zaludan 8436 Napisano Jul 11, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1873 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, srbac je napisao: Pre mesec dana me zamalo vratise kod notara u Zemunu, ugovor mora na ćirilici. Spaslo me to jer sam iz Vojvodine a tamo moze i latinica. OMG Kakva budalaština - evo gledam ugovor od moje kupovine je na latinici. I prodavac i ja Beograd, kola BG table. Notar overio, murija bez primedbi uzela. Svašta. Mislim, jeste, kao, u Ustavu je samo ćirilica navedena, a druga pisma mogu nekim zakonima da se "dodaju", ali to je ono Koštuničino ignorisanje stvarnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Jul 11, 2023 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan @zaludan Какво игнорисање стварности? О чему причаш? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1110 Napisano Jul 11, 2023 (promenjeno) Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Mene izbacili iz hrvatskog konzulata zato sto sam popunio na cirilici za vizu(dok su trebale). Ja predao ona se izdrala cirlica napolje. Onda sam popunio na ulici i predao.Al imao sa 18 godina, nisam namerno, nije mi ni palo na pamet da treba latinica. Isao kod babe i dede u posetu Promenio Jul 11, 2023 član zlatkojov 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8436 Napisano Jul 11, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1873 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, boki.64 je napisao: @zaludan Какво игнорисање стварности? О чему причаш? O činjenici da barem pola ljudi u Srbiji koristi skoro isključivo latinicu, i još jedna recimo četvrtina ljudi koja pretežno koristi latinicu. Kad su davali Ustav na glasanje pričalo se/pisalo o tome, ali je on to prosto izignorisao, i u tekstu Ustava se ni ne spominje latinica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jul 11, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, zaludan je napisao: činjenici da barem pola ljudi u Srbiji koristi skoro isključivo latinicu, i još jedna recimo četvrtina ljudi koja pretežno koristi latinicu. Ja samo latinicu koristim, na cirilici ne bi umeo ni da se potpisem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1110 Napisano Jul 12, 2023 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan To je navika, ja sam na primer u skoli pisao samo cirilicom a sada stalno latinicu pa sam cirilicu i zaboravio. Kad pokusavam detetu nesto da napisem sve izgresim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8436 Napisano Jul 12, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1873 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je navika. I ja koristim latinicu 99.9% Ovo malo do 100 sa decom za školu. Doduše, još uvek ne grešim, ali ni ovako nemam neki rukopis, a kad pišem ćirilicom stvarno izgleda kao da je neko dete pisalo. Inače, kad čitam štampani tekst, bukvalno ne vidim razliku dok ne obratim pažnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Jul 12, 2023 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je tuzno sto se cirilica ovako malo koristi. Citao sam da su okupatori medju prvim stvarima koje su zabranjivali Srbima bilo upravo upotreba cirilice. A mi je sad sami izostavljamo i ne koristimo. I takodje sam citao da je cirilica proglasena za najlepse pismo. Al dzabe... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9530 Napisano Jul 12, 2023 Drug član, 1010 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pogrešno je forsirati jedno pismo već treba negovati oba jer je to jedno veliko bogatstvo. Isto koristim samo latinicu mada kod čitanja ne primećujem razliku i nemam problema,problem bi se javio možda javio kod pisanja ćirilicom.Sent from my M2006C3MII using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koprian 405 Napisano Jul 12, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500ie Cruiser Prijavi odgovor kao problematičan Pisano - cirilica Stampano - latinica To mi je navika od kako znam da pisem. Promenio Jul 12, 2023 član Koprian 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Jul 12, 2023 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan JA mislim da bas treba forsirati cirilicu. Ovako je velika vecina polu pismena na cirilici. Cirilica je pismo koje nas izdvaja od ostalih. Lepo je sto znamo oba pisma ali cirilica je nasa a latinica "svacija". Ne znam zbog cega bi neko izabrao da pise latinicu a ne cirilicu? Jel lakse, lepse, brze...? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16338 Napisano Jul 12, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan A kako mislite da se napise broj motora i broj sasije na Cirilici? 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Jul 12, 2023 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci zbog broja sasije ili motora treba da izbrisemo cirilicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4808 Napisano Jul 12, 2023 Drug član, 1870 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Velika je razlika između solemnizacije i overe potpisa. Solemnizacija mora na ćirilici i samo u područjuma sa nacionalnom manjinom u određenom procentu može da se solemnizuje na pismu koje nije ćirilica. Ali opet ovde se otišlo od teme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8436 Napisano Jul 12, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1873 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Skyrunner je napisao: Solemnizacija mora na ćirilici i samo u područjuma sa nacionalnom manjinom u određenom procentu može da se solemnizuje na pismu koje nije ćirilica. Nisam siguran da razumem. Solemnizacija je overa ugovora ako se ne varam? Kako meni overiše na latinici ako ne može? Vraćamo se na priču o (ne)poštovanju zakona od strane državnih organa ili ja nešto ne razumem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4808 Napisano Jul 12, 2023 Drug član, 1870 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tebi su overili potpis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8436 Napisano Jul 12, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1873 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Skyrunner je napisao: Tebi su overili potpis Ok, pogledaj post na početku strane - kolegu hteli da vrate zbog ugovora na latinici, a potpuno ista situacija? Zašto je kod njega bila bitna ćirilica, a kod mene nije? Mislim, znam da na onom što notar odšampa piše da on overava samo potpis, ali zašto su njega vratili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koprian 405 Napisano Jul 12, 2023 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500ie Cruiser Prijavi odgovor kao problematičan Niko nece da ukine cirilicu, smatram da samo lud covek moze da pozeli da zna/ima manje, dva pisma su blago i treba ih cuvati. U birokratiju necu da se mesam, tamo logika odlazi da umre, ali iz ugla masinca i graficara postojanje oba pisma je blago, a studiranjem pisma mogu svesno da kazem da su oba jednako nasa, u jurcanju za autohtonim bi mozda cak do ogama morali da se vratimo, jer te stvari ni povratak na glagoljicu ne bi ispravio u glavama nekih 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4808 Napisano Jul 12, 2023 Drug član, 1870 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, zaludan said: Ok, pogledaj post na početku strane - kolegu hteli da vrate zbog ugovora na latinici, a potpuno ista situacija? Zašto je kod njega bila bitna ćirilica, a kod mene nije? Mislim, znam da na onom što notar odšampa piše da on overava samo potpis, ali zašto su njega vratili? Video sam Fora je što vi na tom šalteru imate posla sa pripravnicima a kod nekih notara sa običnim službenicima koji neretko imaju samo srednju školu i ne moraju da znaju pravni sistem i kako on funkcioniše 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Jul 13, 2023 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Da sam znao, ne bih ni napisao ovaj post u vezi overe ugovora 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3394 Napisano Jul 15, 2023 Drug član, 945 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Danas uradio komplet tehnički i registraciju u BS Engines u Rakovici. Sa sve njihovom uslugom 29200 din. Ne cepidlače, može kofer, mogu maglenke, itd. Da li je mnogo para? Pa jeste, stim što ne traje dugo, završim sve na istom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jul 16, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan koliko realno dana treba da se dobije saobračajna od automobila kad se menja tablica i saobraćajna. Ima li ikakve razlike od opštine do opštine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6154 Napisano Jul 16, 2023 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan 5-6 dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jul 16, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li može da se ide u inostranstvom sa potvrdom koja se dobila do izrade saobraćajne i i ma li tu razlike od ulaska u razne zemlje. Interesuju me zemlje okruženja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 16, 2023 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Može da se ide ako ti ne traže saobraćajnu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...