djo 85 Napisano Maj 3, 2021 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtx660,xjr 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ko�ta odr�avanje motocikla? WWW.B92.NET Retko kad æete imati priliku da kupite polovni motocikl, a da neæete morati ba� ni�ta da ulo�ite u njega. Ali to ne treba da vas odvrati od kupovine, pi�u polovni automobili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Maj 3, 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam ovo... U sustini 700-1000e godisnje po motoru. Tako ja racunam. Registracija, servis/i, garaza... Popravljam sve i servisiram redovno. Da bude utegnuto. Jedino sto ne znam dal bih radio generalnu ako ubijem masinu tj. da se meni desi havarija. Mozda se zaista isplati prodati u delove il na otpad pa uzeti nesto drugo. Doduse jedne godine uradis samo mali servis za 50e al sledece te saceka 500e ulaganja. To tako ide kod polovnjaka. Lanac i lancanici 150e, gume 200 itd. Nakupi se tu svasta nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17907 Napisano Maj 3, 2021 Integrisan, 5278 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Jeftinije od automobila u svakom slucaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djo 85 Napisano Maj 3, 2021 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtx660,xjr 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Skup je ovo sport i svi mi to znamo koji vozimo motore. Tekst je dobar za one koji planiraju da uđu u ovaj svet čisto da imaju pojma šta ih sve čeka.Finansiski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5781 Napisano Maj 3, 2021 (promenjeno) Drug član, 866 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Bolje da sam uzeo da se drogiram kao normalni ljudi. Promenio Maj 3, 2021 član Bole37 4 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Maj 4, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Registracija 150-200e Dobre polovne gume 30e komad, nove set 200-250e Lanac i lancanici 100-150e Ulje i filter 40-50e Lanac bregaste 60-80e Stelovanje ventila 5e po ventilu ili 200e kod derikoza. Servis prednje viljuske ulje semerinzi rastavljanje ciscenje provera svega 50-100e Ciscenje dizni ultrazvucno 20-40e Stelovanje ajnsprica na dyno masini, sinhronizacija usisa, TPS STPS, da gas bude kao pracka utegnut 120-150e Premotavanje namotaja 5-100e (5e ako ti radi prijatelj ili 100e ako kupujes polovan na oglasima) Kocione plocice za prednji disk oba para 70e Prednji diskovi polovni u pitaj boga kakvom stanju 70-100e, novi 200-250e Sitnice poput zmigavaca, sajla kvacila, izgoreo dzek na instalaciji, crkne xenon sijalica i tako te stvari ni ne racunam. Vecina stvari se radi na svakih godinu-dve-tri dana, odnosno sve zavisi od stila voznje, ko ga arci, krace traje delovi, ko ga cuva, duze traju...pa i ne ispadne nesto preskupo...nego se malo zaradjuje novca...daj svima platu 1500e i svi ce redovno raditi servis i nece biti skupo i nece biti krseva po oglasima....ali sa 300-350e, bogami tesko. Promenio Maj 4, 2021 član bojanh 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1769 Napisano Maj 12, 2021 (promenjeno) Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Ulaganje je individualno i zavisi od dosta faktora i od čoveka do čoveka / neko menja i kad vidi da je kao novo - neko tera tako kada kupi Motor, Ja iskreno blagovremeno od kupovine, pošto još uvek nisam kupio NOV Motor uradim sledeće - kontrola svih šrafova / msm to odmah prilikom gledanja uradim ali s vremena na vreme obratim pažnju - servis / ulje filteri, tečnosti kontrola i zamena ili dopuna / bez obzira na to da li imao istoriju servisa, ne u slučaju ako se ispostavi da je servis urađen pre 500/1000 km, kao što većina napiše na oglasima, svi uradili servis pre oko 500km - gume, ako je potrebno, u većini je to bila zadnja za zamenu, kontrola DOT-a i stanja / nije ovo Auto , pa da može da tera gume iz 2005.godine gume, kočnice su ono što te na putu drži, a oprema te čuva - opšte stanje agregata ustanovim nakon par stotina km, kvačilo, ostalo, jer nikako se to ne može uvideti prilikom razgledanja i kupovine - obavezno nakon udomljavanja, sledi rasturanje svih plastika, skidanje rezervoara, kontrola filtera za vazduh, opštih sitnica na osnovu čega zaključujem šta prolazi, a šta je za zamenu * sve zapisujem, fotkam, ubacim u bazu podataka, volim da znam sutra šta sam radio, ne volim da pamtim, a volim dosta da se igram oko estetike * i kada prodajem, dokumentujem zapisom, fotkom, kakvo je stanje ili predložim INBUS ključeve komplet i pomoćni Alat pa rasturaj, gledaj šta ti volja... Promenio Maj 12, 2021 član DarkoČa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2799 Napisano Maj 12, 2021 (promenjeno) Braveheart, 706 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Kako bih spremio motor za ovu sezonu : odmah na početku sezone mali servis, da kažemo ako sami radite jedno 50-60 evra, sad sam pred put u CG. odradio : karbove, stelovanje ventila,zamenu svecica, jos par sitnica to me je izaslo 300evra. Za jedno mesec ipo dana ide registracija znaci jos jedno 30k. i siguran sam kako je krenula sezona ( da cu imati vremena za voznju) nadam se i jos jedan mali servis. I to imam srece sto sam pred kraj prosle sezone stavio nove komplet gume, komplet lancanika i lanac, zamenio rashladnu i kočionu tečnost, pločice prednji i zadnji diskocvi, i naravno mali servis ... Pa ove sezone kao tešim se imaću manja ulaganja Promenio Maj 12, 2021 član Biker Boy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13267 Napisano Maj 12, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 7504 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam odakle mi pare. Promenio Maj 12, 2021 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...