shlem 8293 Napisano April 17, 2021 Drug član, 380 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Aaaaaaa pa nemaš onaj iz Linde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7748 Napisano April 17, 2021 Solo Rider, 3086 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Aaaaaaa pa nemaš onaj iz Linde...Umalo da i taj pazarim, pitam kako se pokazao, on mi reče da uvek mogu da ga zamenim. Shvatio sam poruku. Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano April 17, 2021 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Automatic Battery Charger Motorcycle Trickle Float Tender Maintainer 12V 800mA WWW.EBAY.COM Perfect for charging and maintaining all 12-volt lead-acid, flooded or sealed maintenance... Ja kupio ovaj, bio na snizenju, za sad je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3008 Napisano April 17, 2021 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sam prebacuje 6/12 V i već oko 35 godina savršeno radi;za ove gay akumulatore imam CTEK 5A 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano April 18, 2021 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prošle godine uzeo preko ALI-ja jedan punjač 12V-4Ah (da imam i za motor i za auto)... Dopunjavao sam akumulatore u par navrata i dejuje mi sve OK (ima kontrolu prepunjavanja). Pre 10-ak dana kupim novi akumulator za motor, ali ga nisam još ugradio - nije mi stari još završio karijeru, ali ima 5 godina i ne bih da krećem na neki duži put pa da me izda u nekoj zabiti. Prilikom kupovine kaže mi prodavac da se akumulatori za motor pune strujom max 1A, da je on formirao akumulator i da je pun. Prikačim novi aku na taj punjač i on pokazuje na displeju struju punjenja 5,8 - 6 A. Ja ga odmah otkačim da ne zeznam aku i dopunim ga na jednom starom ruskom vojnom punjaču (ima 50+ godina i cca 6-7 kila) koji ima manuelno podešavanje struje i napona. On naravno nema kontrolu prepunjavanja pa sam ga držao samo koji sat... I posle svega, ništa mi nije bilo jasno... ...otkud pun aku može da povlači toliko jaku struju kao da je prazan?!? Otkud tolika struja na tom punjaču? Sada očigleno moram da uzmem i neki mali punjač 500mAh - 1Ah da ga imam za održavanje akumulatora preko zime... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4246 Napisano April 18, 2021 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, ZoraNS je napisao: Ja sam prošle godine uzeo preko ALI-ja jedan punjač 12V-4Ah (da imam i za motor i za auto)... Dopunjavao sam akumulatore u par navrata i dejuje mi sve OK (ima kontrolu prepunjavanja). Pre 10-ak dana kupim novi akumulator za motor, ali ga nisam još ugradio - nije mi stari još završio karijeru, ali ima 5 godina i ne bih da krećem na neki duži put pa da me izda u nekoj zabiti. Prilikom kupovine kaže mi prodavac da se akumulatori za motor pune strujom max 1A, da je on formirao akumulator i da je pun. Prikačim novi aku na taj punjač i on pokazuje na displeju struju punjenja 5,8 - 6 A. Ja ga odmah otkačim da ne zeznam aku i dopunim ga na jednom starom ruskom vojnom punjaču (ima 50+ godina i cca 6-7 kila) koji ima manuelno podešavanje struje i napona. On naravno nema kontrolu prepunjavanja pa sam ga držao samo koji sat... I posle svega, ništa mi nije bilo jasno... ...otkud pun aku može da povlači toliko jaku struju kao da je prazan?!? Otkud tolika struja na tom punjaču? Sada očigleno moram da uzmem i neki mali punjač 500mAh - 1Ah da ga imam za održavanje akumulatora preko zime... Je lima punjač modove za punjenje? Kod mene ima nekoliko i kad je mod za motocikle gura sa 0.8. Kad prebacim na auto gura sa 4.0. Punjač sam prepozna da li je 6 ili 12V. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano April 18, 2021 Drug član, 1102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Kada se nakači, mahom uvek puvuče struju maksimalnu.Posle 1-3 minuta struja punjenja opadne.Tako je i kod mene sa najobičnijim Einhell 10A punjačem.Ove fancy punjačem nisam probao, ali koliko vidim imaju kodove... Neke...PozdravSent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano April 18, 2021 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan @ZoraNSPomešao si struju punjenja koja se izražava u amperima (A) i kapacitet akumulatora koji se izražava u amperčasovima (Ah). Tvoj punjač je za akumulatore do 4-100Ah, tako da mora biti sposoban i za struje koje pominješ, a i veće, ali i da prepozna kojom strujom bi trebalo da puni i tvoj akumulator. Mislim da bi i kod tvog akumulatora vrlo brzo, posle par minuta, smanjio struju punjenja i ubrzo i označio da je akumulator pun, ako je stvarno bio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5855 Napisano April 18, 2021 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka je da se tek formirani aku stavi prvo na odgovarajuci punjac, pa tek onda koristi. Kad se naspe kiselina tj formira on ima snage da upali bez problema, ali trebalo bi da se skroz napuni. Ili voznjom, ili punjacem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 18, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovo je tačno ,formiraj aku punjenjem a ne samo sipanjem kiseline ko što je verovatno uradio prodavac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano April 18, 2021 Drug član, 1102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano April 18, 2021 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, sale-kum je napisao: @ZoraNSPomešao si struju punjenja koja se izražava u amperima (A) i kapacitet akumulatora koji se izražava u amperčasovima (Ah). Tvoj punjač je za akumulatore do 4-100Ah, tako da mora biti sposoban i za struje koje pominješ, a i veće, ali i da prepozna kojom strujom bi trebalo da puni i tvoj akumulator. Mislim da bi i kod tvog akumulatora vrlo brzo, posle par minuta, smanjio struju punjenja i ubrzo i označio da je akumulator pun, ako je stvarno bio. Poznato mi je to Sale, ali mi ostalo u glavi još od kupovine da je i snaga 4A - sada sam pogledao i nije 4 nego 5A max - i po tome je nelogično da je pokazivao 5,8 - 6 A Pre 2 sati, stari roker je napisao: Je lima punjač modove za punjenje? Kod mene ima nekoliko i kad je mod za motocikle gura sa 0.8. Kad prebacim na auto gura sa 4.0. Punjač sam prepozna da li je 6 ili 12V. Nema stari rokeru - ima samo u sredini dugme "Repair" koje služi za... Video sam u jednom od tvojih prethodnih postova da imaš taj selektor, ali kod mene nema... Pre 2 sati, TAZZ je napisao: Kada se nakači, mahom uvek puvuče struju maksimalnu. Posle 1-3 minuta struja punjenja opadne. Pretpostavio sam da bi bilo tako, ali nisam hteo da rizikujem sa novim aku (kad mi je prodavac baš naglasio), pa sam ga prebacio na onu vojnu starudiju sa manuelnim podešavanjem - on je u startu pokazivao struju minimalno iznad 1A (analogni ampermetar) ali je ubrzo pala ispod... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 18, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan puni ga do 14,8 v ,ko hebe amperažu ako je u nekim normalnim ovirima oko 1a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 81 Napisano Decembar 19, 2021 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Zašto ovo radi, samo ovako vrti svo vrijeme? Akumulator je dobar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 19, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan kolko je tačno to sve vreme .Ostavi mora dići gore napon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6025 Napisano Decembar 19, 2021 Drug član, 4132 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Neki dan kupio novi Cetek 5.0, softverski jako dobar uređaj, no kablovi su za moj ukus kruti i žilavi u 3pm ka dasu od 3x1.5 za građevinske instalacije. Malo mi idu na onu stvar, ne volim kad se kabel neda zamotat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 20, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan mene nervira onaj iz lidla.Dobro je što su potpuno izolovane štipaljke ka spolja ako nešto padne na njih nemože da napravi kontakt ali su onda trebali staviti malo manje štipaljke.Na yuasu i landport mogu da uhvatim kleme a na unibat jedva ih ubudžim sa mogućnosti da otpadnu pa naprave kratak spoj..Za kola je odlično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanY 41 Napisano Decembar 20, 2021 (promenjeno) U prolazu, 66 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Royal Enfield Himalayan BS6 Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, el classico said: Neki dan kupio novi Cetek 5.0, softverski jako dobar uređaj, no kablovi su za moj ukus kruti i žilavi u 3pm ka dasu od 3x1.5 za građevinske instalacije. Malo mi idu na onu stvar, ne volim kad se kabel neda zamotat. I treba da budu nisu tanki i nikakvi kao kod kineskih,ja godinama koristim Ctek xs800C ,zimi kada nevozim akumulator je prikljucen na njega imas i konekor sa idikator lampiom pokazuje stanje akumulatora.Ovde sam zadnji put narucio kabal za Ctek ima i novih na stanju punjaca Ctek Promenio Decembar 20, 2021 član IvanY Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6335 Napisano Decembar 20, 2021 (promenjeno) Enduraš, 6372 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Istu zamerku imam na c-tek, krut i kratak kabal. Razmišljao sam da ga isečem i stavim duži fleksibilniji ali.me sve nešto žao Nije mi jasno da su na tako dobrom punjaču štedeli na kablu. Promenio Decembar 20, 2021 član aca-pn Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6025 Napisano Decembar 20, 2021 Drug član, 4132 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Punjač je zmaj, kabli nula bodova.Gesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 81 Napisano Decembar 20, 2021 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan kolko je tačno to sve vreme .Ostavi mora dići gore naponNe sjecam se, probacu koji sat da ga pustim. Mislim da sam na forumu nekad citao ako krene ovako u krug da mora neki jaci/bolji da "povrati" akumulator pa ce ovaj održavati i dopunjavati, iako mi je bio u sobi jedno mjesec prije ovoga pa ne bi trebalo da se ispraznio totalno il nestoSent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3359 Napisano Decembar 21, 2021 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, aca-pn said: Istu zamerku imam na c-tek, krut i kratak kabal. Razmišljao sam da ga isečem i stavim duži fleksibilniji ali.me sve nešto žao Nije mi jasno da su na tako dobrom punjaču štedeli na kablu. I ja bih se složio za kablove. Leti i nije tako strašno ali po hladnom vremenu se baš ukrute. Inače punjač je izvanredan, imam dva komada 5.0 od kojih jedan ima punih 10 godina, nema greške. Na ovaj noviji sam stavio gumeni bamper čim sam ga uzeo, odlična zaštita od ogrebotina-udaraca-klizanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4577 Napisano Decembar 21, 2021 Drug član, 1175 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro pazarila kao sa snimka Punjač Akumulatora 6V 12V Auto Moto Cars Pro 4A. Podesim ga na zimsko održavanje i stoji po par sati, akumulator je u kući, motor u garaži na štenderima. Na 2 nedelje ga osvežavam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5367 Napisano Mart 15, 2023 Drug član, 1927 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Imam ovaj punjač iz lidla već neko vreme i odličan je on ALI ima jednu manu ... kad padne napon ispod 7.2 V on neće da puni. To mi se jednom desilo kod mene na autu, jednom kod druga i iritantno je. Dakle, treba mi pametni punjač (kao iz Lidla) ali da nema takvo ograničenje. CTEK 5.0 je odličan ali je i dosta skup, uzeo bih nešto jeftinije. Neka preporuka ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16913 Napisano Mart 15, 2023 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3627 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, antir3ality je napisao: Imam ovaj punjač iz lidla već neko vreme i odličan je on ALI ima jednu manu ... kad padne napon ispod 7.2 V on neće da puni. To mi se jednom desilo kod mene na autu, jednom kod druga i iritantno je. Dakle, treba mi pametni punjač (kao iz Lidla) ali da nema takvo ograničenje. CTEK 5.0 je odličan ali je i dosta skup, uzeo bih nešto jeftinije. Neka preporuka ? Jedina pametna preporuka je da NIKADA ne dozvoliš da ti napon akumulatora padne ispod 10,5V (i to kada je upaljeno svetlo). Ovo iz razloga što je nakon par ovakvih dubokih pražnjenja akumulatora zreo za otpad. Promenio Mart 15, 2023 član zika56 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...