Jump to content

Moto Zajednica

TET - Trans euro trail

Recommended Posts

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally

Kapija na Bukulji je i dalje na svom mestu sa sve motivacionom porukom. 😁 Put levo neposredno pre kapije je za mene bio neprohodan i po ovako suvim uslovima.

Mogu da dam par predloga za Kučaj. Prošao sam ga u nekoliko varijanti na 4 točka. Naravno, uvek zainteresovan da trasiram još malo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 1974 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Uvek sam otvoren za nove, konkretne predloge. Prethodno ažuriranje rute je bilo negde pred prošlo leto i prijalo bi još jedno 👍

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: Brdo i šuma..

Na Web strani:

https://www.enduro-balkan.com/

imate gomilu prašinarskih trekova različitih težina, dužina i lepote. Svi imaju opise i ocene u zavisnosti od subjektivnog osećaja/mišljenja autora.

Svima su na raspolaganje.

Većina tih trekova je već opisana na "Srbija bez asfalta" ili nekom drugom postu, ali njihova količina je tražila posebnu web stranu sa mogućnošću sistemske pretrage i sortiranja.

Strana postoji više godina i stalno se dopunjuje. Svako ko želi da podeli svoje trekove sa zajednicom za koje misli da su novi i da već nisu negde opisani, eto prilike.

U tom cilju ako niste registrovani, trebate kontakirati administratora Igora (https://forum.bjbikers.com/profile/11311-icatenej/ )

Trekovi su uglavnom u kmz ili kml formatu i lako se mogu prebaciti na gpx ili neku drugu ekstenziju u zavisnosti od vrste vaših aplikacija/uređaja. Ovo ne treba i ne može da bude konkurencija TET strani, ali se ista lako iz ovoga može dopuniti.

• Sviđa mi se 7

Samo da brzinski proverim kakvo je stanje i interesovanje volontera za ažuriranje rute? Što se mene tiče bilo bi lepo u narednih mesec-dva imati neke konkretne predloge.

Par ljudi se na prethodnim stranama ponudilo da "pokrije" određene krajeve i to je po meni idealna opcija.

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6382 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ja mogu da pokrijem onaj problematičan deo ispred Rtnja, ali ako hoćeš da zapravo provezem taj deo, a ne da ga samo iscrtam na mapi, moraćeš da sačekaš proleće :)

• Sviđa mi se 1

Ako znaš da je to što bi crtao na mapi prohodno i u stvarnosti to je sasvim u redu :) A provozaće se već nekada.

• 8-bit, 1880 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

Js sam voljan da pr

19 hours ago, Gliga said:

Samo da brzinski proverim kakvo je stanje i interesovanje volontera za ažuriranje rute? 

Ja sam voljan da pripomognem.

PS

Gde nestade Rumunija sa tet-a?

• Hvala 1

Desilo se ono što i nas čeka u nekom momentu: vožnja van asfalta u dosadašnjem obliku je postala zabranjena. Po nacionalnim parkovima su aktivirali redarske službe, pisane su bogate kazne. Koliko znam trenutni linesman već dugo nije aktivan pa ni ruta nije ažurirana od samog starta (sad već davne 2017.) Da se putnici ne bi dovodili u nelegalne i skupe situacije, ruta je povučena sa sajta.

• Integrisan, 8315 postova
Pre 8 sati, Gliga je napisao:

Par ljudi se na prethodnim stranama ponudilo da "pokrije" određene krajeve i to je po meni idealna opcija.

Ja cu pripremiti ono sto sam gore preuzeo. Taman u tom roku... 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 146 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure

Iskreno, radujem se novoj verziji i dodavanjem novih ruta. Mislim da Srbija može dosta da pruži što se tiče puteva i lepota, a i jedni smo od ređih gde je skoro sve dozvoljeno ili se ne kontroliše.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1980 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ja sam mislio da dam jedan predlog koji bi unapredio deo po Suvoj Planini, ali tu sam prošao samo jednom i nisam snimio track. Mislio sam da odem ovde godine opet, ali nisam stigao, pa ne znam da li je ok da ga iscrtam i iskombinujem sa postojećim trackovima ?

Takođe, ne sviđa mi se kako je povezana Suva i Stara planina, mislim da bi to sigurno moglo bolje, ali i nemam ideju iz glave, morao bih da potražim neki put.

• Sviđa mi se 1

Otvoren sam za sve konkretne predloge :D Svestan sam da nakon ovoliko vremena ima solidno prostora za unapređenje rute. 

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere

користим навиигацију само кад се углибим, плнирам да набавим бољи телефон, да сконтам како функционише навигација моћићу да учествујем, припомогнем :) које навигације користите, орукс, османд

• Sviđa mi se 1

Pre 2 sati, h0use je napisao:

Iskreno, radujem se novoj verziji i dodavanjem novih ruta. Mislim da Srbija može dosta da pruži što se tiče puteva i lepota, a i jedni smo od ređih gde je skoro sve dozvoljeno ili se ne kontroliše.

Zamisao TET-a leži u održivosti ovakvog tipa vožnje. A to znači da ni kod nas neće biti uključene deonice koje su zabranjene (Nacionalni parkovi i provlačenje pored rampi...). Sada toga još ima.

Mi smo dugoročno u problemu što se tiče vožnje van asfalta. Realno je samo pitanje dana/godine kada će nekome dunuti da to prosto zabrani i počne da sprovodi. U Engleskoj i Francuskoj postoje vrlo aktivne i uticajne organizacije koje sarađuju sa vlastima kako bi se osigurao dugoročni opstanak naše drage zanimacije. Iz toga je TET i proistekao. Zato se insistira na legalnosti, na poštovanju ostalih korisnika staza i puteva, na civilizovanoj vožnji. Tako nešto kod nas ne postoji, a ja ne vidim ni potencijal za postojanjem. Ja prvi nemam kapaciteta da pokrenem takvu priču. Samo znam da će nam u nekom momentu biti žao, završićemo k'o Nemci i Česi.

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere

овде често ставе рампу на пут да споје њиве, има случај да неко вероватно погледао геоосрбија и катастар пријавио их, сад је слободно брдо, ничија дедовина. По мени је добро да национални паркови, природа и животиње мало одахну од људи, што се овде све злоупотребљава је друга прича која неће трајати још дуго...

Promenio član тене рас
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 146 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure
2 hours ago, Gliga said:

Zamisao TET-a leži u održivosti ovakvog tipa vožnje. A to znači da ni kod nas neće biti uključene deonice koje su zabranjene (Nacionalni parkovi i provlačenje pored rampi...). Sada toga još ima.

Mi smo dugoročno u problemu što se tiče vožnje van asfalta. Realno je samo pitanje dana/godine kada će nekome dunuti da to prosto zabrani i počne da sprovodi. U Engleskoj i Francuskoj postoje vrlo aktivne i uticajne organizacije koje sarađuju sa vlastima kako bi se osigurao dugoročni opstanak naše drage zanimacije. Iz toga je TET i proistekao. Zato se insistira na legalnosti, na poštovanju ostalih korisnika staza i puteva, na civilizovanoj vožnji. Tako nešto kod nas ne postoji, a ja ne vidim ni potencijal za postojanjem. Ja prvi nemam kapaciteta da pokrenem takvu priču. Samo znam da će nam u nekom momentu biti žao, završićemo k'o Nemci i Česi.

Nene, taman posla. Nisam mislio na kršenje pravila što se tiče vožne po nacionalnim parkovima. Nego su ljudi jako fini, kampovanje je zabranjeno, ali niko ne smara zbog toga pogotovo ako se očisti sve za sobom.

Nemoj pogrešno da me razumeš, ja prvi uvek sva pravila poštujem. 👍

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally
On 12/2/2024 at 1:35 PM, Gliga said:

Nacrtao sam kako sam vozio Kučaj u januaru na 4 točka.

https://graphhopper.com/maps/?point=43.859571%2C21.624368&point=43.897103%2C21.646685&point=43.956502%2C21.581211&point=43.993726%2C21.570349&point=44.036822%2C21.583386&point=43.996392%2C21.712277&point=43.98723%2C21.755156&point=43.958022%2C21.764175&point=44.022187%2C21.83501&profile=car&layer=OpenStreetMap

image.thumb.png.831a3ec0a6f782f358cdded98b4886f7.png

1. Vrelo Grze. Dotle je sve asfalt. Nastavlja se asfalt još jedan deo i onda ide spuštanje u Sisevac.

2. Sisevac, spa i manastir. Odatle je nov asflat do glavnog puta i dalje.

3. Senjski Rudnik, muzej rudarstva i zanimljiva kafana.

4. Resavica, ovde se ulazi u teren i nastavlja dolinom Resavice i Nekudova. Prolazi se pored Uvirala, mesta gde Nekudovo ponire.

5. Vodopad Prskalo

6. Valkaluci, lovački dom

7. Velika Brezovica

Završetak treka ispod Mikulja, manastir Novi Stjenik. Kada je suvo, sa severne strane se može popeti vozilom na Mikulj.

Odavde sam se dalje vozio niz Lazarev kanjon glavnim putem do Zlota. To je jedna opcija. Druga je da se dolinom Resave vrati na zapad, pa odatle na Beljanicu, Homolje, gde već.

Koje su tačke za spajanje sa ostatkom TETa? Moguće je dodati ili oduzeti od treka po potrebi.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja