boza_kg 5032 Napisano Januar 18 Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to. Čisto fenomenološki gledano, dva su scenarija moguća: 1. Da nas šišaju kao ovce brendirajući i lepeći etikete na jeftine kineske proizvode 2. Da je u pitanju bofl i lažnjak, i da može da pukne, pa da se skršim negde i\ili napravim štetu a oba su realna Mada pre mislim da je ovo prvo u pitanju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2821 Napisano Januar 18 (promenjeno) Drug član, 1202 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Industrija i njeni nosioci su nam jednostavno ušli u glavu sa prekomernim vođenjem računa,obracanjem suvisne paznje na i oko stvari koje služe za eksploataciju. Ubaci ti rovca i ti kao pa ajde,jebes ga.. Ali ti ovo dobro radis ..neka vrsta mit bastersa na svom primeru. Promenio Januar 18 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5032 Napisano Januar 18 Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako preteknem, da 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 148 Napisano Januar 18 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Da li sam samo ja video razliku izmedju ova dva kaiša i da se ne radi o istom proizvođaču već na oko ili ? Ako pogledate otiginal, linije tkanja su pararelne sa ivicama, dok su kod ovog drugog ukošene. Da li to ima neke veze ? Čisto pitam iz radoznalosti, ali imam i teoriju obzirom da su vučne sile kod kaiša u smeru njegove uzdužne osovine ovo može biti veliki problem da se sila ne raspoređuje jednako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5032 Napisano Januar 19 Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A ko bi ga znao. Nemamo sad više primeraka originala, da bi uporedili i znali da li je regularno da tkanja idu ovako ili onako. Nemam pojma kako izgleda proizvodnja kaiša, ali zamišljam to da je neki veliki valjak sa spremljenim materijalom, koji se mašinski seče u slajsove. Može biti i scenario - ovi iz sredine, što su najbolje ispali, idu u prvu ugradnju, ovi komadi što izgledaju lepo, idu u kesice za OEM prodaju u evropskim šopovima, a ovi refuse-ovi sa strane, idu na manje zahtevna tržišta, Bangladeše i ostale. Malo toga se baca. Na prošlom skuteru sam se igrao s kaišima. Imao sam i Malossi, Athena i Mitsuboshi, svi kao za isti model skutera. A svi su se razlikovali za po malo. Čak i u dimenzijama. Neki su mekši na dodir od drugog, različitih su materijala, imaju manje ili više rebaraca... Nije to baš egzaktna nauka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 148 Napisano Januar 20 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Da, razumem, meni sleduje zamena kaiša i ostalih delova cvt-a, razmišljam da mekši kaiš manje jede aluminijum, ali se i više tegli kad se ugreje te više preklizava, visoka nauka ispada cvt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5032 Napisano Januar 20 Drug član, 3785 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma CVT je mnogo lud sklop. Naizgled jednostavan, a u stvari ima mali milion variabli koje mogu da utiču na performanse, i uopšte na kvalitet vožnje. Nego, čitam nedavno, Yamaha recimo sad izbacuje ECVT, odnosno CVT sa elektro motorom, koji kontroliše varijator. Turbo CVT ga još zovu Biće na najnovijim NMax 155 i sličnim modelima. Al nisam uspeo da pohvatam šta to sad konkretno znači, da li ima rolnice i centrifugalni princip rada ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16163 Napisano Januar 20 Integrisan, 9337 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan To može bit isto ili slično kao što ima Honda Forza S-Matic, el. motor, senzor(i) i beše 6-stepeni "menjač". Ako će tako biti.....ne mi se sviđa, ne treba komplikovati sistem. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7558 Napisano Januar 20 Drug član, 3122 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Kao i sve danas u auto industriji, moto industrija je usvojila sistem dizajna "Skupo rešenje nepostojećeg problema" Nabijem ih.. Skuter treba da bude dostupan i jednostavan, za svaki dan najjeftinije prevozno sredstvo... Neee mora tu neki programer da dobije platicu... Neka dijagnostikica, neki apdejt.. Pa mesečna preptlata na premijum paket... Govnjiva motka... Ništa drugo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 148 Napisano Januar 21 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Kao na Burgmanu 650, a u autoindustriji je to isti princip kod Honde, Toyote, Subarua, gde postoji CVT i isti taj el.motor koji se kontroliše pedalama iza volana. Evo video o tome kako funkcioniše, sve u svemu hvale se boljim odzivom na gas, ubrzanjima i manjom potrošnjom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...