zemunac72 1449 Napisano Januar 3, 2021 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, Gde kupiti i koje senzore staviti za monitoring pritiska u gumama? Ventili sa sezorom ili kapice? Voleo bih da cujem iskustva onih koji su to ugradjivali. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Januar 4, 2021 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ugradio sam set koji je donet iz USA, radi besprekorno i bolji je nego sa Alija: Link, deluje potpuno isto ugrađenom: Wireless Motorcycle TPMS Tire Pressure Monitoring System Motor Tyre Auto Alarm WWW.EBAY.COM CAREUD M3 Wireless Motorcycle TPMS Tire Pressure Monitoring System Motor Tyre Auto Alarm 2 External Sensor Moto Tools. -... Inače, voditi računa šta je prodavac naveo u pogledu namene, zbog brzine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Januar 11, 2021 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Bolji su na kapici, jer ako se pokvari senzor lakše ga je zameniti i rešiti problem. Bolji su ventili sa senzorom jer ih niko neće ukrasti. Pa ti vidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10462 Napisano Januar 11, 2021 Hronični Motociklopata, 7314 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Znači najbolje s vremena na vreme otići na pumpu i proveriti iz prve ruke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Januar 11, 2021 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ovi senzori se ugrađuju specijalnim ključićem i osiguravajućom maticom, ne mogu se baš tako lako ukrasti, a sem toga, bez displeja koji stoji negde gore, su neupotrebljivi, a on tek može da su ugradi tako da njegovo skidanje bude prilično otežano. Senzor ima smisla kad dođe do minornog propuštanja pneumatika, recimo, vozi se relativno pravo i mirno, auto putem na primer, tad se mali i postepeni gubitak pristiska ne mora primetiti, siđe se na neku deonicu i počne krivinarenje, a ne zna se da su gume ispumpane, to je već opasno, još opasnije što tada sve više, brže, gube vazduh. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Januar 11, 2021 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ih je imati, ali obe vrste imaju svojih prednosti i mana. Kao što rekoh kapicu će neko skinuti iz besa, kao što su meni skinuli obe ispred moje zgrade. A na ventilu ako crkne senzor sledi demontaža i montaža gume da bi ga zamenio. Jel oni nude uopšte kupovinu pojedinačnog senzora u slučaju kvara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Januar 11, 2021 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne može ništa da se skine tako lako, naveo sam. Čovek doneo, ugrađeno, ima 2-3 godine, kad sam video temu, pozvao za informacije koje sam i preneo, ne znam ništa više. A priča, šta bi bi bilo da je bilo i kad bi bilo, može da traje u nedogled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Januar 11, 2021 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jel mora kapica da se skine ako hoćeš da napumpaš gumu? Ozbiljno pitam, nisam imao prilike da vidim spravu uživo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Januar 11, 2021 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran, al mislim da mora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 12, 2021 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Bandolero je napisao: Jel mora kapica da se skine ako hoćeš da napumpaš gumu? Ozbiljno pitam, nisam imao prilike da vidim spravu uživo ako oces tu opciju onda moze ovakav model! Meraci pritiska i temperature u gumama TPMS - Kupindo.com (50848885) WWW.KUPINDO.COM Meraci pritiska i temperature u gumama TPMS Meraci pritiska i temperature za motocikle, prozizvodnja `Orange` komplet se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Decembar 22, 2021 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Tražih ovu temu da je postavim na jednu Viber grupu, pa videh da nisam postavio sliku ugrađenog montorčića na BMW-u R1200GS: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 511 Napisano Decembar 22, 2021 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ta spravica sertifikat?Ili treba skidati pre tehničkog pregleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Decembar 22, 2021 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Dodatni instrument ne bi trebao ikog da se tiče, al u ovoj zemlji je sve moguće. Ugrađeni su pre više od 3 godine, konkretan motor je imao tehnički pregled po novim pravilima, nije bilo reči o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 511 Napisano Decembar 25, 2021 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Možda će mi neki i zameriti ali moram da kažem da nisi u pravu.Ovo pišem da ljudi nebi bacali pare i plaćali kazne.Možda trenutno može da prođe, ali ne dugo.Svaki dodatni instrument ili deo, koji nema uredan sertifikat proizvođača za dati model vozila, se smatra se nedostatkom.Može se čak kupiti deo koji ima sertifikat, ali nije predviđen za ugradnju na dati model vozila.Recimo kupi neko Akrapa sa sertifikatom za Suzuki gsxr11000, a ugradi na Kawasaki yx9r.To tehnički pregled neće proći.Ukoliko se stavi posle, vozač je odgovoran. Delovi kupjeni na ebay, ali, amazon...brdo para sam dao a na kraju morao sve poskidati i staviti fabričko sve nazad.Trenutno neznam stanje u Srbiji, ali ako uvode pravila EU, svaka ugradnja delova koji nisu originalni će državi donositi novac, a osiguranje rasteretiti obaveza, ukoliko je nešto suprotno ovom zakonu.Može se desiti, da neko ima saobraćajku, nije kriv uopšte, a da zbog nekog dodatnog instrumenta ili dela ili šire zadnje gume osiguranje neplati ništa.Slagali se ili ne, moramo dobro paziti šta kupujemo, i stavjamo na motore.Puno proizvođača kažu ovo otvoreno ali najviše njih prećuti i prodaje daje.Pogotovo na internetu. Ovo sam stavio tu kao savet.Nemora me uvažiti niko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Decembar 25, 2021 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da li sam u pravu ili ne, nije bitno, preneo sam praktično iskustvo, znači, prošao je tehnički pregled po novim propisima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7978 Napisano Decembar 25, 2021 Drug član, 2107 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Eto,sad će i kapice da nam gledaju na tehničkom.Neko ima šarene niklovane trt mrt,pa i to ima da skidamo.Normalno šala,ali kulturna stvar.Samo što će to drugačije da se gleda,iako doprinosi bezbednosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Decembar 25, 2021 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Polako se pooštravaju uslovi na tehnickom. Za godinu dve dana ce se opet uvesti nove mere na tehnickom. Tako da ce motori koji su fabricki imati jos vecu cenu, a seceni, krojeni, budzeni ce morati ilinazad na fabrikanu ili u rashod. Svidelo se tonekom ili ne. Al cini mi se da sve u tom pravcu ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14098 Napisano Decembar 25, 2021 moto merkat °°, 4886 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas se jos uvek balansira izmedju EU zakona i realnog stanja, ovo sto @icecool prica ce doci na red racunam za godinu, dve tako da vec sada se treba pripremati i ko npr. kupuje Akrapa preporuka za tipski. ABS "preuzima" saobracaj, trenutno su okupirani drugim stvarima ali i ovo ce doci na red, ukinuce se "saglasnost proizvodjaca" jer vecina proizvodjaca nije "saglasna" da ponaosob pise dokumenta za delove jer su kako kazu vec dali saglasnost cim je deo homologovan za odredjeni model, logicno, a kada se ukine saglasnost samo ce se ABS pitati pa uz papir od dela i odredjenu novcanu nadoknadu sve ce biti ispitano (atestirano) ili nema tehnickog. Npr zbog potpisanog sporazuma o pridruzivanju EU zakon je uveo proveru "ovalnosti" diska/dobosa, zbog nemogucnosti primene odlozeno na dve god. Vuk sit, ovce na broju ali ce doci na red. Prvi put kada neko u ABS uzme kalkulator i sabere prihod od ispitivanja opreme na motociklima ubrzace proceduru, tako da je bolje spreman docekati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1243 Napisano Januar 7, 2022 Vinyl rider, 818 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Realno - koji ce ti ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1449 Napisano Januar 8, 2022 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Grnca je napisao: Realno - koji ce ti ??? Koji ce mi? Da izbegnem eventualno neprijatnu situaciju kada guma lagano ispusti na ful natovarenom motoru a ja imam suprugu iza sebe... Primer...vozim ka Grckoj auto putem,sve pravo,guma lagano popustila pritisak,ja to ne znam....dolazi deo kod Vladicinog Hana sa novim asfaltom i brzim krivinama... ako na 130 osetim u krivini da je guma polu prazna,zavrsio sam u najboljem slucaju na Banjici. Moze i ovako da se kaze. Ne znam da vozim sa praznom gumom ,volim dodatke,palim se na ekrancice,patim sto nemam gs koji to fabricki pokazuje....itd itd 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 9, 2022 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Korisno je ukoliko možeš lako da ugradis kvalitetan proizvod koji dobro radi, nema održavanja, na vreme te upozorava o padu pritiska i da nije problem tehnički pregled. Imam TPMS na KTM I to radi korektno, kada okine trigger za mali pritisak obično me strecne jer levi deo info displeja kreće da flesuje sa porukom Warning, ali dobro, stanes pa proveris šta je sa gumom.Obično je bio pad pritiska ispod granične vrednosti, proverim gumu, očitam pritisak na displeju koji kaže da je npr napred 2.4 (threshold 2.5), sklonim Warning poruku da mi ne smeta i nastavim da vozim.Mali žuti trougao kao obaveštenje o grešci i dalje sija sve dok na dopumpas gumu, kada je dopumpas mora točak da napravi ne znam koliko rotacija da bi sklonio grešku i to je to.Ima smisla za ovu priču mali pritisak a pod teretom kreću krivine, verovatno bi osetio na vreme i izvukao bi se bez pada (imao sam taj slučaj davno bez TPMS gde sam dobio neku iglu u zadnju gumu i pritisak je lagano padao, nije bilo trenutno a osetio sam tek kada je naišla prva krivina, u Vojvodini to bilo). Sa TPMS bih znao mnogo pre toga da gubim vazduh i znao bih da li sam izgubio 0.1 ili 1 bar. Sent from my SM-G975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Januar 9, 2022 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, zemunac72 je napisao: Koji ce mi? Da izbegnem eventualno neprijatnu situaciju kada guma lagano ispusti na ful natovarenom motoru a ja imam suprugu iza sebe... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1537 Napisano Mart 11, 2023 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan Dolazi proleće i duža putovanja, pa možda nije loše oživeti pitanje. Postoji veliki broj ovakvih monitora pritiska koji se prodaju. 20-30 evra preko Aliexpresa, 40-50 (isti takvi) na KP. Meni deluje kao korisna spravica... ali to je možda samo moja opsesija za svim mogućim gedžetima. Kakva su iskustva: Koliko su pouzdani (da li se kvare), da li su tačni (kada se uporede sa ručnim merenjem), da li su vam bili korisni u konkretnoj situaciji? Privlače li kradljivce? Tipičan najčešći primer: link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Mart 11, 2023 (promenjeno) Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Dugo sam gledao ta digitalni merac. I neckao se hocu necu i na kraju sam odustao. Prvo previse bi i to bilo na motoru, kacio bih. Drugo, svaki put bih morao da skidam i stavljam, plus zainteresovana klincadija, mangupi bi to skinuli prvom prilikom. Trece, ne xnam kako bi se ponasao, da li bi gubio signam kao i dobar deo stvari sa aliske. I na kraju kad sam sve to sabrao i pomnozio sa mojim pedantnim zivcima i utrosenim novcem dosao do zakljucka da kupim Rider papuce i evo jos traju, a merac nisam nikad porucio. Koliko vidim sad je na popustu i sad si mi opet pustio buvu @MrD. Promenio Mart 11, 2023 član Zarkela 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 648 Napisano Mart 11, 2023 Zainteresovan, 436 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, MrD said: Dolazi proleće i duža putovanja, pa možda nije loše oživeti pitanje. Postoji veliki broj ovakvih monitora pritiska koji se prodaju. 20-30 evra preko Aliexpresa, 40-50 (isti takvi) na KP. Meni deluje kao korisna spravica... ali to je možda samo moja opsesija za svim mogućim gedžetima. Kakva su iskustva: Koliko su pouzdani (da li se kvare), da li su tačni (kada se uporede sa ručnim merenjem), da li su vam bili korisni u konkretnoj situaciji? Privlače li kradljivce? Tipičan najčešći primer: link Ja ga imam fabricki,drugar je ugradio sa aliexpresa,oba rade,oba su precizna.Nisam imao neke nagle gubitke pritiska do sad ali po meni je to korisno jedino u toj situaciji,i sto me mrzi da proveravam rucno pritisak pa onda stisnem dugme i on mi pokaze.I mozes da pratis kako se guma greje koliko raste pritisak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...