DraganNS 8044 Napisano Jul 15, 2021 (promenjeno) Drug član, 1701 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Isti problem imam....posle par sati počne da prži guzica k'o da sedim na žeravici. Što kaže Rajko: mrdaj napred, nazad , levo, desno... Ustani, sedi... Olakšanje koje osetim, kako vožnja odmiče i vreme prolazi, sve kraće traje. Inače, nosim sintetičke bokserice kad duže vozim. Ne znam, možda bi pomogla memo ispuna za sedište, možda krzno, možda ova mrežica sa Alija ali bojim se da je, na kraju, BaneVuk58 u pravu. Promenio Jul 15, 2021 član DraganNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10505 Napisano Jul 15, 2021 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7328 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @drmilan_ evo kako sam ja rešio problem, kupio sam kod kineza za 500din obične kupaće gaće, imaju kroj kao bokserice, i uzeo sam broj veće da ne budu utegnute previše, ali da se i dalje drže na mestu. Epilog, mnoogo manje se znojiš, brže se sušiš, mnogo prijatniji osećaj u toku vožnje, o ojedu ni govora. A što se tiče trtice, moraš da rasteretiš leđa pomeranjem torzoa u napred i tako prebaciš deo tereta sa leđa na ruke, a to se postiže ko što neko već reče promenom volana, uzmeš neki koji je dalji od tebe ili niži, tu dobijaš par stepeni nagiba, dovoljno da se rasterete leđa. Promenio Jul 15, 2021 član Biker-Boy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5476 Napisano Jul 15, 2021 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan @Biker-Boy to sam negde procitao za kupace, a trtica vise ne boli na ovom mopedu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5476 Napisano Jul 15, 2021 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Marek1987 said: Evo preporučio bih ja jedno jako jeftino a funkcionalno rešenje što se tiče znojenja i ojeda. KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Preko 3 miliona oglasa, na jednom mestu! Ovu mrežicu navučete na sedište, i ja bukvalno imam osećaj da mi duva ispod dupeta. Ružno mi izgleda ali za vrućine milina! KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Preko 3 miliona oglasa, na jednom mestu! nadjoh i jeftinije, jel postoji razlika? @DraganNS ja cu uzeti i mrezicu a i gace one sa louisa. Vec sam iscimao jagera da mi donese iz nemacku kad bude stizao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Jul 15, 2021 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan SveCki putnici sa trafikama uglavnom koriste jagnjece koze, razmisljam se isto da uzmem da probam na ktmu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7666 Napisano Jul 15, 2021 Drug član, 2941 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci moracemo ordanizovati jedno jagnje na raznju, druge nemaПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Jul 15, 2021 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Moze, ja ga derem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano Jul 15, 2021 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan @drmilan_ Ne verujem da ima razlike. Gde nađeš jeftinije to uzimaj. Ono je samo prvo na šta sam naleteo kad sam guglao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 15, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Nigde nisam video da iko prica o ovome pa otvorih temu za sve. Generalno ne samo za guzicu, za koji god deo tela ljudi imaju problem mozemo da razmenjujemo iskustva ovde. Evo vec koliko resenja ima a da nisam imao pojma. Mislio sam da je ljude sramota da pricaju o tome pa reko da probijem led. "Nasi smo" sto bi se reklo, svako neku muku muciBilo je ovo i ranije i zaključeno je da se nosi ta biciklistička oprema sa gelovima ili čime već... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Jul 15, 2021 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan dao bih glas stiku,jer sam i ja dok sam danima vozio kombi po ceo dan to praktikovao em se ne zalepe jaja em ne pece! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sixi 233 Napisano Jul 15, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan 22god za volanom , ramena pognuta ka napred i naravno donji i sredisnji deo kicme i to me kolje na 2 tocka jer zahteva usprvno sedenje a ja se pogrbim, no to je druga prica ali me kolena posle 100-150km kako kad - ubise. Kada treba da stanem tipa semafor i sl. kontam da necu moci da spustim noge dole. Tokom voznje povremeno mlatim nogama al slabe vajde, cak i kratke pauze cigara tipa bas nemaju efekat, brzo bocne opet ebg Sa buljom nemam problema sto se tice ojeda i sl. kad utrne ,pauza je ok. Promenio Jul 15, 2021 član sixi dopuna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Jul 15, 2021 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam menjao motore dok nisam shvatio da se prijatno osećam samo na visokim motorima, tipa enduro, dual sport, ADV touring, i sl..... Iako su oni po pravilu rezervisani za visoke vozače, ja sa svojih nategnutih 180 to ignorišem! Skoro ni na jednom ne mogu punim stopalom da se oslonim, ali se vozim kao čovek i ništa me ne boli. Definitivno sam rekao zbogom nakedima, sport-tourerima, čoperima, ma svima! Bolovi u leđima, rukama, nogama su nestali kad sam prešao na visoke motore sa uspravnim položajem sedenja. E sad, ima ljudi kojima odgovara potpuno suprotno: traže napadački položaj sedenja, zbog bola u trtici, zbog manjeg udara vetra i tako dalje.... Mislim da je definitivno najbitnija stvar u motociklizmu pronaći idealan motor po svojoj meri. Zato uvek mladim bajkerima preporučujem da menjaju motore što više, i da se ne zakucavaju sa novim i skupim, jer može da im se smuči. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sixi 233 Napisano Jul 15, 2021 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Vojvodina - Kula Motocikl: BMW R 850 R Prijavi odgovor kao problematičan X-TIGER Herren Radunterhose Fahrradhosen mit 5D Sitzpolster Fahrrad MTB Unterwäsche Pro Bike Boxer Größe Kurze Hosen… : Amazon.de: Sport & Freizeit WWW.AMAZON.DE X-TIGER Herren Radunterhose Fahrradhosen mit 5D Sitzpolster Fahrrad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko.p 30 Napisano Jul 16, 2021 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: NG Motocikl: Africa Twin 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, WoodyRider je napisao: ima ljudi kojima odgovara potpuno suprotno: traže napadački položaj sedenja, zbog bola u trtici, zbog manjeg udara vetra i tako dalje.... Zar se u tom polozaju ne vrsi pritisak na prostatuili prosmamu. Sve gore navedeno se resava aktivnim vesom, letnjim pantalonama sa lufterima i raznim jastucima tipa AIRHAWK ali bolovi u ledjima su hebeni....mada se i to resava diklofenakom duo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22086 Napisano Jul 16, 2021 Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mene ovo leti spasava, cirkulise vazduh, nema znoja... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5476 Napisano Jul 16, 2021 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 17 minutes ago, misko.p said: Zar se u tom polozaju ne vrsi pritisak na prostatuili prosmamu. Sve gore navedeno se resava aktivnim vesom, letnjim pantalonama sa lufterima i raznim jastucima tipa AIRHAWK ali bolovi u ledjima su hebeni....mada se i to resava diklofenakom duo. E a ja bas nosio letnje pantalone mesh sa aktivnim vesom ispod pa se ojedem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9969 Napisano Jul 16, 2021 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Možda probati sa ovakvim vešom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5476 Napisano Jul 16, 2021 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, bajker71 said: Možda probati sa ovakvim vešom. Ovo izgleda kao @ZoraNS da je pisao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9969 Napisano Jul 16, 2021 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja i nisam bio takav dok nisam počeo aktivnije da se družim sa gore pomenutim. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9820 Napisano Jul 16, 2021 Ne silazi, 2281 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Prva duža tura za mene je bila pre mesec dana, od Bgd do Trebinja, na skuteru (iz naslova). Sedište odlično, ko fotelja, ja obične farmerke i klasika gaće, ništa, nikakav problem. Ali, posle nekih 250-300 km počeo je bol u leđima, i to gornji deo leđa, iza ramena. I to baš žešći bol...probao napred, nazad, mrdao se, malo prođe pa opet... U povratku isto. Možda sam trebao neki diklofen preventivno, ne znam... Moraću bolje da se pripremim za Banja Luku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Jul 16, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, WoodyRider said: Ja sam menjao motore dok nisam shvatio da se prijatno osećam samo na visokim motorima, tipa enduro, dual sport, ADV touring, i sl..... Iako su oni po pravilu rezervisani za visoke vozače, ja sa svojih nategnutih 180 to ignorišem! Skoro ni na jednom ne mogu punim stopalom da se oslonim, ali se vozim kao čovek i ništa me ne boli. Definitivno sam rekao zbogom nakedima, sport-tourerima, čoperima, ma svima! Bolovi u leđima, rukama, nogama su nestali kad sam prešao na visoke motore sa uspravnim položajem sedenja. E sad, ima ljudi kojima odgovara potpuno suprotno: traže napadački položaj sedenja, zbog bola u trtici, zbog manjeg udara vetra i tako dalje.... Mislim da je definitivno najbitnija stvar u motociklizmu pronaći idealan motor po svojoj meri. Zato uvek mladim bajkerima preporučujem da menjaju motore što više, i da se ne zakucavaju sa novim i skupim, jer može da im se smuči. Ovde ima istine, u autoskoli vozio gsxf750 i ako zanemarimo prvih par dana kad dobio upalu misica od njega (bolele me lopatice), mislim da mi vise odgovara polozaj sedenja nego na tdmu. Cini mi se da za nas koji ne drzimo ledja pravo zgodnije kad polegnemo malo prema napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2684 Napisano Jul 16, 2021 (promenjeno) Braveheart, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, N.F.S. said: Mene ovo leti spasava, cirkulise vazduh, nema znoja... Gde ima ovo da se kupi ? Svi kukaju na bol u guzici i leđima posle duge vožnje pa i na GS.u od 20k + evra U povratku iz Cg. bukvalno sam došao do tačke da sam morao da stanem i napravim pauzu jer bol u guzici je postao neizdržljiv... ali moraću da probam mazanje stika po mudima i milky way-u to još nisam probao... Promenio Jul 16, 2021 član Biker Boy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22086 Napisano Jul 16, 2021 Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Samo je laznjak ovo da se pumpa, stiglo je napunjeno necim, prodadoh na forumu jedno za 1000din... Supruzi nije odgovaralo, meni super, ne skidam ga. https://www.aliexpress.com/item/4001160132084.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2907670aijTXXH&algo_pvid=677ddaf2-2f3c-475e-aba3-d0e9e6f1f18b&algo_exp_id=677ddaf2-2f3c-475e-aba3-d0e9e6f1f18b-5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5476 Napisano Jul 16, 2021 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Drugar moze samo R da vozi, ubijaju ga ledja na enduru, od kad je presao na R nikakve muke vise nema 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Jul 16, 2021 Drug član, 797 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam ja juče neki ekstremniji predlog, ali sam ipak odustao...sada ste me izazvali... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...