Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Tricity 300 Vs. Piaggio MP3 300

Recommended Posts

• Zainteresovan, 478 postova
  • Motocikl: afrika
On 7/10/2026 at 11:17 PM, raleralkom said:

Pozdrav svima.moze mala pomoc, imam mp3 300 iz 2017 u bas dobrom stanju, ali razmisljam kupiti nov motor zbog njegovih godina a da imam i sta prodati manje para za nov dodati. Da li ima neko iskustva sa oba motora mp3 i tricity, ja o tricity nista neznam,a gledao nov mp3 i nisam odusevljen  a i prodavac mi u poverenju  kaze da su sve nesto utanjili i otanjili u odnosu na starije modele, verovatno su i ostali proizvodjaci to isto uradili takvo je vreme ili sta vec, Mene zanima  vase misljenje zbog  iskustva  koje imate , naravno vise predjenih kilometara jer  i ja sam od skoro poceo da vozim tricikl naravno nemam A kategoriju  a i zena mi kaze  uhvatila me kriza  srednji godina. Pa me interesuje da li kupiti nov tricity ili  opet nov mp3 recimo 400 zato sto su smanjili 300 a mp3 400 je po gabaritu slicni tricity ili ja gresim a imam visinu ok 188 ,mozda je yamaha manje stedela na kvalitetu nego piagio,hvala 

Nisam vozio mp3 ali meni je po dizajnu yamaha bila lepsa I opet nekako japanac

Ovo mi je drugi tricity po redu

Zadovoljan sam servisnom podrskom I to je to

Mislim da u jamahi imas testni model pa probaj

Jos ovaj Novi za 2026 bas lepo izgleda

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 304 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 1100 R, BMW R 1150 R, Suzuki Burgman 650, Yamaha TTR 250. Suzuki DR 350, Honda Silver Wing 400, KTM 390 ADV.
On 2. 11. 2025. at 14:40, boza_kg je napisao:

A vidi tek šta ovaj radi sa Tracer-om. Nešto ne vidim da mu fali stabilnosti i još jedan točak :) 

Rekao bih da je u pitanju Tenera a ne Trejser, ili grijesim...?

• Zainteresovan, 478 postova
  • Motocikl: afrika

Da li je neko podesavao oboreno svetlo na tricity?

Sinoc sam se vracao sa puta kasno I nema ko mi nije blicao, tuce mnogo iznad pa bih ga oborio

Hvala

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 361 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
On 7/10/2026 at 11:17 PM, raleralkom said:

Pozdrav svima.moze mala pomoc, imam mp3 300 iz 2017 u bas dobrom stanju, ali razmisljam kupiti nov motor zbog njegovih godina a da imam i sta prodati manje para za nov dodati. Da li ima neko iskustva sa oba motora mp3 i tricity, ja o tricity nista neznam,a gledao nov mp3 i nisam odusevljen  a i prodavac mi u poverenju  kaze da su sve nesto utanjili i otanjili u odnosu na starije modele, verovatno su i ostali proizvodjaci to isto uradili takvo je vreme ili sta vec, Mene zanima  vase misljenje zbog  iskustva  koje imate , naravno vise predjenih kilometara jer  i ja sam od skoro poceo da vozim tricikl naravno nemam A kategoriju  a i zena mi kaze  uhvatila me kriza  srednji godina. Pa me interesuje da li kupiti nov tricity ili  opet nov mp3 recimo 400 zato sto su smanjili 300 a mp3 400 je po gabaritu slicni tricity ili ja gresim a imam visinu ok 188 ,mozda je yamaha manje stedela na kvalitetu nego piagio,hvala 

@raleralkom Pošto sam o tehničkim podacima mogao da se upoznam samo sa papira, odabrao sam Tricity 300 jer mi se mnogo više svideo, pogotovo gledano sa prednje strane, a takođe sam rezonovao da je bolje imati 14" točkove, sva tri. Poslednji razlog je što mi je Barel baš prvi komšiluk i što su davali nov motor na učešče i 84 fiksne dinarske rate. Dakle mnogo subjektivnog i indirektnog. Međuti nisam pogrešio. Evo uskoro mi ističe treća godina, prešao sam blizu 35.000 kilometara, u nekim komentarima i iskusnih servisera, Yamaha Tricity se i drugima pokazala kao mnogo robusnije i pouzdanije vozilo. Nešto sam i snimao, kačio na jutjub, pa eto ako te bude zanimalo: https://www.youtube.com/@MotorcycleRides-nb3kq

P.S. Nekada, sa 18 godina na regrutaciji, bio sam i ja 188cm, sad sam se slegao na ne preko 185cm 🤣

Promenio član Гоша

• U prolazu, 17 postova
On 18. 7. 2026. at 20:07, Гоша je napisao:

@raleralkom Pošto sam o tehničkim podacima mogao da se upoznam samo sa papira, odabrao sam Tricity 300 jer mi se mnogo više svideo, pogotovo gledano sa prednje strane, a takođe sam rezonovao da je bolje imati 14" točkove, sva tri. Poslednji razlog je što mi je Barel baš prvi komšiluk i što su davali nov motor na učešče i 84 fiksne dinarske rate. Dakle mnogo subjektivnog i indirektnog. Međuti nisam pogrešio. Evo uskoro mi ističe treća godina, prešao sam blizu 35.000 kilometara, u nekim komentarima i iskusnih servisera, Yamaha Tricity se i drugima pokazala kao mnogo robusnije i pouzdanije vozilo. Nešto sam i snimao, kačio na jutjub, pa eto ako te bude zanimalo: https://www.youtube.com/@MotorcycleRides-nb3kq

P.S. Nekada, sa 18 godina na regrutaciji, bio sam i ja 188cm, sad sam se slegao na ne preko 185cm 🤣

Kupiti Tricity je meni je bilo apsurdno...ali viša sila🙄😂 Kada ga provozaš, i treba malo vremena da se navikneš, da budemo iskreni, meni radi posao, sa sve osmehom na licu😃.  Ja sam prvi mislio tricikl, slab, težak, ružan...Ali mene je dobio🤔  

• Sviđa mi se 1

Evo prebacio 35.000km, mali servis Barel NBGD, oko 10% skuplje nego mali servis pre godinu dana, taj sam račun slučajno našao pa uporedio. Problem mi je sledeći servis na 40.000km, jer se na svakih 20.000 radi i varijator, a to boli 😃.

image.thumb.jpeg.4a627df13e53fa7514a59feacdc6b6c5.jpeg image.thumb.jpeg.1e52bdb350533fbd4aac63f8e7128d8a.jpeg

• Hvala 1

Nisam ni znao da ima, sada sam guglao, pominju "Polini 241.741 + OEM Yamaha kaiš + kompletan CVT pregled/čišćenje".
Sada teram od 35.000km ka 40.000k, kada svakako moram da radim varijator, pa bih se i ja radovao informacijama i prve ruke, vredi li 😀?

• Ne silazi, 5363 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Malo je to kompleksnije pitanje, tj. da li vredi, treba ga sagledati sa više strana :)

Polini varijator podiže nešto performanse skutera, malo digne obrtaje pri startu, a drži na nižim na pravcu, dobije se živahnije i glatkije ubrzanje, krajnja brzina otprilike ostaje ista. Imam Polini varijator na mom skuteru.

Sito_241_741.jpg

Sa druge strane, povećava složenost sklopa i zahteva češće održavanje. Ima kontejer za mast unutar varijatora, koja zna i da procuri pored o-ringova. Mora da se češće pregledava i čisti, menja mast. Ja sam recimo stavio Malossi  MHR mast jer mi je postojanija od Polini koja zna da se razlupa, al da ne dužim sad.

Teže je i za nabavku rezervnih delova, pošto su recimo slajderi specifični, teško možeš da ih nabaviš posebno kad dođe vreme za zamenu itd.To je pre "igračka" za entuzijaste koji sami održavaju svoj skuter. Ako već ne voliš da "čačkaš" makinu nego da teraš, onda je bolje zameniti Yamaha OEM delovima, kad dođe vreme. Lepo to šljaka ionako.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja