Jump to content

Moto Zajednica

Iskustva sa policijom

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1970 postova
  • Motocikl: -

Čisto informativno za sve.

U poslednjih mesec dana saobraćajci su redovna pojava u Meljaku, i to na tri različite lokacije, sa klasičnim tronošcem, pa zaustavljaju, ili onim novim što snima oba pravca, pa kazne/pozivi stižu poštom.

Stoje kod Amana, Sunca ili kod Momčila.

Kad postave novi tronožac, sklone se dovoljno u stranu da skoro nema šanse da ih neko vidi uopšte, pogotovo ako je gužva na parkingu. Takođe, uglavnom ne koriste više bele Škode, već sivo-plave, i mnogo manje su uočljivi i kad se ne sakriju.

Trenutno su kod Momčila, pre dva dana su bili kod Sunca...i tako...

Iskreno, meni je jako drago što su redovno tu - uz malo sreće, heroji koji voze tuda kao na autoputu će uskoro nestati kao loše sećanje :) 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1894 postova

Magistrala treba da bude magistrala, a ne glavna ulica u naselju sa gomilom kojekakvih lokala, parkinga i ostalih gluposti.

Ali dobro je da bar ima autoput sad

• 4_tocka_i_karoserija, 1970 postova
pre 53 minuta, Skyrunner je napisao:

Magistrala treba da bude magistrala, a ne glavna ulica u naselju sa gomilom kojekakvih lokala, parkinga i ostalih gluposti.

Ali dobro je da bar ima autoput sad

Slažem se, ali to je već potpuno druga priča.

Magistrala je još samo po nazivu, a realno... sad već ima i ležećih policajaca.

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300

Ja sam skoro u Cacku fasovao 5k za idenje 61 gde je bilo 50kmh. Onaj put od kruznog toga gde se ide ka Konjevicima, ka centru Cacka. Platio kaznu i idemo dalje, sta ces.

Takodje sam isao u Studenicu (na vaskrs) i u povratku mi se neki mercedes G zalepio za dupe i da me obidje posto poto. Kad sam konacno dosao na pravac, usporim i reko ajd u materinu obidji me, i obidje me on i ja nastavim iza njega. Posle 5min, dolazimo na neko parce gde je 50kmh i raskrsnica, i njega skida pandur sa radarom :) Nesto mi ga nije bilo zao. A inace, pandur je tu bio ceo dan na isto mestu, i snimio sam ga u kontra smeru ka studenici.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Uly

Grčka, kreće letnja sezona pa da imate info...

Grci broj dva pišu sa celim krugom gore, i onda dole samo malo crtnu udesno. Nama izgleda i kao dva, ali i kao devet.

Sad, ovo može da važi za celu teritoriju grčke ali ja pišem lično iskustvo isključivo za granični prelaz Evzoni na izlazu iz GR. Stoji policija sa radarom malo pre granice, piše kaznu za prekoračenje koja mora da se plati negde u gradu ali eto može i na samoj granici u nekoj privatnoj špediciji. Tu rade momci grci koji odlično pričaju makedonski i srpski. Iako na kazni piše lepo i jasno grčko 2 (kazna je 20eur za malo prekoračenje), frajer mi čita i traži da platim 90   :)   

Prošlo bi im kod svakog mog kolege (putovalo je nas 4 službenim autom), i verujem da redovno prolazi, ali Bogu hvala pa pričam i pišem grčki   🖕

Nakon kratke, tipične grčke rasprave koja liči na svađu i konsultacije sa 'višim instancama na granici' prihvatili su 20eur.

Eto, da ne bude 'nismo znali'   😋

(potvrda u prilogu)  ⬇️

Promenio član PremieRacing
  • Sviđa mi se 5
  • Hvala 4
  • Podržavam 2

• Drug član, 652 postova

Još uvijek se služe tom prevarom?

Ja sam imao isti slučaj prije nekoliko godina. Par minuta raspravljanja i ja samo smireno kažem OK, vratite mi tu potvrdu, odoh ja do patrole da njih pitam kolika je kazna i da dovedem policajca da potvrdi. Naravno, odmah se mijenja stav i sve je u redu.

Da nisam imao ženu i klinca u autu, tačno bih ga natjerao da plati kaznu iz svog džepa zbog tog pokušaja da me uzme.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja