Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Tricity 300 Vs. Piaggio MP3 300

Recommended Posts

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300

Ovo je bilo brzo. Svaka čast za Barel.

"Poštovani,

Nakon provere kroz program po broju šasije vaša Yamaha Tricity ne spada u dosadašnje opozive. Ukoliko u budućnosti bude došlo do toga da kroz kontrolu kvaliteta Yamaha ustanovi problem bićete obavešteni. Do tada uživajte u vožnji bez brige, radite redovno servise. Želimo Vam srećnu Novu godinu i Božićne praznike.

Srdačan pozdrav"

@Satelis izgleda da je info koji si napisao potvrdjen (da 2024. i 25. godiste nije uključeno u opoziv). Videćemo šta @miketa budu odgovorili.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9729 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
On 30. 12. 2025. at 18:23, boza_kg je napisao:

@Satelis jel to važi samo za Tricity, ili i za Xmax generalno?

Važi za sve modele koji nose taj agregat a nose ih oba modela.

• Svrati ponekad, 269 postova

Padoh danas na putu za posao, ljudski faktor, ja 😉.

Požeška posle Mosta na Adi, skrećem(o) levo u Kneza Višeslava pa dalje idem preko Košutnjaka do posla. Tu su po dve trake ka Banovom brdu i ka Mostu na Adi, naša leva je uvek kolona jer ne možemo da skrenmo od ovih koji se spuštaju ka mostu. Tu uvek obiđem celu kolonu desnom trakom i stanem na prvo mesto za skretanje levo u Kneza Višeslava.

Danas se u njihovim trakama napakovali posle raskrsnice zbog gužve i semafora ispod, lik korektno stane, pusti nas da skrenemo jer ne može dalje da ide, ali u traci do njega, do trotoara, drugi lik nas nije pustio, tj. mene, ja kočnica, stanem, ali nagnut, fali mi 25kg mišiča da zadržim 250kg Trisitija i op, na zemlji, motor preko mene, tj preko stopala. Imam neke Wurth duboke cipele sa S3 zaštitom, htedoh da izvučem nogu, ne mogu, a motor ne osećam, cipela drži, ima ona kevlarska ojačanja na prstima, a bogami ovde je testiran i đon, jak, za sve pare 😀.

Prišla dvojica, trojica, podigli motor, pitaju jesam li ok, meni ništa, zahvalim se, rukujem se dodatno sa ovim iz kola zbog koga sam pao i koji mi je pomogao, tj pao sam zbog sebe 😇, palim motor i za 10-ak minuta sam bio na poslu.

Prve godine mi je pao Tricity, isto iz mesta na parkingu, nisam useo da ga zadržim sktoz. Vučem od tada sitnu ogrebotinu na plastici tri godine, i sada isto mesto, površinski, dobro je što nisam prefarbavao nešto 😀. Neka je, ogrebotine, da me podseća.

Svestan sam ovakvih rizika, ali to je na malim brzinama, desi se, mislim ko stoji u koloni 😀. Napravio sam grešku, to je delić sekunde, pogrešna odluka, pretpostavka (majka zaEba) da će nas i drugi vozač pustiti... ali opet sigurno ne bih to radio, da sam ja bio u većoj brzini, ili ne bih rizikao da je taj išao velikom brzinom. Tu ne pretpostavljam, a ovde sam imao vremena da stanem, i stao sam, i on je stao, samo sam bio u nagibu, i tako 😀.

Dve pouke zbog kojih ovo pišem, ne treba pretpostavljati i treba imati opremu.

image.thumb.jpeg.005f94a81f2f19ee409077be33f534e1.jpeg

Promenio član Гоша
  • Sviđa mi se 5
  • Hvala 1

• Drug član, 1071 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Dešava se, opusti se čovek u svakodnevnoj gradskoj vožnji i bezbroj provlačenja, zaboravi se... Sličnu situaciju sam imao, auto me udario u kreš bar, srećom je ukočio, nije me oborio. Naravno, moja loša procena.

• Sviđa mi se 1

Kad nema loma kostiju dobro je, škola jeftino plaćena. Čudi me da nisi prvo probao da ukocis stabilizaciju umesto da ga zadržavaš da ne padne....al i to razumem jer se ne očekuje iznenadna situacija.

Primera radi, meni je levi palac uvek izmedju migavca i sirene postavljen, desni kaziprst i srednjak čame na poluzi kočnice. Ovo uvek praktikujem u gradskoj vožnji, čak i noge bolje pozicioniram.

Usput.....proveri obavezno f vazduha.

Otvori kućište jer ćeš možda unutra videti ulje.

• Sviđa mi se 1

Stabilizacija "radi posao" kada je motor uspravan, pa da ostane tako 😀, ja sam bio u skretanju ne levo, nagnut, gas da krenem, a onda kočenje kada sam video da ovaj ne usporava... kočio i on kada je on mene video, čak bez škripanja ikakvog, stali smo na 3-4 metra jedan od drugog, ja takoreći nisam ni ušao u njegovu traku... ali eto nagnuo se slon 😃

Zato ti savet dam....pored navedenog drži prs blizu stabilizacije.

Biće ti od koristi kad zatreba.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 43 postova

Tek sad videh postove. Da se pohvalim I ja kada sam pao zbog pertle jos juna, posle samo 200km. Nisam imao naviku da zakljucavam prednji deo kod stajanja (naucio lekciju). Ovde je zajeb bio sto sam nosio obicne starke (vidi se na kraju klipa) gde se pertla u toku voznje kao laso zakacila oko nozne kocnice. 

Kada sam hteo da stanem (posto spustam desnu nogu prvo) vidim da ne mogu I u panici cimnem telo na levu stranu I na istu padnem. Direktno na levu rucku kocnice. Kazu u Barelu 50ak eura. Sutra sam odmah otisao I kupio moto obucu (bez pertli🙄), a rucku jos nisam zamenio (sve radi I ima dosta duzine). Plastika jedva da se vidi nesto I to je to. Imao srecu.

youtube.com/embed/

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 466 postova
  • Motocikl: afrika

Hehe aj da I ja ispisem moj idiotski pad

Pre par god pricam sa kolegom kako oduvek gasim motor na copu, nikad na prekidac jbga stvar navike.

Kaze on kao 'ma daj gasi to lepo na prekidac' hahahahaha

I ja sta cu:)  krenem kuci svratim do prodavnice usput, parkiram I ajd da ga ugasim na dugme ;) I krenem da silazim sa motora ...

Pljassssss ode mrga na stranu haha

Stojim u cudu gledam sta se desilo I shvatim da nisam spustio copu hah, psovao kolegi sve po redu danima

• Sviđa mi se 1
  • Haha 6

• Drug član, 2269 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

To dugme sto filsira prednju osovinu je odlicna stvar.

Krenem od prijatelja iz Kumodraza, njegova ulica velika nizbrdica koja se ukljucuje u popreku koja je isto nizbrdica, raskrsnica mala i svi jurcaju i sva izlomljena, Razmisljam se, izvescu ja tu manevar “zmaj udara repom” :jee:

Kreni stani, naglo prednja kocnica, spustim desnu nogu kad ono nema tla, na tu stranu nizbrdica, krene da pada tricity, zadrzim ga jedva na milimetar od asfalta ali nema sanse da ga podignem a ni da ga drzim i sidjem u isto vreme. Setim se tastera za blokiranje prednje osovine, on ga zablokira pa sam onda polako sisao i dizao. 
Taman sam testirao i nagib na kom gasi agregat, ugasio ga je pa nije doslo do veceg sranja.

• Sviđa mi se 2

22 hours ago, Gilgames said:

...

Ovde je zajeb bio sto sam nosio obicne starke (vidi se na kraju klipa) gde se pertla u toku voznje kao laso zakacila oko nozne kocnice. 

Kada sam hteo da stanem (posto spustam desnu nogu prvo) vidim da ne mogu I u panici cimnem telo na levu stranu I na istu padnem. Direktno na levu rucku kocnice. Kazu u Barelu 50ak eura...

I danas vozim sa pertlama često, a tu nezgodnu (nepotrebnu) nožnu na Tricity (jedna od "tehnikalija"da bi se vozilo sa B) nikada, ali baš nikada, za 3 godina i 25K kilometara nisam koristio, kad imam(o) prednju i zadnju kočnicu na ručkama.

10-ak puta sam, kao ti, zakačio pertle, ali kad osetim zaj*b, tako cimnem nogom da mi se pertla uvek odveže 😀. A takođe, kada sam zapertlan, pre svakog usporavanja (pred spuštanje noge) gledam da li se pertla zakačila, pogotovo ako znam da mi labavije/dugačko stoji.

Što se tiče poluge kočnice koja ti je pukla, ona je napravljena da baš tu pukne, da je upotrebljva dalje. Ja sam dugo vozio tako, na kraju sam platio u Barelu originalnu, nije čak pasovalo ni od X-Max, a nisam hteo da uzimam kineske, neki delovi bolje da su originalni, bar se u glavi osećam sigurnije, a plastike i torbe mogu kineski 😀.

• Sviđa mi se 1

22 hours ago, miketa said:

Hehe aj da I ja ispisem moj idiotski pad

Pre par god pricam sa kolegom kako oduvek gasim motor na copu, nikad na prekidac jbga stvar navike.

Kaze on kao 'ma daj gasi to lepo na prekidac' hahahahaha

I ja sta cu:)  krenem kuci svratim do prodavnice usput, parkiram I ajd da ga ugasim na dugme ;) I krenem da silazim sa motora ...

Pljassssss ode mrga na stranu haha

Stojim u cudu gledam sta se desilo I shvatim da nisam spustio copu hah, psovao kolegi sve po redu danima

Bio do Barela da nešto kupim, dva lika ispred gledaju Tricity, valjda su ga i provozali, test, pre toga. Stoji Tricity na ćopavoj, ugašen. Jedan krene da ga upali dok ne navuče kacigu/rukavice, klikće, neće, i neće... ovaj drugi mu kaže da ne može da se startuje dok je na ćopavoj. Gledam ja i kažem sebi vidi ovog ala je ispao glup u društvu 😀 a ja to isto nisam znao 🤣 i neću to nikada nikome da ispričam 😂.

Uvek ostavim Tricity ili samo sa zaključanim osovinama (u garaži li negde na kratko), ili na centralnom ako je prolazno mesto gde neko može da ga gurne. Ćopavu upotrebio par puta, nije mi navika.

• Haha 1

• U prolazu, 43 postova

Uh ja ne bih rizikovao zbog pertli više. Ima mesta da se ponese obuća za posao pa bih menjao kada se parkiram. Bas je zamka.

Za ručku mora bas za tricity jer je leva "integrisana" koči pozadi i napred (malo) istovremeno. Tek kad sam ljosnuo video zarez gde je predvidjeno da se slomi kako bi se zaštio cilindar. U prvom trenutku pomislio da je i on oštećen. Mrzi me da se cimam oko toga posto sve radi kako treba evo malo preko 4k km. Moracu verovatno zbog registracije da menjam ali to tek za godinu ipo.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja