nedodjija 5 Napisano Jul 17, 2006 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pocatello USA Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo o Harley ima. Ovaj V rod koji sacujes je prvi Harley koji ima vodeno hladjenje. Rezervoar mu se nalazi ispod setista i ako izgleda da je rezervoar gde bi trebao da bude. U zivotu sam vozio najmanje 14 harlija od 1936 Flat Head do 2003 Road King. Moj tast ima dva harlija Super Dyna Glide i Sportster. Evo mogu ti reci nesto o harliju. Nemoj da bi se prevario i da platis tolike pare za motor koji nije vredan. Tu kupujes samo ime a ne kvalitet. Moj tast je morao da zameni dihtunge na menjacu posle 4000 milja na motoru koji je platio $17000. Na sportsteru mu je pukao kais posle 3000 milja. A delovi nisu jeftini. Sad malo o vibracijama. Novi Sportster ima gumene drzace za motor kao i ostali malo skuplji harliji. Spotrster je najjeftiniji pa je pre 2004 imao motor direktno nasrafljen na ram. Sta da ti kazem kad te vibracije toliko su uzasne da moras ici i traziti bubrege niz ulicu posle 20-ak milja voznje. Oni sto imaju gumene drzace, kao taj Vrod kog gledas, ima manje vibracije ali opet brate pomere ti se bre organi posle duze voznje. Moj tast kaze da kad bi sve ispocetka radio on bi kupio BMW. Jeftiniji su od harlija ( i dalje prilicno skupi), bolje sug kvaliteta, imaju dva cilindra i laki su za odrzavanje. Video sam BMW-ove ovde sa 120 000 milja bez generalke. To ti je negde oko 193000 kilometara. E to je moj savet. Ja imam BMW pa sam mozda zato strastan, ali toliko o mojim iskustvima sa harlej dejvidson-ima. Sa srecom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Jul 17, 2006 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Moj tast je morao da zameni dihtunge na menjacu posle 4000 milja na motoru koji je platio $17000. Na sportsteru mu je pukao kais posle 3000 milja. A delovi nisu jeftini. Sad malo o vibracijama. Novi Sportster ima gumene drzace za motor kao i ostali malo skuplji harliji. Spotrster je najjeftiniji pa je pre 2004 imao motor direktno nasrafljen na ram. Sta da ti kazem kad te vibracije toliko su uzasne da moras ici i traziti bubrege niz ulicu posle 20-ak milja voznje. harley... pih, pih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Jul 17, 2006 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo o Harley ima. Ovaj V rod koji sacujes je prvi Harley koji ima vodeno hladjenje. Rezervoar mu se nalazi ispod setista i ako izgleda da je rezervoar gde bi trebao da bude. U zivotu sam vozio najmanje 14 harlija od 1936 Flat Head do 2003 Road King. Moj tast ima dva harlija Super Dyna Glide i Sportster. Evo mogu ti reci nesto o harliju. Nemoj da bi se prevario i da platis tolike pare za motor koji nije vredan. Tu kupujes samo ime a ne kvalitet. Moj tast je morao da zameni dihtunge na menjacu posle 4000 milja na motoru koji je platio $17000. Na sportsteru mu je pukao kais posle 3000 milja. A delovi nisu jeftini. Sad malo o vibracijama. Novi Sportster ima gumene drzace za motor kao i ostali malo skuplji harliji. Spotrster je najjeftiniji pa je pre 2004 imao motor direktno nasrafljen na ram. Sta da ti kazem kad te vibracije toliko su uzasne da moras ici i traziti bubrege niz ulicu posle 20-ak milja voznje. Oni sto imaju gumene drzace' date=' kao taj Vrod kog gledas, ima manje vibracije ali opet brate pomere ti se bre organi posle duze voznje. Moj tast kaze da kad bi sve ispocetka radio on bi kupio BMW. Jeftiniji su od harlija ( i dalje prilicno skupi), bolje sug kvaliteta, imaju dva cilindra i laki su za odrzavanje. Video sam BMW-ove ovde sa 120 000 milja bez generalke. To ti je negde oko 193000 kilometara. E to je moj savet. Ja imam BMW pa sam mozda zato strastan, ali toliko o mojim iskustvima sa harlej dejvidson-ima. Sa srecom.[/quote'] ...moj prijatelj Mustang se nebi baš složio sa tobom.....ali ti je zato pametan tast... :wink: kupnjom Harlija nisi kupio motor za pistu, veè motor, gde su zvuk,vibracije i mehanièarski zanat deo rituala......žene su nad harlijima oduševljene zbog vibracija (nešto u vezi orgazna,ali nisam zapamtio....možda bi mogla neka od dama na forumu da me podseti...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 17, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan kupnjom Harlija nisi kupio motor za pistu' date=' veè motor, gde su zvuk,vibracije i mehanièarski zanat deo rituala......žene su nad harlijima oduševljene zbog vibracija (nešto u vezi orgazna,ali nisam zapamtio....možda bi mogla neka od dama na forumu da me podseti...)[/quote'] mislim da je prica o orgazmu usled vibracija pocela upravo s rednim 4 Japancima prve generacije... A sto se rituala tice moze sa 3 puta manje para da kupi Italijana pa da se do mile volje "trenira" cackajuci neminovne sitnice... Mogu ljudi da se ne slazu kolko hoce ali cinjenica je da Harley posle vise od 100 godina proizvodnje I DALJE pravi: lose i NEKVALITETNE motore, preskupe za kupiti, preskupe za voziti i odrzavati i nadasve kvarljive do zla boga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 17, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Sta kaze amerikanac za svog harlija kad provoza prvi put BMW ili Hondu? -Pa ja vozim 400 kg govana!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 17, 2006 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Moram priznati da i pored svih njegovih evidentnih nedostataka , ipak Harley predstavlja moj san (narocito V-Rod)... No zbog njegovog najveceg nedostatka - a to je CENA - verovatno ce i ostati samo san :roll: Ali zadovoljan sam ja i ovom japanskom kopijom koju zasad vozim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ROAMER 6 Napisano Jul 18, 2006 U prolazu, 13 postova Lokacija: Melburn Prijavi odgovor kao problematičan Nakon svega ovoga, nadam se da svi znate da NIKO ne kupuje harlija zbog njegovih mehanickih osobina. Harli kao kompanija je uspjela da za sebe stvori jenu istoriju i legaciju koju dosta motorista slijedi, i ti ljudi ce kupiti harlija pa sad da je on 3 puta gori nego sto jeste. Tako da o mehanickim sposobnostim harlija uopste ne treba raspravljati. Pogledajte npr. bilo koji bolje uradjen harli, i pokusajte naci harlijeve kocnice na njemu.....malo sutra.....da ne pricamo o ostalom. Po mom misljenju harli se uopste ne treba usporedjivati sa ostalim motorima jer je to posebna vrsta motora koja se kupuje sa posebnim razlogom koji nema veze sa performansama i mehanickim osobinama istih, i kao sto kazu harli se zivi, a ne samo vozi, pa ko voli nek' izvoli. Naravno danas ga dosta njih kupuje kao "penis extension" i slicno tome, ali to je vec druga prica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 18, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan I da dodam, Harley je firma cije je rogobatne motore sasvim slucajno u svet lansirala Americka filmska industrija. Kad se jedan motor pojavljuje u gotovo svakom filmu koji gledaju milioni, pa takvu reklamu ni kokakola nije sebi mogla priustiti. Jedino se u tim godinama vise od Harlija u filmovima Holivudske produkcije pojavljuju cigarete i glumci koji puse i piju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Jul 18, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ko zna, kupi motor. Ko ne zna, kupi Harley :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Jul 18, 2006 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, sustina par puta pogodjena, par puta promasena a par puta dobila tangentu na sebe u prethodnim odgovorima. Harley je zaista kult i zato se i kupuje i vozi. Licno mu ne znam niti jednu prakticnu stranu, kosta za registraciju vise nego prosecna kola, trosi najmanje kao prosecna kola, ide brzo kao i prosecna kola, nigde u saobracajnoj guzvi ne mozes da stignes brze nego sa prosecnim kolima, mesta za parkiranje zahteva skoro kao i prosecna kola a odrzavanje kosta daleko vise nego za prosecna kola...ako cemo posteno, manje se kvari nego prosecna kola i ima daleko efektniji i lepsi/plemenitiji zvuk od prosecnih kola. Sad sve ovo stavite u komparaciju sa svojim dvotockasima-ljubimcima i shvaticete da se definitivno Harley kupuje iz nekih sasvim drugih razloga. Harley je praktican i dobar dvotockas medju motociklima koliko i Bentley recimo medju cetvorotockasima - ne mora se uopste ni kvariti a pravo malo bogatstvo iste vec za tekuce odrzavanje. Ipak, kupuju se oba, zato sto su elegantni, zato sto su vozila za uzivanje i zato sto su skupi a ne moras svima pokazivati racun za to - odmah se zna Stoga, ovde treba traziti razloge za kupovinu Harley-a ili ne, svako sebe pronadje i to je ta prica. Pominjani Sportser se verovatno najbolje customizuje od svih Harley modela ali ja sam zaista u nekoliko navrata bio presrecan sto nisam na mestu nesrecnika koji je platio velike novce tako bezlican motor (u originalu, bez customizacije). Fat boy stize bez ikakve dodatne opreme (koja je i sustina ovog tipa motocikala uopste) tako da ako nemas na odeci dovoljno duboke dzepove, na jedan, doduse ne bas klasican, cruiser ne mozes ama bas nista od potrepstina staviti - za novce koje kosta moglo se uvek staviti i poneka bisaga koja upotpunjava ugodjaj u svakom pogledu vec kao redovna oprema...ali nije. Sta vise reci, dok se dvoumis na raskrsnici, levo? desno?..pade motor, spasa nema bez da zoves pomoc, svaki pokusaj da ga dignes je uzaludan. Kako kaze Easy, japanske kopije su sasvim dobre, jedino sto nije postignuto jeste karakteristicni zvuk, pa cak ni preskakanjem takta u paljenju (Royal, Wild i Midnight Star) ali u svemu drugome, uzitak je definitivno isti ako ne i veci a u prilog tome govori i cinjenica da upravo Yamaha proizvodi osetan procenat delova bas za Harley. Ostaje samo ono osnovno - ipak nije Harley Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Jul 18, 2006 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Ma nista bez Stroma...hi,hi,hi,hi... :mrgreen: :retard: & Strominih svedoka.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dubaibike 0 Napisano Jul 18, 2006 U prolazu, 41 postova Lokacija: dubai Prijavi odgovor kao problematičan vozio sam pre neki dan SOFTAIL HERITAGE i zaista sam uzivao u voznji,zvuku, pogledu ljudi dok nisam upao u guzvu i poceo malo aktivnije da menjam brzine,a onda mi je prisela voznja.Kvacilo tvrdo ko k....,menjac krut i neprecizan...posle sam pricao sa serviserom u Harley predstavnistvu koji mi je rekao da se sve to da srediti uz ugradnju posebnih delova sto sve naravno treba nadoplatiti uz ionako visoku osnovnu cenu. Dobra stvar kod Harleya je sto ta cena dugo ostaje tj. motor malo gubi na vrednosti i moze za dobre pare da se proda+zvuk+Harley je Harley.Ubedjivao sam drugara koji je kupio gore navedeni motor sta moze da kupi za duplo manje para od Japanskih cruisera ali mi je jednostavno objasnio da osecaj i ponos koji ima dok vozi Harleya,nema ni na jednom drugom motoru i time je sve rekao!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Jul 18, 2006 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Ajde sad ruke u vis, ko je vozio Harleya više od 1000 km....... To da Yamaha proizvodi osetan procenat delova za Harley-a prvi put èujem...ali se definitivno puno delova proizvodi na Tajvanu.....i da se èesto kvari isto tako nije istina.....kolega ima sportstera 883, sa njim je prevalio 40.000 km , išao samnom na turu po bivšoj Yugoslaviji i nikakvih problema.....za sve te kilometre mu je samo jednom crkao regler(fabrièka greška)..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 18, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ajde sad ruke u vis' date=' ko je vozio Harleya više od 1000 km.......[/quote'] Moje su ruke u dzepovima, vozim hondu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jul 19, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio nekih 5 km... Posle MZ ES175, verujte mi da nista lose nisam primetio na njemu! Cak je bila prijatna razlika... :D:D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Jul 19, 2006 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, To da Yamaha proizvodi osetan procenat delova za Harley-a prvi put èujem...ali se definitivno puno delova proizvodi na Tajvanu.....i da se èesto kvari isto tako nije istina..... Ni ja ne znam bas za ceste kvarove ili nepouzdanost ali za Yamahinu proizvodnju itekako znam. Uostalom, dok je postojalo predstavnistvo u Beogradu, imali su cak i katalog delova koje proizvodi Yamaha sa sve naznacenim delovima (to su oni sami interno oznacavali) koji se delovi mogu kataloski poruciti bas od nekog od proizvodnih kapaciteta Yamahe dok su ostali delovi bez obzira na proizvodnju morali da se porucuju upravo od Harley-a i nikako vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Jul 19, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan http://www.mobile.de/cgi-bin/displayAddPics.pl?bereich=krad&sr_qual=GN&DatasetNumber=11111111175679052&Picture=1 Hah, za te pare mogli su naci i malo bolje mjesto za tablicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...