djole_kg 30 Napisano Jun 9, 2022 (promenjeno) U prolazu, 28 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Piaggio MP3, Peugeot Vivacity 3 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mog skutera Promenio Jun 9, 2022 član djole_kg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole_kg 30 Napisano Jun 9, 2022 U prolazu, 28 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Piaggio MP3, Peugeot Vivacity 3 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon kupovine uradjen je servis od strane @N.F.S. (kome se jos jednom zahvaljujem sto mi je izasao u susret ) na kom su zamenjene sve tecnosti, filteri, prekontrolisan cvt i zamenjeni klizaci i lezaj u dekliju, kao i prednje plocice. Stanje pre servisa je bilo srednje zalosno sa najverovatnije originalnim filterom ulja , pogresnim antifrizom, sa vise ulja nego sto treba, itd... U principu je sada stanje dovedeno u vozno. Ostaje da se posvetim farbanju, estetici, a uradio bih i stelovanje ventila i ciscenje klapne gasa. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole_kg 30 Napisano Jun 9, 2022 (promenjeno) U prolazu, 28 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Piaggio MP3, Peugeot Vivacity 3 Prijavi odgovor kao problematičan Prilikom kupovine sam imao prilike da isprobam sve tri varijante (300, 400 i 500cc). 300cc je definitivno preslab za ovu karoseriju, mozda bi bio zadovoljavajuci iskljucivo za gradske uslove, mada najmirnije i najlepse radi. 400cc ima dovoljno snage za grad i ide solidno dobro, moze se koristiti bez vecih problema za medjugradske relacije. 500cc ide duplo bolje od 400cc, ali za grad nije, standardno za Master 500 masinu, ima vibracije pri polasku ili kretanju brzinama do/oko 30kmh, nakon toga radi kao sat. Voznja u medjugradskim uslovima je sjajna, na 100kmh se vrti na oko 5000 obrtaja i radi maltene necujno, mozda cak i previse tiho, pa samim tim i nije bas uocljiv od strane drugih ucesnika u saobracaju. Ja sam licno izabrao 500cc jer se cinio kao najbolja osnova za dalje sredjivanje, ali bez problema se moze kupiti i 400cc ukoliko se ne vozi po auto putu. 300cc bih izbegao ako je to ikako moguce. Sto se same voznje tice ona se ne razlikuje nesto specijalno od ostalih maxi skutera, u voznji se ne osecaju dva tocka napred, ali imaju prilicno bolji "grip" od klasicnog maxija. Jako je nezgodan prilikom zaustavljanja na neravnom terenu i treba obratiti paznju inace je pad veoma moguc. Tilt lock, po mom misljenju, treba koristiti samo za parkiranje, naime, po iskustvu ljudi sa stranih foruma, sa ovog skutera se najcesce pada upravo zbog njega i to na semaforu tako sto ga aktivirate, a niste svesni da stojite neravno, nakon dodavanja gasa tilt lock pusta i vi padate, veoma nezgodna situacija, proverena u praksi . Predni amortizeri nisu bas sjajni, udar u ozbiljnije rupe se itekako oseca. Zadnji je odlican. Sediste je meni jako neudobno, usko mi je na sedalnom delu i sedim malim procentom pozadine, suvozacevo (kaze moja supruga) odlicno. Zastita od vetra je zaista dobra. Koci odlicno, pogotovu prilikom kombinacije prednje i zadnje kocnice ili pritiskom na noznu kocnicu. Osim pomenutih poseduje i parkirnu kocnicu u vidu poluge, koja je fenomenalna stvar. Potrosnja ne prelazi 5l kako god ga vozio, mereno "cep" metodom. Delovi motora su prilicno dostupni (standardna Master 500 masina), prednje vesanje gledaju kao bauk, iako nije toliko komplikovano, mada zahteva neke specificne alate za servisiranje, koji opet mogu da se naprave. Plastika nema ni za lek, jako je slaba ponuda, nove su jako skupe. Za zad toliko od mene, nadam se da sam makar malo uspeo da upoznam javnost sa ovim interesantnim skuterom. Promenio Jun 9, 2022 član djole_kg 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole_kg 30 Napisano Jun 9, 2022 U prolazu, 28 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Piaggio MP3, Peugeot Vivacity 3 Prijavi odgovor kao problematičan Par slika sa servisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Jun 9, 2022 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sve od A do Š o MP3-u, bravo @djole_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jun 10, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam taj skuter. Sve je ispravno sto si napisao, dodao bih jos jednj manu : tezina. Moj od 500 cm3 je tezio 280 kg. Forza 300 je 100 kg laksa, kao da sam seo da vozim bicikl posle njega. Inace ostalo sve 5. Promenio Jun 10, 2022 član Milllan 83 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4782 Napisano Jun 10, 2022 Drug član, 3652 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Đoletu na predstavljanju vozila i opisu! Pokušavam da budem otvorenog uma, da dam šansu da vidim pozitivne strane ovakve skalamocije, ali nikako mi ne ide Jedinu prednost koju vidim je to što može da se vozi sa B kategorijom, za nekoga ko iz određenih razloga ne želi ili ne može da se upušta u novo polaganje, pa da vidi da li mu leži koncept skutera, delimično i motora, uopšte u životu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole_kg 30 Napisano Jun 10, 2022 U prolazu, 28 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Piaggio MP3, Peugeot Vivacity 3 Prijavi odgovor kao problematičan @Milllan 83 tezina je stvarno velika, nema sta, ja sa njega sednem na Vivacity 3 50cc, kao na deciju igracku da sam seo. @boza_kg U principu u odnosu na klasicne maxi skutere i nema nekih prednosti, osim cinjenice da se vozi sa b kategorijom i da je definitivno bolji grip na prednjim tockovima. U samoj voznji osecaj je maltene identican klasicnom maxi skuteru, makar meni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21801 Napisano Jun 10, 2022 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo interesantan sklop! Vesanje napred simulira utisak voznje jednog tocka, nisam izdrazao, provozao se malo (uz saglasnost vlasnika!) Uzivanje oko 80/100 kmh, zastita od vetra dobra, osecaj uopsteno takav (dobar). Cudno se uznemiri kada prednjim tockovima preko neravnina prelazi ali to je do mene i stecenog/naviknutog ponasanja motocikla sa klasicnim ogibljenjem. Pred davanje kljuca nazad (naravno) opran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jun 10, 2022 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga najvise promenio zbog lose aerodinamike na vecim brzinama. Do 80-90km / h je super, na vecim brzinama se ozbiljno ljulja. Jednom sam se vozio na autoputu, obilazio kamion i upao u strasnu turbulenciju. Ceo motor se tresao, imao sam utisak da cu pasti sa njega, brzina oko 120 km/ h. Ne voli vetar i voznju iza kamiona (voznja ume biti neprijatna). Motor je kupljen sa 0 km tehnicki skroz ispravan. Dobre strane : agregat od 500 kubika ide kao blesav, bukvalno zabacuje kada se doda gas ( jedina zamerka je servisni interval kaisa od 10000 km, tako mi rekose u PGS - u). Vozi se sa B kategorijom, dosta prtljaga pod sedistem. Stabilnost : na klizavoj povrsini odlicna stvar, nema bojazni od klizanja prednjeg tocka, bolje je kocenje ( 2 diska napred). Licni utisak : prevozno sredstvo u velikim gradovima za ljude koji nemaju polozeno A, stekao sam utisak da nije za vece brzine. Ali voze ljudi i skutere od 50 kubika na more, boj bije srce u junaka! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole_kg 30 Napisano Jun 10, 2022 U prolazu, 28 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Piaggio MP3, Peugeot Vivacity 3 Prijavi odgovor kao problematičan @Milllan 83 Ja nisam primetio nikakva tresenja na vecim brzinama, bas suprotno, izuzetno je stabilan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Jun 10, 2022 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Par puta sam bio u situaciji da sam morao malo “jace” da kocim na neravnom asfaltu sa mojim tricityem, skakuce malo prednji deo, pali abs i tc, malo neprijatna situacija ali svaki put stao ravno i nisam bio ni blizu toga da se prospem sa njime, da li je to prednost ili mana pojma nemam, ne znam kako bi se ponasali dvotockasi u tim situacijama. Sto se tilt lock-a (zakljucavanja prednjih tockova) tice, mogli su tu i piaggio i yamaha jos dosta da urade. Razmisljam vec neko vreme da zalepim ampulicu libele negde kod instrument table, svi koji voze tricikl ce me razumeti. Mogli su da ubace neku elektronsku libelu pa da onemoguce zakljucavanje ukoliko je skuter nagnut vise od npr 5 stepeni. Mogli su da ubace el motor ili pumpu koja ce uvek ispraviti motor kada se zakljuca. MP3 je bas krut kad se zakljuca, yamaha je to uradila cini mi se malo bolje, nije bas toliko krut i moze malo da “ljulja”. El motor za rikverc je pun pogodak kod skutera teskog 250+ kg i to je veliki plus MP3-a, a i ona kasetica za telefon, cigare, kljuceve… kod instrument table Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4782 Napisano Jun 10, 2022 Drug član, 3652 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Milllan 83 je napisao: Ne voli vetar i voznju iza kamiona (voznja ume biti neprijatna). Ma to ti je tad bio prvi skuter\motor pa nisi imao iskustva. Hoće početnici da se istripuju zbog takvog efekta. I sam se sećam da sam se nešto zbunjivao oku turbulencija kad sam počinjao da vozim... Odavno to nije više slučaj. Kad se čovek opusti i navikne, u takvoj situaciji samo malo jače prihvati korman i to je sve. Ni ne obraća više pažnju na to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Jun 10, 2022 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kao pocetnik potpuno se slazem sa @boza_kg . Prvi put kad sam vozio po jacem vetru pretrnuo sam, ni da usporim ni da ubrzam, hteo sam da stanem i da cekam da stane vetar Posle tog iskustva, svi bajkeri gledaju da li ce kisa a ja da li se ljulja drvece od vetra Hvala bogu zelja za voznjom je pobedila strah, sad bi mogao i po tornadu da teram. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jun 10, 2022 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim Motor vec drugu godinu, ja sam osetio razliku. Na motoru nikada nisam osetio takvo ljuljanje kao na triciklu. Mozda je taj dan bio neverovatno jak vetar (?!) pa sam se ja istripovao. Ostao mi je utisak velikog "njihanja" iza kamiona kada treba da ga preteknem kada sam vozio tricikl, gotovo svaki put. Mozda sam se i istripovao, ko zna... u svakom slucaju, o ukusima ne vredi raspravljati. Neka svako proba, pa sta kome odgovara. Piaggio je inovirao i usavrsio ove tricikle, mislim da svakako nije greska imati jedan. Kakav je tricity vs mp3, yamaha je pionir ako se ne varam u ovom segmentu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4007 Napisano Jun 24, 2022 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, zakačio sam žmigavac i ne mogu da ga vratim jer je baš jaka plastika - da li neko zna caku? Treba da se nabije da nalegne, klikne, ali probali razni i ne uspevaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4782 Napisano Jun 24, 2022 Drug član, 3652 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam caku, možda lupam, al ja bih probao da ga namackam malo sas neku mas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4007 Napisano Jun 24, 2022 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Čika @Sateliskaže da ga ugrejem fenom, da smekša. Javljam se kasnije, nadam se ne u temi "Šta ste danas sjebali na svom skuteru" 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4007 Napisano Jun 24, 2022 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Namestio mi drugar vulkanizer- namazao masti malo i nežnim prstićima ga ugurao na mesto 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4782 Napisano Jun 24, 2022 Drug član, 3652 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Lubrikant uvek pomaže kad treba našto da se ugura, da ne pravim sad sexualne aluzije Svojevremeno, vraćam se s posla, i zatičem kući scenu - žena pokušava ćeri da namesti nove minđušice, jerbo idu ne neki rođendan. Dete plače, uši joj okrvavljene, a žena se trese koliko je izfrustrirana, ko da demontira bombu... Ja reko, stani bre malko, uzmem malo pavlovićeve kreme, namacnem ušenca, i prođu minđušice do rupice u uhu, ko kroz vazduh. Mlogo sam tad ispao pametan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Teniser_Nbg 0 Napisano Jul 11, 2022 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje, treba mi savet na koliko se pumpaju gume na mp3? hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano Jul 11, 2022 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Prednje 1.6 1.7, zadnja 2.1 2.2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Teniser_Nbg 0 Napisano Jul 11, 2022 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4007 Napisano Jul 14, 2022 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Za moj 300 2011. stoji ovako: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jul 16, 2022 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Piaggio MP3 EXCLUSIVE 530 NEW WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Piaggio MP3 EXCLUSIVE 530 NEW, 2022. godište, Ostalo, Beograd. Cena 12.500 € - Motori - Polovni Automobili Koliko citam u opisu oglasa ozbiljno su se unapredili. Senzor mrtvog ugla, tempomat, kamera za voznju unazad... svaka cast za Piaggio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...