Jump to content

Moto Zajednica

Koji motor bi kupili detetu od 16 godina

Recommended Posts

• Zainteresovan, 561 postova
  • Motocikl: Gilera Typhoon X

Nijedan.A ako baš mora da se nešto kupi a nije nikad vozio motor bio bi to neki skuter od 50ccm.Kod nas u Kostolcu dečko od 16 godina je dobio Kawasaki 1000ccm-nesećam se tačno koji je model.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Ovo je bas teska dilema. Kao roditelj bih najradije rekao nijedan. Svi mi znamo sta je motor a i okolnosti u saobracaju, koje su znatno drugacije nego onda. Onda se sjetim sebe koliko sam kao 14-godisnjak zelio motor, tako silno da sam ga ubrzo i kupio. Neku krsinu od 15-ke kojoj je pola masine falilo. Odakle mi pare...xexe...nije se jelo u skoli neko vrijeme :D.

Sve zavisi i od iskustva i od naravi vaseg sina. U svakom slucaju nista brzo i jako. Ako toliko silno zeli, recite mu da skupi/zaradi pola para a pola mu vi dajte, pa ce se drugacije odnositi i prema sebi i prema motoru.

• Svrati ponekad, 234 postova

eo da kazem par reci(recenica):

imam 16 godina kao i vas sin,ovo sto je koca uradio ,je uradio i moj matori! :)

prvo me je upoznao i uveo u svet dvotockasa pokazao mi dobre  i lose strane!

Mogu reci samo jednu recenicu koja je dovoljna da ti pokaze zasto bi mu trebao uzeti:

dok moji vrsnjaci se drogiraju ,klosare ,kradu ja popravljam motor,sredjujem ga,upoznajem nove ljude preko njega

,vozam se=isto tako moras da znas dal tvoj sin oce da bude:baja koji ima motor da bi pokazao drugarima i imao ga da bi sepokazao,il zeli motor da uziva u njegovim carima i mogucnostima koje pruza,ako je ovo drugo kupi mu npr:ybr 125,rs50,derbi sendu,derbi gp1,il nesto od 125 cc????

al ako je zbog ovog prvog nemoj mu kupovati!

• U prolazu, 56 postova

Tako je shane samo ako oce lepo da vozi i da uziva onda mu uzmi neko motorce

i to bolje neku enduro verziju posto tu ne moze mnogo da "navlaci"

iako moj glas ide za ybr ako do sada nije vozio!

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Ducati 848evo

Opet kazem  Cagivu mito ili Apriliu RS125..

Zar nije bolje da vozi nesto sto ima stvarno ODLICNE kocnice, ogibljenje, gume...znaci najbolje u klasi...?

Tosu motori koji su odlicni za pocetnike, prastaju greske a pruzaju mnogo osmeha

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Ako je brzoplet ja bih mu ipak uzeo 50ccm

Preporucio bih mu Peugeot xr6. Moj brat ga ima i slican je kao aprilia rs50. 50ccm vodeno hladjenje ide do 90, potrosnja 3-4L. 2002 a prva registracija 2004. Presao stvarnih 14000.

Evo slike takvog. (ovo je sa neta. Njegov je plav i manje isaran)

Gsdbj_20557012xr20620sportimaar1.th.jpg

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

ja cu preneti moje iskustvo, cale je vozio javu 350 ali pre mog rodjenja tako da je ovo nebitno...  :P ... ali me cale prvo naucio da cenim dinar, nista ne pada s'neba, i sve postenim radom, u pocetku mi je davao dzeparac i reko da su to moje pare i da mogu da radim sta ocu sa njima, za osnovno ima a za neki nepotreban luksuz nek se snalazim sam, posto se ne izvoljevam mnogo stekao sam u slamaricu,  ;D , poceo sam da radim saa stricem veoma mlad i vec sam imao svest koliko je tesko zaraditi dinar (cale mi reko da nemoram da radim ali ako hocu na svaki moj zaradjeni dinar on mi da jos toliko), ubrzo se skupilo za neki motor, Tomos E90, moj prvi motor... dok nisam kupio ovaj motor zanosio sam se trkalicama i samo trkalica ili ni jedan drugi, ali kad sam seo na njega, trkalice nisu vise bile vazne, vazno je samo da se vozi... E sad posto cenis dinar ne izivljavas se na svoj motor i na tudj jer te milo sto si sam zaradio a i dobro ga cuvas jer znas koliko si se namucio. jedina greska je bila ta sto nisam bio obrazovan na temu opreme i slicno, pa sam vozio bez dozvole, bez opreme, bezao od milicije,... ubrzo se prijavljujem na ovaj forum i tu se socijalizujem i sada vozim samo sa opremom, koju sam takodje sam zaradio... da napomenem  da nisam bedan, da to ne pomisle mnogi jer sam radio od malih nogu, .... imao sam i druga kome su mama i tata udovoljavali, i sada je taj drug nark.., Znaci prvo naucis klinca da ceni dinar, da sve ne pada sa neba, i da cuva svoje stvari, posle toga ga socijalizujes na temu opreme i opasnosti voznje motora...  toliko od mene, valjda nisam smorio  ;D

• Podržavam 1

Potpuno te podrzavam Nesicu.

Tako slicno i ja radim. Ne pijem (popijem 2-3 pica a ne da se nasljokam da sve ugovnjavim od povracanja i da me vode kuci. Jednog mog drugara roditelji odvezli kuci traktorom kuci, naroko se u kaficu), ne pusim, ne trosim na gluposti, jos ne zaradjujem ali svakodnevno pomazem caletu koji drzi market i radnju.

Vecina novopecenih pusaca pusi skupe cigarete. Da popusi pola paklu dnevno, to je 70din x 365 dana * 3godine = 1000e. Za hiljadarku uzmes motorce vozis tri godine ustekas hiljadarku a ovaj prodas za 700 pa kupis nesto od 1700. Tako ja radim. Dok ostali klosare i traze po koji dim ja zivim zdravo vozim se i uzivam ;D

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

ja cu preneti moje iskustvo, cale je vozio javu 350 ali pre mog rodjenja tako da je ovo nebitno...  :P ... ali me cale prvo naucio da cenim dinar, nista ne pada s'neba, i sve postenim radom, u pocetku mi je davao dzeparac i reko da su to moje pare i da mogu da radim sta ocu sa njima, za osnovno ima a za neki nepotreban luksuz nek se snalazim sam, posto se ne izvoljevam mnogo stekao sam u slamaricu,   ;D , poceo sam da radim saa stricem veoma mlad i vec sam imao svest koliko je tesko zaraditi dinar (cale mi reko da nemoram da radim ali ako hocu na svaki moj zaradjeni dinar on mi da jos toliko), ubrzo se skupilo za neki motor, Tomos E90, moj prvi motor... dok nisam kupio ovaj motor zanosio sam se trkalicama i samo trkalica ili ni jedan drugi, ali kad sam seo na njega, trkalice nisu vise bile vazne, vazno je samo da se vozi... E sad posto cenis dinar ne izivljavas se na svoj motor i na tudj jer te milo sto si sam zaradio a i dobro ga cuvas jer znas koliko si se namucio. jedina greska je bila ta sto nisam bio obrazovan na temu opreme i slicno, pa sam vozio bez dozvole, bez opreme, bezao od milicije,... ubrzo se prijavljujem na ovaj forum i tu se socijalizujem i sada vozim samo sa opremom, koju sam takodje sam zaradio... da napomenem  da nisam bedan, da to ne pomisle mnogi jer sam radio od malih nogu, .... imao sam i druga kome su mama i tata udovoljavali, i sada je taj drug nark.., Znaci prvo naucis klinca da ceni dinar, da sve ne pada sa neba, i da cuva svoje stvari, posle toga ga socijalizujes na temu opreme i opasnosti voznje motora...  toliko od mene, valjda nisam smorio  ;D

Svaka cast!

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Da popusi pola paklu dnevno, to je 70din x 365 dana * 3godine = 1000e.

Ma nikada te pare koje pusac trosi za cigarete, ako ostavi duvan, nece da budu na gomili. Nadju one tokove da kontinuirano klize iz dzepova za nesto drugo :D

Da popusi pola paklu dnevno, to je 70din x 365 dana * 3godine = 1000e.

Ma nikada te pare koje pusac trosi za cigarete, ako ostavi duvan, nece da budu na gomili. Nadju one tokove da kontinuirano klize iz dzepova za nesto drugo :D

Pa klize za motor ako se pazljivije njime upravlja  ;D

• Drug član, 1261 postova

Držim servis za motorcikle, i čik pogodite na šta i se klinac od 2 godine loži. Ne želim savetima da utičem na nešto što može da utiče na odluke takvog tipa. Kupili ne kupili, dozvoljavali ne dozvoljavali sasvim je svejedno, ako neko ima afiniteta ka tome, ne može ga ništa sprečiti.

Moji roditelji nisu hteli ni da čuju da mi kupe bilo šta, a ja ipak od 14 godine imam svoj motor. Jedino što sam za njega morao da radim celo leto, i pazio sam ga kao oči u glavi, prao ga svaki dan i lickao, a neću da pominjem način pribavljanja goriva, a nisam krao ni pare roditeljima ,ni gorivo iz rezervoara, a o tome koliko užina nisam pojeo neću ni da pričam..

Upkos svom iskustvu, morao bi da pohvalim svoje roditelje, naterali su me da zaradim svoj prevoz i da se odričem gomile stvari da bi ga koristio. Gledam obesnu decu, obesnih roditelja koji im kupuju preskupe skutere i motore, koje ovi ne održavaju. Naravno jer ni neznaju koliko vrede, odnosno znaju koliko hiljada evra su plaćeni, ali ih ne zanima koliko truda treba uložiti da bi se kupio jedan skuter ili motor.

Ovo nije savet ovo je moje mišljenje:

SVAKO TREBA DA ZARADI JEDNU TAKO VREDNU STVAR, PO MOGUĆSTVU NA NAJTEŽI MOGUĆI NAČIN

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Ma samo mu dajte 15 000 evra pa nek ide sam da kupi sta mu se svidja ...  ;D

A sad ozbiljno : YBR125 je prava stvar za njega ... a moze i Virago 125 ...  ili neka druga 125-ica , ali iskljucivo 4-taktna ...  ;)

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: Bez motora

Xexe ne znam sta bih kupio detetu od 16god(josh je rano da razmisljam o tome)...Ali cisto kao primer ja sam sa 16god vozio Cagivu Mito 125ccm,ali mislim da je to prejako za dete koje josh ne zna da vozi,menja brzine,itd....Pre toga sam imao Apriliu RS50 i mislim da bi to bio pravi izbor za pocetnika...Nije mnogo jaka,a prelepa je(sto je deci veoma vazno)  :) :) :) :)

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: kawasaki 1400gtr - BMW K1300S

Ako ce motor voziti po Beogradu nebi mu kupio nijedan,nema sanse. Niko ne vodi racuna o motoristima a dete od 16 god nema pojima o saobracaju,ne zna da se cuva. Neka kupi sam kad zaradi pare. Kupi mu kola sa 18.To je moje misljenje.Pozdrav

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Ako pustis dete da kad zaradi pare kupi sam motor mozda ce zaraditi toliko pa kupiti nekog R-a pa ces posle da se kajes sto mu nisi ti kupio nego je sam kupio i seo na ono sto je najgore.

Bez obzira sto ja vozim R-a, stojim iza toga da je to suvise opasno da se vozi kod nas.

Probaj da ga usmeris ka drugim pravcima ali kao sto rece Revolution ako se on lozi na to necete ga odvratiti verovatno nikada, jedino ce mozda sam vremenom shvatiti. A to ce verovatno biti kad bude imao svoju porodicu. Bar je to neko moje misljenje.

Nebitno, bilo kako bilo, bitno je da motor vozi glavom a ne srcem i da postepeno ide sve vise i vise.

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: kawasaki 1400gtr - BMW K1300S

Slazem se ja sa vama da je to veliki problem ne kupiti mu motor ,i to naravno od 50cc ili je strasno pustiti ga u saobracaj po Beogradu i sedeti kod kuce ili u kaficu i uzivati u zivotu.U Vojvodini je druga prica tamo vozaci imaju izgradjenu kulturu zbog biciklista pa je ipak lakse tj bezbednije

• Svrati ponekad, 234 postova

NIJE BITNA KLASA KOJU CE VOZITI!

secam se ono sto mi je matori stalno govorio:nije bitno sta vozis,vec kako vozis!

ja eto sam veliku vecinu zaradio radeci 3 letnja raspusta i nekupujuci uzinu da bi kupio motocikl uz doplatu roditelja!

imam dosta prijatelja koji imaju motocikl eto tako bzvz da bi otisli do kaficail skole  i parkirali se!

ja motor imam jer eto on mi je vise od prevoznog sredstva,osecam se ispunjenim i kad mu menjam ulje a kamoli kad ga vozim!

NIJE ZA SVAKOG MOTOR!al ako mali voli onda zasluzuje da ga dobije,jer ako ima ljubav prema motociklu ,nemoze se to spreciti meni eto da nisu dali!ja bi ga uzeo sa 20 ,sa 30,sa 40,sa 50 godina! :)

eto i sad kad  ga imam nemam za uzinu,stalno nesto budzim ,gorivo,lackanje  :D :D(znajte da sam najveci lesinar u skoli samo kupim ostatke):)

ko kupi kiflu,il sendvic beŽ od saneta XD ;D ;D

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Xixixi, vidim da je stekanje para od uzine popularno, to sam i ja radio... Elem, umesto ybr125 razmisli o keeway speed 125, jeftiniji je mnogo, ili neki BT5o, pa ga sredis, nalickas, utegnes, da bude k'o bombona, :) , e sad jeste da trazi trkalicu ali moguce je da zavoli i drugi tip motora, jer mozda ne zna jos sta oce (mene burazer navuko na nejked motore, ja zapeo trkalica a on kaze aj da probas ovaj, hornet 6oo, ja ga probam i pomislim:'e pa ovo i nije tako lose, lepo ide, udoban', i posle yebes trkalicu)...

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Honda Varadero 125

Da nisam video da je Djusi ovo napisao ne bih komentarisao.

Probao sam ovaj mali Varadero 125.

Mislim da je ovo sasvim ok jer je motor velik kao da je 500ccm a slabašan i dobar za početnike.

Kada ga gledaš imaš utisak da voziš solidan motor a kada ga voziš iznedađjuće je nejak za ono kako izgleda.

Mislim da je dobar potez.

Skup je ali kao svaka Honda skupa je

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja