pricao sa vlasnicima EN isto kazu da na leru kucka nesto i majstori prosto nemaju pojma odakle i sta se cuje...Mislim da nije nista opasno i da oni prosto ovako rade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Septembar 3, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Druze.ti nemoras da brines za spaner jer tvoj motor ima drugu generaciju, tj spaner sa zubcastom letvom.Pokazala se kao veoma dugotrajna.Ja sam menjao nedavno spaner i to stari tip na 33500.Zveckao je na leru i na savet majstora uzeo sam noviji tip spanera i sad je sve O.K.Neko je na forumu rekao da se lanac bregaste menja na 25000 a primarni na 50000.Ja se pridrzavam toga. Gde ima da se kupi taj spaner i lanac i posto su? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Septembar 3, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su tri majstora postavili ove dijagnoze: 1) treba da se menja pod hitno, 2) cuje se lanac ali moze da gura jos neko vreme' 3) cuje se lanac, ali to je mana ovih motora-teraj slobodno. Jesenas cu da oteram motor kod nekog majstora da ga "pretrese" malo, mada mu sem ovog zveckanja (ponekad) nista ne hvali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ok, ustanovio sam da skoro svi EN-ovi rade ovako Ili smo svi pred generalnu ;D ;D ;D ;D ;D :-X Ja mislim da je lanac oko 70e a za shpaner nemam pojma... Takodje ne znam koliko ruke koshtaju. Aj ako je neko radio neka kaze koliko ga je shta koshtalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ma ljudi to je kawasaki ,on ne valja ako nista NE zveci. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan ma ljudi to je kawasaki ,on ne valja ako nista NE zveci. ;D Da da! I korpa mora da chuka na leru stalno! K`o Dukati, ako ne vrklja onda i nije ispravan :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stafford 3 Napisano Septembar 3, 2009 U prolazu, 63 postova Motocikl: Honda seven fifty Prijavi odgovor kao problematičan Spaner mi nabavio BERA sa foruma 0631124279.On je bio najpovoljniji 90eur.Za lanac neznam zovite pa se raspitajte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Spaner mi nabavio BERA sa foruma 0631124279.On je bio najpovoljniji 90eur.Za lanac neznam zovite pa se raspitajte. Hvala puno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Samo da objavim da sam originalne auspuhe, u potpunosti protivzakonito, a pritom spontano i ničim izazvano, zamenio za Tora prigušivače iz leskovca. Koštalo me je sitno ispod 15 iljadarki i zvuče baš onako kao u video clipu na Youtubetu. Kolega sa Yamahom TDM se silno napalio i sad ostaje samo pitanje dal Tora radi ovalne šerpe pa da menja. Da dodam, najbolje bi bilo ići tamo radi montaže, ja sam se malo namučio (ja elektroničar, nisam mehaničar) a lokalni auspuhdžija nije hteo ni da sasluša do kraja - neće čovek da priđe motociklu na manje od deset metara ??? Bilo je malo povuci potegni oko bušenja traka koje drže šerpu, al je sve ipak leglo posle sat dva rada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Septembar 3, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan moze li slike ili video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da objavim da sam originalne auspuhe, u potpunosti protivzakonito, a pritom spontano i ničim izazvano, zamenio za Tora prigušivače iz leskovca. Koštalo me je sitno ispod 15 iljadarki i zvuče baš onako kao u video clipu na Youtubetu. Kolega sa Yamahom TDM se silno napalio i sad ostaje samo pitanje dal Tora radi ovalne šerpe pa da menja. Da dodam, najbolje bi bilo ići tamo radi montaže, ja sam se malo namučio (ja elektroničar, nisam mehaničar) a lokalni auspuhdžija nije hteo ni da sasluša do kraja - neće čovek da priđe motociklu na manje od deset metara ??? Bilo je malo povuci potegni oko bušenja traka koje drže šerpu, al je sve ipak leglo posle sat dva rada. nesto mi to bas bas puno para Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Evo audio - video Cena je bar 50 % veća nego cena za lepe hromirane prigušivače u Louisu. ALI ove iz Louisa nisam čuo. Da slučajno zvuče slično plakao bih za bačenih 50€ (nemci su valjda 99€) Inače malo je falilo da već naručim nemce jer su moji rginalni pročangrljali (desni). Ovo mi je došlo ko kec... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stafford 3 Napisano Septembar 4, 2009 U prolazu, 63 postova Motocikl: Honda seven fifty Prijavi odgovor kao problematičan Eh,druze pantah stajes mi na muku.. ja svaki da oslusnem na You tube ovog EN-a.Cim skupim pare odma narucujem,nego reci nam kakav je kvalitetbizrade ima li garancija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Snimano mobilnim jebiga... Ima jak zvk ali je previshe "visok" ja vishe volim duuuubok zvuk al to sa ovom kubikazom i rednim cilindrima teshko da cu da izvuchem.... Al menjacu ih skoro (il cu da ih repariram) mnogo su pocheli da se deru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Septembar 5, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Nenam pojam za kvalitet izrade. Ono vidljivo su varovi - oni ne puštaju. Tražio sam polirani prohrom a trake za učvršćenje su nepolirane. Pozadi je po vencu gomila pop nitni predpostavljam za trenutak kada bude trebalo da se menja čelična vata u prigušivačima, ali ne znam šta je stavljeno, žica za pranje sudova ili špon od struga... Elem, juče sam se prošetao jedno četristo kilometara i ne puca mi glava od buke. U Gradištu su mi rekkli da je zvuk baaaaš lep. Inače dobio sam i decibel-kilere iliti krajnje cevke sa rupicama koje se stave za dva minuta ako terba da ih skroz prigušim. Samo, tada zvuče kao moji stari auspusi (doduše bez čangrljanja). Za sada se ne kajem. Pitajte sledećeg vlasnika za par godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 5, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Snimano mobilnim jebiga... Ima jak zvk ali je previshe "visok" ja vishe volim duuuubok zvuk al to sa ovom kubikazom i rednim cilindrima teshko da cu da izvuchem.... Al menjacu ih skoro (il cu da ih repariram) mnogo su pocheli da se deru Ej pantah ovaj moj post se odnosio na snimak koji sam zaboravio da postujem!!!! :D :D http://www.youtube.com/watch?v=8XrHHAQy6WM Inache tvoj zvuk je EXTRA!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Septembar 5, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan @pantah: jel se menja i izduvna grana il samo taj zadnji deo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stafford 3 Napisano Septembar 5, 2009 U prolazu, 63 postova Motocikl: Honda seven fifty Prijavi odgovor kao problematičan Dobijaju se samo topovi.A sto se cene tice i nije toliko mnogo.Zvao sam ovog lika iz Ade i on mi rece da je kod njih 240 eur za par. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Septembar 5, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Samo zadnji deo - prigušivači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Septembar 5, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan hvala... nadam se da ce i moj buduci tako da zvuci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1772 Napisano Septembar 9, 2009 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Ok za proveru lanca? Al kako se shpaner proverava, zar on nije dole u mashini? imas ovde detaljno opisano: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=16509.msg527691#msg527691 mada preporucujem da odes kod mehanicara. on sve lepo pregleda kaze ti sta je za zamenu, ti kupis i uzivas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GREENTOOTH 0 Napisano Octobar 4, 2009 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, evo nekoliko fotki da vidite i naravno date svoj sud o ovome sto sam ja izvodio na mom EN-u.Prethodno stanje mozete videti na 8-moj strani ovog podforuma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Octobar 6, 2009 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Nisi napomenuo ljudima da je sve handmade izrada, od kalupa za sediste preko ovog zadnjeg poklopca repa, pa nosaci migavaca... i da moze da se vrati u predhodno stanje za 10ak minuta zamene delova! Sta jos bese? Da, nove gume.. Ja sam ga video i ispalo je do 00! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...