tedyspic 1 Napisano April 27, 2021 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav drustvo...imam problem,ne mogu naci oprugu koja vraca menjac na spomenutom motociklu. imate li neko saznanje sto mi moze pomoci da nadjem navedenu oprugu...zahvaljujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 635 Napisano April 27, 2021 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Proizvodnja Opruga Beograd 065 2994472https://maps.app.goo.gl/rfNWARNZfbog7eDj7 Mislim da moze da ti napravi kakvu treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7267 Napisano April 27, 2021 Drug član, 3083 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka za čoveka. Baš sam pre dva dana išao po neke federe (za šporet ) i majstor mi je objasnio da može sve da napravi ali mu treba uzorak. Lepo opremljena velika radionica i majstor koji se bavi samo oprugama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 235 Napisano April 27, 2021 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Daj neke mere od te opruge,to je uglavnom dosta slično na mnogim motorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tedyspic 1 Napisano April 27, 2021 (promenjeno) U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala drugari,pokusacu sa tim brojem,a mere cu da stavim na post...samo sto je mali problem sto opruga treba da bude odredjene tvrdoce materijala,jer ako bude meksa nece vracati,a ako bude tvrdja moguce je saltati sama. Promenio April 27, 2021 član tedyspic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 820 Napisano April 28, 2021 Drug član, 1441 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo jako liči na oprugu koja ima istu funkciju na ETZ 250 gde je i na njemu dobro se sećam pucala i poluga menjača se nije vraćala sto je uslov za sledeću brzinu. Isto rešenje a da li su iste dimenzije, broj navojaka i debljina žice samo na osnovu uzorka. Imam sigurno ETZ oprugu negde, namotano žicom koja ne puca još tada pre oko 36god pa ako mogu da ti pomognem rado cu se potruditi da nađem. Mi kad smo to pravili nikada nismo pravili jednu već bar 10kom dok je alat na mašini Druga opcija je da ti oprugar namota žicu po uzorku I ovo je prosto sada u 2021 da se uradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano April 28, 2021 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Za uzorak treba naći zdravu originalnu oprugu. Njena je uloga da šaltalicu vrati u neutralan položaj (ne ler). Što se tvrdoće tiče, bolje na mekšu stranu pa otvrdnuti, jer ako pukne od tvrdoće, to parče može ozbiljnu štetu da napravi...jer je tako u mogućnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tedyspic 1 Napisano April 28, 2021 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, GixxerK6 je napisao: Meni ovo jako liči na oprugu koja ima istu funkciju na ETZ 250 gde je i na njemu dobro se sećam pucala i poluga menjača se nije vraćala sto je uslov za sledeću brzinu. Isto rešenje a da li su iste dimenzije, broj navojaka i debljina žice samo na osnovu uzorka. Imam sigurno ETZ oprugu negde, namotano žicom koja ne puca još tada pre oko 36god pa ako mogu da ti pomognem rado cu se potruditi da nađem. Mi kad smo to pravili nikada nismo pravili jednu već bar 10kom dok je alat na mašini Druga opcija je da ti oprugar namota žicu po uzorku I ovo je prosto sada u 2021 da se uradi pa prijatelju ako mozes da nadjes,bio bih zahvalan da mi je posaljes pa da probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 820 Napisano April 28, 2021 Drug član, 1441 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da ima da se kupi za par evrića ovo ti je part number 8A00A7329 ITA Španija Polska itd, to ti je najbolje rešenje, originalni deo, broj navojaka, prečnik i debljina žice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tedyspic 1 Napisano April 29, 2021 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, GixxerK6 je napisao: Vidim da ima da se kupi za par evrića ovo ti je part number 8A00A7329 ITA Španija Polska itd, to ti je najbolje rešenje, originalni deo, broj navojaka, prečnik i debljina žice izgleda da cu tako pokusati,hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...