dl minak 183 Napisano April 14, 2021 Svrati ponekad, 338 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji li univerzalni motor,tj koji je motor najblizi tome? Motor da se koristi za svakodnevno zujanje,da se vikendima vozi sa ekipom krivudavim putevima,a jednom mesecno sa suvozacicom i puno tereta da gazi autoput. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2041 Napisano April 14, 2021 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno.Kako da ne postoji.Gelände/Straße;-)Sent from my iPhone using Tapatalk 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BURBONSKI 25 Napisano April 14, 2021 U prolazu, 28 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji li univerzalni motor,tj koji je motor najblizi tome? Motor da se koristi za svakodnevno zujanje,da se vikendima vozi sa ekipom krivudavim putevima,a jednom mesecno sa suvozacicom i puno tereta da gazi autoput. Ja sam to postigao sa Kawasaki versysom 650 2018 god. - jedino je malo zakazao na offroad u, probao sam i moguce je ali dosta uzbudljivo Sent from my SM-G973F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 183 Napisano April 14, 2021 Svrati ponekad, 338 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno vozim v-stroma 650,i on je veoma blizu toga. Jedino to putovanje sa suprugom trpi.Putna brzina na auto putu nije bas idealna,nebi skodilo jos malo snage u preticanjima,a i u pretovaru smo konstantno. Motor ima nosivost 200kg.Od toga 25 kg otislo na rolbarove,nosace,kofere,svetla...Ja 100kg zena 80 vec pretovar,a tek tada dodje nasa oprema i sav teret u koferima sto znaci da smo u debelom pretovaru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 183 Napisano April 14, 2021 Svrati ponekad, 338 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, BURBONSKI je napisao: Ja sam to postigao sa Kawasaki versysom 650 2018 god. - jedino je malo zakazao na offroad u, probao sam i moguce je ali dosta uzbudljivo Sent from my SM-G973F using Tapatalk Probao sam i versysa 650 2016o i on je u svemu slican kao i moj strom,pa i u manama koje sam nabrojao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3525 Napisano April 14, 2021 Drug član, 2407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pa realno da postoji to što tražiš ne bi postojale različite kategorije motocikala . Ti tražiš skuter sa offroad i trkačkim pedigreom uz 1000cc i više... Iskreno VStrom je dobar allround motor ali nije mazga...ili smanji kilažu dodatne opreme i prtljaga ili sebe i ženu na dijetu! Ne znam da li se može šta uraditi po pitanju čipovanja agregata ali kapiram da bi to bilo prilično ulaganje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano April 14, 2021 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam generalno u istom sosu jer nekako se ne vidim ni finansijski ni obavezama da imam dva motora, prethodno sam imao transalp 600 i mislio da cu sa njim resiti problem, medjutim generalno mi je bio spor i trom na otvorenom, sa suvozacem pogotovu, grad nije bio problem nesto provlaciti se koliko polozaj masine, njeno zagrevanje koje bas smeta nogama i dug hod vile koja je meka, ovu sezonu sam poceo sa TDM-om i dosta je blizi tome sto mi treba pogotovu na otvorenom putu, jedina mana sto hoce da srkne malo vise goriva od trandze ali kad das gas zaboravis na to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2041 Napisano April 14, 2021 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @BaneVuk58 pa zar nisam u pravu? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5610 Napisano April 14, 2021 Drug član, 2512 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, velimirjevtic said: Ja sam generalno u istom sosu jer nekako se ne vidim ni finansijski ni obavezama da imam dva motora, prethodno sam imao transalp 600 i mislio da cu sa njim resiti problem, medjutim generalno mi je bio spor i trom na otvorenom, sa suvozacem pogotovu, grad nije bio problem nesto provlaciti se koliko polozaj masine, njeno zagrevanje koje bas smeta nogama i dug hod vile koja je meka, ovu sezonu sam poceo sa TDM-om i dosta je blizi tome sto mi treba pogotovu na otvorenom putu, jedina mana sto hoce da srkne malo vise goriva od trandze ali kad das gas zaboravis na to Ja sam to resio promenom ulja u viljuskama. Sipao gusce ulje i sad je milina za voznju. Fabricki je mnogo upadala viljuska i meni i nije mi se svidjalo. Al da mu fali malo snage, fali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki šef 75 Napisano April 14, 2021 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K1200s Prijavi odgovor kao problematičan pa to bi bio GS 850 F , Yamaha MT09, motori dovljno tanki i laki za vožnju kroz grad,dovoljno snažni za put, off road mogu da podnesu ,,,,,ali u svakom slučaju mora negde da prevagne izmedju off road ili turing varijante nije moguće svugde biti podjednako dobar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8415 Napisano April 14, 2021 Solo Rider, 3219 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, m.milivojevic je napisao: @BaneVuk58 pa zar nisam u pravu? Multistrada 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 183 Napisano April 14, 2021 Svrati ponekad, 338 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa svime navedeno.Moze da bude i 1000 kubika ali koji je to. Ja i supruga vec 10 god skidamo kilazu i svake god jos po kila gore .Stvari jedino da ne nosimo nista jer smo i bez njih knap.Gledao sam i strom 1050. Resio bi snagu ali i on nema nosivost vise od 200kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8415 Napisano April 14, 2021 Solo Rider, 3219 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, dl minak je napisao: Slazem se sa svime navedeno.Moze da bude i 1000 kubika ali koji je to. Ja i supruga vec 10 god skidamo kilazu i svake god jos po kila gore .Stvari jedino da ne nosimo nista jer smo i bez njih knap.Gledao sam i strom 1050. Resio bi snagu ali i on nema nosivost vise od 200kg Mi ćemo još malo goli da se vozimo.....već smo u "overload-u" poodavno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 183 Napisano April 14, 2021 Svrati ponekad, 338 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan haha o tome ti pricam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano April 14, 2021 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Pa svi motori su tu oko 200kg max nosivosti, tako da nema puno izbora. Ili da se rešiš prtljaga, ili žene. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 183 Napisano April 14, 2021 Svrati ponekad, 338 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Do sada je supruga i ostajala kuci vikendom ali kada cera na jesen ode na faks nema meni vise solo voznji. Uvek cu biti OVERLOAD. Zato i gledam u kom pravcu dalje da razmisljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1396 Napisano April 14, 2021 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Svi oni po specifikacijama nose isto ili slično tako da nema neki izbor,mora da se gleda snaga,100 konjića i više a ako je pretovar onda jedino rešenje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2041 Napisano April 14, 2021 (promenjeno) Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram da necete tovariti više od ovog: Maksimalna nosivost GS-a, uključujući putnike je 450kg. Oduzmi tvojih 100 i supruginih 80 (bez opreme), znači ukupno 200, ostaje ti 250 za teret. GS sa fabričkim vario (naravno skupljenim) nije širi od širine cilindara i sa njim se možeš provući po gradu, bar se ja provlačim kroz gužvu sa sve tri koferčine. Pored fabričkih vario koji kada se prošire imaju kapacitet 65L, posedujem i 58L Givi Trekker. Na bokovima, ispod nogu imam trouglaste torbe kapaciteta po 3L za sitnice, a u planu mi je i tank torba. Posedujem ga od skoro, a kupio sam ga baš zbog svih razloga koje si naveo... Za put, za silazak sa asfalta, za zujanje... Dugo sam kalkulisao i hteo sam da nastavim u pravcu FZ8, ali kada sve staviš na papir, i pogledaš dobijeno/uloženo, odgovor se sam nametne. Odrzavanje nije preskupo i generalno je motocikl koncipiran da ga servisiraš i po kojekakvim vuko*ebinama - možeš sam da ga održavaš Promenio April 14, 2021 član m.milivojevic 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
damjandugi 52 Napisano April 14, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW K 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Ukupna težina 450!! Uptrebljiva nosivost je upola manje-220 !! Promenio April 14, 2021 član damjandugi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8415 Napisano April 14, 2021 Solo Rider, 3219 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, damjandugi je napisao: Ukupna težina 450!! Uptrebljiva nosivost je upola manje-220 !! Preračunao se malo......nema veze, i dalje ga volimo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8415 Napisano April 14, 2021 Solo Rider, 3219 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha's FJR1300 weighed 649 pounds, with a GVWR of 1,049, leaving 400 pounds for riders and luggage. Što bi bilo prevedeno 200 kg bruto (putnici + prtljag) što bi bilo 10 kg "overweight" u mom slučaju bez prtljaga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 579 Napisano April 14, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan (naravno da znam da ce svi da mi se smeju, al' me to ic ne uznemirava). Piaggio x9 500 je nesto priblizno tome, zato sam ga i izabrao. Vozim sam. I grad i otvoren put, autoput, laki i srednje teski offroad. Meni vrsi posao i zadovoljan sam. Nije idealan ni za jednu opciju, ali je vise nego pristojan za svaku. Evo, npr: 1) Autoputem Bg-Le, 110-120-130km/h, bez problema. Torba i ja. Mislim da bi bilo mucenje tri sata da ga teram 150. O 170-200km/h sto ovi od litar idu sa pola gasa - ja ne mogu ni da sanjam. 2) Po Kucaju i njegovim makadamima (pa i blatu po malo).. sporo i lepo, skoro svuda se zavuce. Naravno, ne moze uz vododerine, kao sto bi mogao neki enduro. Izasao sam s njim na vrh Babinog zuba na Staroj planini. 3) Za grad je meni dobar, ne trosi mnogo (4.2-4.5L/100km), a provuces se svuda. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano April 14, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, dl minak said: Postoji li univerzalni motor,tj koji je motor najblizi tome? Motor da se koristi za svakodnevno zujanje,da se vikendima vozi sa ekipom krivudavim putevima,a jednom mesecno sa suvozacicom i puno tereta da gazi autoput. S1000XR, Multistrada, mozda cak i mt 10 tourer edition I sam sam u dilemi sa novim izborom jer sam svoj prodao pre par dana, ova tri su mi idealna, ali su jako skupe igracke. Ima i jos par modela koji mogu da ti budu daily, a da mogu sve pored toga sto si naveo, tracer 9, veliki versys pa cak i v strom 1050 xt koji se meni jako dopada, ali je za moj ukus ipak malo preslab. Promenio April 14, 2021 član gavrela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 802 Napisano April 14, 2021 Zainteresovan, 569 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan NC750X DCT. Najbolji motor na svetu. Posle je Afrika jer je duplo skuplja a nije duplo motor. Treći GS jer nema DCT. Malo se šalim, ali više se ne šalim. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2634 Napisano April 14, 2021 Slow rider, 945 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, dragan_alumiroi je napisao: NC750X DCT. Najbolji motor na svetu. Posle je Afrika jer je duplo skuplja a nije duplo motor. Treći GS jer nema DCT. Malo se šalim, ali više se ne šalim. Apsolutno podrzavam za Hondu NC750X. Moze da bude i gradski, i do prodavnice, i na kafu, i na dvevnu voznju, i na visednevnu voznju. Ali po ovome sto gore procitah, i Honda Gold Wing moze za po grad, sve ostalo je slabo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...