No_LiMiT 82 Napisano Maj 10, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi je motor bio u servisu jer je preko zime usao vazduh u kocnicu i rece mi serviser da mi je prednja guma losa, ne sjecam se sta je tacno rekao ili se zaravnala ili neravnomejrna potrosnja, sta vec, pitah od cega to, kaze gradske voznje, previse kocenja itd. Ja sam bas laik za gume, meni licno izgleda ok i u voznji mi se ponasa isto. Guma je michelin pilot power 3 , uzeo sam je prije 2 god novu i nijesam presao previse km. Jeste pretezno gradska voznja al barem jednom nedeljno odem na krivudave puteve oko grada ili medju gradove, a te voznje kroz grad su kratke. Evo napravih kratak snimak jer sam se sad zabrinuo, pa cu ujutro opet otici da se dobro pogleda, al reko da pitam i vas kako vam izgleda. Jesam mozda malo nespretno snimio ovo i na brzaka al moze se pauzirat ako sam u bilo kojem momentu uhvatio dobar kadar ako je stvarno kriticno onda cu je zamijeniti. Mislio sam da ce mi prije zadnja guma se potrositi al evo ne znam, valjda jer ne jurcam previse ona je ok. Nijesam sad pri parama, radije bih uzeo neku jeftiniju varijantu( ali da je i dalje ok), ako nista uzecu ovu istu al evo npr ova kako vam se cini, polovna al djeluje ok? (mada kad bolje pogledam izgleda potroseno desno) Pirelli - diablo rosso 3 - Ljetnja guma - Cijena 30 € - Crna Gora Podgorica Podgorica (uži dio) Gume | AutoDiler WWW.AUTODILER.ME Najposjećeniji sajt za prodaju polovnih i novih automobila, motora, bicikala, kamiona, radnih mašina, poljoprivrednih mašina, plovila, kao i auto dijelova i opreme u Crnoj Gori. ili ova nova SIMANT DOO - Auto gume - Moto gume - Teretne gume | SG DUNLOP 120/70R17 58W GPR300F 49/19 0% SIMANT.ME SG DUNLOP 120/70R17 58W GPR300F 49/19 0% pa neka potraje dok se i zadnja potrosi pa cu 2 nove dobre... Al bas me zacudilo da je prednja tako brzo otisla, sta raditi da je ne zajebem opet mimo manje gradske voznje i vise krivina Edit: slikacu kako treba ujturo no ujutro idem na izlet pa sam se istripovao nocas, al prije polaska cu provjerit dodatno sve. Promenio Maj 10, 2021 član No_LiMiT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5260 Napisano Maj 10, 2021 Drug član, 1121 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Koliko mogu da vidim, doterao si je do graničnika. Ja bih zamenio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10863 Napisano Maj 11, 2021 Hronični Motociklopata, 7489 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan A koliko kilometara ti je to "nisam prešao previše"? Inače, Pilot Power gume nisu baš poznate po trajnosti, ako hoćeš da ti gume traju uzmi Pilot ROAD gume, to su vrhunske Sport Touring gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 6034 Napisano Maj 11, 2021 Drug član, 1479 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Што се мог, не баш дугог, искуства тиче, ако мењаш онда обавезно нова гума. И што се тиче самог осећаја на мотору, а и генерално да је та половна ваљала не би се ни мењала. Е сад избор гума ти зависи од стила и типа вожње. Ако си "тркач" бољи избор је нека мекша гума, а за град нешто мало тврђе. У истом смо "проблему". Ја ове недеље морам да мењам, после пређених 12-13.000км са Bridgestone Batllax BT-016 задња гума се по средини доста потрошила. И двоумим се између Mitas Sport Force+ и Batllax-a који већ возим (презадовољан сам истом). Разлог двоумљења је брзина трошења Batllax-a и жеља да се проба и тај Mitas који људи који су га користили или "кују у небеса" или куде. Одужих. Што се тиче гума, ту се никад немој играти. Ново је ново и кад видиш или осетиш да треба да се мења, мењај. За 150-200е ће сачувати главу. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 157 Napisano Maj 11, 2021 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je serviser rekao da je za zamenu ili se dvoumis onda menjaj. Polovne se svakakve prodaju pa ako ne znas sta i kako najbolje da izbegnes... npr. ja sam na novom motoru posle 200km skinuo dualsport gume da bi stavio kramponke tako da eto, kupac je dobio fakticki nove gume po veoma dobroj ceni. Samo takve situacije nisu bas ceste... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 82 Napisano Maj 11, 2021 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Album — Postimages POSTIMG.CC Evo bolje slike, mislim da vidim i ja problem sad, no nije ekstreman. Recite mi koliko brzo da mijenjam, valja li ova dunlop da stavim sto linkah i kako ovo da sprijecim jer mislim da ne predjoh 5k km za ove 2 god.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18737 Napisano Maj 11, 2021 Integrisan, 5602 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam i na gorim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalesin 576 Napisano Maj 11, 2021 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Menjaš čim pre, doterao si do graničnika. I da uzmi Road gume, duže traju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 82 Napisano Maj 12, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Uzecu novu prednju, zadnja mi je kao nova jos.. Mislim da ni 2500 km nijesam presao a ne 5000... Bas mi je nejasno kako je dosla do granicnika i ovako neravnomjerno se potrosila pa i nije zaobljena kako treba. Jel do stila voznje, previse kocenja, nasih puteva, nepodesenog vjesanja (mislim da mi je naprijed dosta tvrdo, ovih dana cu da se posvetim da nastelujem po mjeri), kako da sprijecim ovo opet, bas mi cudno da prednja tako brzo ode, em zbog male kilometraze em sto cesto jedna prednja nadzivi 2 zadnje. A ove sam imao jer sam dobio dobru cijenu za njih bas, vidjecu koje cu iduce, mislio sam metzeler m7rr al razmislicu jos. Ne treba mi full sportska jer ne jurcam toliko al opet bih nesto sto moze da drzi kako valja i pri zivahnijoj voznji po krivudavim putevima Promenio Maj 12, 2021 član No_LiMiT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Četka 90 Napisano Maj 12, 2021 U prolazu, 89 postova Lokacija: KMDŽ Motocikl: NK650 Prijavi odgovor kao problematičan A jesi li siguran da je uvek bila pod adekvatnim pritiskom? Tako brzo "ukockavanje" i trošenje deluju kao da su izazvani zbog preniskog pritiska. Koliko često si je pumpao i kolika je vila razlika između dva punjenja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23608 Napisano Maj 13, 2021 Integrisan, 9939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jedno vestacenje i konsultacija drustvo! Sinoc mi drugar salje na viber, sta li je moglo da ovakvo ostecenje prouzrokuje? Guma je prosle godine montirana, nova, dot 3519, presla oko 5000km.. Kao da je "na gasu" pokidao o nesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 15181 Napisano Maj 13, 2021 Ne silazi, 6188 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ne moze da se izvede nikako, jednostavno guma je fabricki imala manu neka reklamira. Sanse nema da je on kriv za ovo 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23608 Napisano Maj 13, 2021 Integrisan, 9939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Tako ce i biti, posao na posao i primetio... Videcu uzivo danas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23608 Napisano Maj 13, 2021 Integrisan, 9939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ispravka, upravo mi kuca... 1600km je presla. Nadjoh slike, 30. jun bila zamena. Pneumaster radnja, Bg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11736 Napisano Maj 13, 2021 Ne silazi, 2711 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 Prijavi odgovor kao problematičan Auh, pravo sam se uplašio kada sam je video...šta nam prodaju... Možda malo super lepka pomogne ? Dobro je da je primetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11736 Napisano Maj 13, 2021 Ne silazi, 2711 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidim novi post. Pa opet, da se cepa po sredini ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kanda82 59 Napisano Maj 13, 2021 U prolazu, 79 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: suzuki rf600r Prijavi odgovor kao problematičan Da se javim i ja, vlasnik gume sa dodatnom Sarom. Vrlo neprijatna situacija, pa ti sedi i vozi a kupiš novu gumu.Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10863 Napisano Maj 13, 2021 Hronični Motociklopata, 7489 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Znam neke koji bi rekli: "Ma malo je spališ u mestu dok se ne pojede to oštećenje i vozi dalje" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 13, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Da se javim i ja, vlasnik gume sa dodatnom Sarom. Vrlo neprijatna situacija, pa ti sedi i vozi a kupiš novu gumu.Gde je Made in taj Pireli? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16828 Napisano Maj 13, 2021 (promenjeno) Misbehave Responsibly, 1692 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, No_LiMiT said: ... nepodesenog vjesanja (mislim da mi je naprijed dosta tvrdo, ovih dana cu da se posvetim da nastelujem po mjeri), kako da sprijecim ovo opet, ... Takvo trošenje gume ukazuje na problem i sa oslanjanjem i sa geometrijom. Dobro ti to isproveravaj da ti i nova guma ne bi ubrzo izgledala isto. Dobar majstor bi na osnovu izgleda gume mogao da ti kaže šta nije u redu. Promenio Maj 13, 2021 član drs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kanda82 59 Napisano Maj 13, 2021 U prolazu, 79 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: suzuki rf600r Prijavi odgovor kao problematičan Gde je Made in taj Pireli? Pogledaću posle pa javljam.Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23608 Napisano Maj 13, 2021 Integrisan, 9939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Svrati Kandicu, uhvatilo me ono nevreme malopre.. Evo perem motor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 82 Napisano Maj 13, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, drs said: Takvo trošenje gume ukazuje na problem i sa oslanjanjem i sa geometrijom. Dobro ti to isproveravaj da ti i nova guma ne bi ubrzo izgledala isto. Dobar majstor bi na osnovu izgleda gume mogao da ti kaže šta nije u redu. Eo moj, a medju boljima ovdje, rece ne zna tako da nemam pojma 14 hours ago, Četka said: A jesi li siguran da je uvek bila pod adekvatnim pritiskom? Tako brzo "ukockavanje" i trošenje deluju kao da su izazvani zbog preniskog pritiska. Koliko često si je pumpao i kolika je vila razlika između dva punjenja? Pa nije da sam uvjek bio 100% siguran ali imam digitalni mjerac pritiska od jeseni pa s vremena na vrijeme provjerim i dopunim, prednja jeste imala tendenciju da izgubi malo pritiska dok zadnja gotovo ne ili minimalno. Mozda je i ponekad bila nize u voznji al ne nista sad strasno ja mislim. Eo vidjecemo s iducom sto ce bit.. Promenio Maj 13, 2021 član No_LiMiT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6151 Napisano Maj 13, 2021 Drug član, 4182 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ta guma je dala svoje.Ja nebi vozio s takvom gumom.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11540 Napisano Maj 13, 2021 Ne silazi, 2420 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da menjas,prednji tocak je vazan da ne klizne i padnes.Pogotovu ako volis da forsiras krivine,cuvaj glavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...