Jump to content

Moto Zajednica

DIZEL agregati za motocikle

Recommended Posts

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Vracam se malopre sa caletom iz Beograda autom i on me pita zasto se ne prave dizel motori kad bi to bas bilo rentabilno, sada common-rail dizeli idu bas dobro, a trose malo....Ja rekoh da verovatno postoji neko ogranicenje koje nije lako premostiti, pa da zbog toga ne mogu da dozive neki veci komercijalni uspeh, osim par sto poznatih, a sto nepoznatih, manje ili vise uspesnih modela. A, i rekoh, postavicu na forum pa cemo valjda dobiti neke preciznije odgovore.

Ako neko zna zasto se dizeli ne prave kao komercijani motori, a ipak je 21. vek neka da neko objasnjenje.

Hvala!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

bilo je vec par tema, i ima par motora...

sto se ne prave... agregat kao agregat je tezak, jer se ne pravi od aluminijuma...

a i tradicija je takva da bi bilo smijesno... zbog svega

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Hehehe, pa kad bi napravili neki, ja mislim da bi moj cale vec sutradan kupio motor na dizel... Stalno mi govori kako Clio 1.5dci trosi k'o u paljac a moj motor k'o tenk...(ne mogu da ga ubedim nikako da je 5l mala potrosnja za cvaju)

• Drug član, 1372 postova

Hehehe, pa kad bi napravili neki, ja mislim da bi moj cale vec sutradan kupio motor na dizel... Stalno mi govori kako Clio 1.5dci trosi k'o u paljac a moj motor k'o tenk...(ne mogu da ga ubedim nikako da je 5l mala potrosnja za cvaju)

Ista prica kao kod mene, s tim sto on meni kaze da njegov Combo DCI trosi manje od motora a voze se 5 njih u kolima :D :D :D :D a na motoru samo dvoje :D :D :D

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Kakao trosi tako i ide. Moze dizel, ali sa tim odnosom zapremine i gabarita motora bio bi idealan samo za low ride. Inace i ja bih kupio jedan kojim bih krstario putem brzinom 80km/h. Meni nije bitna brzina vec daljina...

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Ne bi ih niko vozio kad bi se pravili. Dizel pffff

Na plin se kuva

Na naftu se ore

na benzin se vozi

...a na šta ide to tvoje?

Eh taj common rail kad bi bućnuli na neku 'iljadarku... ;D Zasad mogu da spakuju samo u Rocketa i Goldwinga, a njih ionako zabole koliko troši...

• Drug član, 1261 postova

Evo jedan KLR diesel, koriste ga americki marinci.

http://www.motoblog.it/tag/klr+650

Nažalost nije u  komercijalnoj prodaji, a i nije baš KLR. Jeste , koriste skoro sve osim radilice, klipnjače, klipa glave, bregastih i karburatora, kače neku pumpu visokog pritiska i brizgaljku (bio bi komon rail ali ima samo jednu brizgaljku), klapnu i kompjuter, ali sve toliko papreno košta, da ni ameri još nisu sigurni da će da kupuju, Sve je još u fazi ispitivanja i testiranja kod US Vojske. Videćemo, kažu da sokoćalo na dizel ide jako jepo, obrtni moment je impresivan već na 1200 obtaja, i ide oko 90 km/h.

SKELA što bi rekli ovi moji (od tačke A do tačke B ,za najmanje pare)

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Kakao trosi tako i ide. Moze dizel, ali sa tim odnosom zapremine i gabarita motora bio bi idealan samo za low ride. Inace i ja bih kupio jedan kojim bih krstario putem brzinom 80km/h.Meni nije bitna brzina vec daljina...

Pa nisu ni dizeli vise sto su nekad bili. Sada su vecinom svi sa common-rail ubrizgavanjem, i turbinom, sto mu dodatno pojacava snagu. Bas sam citao jedno testiranje benzinca i dizela, dva potpuno ista automobila, samo sto je jedan dizel a drugi benzinac. Ispalo je da je cak dizel bolji, naravno nisu ih testirali za trke nego za normalnu voznju...

• Drug član, 2265 postova

Ne bi ih niko vozio kad bi se pravili. Dizel pffff

Na plin se kuva

Na naftu se ore

na benzin se vozi

...a na šta ide to tvoje?

Eh taj common rail kad bi bućnuli na neku 'iljadarku... ;D Zasad mogu da spakuju samo u Rocketa i Goldwinga, a njih ionako zabole koliko troši...

Oni i ovako mogu da povuku prikolicu, mogli bi da im ubace i kamionsku masinu kakva im dolikuje. ;D

Da dodam da se Kawa u vojne svrhe ne koristi zbog niske potrosnje, vec sto je sva vojna masinerija pogonjena kerozinom ili naftom, i ima ih svuda gde je vojske, pa je prilicno glupo vucaranje benzina samo zbog motora.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

evo za koji dan stize i u smederevo masina za jedno motorce,direkt iz amerike,dizel 500dolarcica,montira se na tengaijua...tako da ...nije to tako daleko.....a i jeftinije je za voznju.....ja se djidam na plin,,dupla je razlika,,,,i na naftu otprilike isto tako...

a  sto se tice dizela.....pa pola dizela ide jednako dobro kao i benzinci,,,,moj 524td....6 komada.....ostalja i po nekog benzinca 2000cm...

nije to bas tako lose,naravno ako ne racunamo stare 123 mecke itd...idu dizeli lepo......golf 2,,dizel,,kao metak ide...

a tek japanci dizeli,,,rade ko singerice i mnogo lepo idu....a danasnja tehnologija to i dokazuje,ec se prave dizeli koji idu bolje od benzinzca iste kubikaze.....

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

evo kako su neki amerikanci sami napravili dizel motor

Diesel Moto BioDiesel Motorcycle Test Run

Ovo cudo uopste nema los zvuk!!! :)

• Zainteresovan, 503 postova

problem kod "malih" dizela je taj što imaju prevelike vibracije koje je jako teško ublažiti. Jednocilindrični dizeli od 500 ccm i nekih 9 do 12 ks odavno postoje i imaju fenomenalne pouzdanosti u radu. NJima dodati malo nove elektronike, turbine i bez problema eto i 30 -35 ks iz 500 ccm, što je sigurno sasvim dovoljno za vožnju. Opet postoji problem vibracija...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja