Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 491 postova
  • Motocikl: A
Pre 13 sati, Mile123 je napisao:

Nego jel i vama na malom stromu '17+ jace motorno kocenje od zadnje kocnice? :stabre:

Jeste,zadnju retko kad i koristim bas zbog toga,em ne moze se ugasi abs pa po offu samo kliza em je slaba po asfaltu pa ili sa obe kad je ostro kocenje ili prednju i saltanje naniže.

Evo jedne danas sa Komova pa ću ostatak u putopis kada složim snimke.

20211021_095531_remastered.thumb.jpg.b75882fe7dc49a63a8e9da989c5880e7.jpg

i SH 20

20211021_135106_remastered.thumb.jpg.3c439ea639022ba8916e286c1ccdf842.jpg

• Sviđa mi se 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1614 postova
  • Motocikl: V-STROM

Juče sam promenio korman na stromu, pa da napišem par reči i smernica pošto ima još zainteresovanih za ovu rabotu.

U pitanju je korman koji nosi oznaku TRW MCL 155 B, kupljen u Moto Cross-u u Kraljevu. Cena kormana je 50 eura + ptt.

MCL 155 je najviši, malo niži je 154, a još niži je sa oznakom 153. I na prethodnom stromu sam imao 155, odgovarao mi je pa sam ponovo njega uzeo.

Slovo B označava boju kormana (blau), meni se uklapala najviše pa sam nju izabrao. Radi se još i u srebrnoj, titanijum sivoj i crnoj boji.

20211021-172516.jpg

20211021-184101.jpg

Drugar mi je pomagao jer i njega isto čeka uskoro pa da bude verziran. Moj strom je glumio zamorče :D

Akcija je trajala sigurno 3-4 sata sa pauzama i zajebancijama izmedju. Nismo žurili, ja sam bolestan oko motora, a drugar je mnogo bolesniji i pedantniji :))

Na prošlom stromu sam dosta brže završio posao, nisam ovoliko picanio.

Pre bilo kakvih radova potrebno je razbušiti oba kraja kormana kod strugara jer  fabrički tegići su širi od unutrašnjosti. Razbušuje se burgijom 17.5 mm. Jedan je imao 17 mm, pa je morao drugi da još malo proširi rupu. Možda bi mogla i od 18 mm.

Ide se u dubinu samo za dužinu gumenog dela, max 30 mm.

Unutrašnji gumeni deo tegića koji ulazi u korman ne sme da bude pasent sa kormanom, mora da lako ulazi unutra. Taj gumeni deo se širi kad se zavrće šraf na tegiću i ako je pasent nabubri i izvlači se napolje, tegić može da ispadne ili da stoji klimavo.

To je bitno kod razbušivanja, znači da gumeni deo ulazi lako u korman. Ne da ima veliki luft ali da upadne lagano, ako me razumete :)

Tegići, retrovizori, štitnici za ruke, ručke kvačila i kočnice, nosač telefona, sve što je na kormanu se skida. Stavio sam veliki astal pored i na njega pakovao svaki deo.

Vruća gibanicu je tu da nam da elana za radove : )))

20211024-121712.jpg

Boja na novom kormanu je nežna i tanka, tako da je ceo korman išao prvo u zaštitnu traku da bi se izbeglo grebanje. Drugar je insistirao u vezi trake :).

I na fabričkom je boja isto osetljiva na greb greb.

Ručku gasa i pumpu kočnice smo svlačili, nismo rastavljali sajle gasa kao što sam ja radio na prethodnom stromu. Možda je i bolje ovako, lakše je za vraćanje svakako.

Isto važi i za levu stranu, skine se lepak sa leve ručke, ja sam wd-om ušpricavao ispod ručke i svukao je. Levi prekidač se polovi i smakne se sa kormana.

Paziti na kablove i creva prilikom svlačenja, sve je tesno i nema baš puno prostora, valjao bi još jedan par ruku da pripomogne.

Takodje, leva strana kormana gde dodje gumena ručka je izrezbarena zbog gripa. Tu je problem da se navuče nosač ručke kvačila i retrovizora, mora da se malo razmakne uška sekačem ili nekim alatom. Ko bude radio videće o čemu pričam.

20211024-113412.jpg

20211024-113634.jpg

20211024-114139.jpg

Najbitniji posao je obeležiti i izbušiti rupe za trnove koji drže levi i desni prekidač na svom mestu. Mi smo privremeno montirali prekidače  i na trn nakapali malo laka za nokte koji je ostavio trag na zaštitnoj traci na kormanu. Onda opet skidanje svega sa kormana i bušenje rupe, 5mm je rupa. 

Ovo je jako bitno jer ako se rupe ne izbuše gde treba može se desiti da prekidači stoje previše nisko ili visoko na kormanu. Zato se korman i fiksira pa se isprobava. Ja sam probao u mestu i razlika je u odnosu na vožnju, makar i kraću. Činilo mi se da je ok, a danas posle vožnje mi se čini da bi mogao malo niže da se spusti korman. Par vožnji i znaću kako treba.

Zadovoljan sam, možda preko zime dodam i podizače kormana i sundjere na ručke.

Ovaj korman je višlji i širi nego fabrički. Mislim da se isplati zamena, lepši je osećaj u vožnji, barem meni. Ako se dodaju sundjeri i podizači izadje sve oko 100 eura.

Ovako to izgleda sada.

Pozz

20211025-125520.jpg

20211025-125351.jpg

20211025-125423.jpg

Promenio član Milanezi
  • Sviđa mi se 16

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere
14 hours ago, Milanezi said:

Juče sam promenio korman na stromu, pa da napišem par reči i smernica pošto ima još zainteresovanih za ovu rabotu.

U pitanju je korman koji nosi oznaku TRW MCL 155 B, kupljen u Moto Cross-u u Kraljevu. Cena kormana je 50 eura + ptt.

MCL 155 je najviši, malo niži je 154, a još niži je sa oznakom 153. I na prethodnom stromu sam imao 155, odgovarao mi je pa sam ponovo njega uzeo.

Slovo B označava boju kormana (blau), meni se uklapala najviše pa sam nju izabrao. Radi se još i u srebrnoj, titanijum sivoj i crnoj boji.

20211021-172516.jpg

20211021-184101.jpg

Drugar mi je pomagao jer i njega isto čeka uskoro pa da bude verziran. Moj strom je glumio zamorče :D

Akcija je trajala sigurno 3-4 sata sa pauzama i zajebancijama izmedju. Nismo žurili, ja sam bolestan oko motora, a drugar je mnogo bolesniji i pedantniji :))

Na prošlom stromu sam dosta brže završio posao, nisam ovoliko picanio.

Pre bilo kakvih radova potrebno je razbušiti oba kraja kormana kod strugara jer  fabrički tegići su širi od unutrašnjosti. Razbušuje se burgijom 17.5 mm. Jedan je imao 17 mm, pa je morao drugi da još malo proširi rupu. Možda bi mogla i od 18 mm.

Ide se u dubinu samo za dužinu gumenog dela, max 30 mm.

Unutrašnji gumeni deo tegića koji ulazi u korman ne sme da bude pasent sa kormanom, mora da lako ulazi unutra. Taj gumeni deo se širi kad se zavrće šraf na tegiću i ako je pasent nabubri i izvlači se napolje, tegić može da ispadne ili da stoji klimavo.

To je bitno kod razbušivanja, znači da gumeni deo ulazi lako u korman. Ne da ima veliki luft ali da upadne lagano, ako me razumete :)

Tegići, retrovizori, štitnici za ruke, ručke kvačila i kočnice, nosač telefona, sve što je na kormanu se skida. Stavio sam veliki astal pored i na njega pakovao svaki deo.

Vruća gibanicu je tu da nam da elana za radove : )))

20211024-121712.jpg

Boja na novom kormanu je nežna i tanka, tako da je ceo korman išao prvo u zaštitnu traku da bi se izbeglo grebanje. Drugar je insistirao u vezi trake :).

I na fabričkom je boja isto osetljiva na greb greb.

Ručku gasa i pumpu kočnice smo svlačili, nismo rastavljali sajle gasa kao što sam ja radio na prethodnom stromu. Možda je i bolje ovako, lakše je za vraćanje svakako.

Isto važi i za levu stranu, skine se lepak sa leve ručke, ja sam wd-om ušpricavao ispod ručke i svukao je. Levi prekidač se polovi i smakne se sa kormana.

Paziti na kablove i creva prilikom svlačenja, sve je tesno i nema baš puno prostora, valjao bi još jedan par ruku da pripomogne.

Takodje, leva strana kormana gde dodje gumena ručka je izrezbarena zbog gripa. Tu je problem da se navuče nosač ručke kvačila i retrovizora, mora da se malo razmakne uška sekačem ili nekim alatom. Ko bude radio videće o čemu pričam.

20211024-113412.jpg

20211024-113634.jpg

20211024-114139.jpg

Najbitniji posao je obeležiti i izbušiti rupe za trnove koji drže levi i desni prekidač na svom mestu. Mi smo privremeno montirali prekidače  i na trn nakapali malo laka za nokte koji je ostavio trag na zaštitnoj traci na kormanu. Onda opet skidanje svega sa kormana i bušenje rupe, 5mm je rupa. 

Ovo je jako bitno jer ako se rupe ne izbuše gde treba može se desiti da prekidači stoje previše nisko ili visoko na kormanu. Zato se korman i fiksira pa se isprobava. Ja sam probao u mestu i razlika je u odnosu na vožnju, makar i kraću. Činilo mi se da je ok, a danas posle vožnje mi se čini da bi mogao malo niže da se spusti korman. Par vožnji i znaću kako treba.

Zadovoljan sam, možda preko zime dodam i podizače kormana i sundjere na ručke.

Ovaj korman je višlji i širi nego fabrički. Mislim da se isplati zamena, lepši je osećaj u vožnji, barem meni. Ako se dodaju sundjeri i podizači izadje sve oko 100 eura.

Ovako to izgleda sada.

Pozz

20211025-125520.jpg

20211025-125351.jpg

20211025-125423.jpg

:ljubav:

• Svrati ponekad, 411 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA

Dobro jutro ekipa, evo par linkova s kojih mozete neka servisna upustva skinuti/download:

MAINTENANCESCHEDULE.NET

Suzuki V-Strom 1050 (2010+, including XT and XT Adventure) maintenance schedule and service intervals. Including valve checks and other regular service.
WWW.V-STROM.CO.UK

Suzuki V-Strom (VStrom) Owners Club

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 926 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Danas zatvorio sezonu 2021 tamo gde sam je i zapoceo (jezero Provala)

Cela sezona ni 5000 km. Nisam zadovoljan ali sam sam kriv. Radim 2 posla pa i nije bilo viska slobodnog vremena. 

Od sledece godine malo cu menjati prioritete a putovanje motorom ce biti u samom vrhu. Gledacu da crash bar i vizir uzmem sad preko zime a na prolece stize i novi set alu bocnih kofera. Izgovora više nema.

Od vožnji priznajem samo egzotiku. Najmanje bar Albaniju i Grčku, priželjkujem Tursku (azijski deo) a potajno se nadam u daljini i Nordkapu ako bi se našla neka blesava amaterska ekipa.

20211031_145245.jpg

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Brzinski ...

Smisli smo gde ćemo...
Nije trebalo 2 puta razmišljati ...

Beograd-Lazarevac-Valjevo-Osečina-Ljubovija-Loznica-Bijeljina na klopu-Šabac-Beograd

Prva slika je kratkotrajno stajanje ispred Lozane, uz Drinu vodu...

Druga slika...
Šta reći...

Sa koje strane da napadnemo ovo čudovište?0b6bafc5c0b204ccfd04b59e9e5b0fae.jpg559e45bb500849c78b732e254d05556d.jpg

Ah da....

Dva macana@mick i moja malenkost
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

• Sviđa mi se 4
  • Haha 1

• Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Ću uplašio...

Prepao i preplašio ....

Ostao bez teksta, što je bilo očito...

A reeeeeeetko kad ostanem bez teksta ...

• Haha 1

• Drug član, 1402 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
Pre 12 sati, TAZZ je napisao:

Brzinski ...

Smisli smo gde ćemo...
Nije trebalo 2 puta razmišljati ...

Beograd-Lazarevac-Valjevo-Osečina-Ljubovija-Loznica-Bijeljina na klopu-Šabac-Beograd

Prva slika je kratkotrajno stajanje ispred Lozane, uz Drinu vodu...

Druga slika...
Šta reći...

Sa koje strane da napadnemo ovo čudovište?0b6bafc5c0b204ccfd04b59e9e5b0fae.jpg559e45bb500849c78b732e254d05556d.jpg

Ah da....

Dva macana@mick i moja malenkost

Ја сам чуо да је @mick вегетаријанац? :stabre:
Изгледа сам погрешно информисан. :lol3: :P

• Haha 1

• Drug član, 2324 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre sat vremena, Marko05 je napisao:

Ја сам чуо да је @mick вегетаријанац? :stabre:
Изгледа сам погрешно информисан. :lol3: :P

Da li me vidiš na fotki da jedem???? :D 

• Haha 1

• Drug član, 1402 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
pre 15 minuta, mick je napisao:

Da li me vidiš na fotki da jedem???? :D 

Да, да, тачно си овај лимун пикирао.:takoje:
Извињавам се, моја грешка.:P

• Haha 1

Pa...
Jeo je salatu...

Od mesa...
Brokoli i ostalu papazjaniju sam ja mrnjakao...

• Haha 1

• Drug član, 2324 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 13 minuta, TAZZ je napisao:

Pa...
Jeo je salatu...

Od mesa...
Brokoli i ostalu papazjaniju sam ja mrnjakao...

Jeste... i slaninica je deo salate i brokolija!!! :D

Pa kako?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja