Evil_Zo 8 Napisano Septembar 14, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam drugacije preveo. Nije nam isti engleski Posto sam test uporedio sa nekim njihovim HJC testovima koji kazu da je to taj jajast oblik koji meni odgovara (provereno na HJC), zasad ostajem pri mom prevodu. ;D HJC ima ovalni (moze se reci i jajasti) kalup, ali je znatno siri u predijelu obraza od ostalih kaciga sa ovalnim kalupom. Svaki Schubert koji sam probao je skoro identican Shoeiu - prilicno okrugao kalup. Ovaj lik sa linkova sto testira kacige ima kontra-ovalnu glavu - zvuci smijesno Njegova glava je sira nego duza (gledano odozgo) i bas ima problema sa skoro svakom kacigom koju je testirao Njega okrugao kalup zulja sa strana, a nas po celu i tjemenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Septembar 15, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Posto nisam znao da postoje razni nacini posmatranja oblika glave samo da preciziram mene zanima oblik gledan odozgo a ne s preda. Mada ni s preda nije daleko od jajastog ;D. Nije nama jajastima lako Znam, po sebi. Resenje je HJC ZF-9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Septembar 15, 2008 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pored tog oblika morao da jurim i velicinu, 54cm obim. Obilazio ceo BG tri nedelje, u navratima i na kraju jedva nasao jednu jedinu AGV EDGE MDS E2205 MONO (tako pise u deklaraciji) velicina XS, mat crna i pasuje mi savrseno ! Cena 100E. Ja zadovoljan! Mozes je nazreti u mom avataru. podpitanje - zna li neko da mi kaze kakvog je kvaliteta ova moja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr Musculo 0 Napisano Septembar 16, 2008 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko para je ta hjc-ova kaciga zf-9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Septembar 16, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Pozovi Guevaru pa pitaj za aktuelnu cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Septembar 17, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako je misljenje cenjenog auditorijuma o UVEX kaciigama. Meni licno odgovara ,a reklo bi se da imam ovalan oblik glave. Samo je problem sto mislim da niko ne prodaje te kacige kod nas, pa bi eventualna kupovina bila veliki rizik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 573 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako je misljenje cenjenog auditorijuma o UVEX kaciigama. Meni licno odgovara ,a reklo bi se da imam ovalan oblik glave. Samo je problem sto mislim da niko ne prodaje te kacige kod nas, pa bi eventualna kupovina bila veliki rizik. Prodaje ih Verano Motors. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Septembar 17, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako je misljenje cenjenog auditorijuma o UVEX kaciigama. Meni licno odgovara ,a reklo bi se da imam ovalan oblik glave. Samo je problem sto mislim da niko ne prodaje te kacige kod nas, pa bi eventualna kupovina bila veliki rizik. One sto sam ja probao imaju izrazito okrugao kalup... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexpopuli 5 Napisano Septembar 21, 2008 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam nekoliko kaciga za taj oblik glave i samo HJC mi je odgovarala, i to vise modela, odlucio sam se na kraju za IS-16 zbog unutrasnjeg crnog vizira, veoma korisna stvar leti kad ne zelis da se kuvas s zatvorenim velikim vizirom. Inace IXS definitivno ne bih preporucio za taj oblik, jer sam probao par njihovih XXL kaciga i ne valja nista, siroke su a opet ne pokriju celo lice kako treba, plus izgledaju ogromno. Ova HJC sto sam je uzeo je XL i ko stvorena je za jajaste glavate... vidim da ima jos preporuka za HJC po tom pitanju. Jedino je bedak sto one ne prolaze bas s najboljim ocenama na testiranjima, tj approved su ali konkretno ova moja ima 2 od 5 mogucih zvezdica na onom britanskom testu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Septembar 21, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Jedino je bedak sto one ne prolaze bas s najboljim ocenama na testiranjima, tj approved su ali konkretno ova moja ima 2 od 5 mogucih zvezdica na onom britanskom testu. nista nemoj da brines, nema ono mnogo veze sa stvarnoscu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gija 48 Napisano Februar 14 (promenjeno) U prolazu, 66 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: H2R Prijavi odgovor kao problematičan 2024 година Јер има нешто да се променило, сазнало и слично. Ја данас пробао Shoi и кад узмем L удара ме у чело, кад узмем xl онда пуно луфта на образима. Исто је и да scorpion exo 1400 carbon. Promenio Februar 14 član Gija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Februar 14 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sad bas gledao neke kacige, ICON kacige su za jajastu glavu koliko vidim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gija 48 Napisano Februar 14 (promenjeno) U prolazu, 66 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: H2R Prijavi odgovor kao problematičan Shoi без обзира на врхунски квалитет, али како Јапанац може да направи кацигу за Европљане, белу расу.. није ми јасно Promenio Februar 14 član Gija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gija 48 Napisano Februar 14 U prolazu, 66 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: H2R Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Sharky - Alex je napisao: Sad bas gledao neke kacige, ICON kacige su za jajastu glavu koliko vidim Где то има у Београду да се проба? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Februar 14 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Nema nigde nazalost, meni se bas svidele Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1412 Napisano Februar 14 Zainteresovan, 272 postova Lokacija: 50,000 miles beneath my brain Motocikl: Yamaha xv950r Prijavi odgovor kao problematičan LS2 kacige su ovalnog/jajastog kalupa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4208 Napisano Februar 15 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj i MT, ja sam isto jajolike glave i jedina mi je legla, a probao sam svašta. Nisam probao LS2...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 241 Napisano Februar 15 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/14/2024 at 8:00 PM, Gija said: Где то има у Београду да се проба? Imam ja Icon Airframe Pro u L velicini. Nije na prodaju ali ako zelis da probas mozemo da se org pa ako ti odgovara mozes da je narucis online u xMoto. Inace su odlicne kacige jedino sto su malo bubble head pa deluju vece nego sto jesu. Sto rece @Sharky - Alex jesu za duguljastu glavu (koju ja nemam ). Sreca pa su mi poslali i pogresan model i pogresnu velicinu . Narucio AirFlite M dobio Airframe Pro L To mi je bila prva kaciga i kupio je pre nego sto sam i znao za da postoje razlike u oblicima kalupa. Zuljala me je malo dok je nisam modifikovao i prilagodio mojoj tintari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Februar 15 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Meni se te Icon Airflite mnogo svidjaju, lomim se da li da narucim jednu iz FC Moto @DeusExMachina ako ti odgovara L velicina mozes li kad se setis da izmeris obim glave pa da uporedim velicine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 241 Napisano Februar 15 (promenjeno) Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Sharky - Alex said: Meni se te Icon Airflite mnogo svidjaju, lomim se da li da narucim jednu iz FC Moto @DeusExMachina ako ti odgovara L velicina mozes li kad se setis da izmeris obim glave pa da uporedim velicine? Obim glave mi je 57cm odnosno M velicina. Imam i Shark D-Skwal 2 koji je M i ona mi vise po obliku i velicini odgovara. Icon ima jako velike sundjere pa oni uspevaju da kompenzuju omasenu velicinu inace bi mi bila velika realno. Mislim da Airflite koristi iste sundjere kao i Airframe Pro. Znam da ih imaju u 3 velicine pa mozes da uradis donekle custom fit. Ako hoces da probas javi se. Ja sam na Vracaru pa ako si u prolazu svrati da probas. Bas sam je oprao pre neki dan i nisam je nosio tako da je sanitarno ispravna. Ponesi samo potkapu za svaki slucaj Promenio Februar 15 član DeusExMachina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Februar 15 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo vaske da ne prenesemo jedan drugome Hvala ti, javljam se ovih dana naravno ranije pa ako imas vremena 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16690 Napisano Februar 16 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, MF said: Probaj i MT, ja sam isto jajolike glave i jedina mi je legla, a probao sam svašta. Nisam probao LS2... Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Ja sam probao MT, kupio novu i prodao nije mi legla. Posle sam dobio jednu, drugi model i pase mi. Znaci ima i do modela. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7188 Napisano Februar 16 Drug član, 2999 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 2/14/2024 at 7:48 PM, Gija said: Shoi без обзира на врхунски квалитет, али како Јапанац може да направи кацигу за Европљане, белу расу.. није ми јасно ...pradeda bio na moto skupu u Berlinu 1938? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5425 Napisano Februar 16 Drug član, 1946 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Motorcyclist said: Ja sam probao MT, kupio novu i prodao nije mi legla. Posle sam dobio jednu, drugi model i pase mi. Znaci ima i do modela. I ja se baš pitao da li je moguće da jedan brend izabere jedan oblik glave, i samo to rade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10474 Napisano Februar 16 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Imam Airoh "Speedfire" , stariji model, i svaki noviji Airoh model koji sam probao mi paše, npr "Spark", "Valor" , tako da kontam da je Airoh brend za nas jajoglave Promenio Februar 16 član Disko Nindža Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...