mravics garage 7 Napisano Decembar 31, 2020 U prolazu, 8 postova Lokacija: Rastatt Motocikl: Suzuki bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, Nov sam na forumu jer imam neki problem sa Banditom 600 koji sam nabavio pre dva tri meseca. Motor sam kupio neispravan, i polako ga sredjujem. Kupio sam ponesto alata i izmerio mu kompresiju koja je oko 10 atm. Razlikuje se najvise 0,5 atm po cilindru. Skidao karburatore i ocistio ih u ultrazvucnoj kadi, podesio visinu plovkova tj. novo goriva, Sinhronizovao karburatore, Ocistio detaljno rezervoar, popravio slavinu na njemu, proverio filter vazduha, promenuo ulje i filter ulja. Stavio nove svecice i sad imam jos problema. Motor pali odlicno, saug funkcionise odlicno. Prima gas odlicno, vraca gas odmah na ler ali dimi kao lud na auspuch. Dim je beo ili mi se tako cini jer ne znam kako izgleda plavi dim. Crni nije. Zanimljivo je da kada ga upalim, tog momenta i mozda sledeci minut nema dima uopste a posle polako sve jace i jace dimi, pogotovo ako dodajem malo jaci gas. Podesavao sam i smesu na karburatoru ali kada stavim samo pola kruga malo manje dimi, jos uvek radi ali ne prima dobro gas, sada mi je 1.5 krugova gas prima super i svecice ne garavi, dok na 2.5 ili 3 kruga budu crne skroz. Pitanje Dali su mozda uljne karike lose ili mozda tefloni jer malo imam uljnih para na iberlaufu ali ne nesto previse i to kad se dobro zagreje. Stvara mi i pritisak na iberlaufu tj. kada zacepim prstom i drzim npr 15 sec. onda se stvori pritisak od npr, pola atmosfere, mozda malo manje ali poprilicno. Dajte bilo kakav savet, sta da jos proverim. pomagajte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 31, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan beli dim znači da ima vode ili antifriza gde ne treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mravics garage 7 Napisano Decembar 31, 2020 U prolazu, 8 postova Lokacija: Rastatt Motocikl: Suzuki bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Bandit ima vazdusno hladjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 31, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan jbg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6398 Napisano Januar 1, 2021 Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Po mirisu mozes da osetis da li sagoreva ulje, oseca se na sagorelo ulje, ako je previse jaka smesa, oseca se na benzin, ako je normalnog mirisa, mozda je samo kondezacija. Uostalom videces i sam kad krenes da se vozis da li trosi ulje ili ne. To sto pravi pritisak na iberlaufu znaci da karike ne zaptivaju bas najbolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2433 Napisano Januar 1, 2021 Andragog, 5003 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Treba da dobro ugreješ motor. Bandit nema grejanje karburatora, pa mu treba dosta vremena. Vozi ga nekih 15tak minuta pa ćeš videti.. Kada je hladno beli dim je normalna pojava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 2, 2021 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, srbac je napisao: Treba da dobro ugreješ motor. Bandit nema grejanje karburatora, pa mu treba dosta vremena. Vozi ga nekih 15tak minuta pa ćeš videti.. Kada je hladno beli dim je normalna pojava. Upravo tako, svako vozilo dimi sada belo (bar vecina) i to ne odmah nego kada se malo zagreje auspuh, to je neka kondenzacija ili sta vec. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1353 Napisano Januar 2, 2021 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Možda je zgodnije da napraviš kratak snimak i postaviš preko YouTube ili slično. Kad bih ja opisao beli dim, rekao bih da džibri i kulja kao lokomotiva, samo belo, dok ljudi ovde kondenzaciju opisuju kao beli dim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mravics garage 7 Napisano Januar 2, 2021 U prolazu, 8 postova Lokacija: Rastatt Motocikl: Suzuki bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda sam resio nedoumicu. Kao prvo, jos ga ne vozim jer nemam A kategoriju, tek na prolece. Vozim ga samo po dvoristu, ali sam ga bio dobro zagrevao i ne prestaje dimiti. Resio sam da skinem auspuh, i primetim da je jedan saraf na prirubnici slomljen na prvom cilindu, na zalost otkinem jos jedan na drugom, dok sam skidao ostale. Zapekli do bola. Ali to cu da resim... Nego sam resio da ispoliram cevi od auspuha i primetim da mi pokoja kap ispada iz zadnjeg lonca. to je od kondenzacije. kad malo bolje promuckam a ono ima najmanje 2dl unutra ali nece da izadje nikako. Najverovatnije da je u tome stvar. Sad ne znam ni sam sta dalje raditi osim voziti. Pokusacu danas da snimim video i da okacim na youtube i link naravno ovde. To sto kulja kao lokomotiva to je tacno samo nisam imao predstavu da to toliko moze da bude. Imao sam i hondu 125, koju sam bas danas prodao ona jedva da se ista vidi da dimi pa me to pomalo zbunjuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Januar 2, 2021 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nemas frke, na prolece kad motor krene da se vozi redovno, ta tecnost (ako je voda) ce ispariti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mravics garage 7 Napisano Januar 2, 2021 U prolazu, 8 postova Lokacija: Rastatt Motocikl: Suzuki bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i snimak kako dimi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17118 Napisano Januar 2, 2021 Integrisan, 5033 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni deluje normalno na hladnoci. Mada moj isto tako dimi kad ga tek upalis, vec kad se zagreje i ne ali sve zavisi kako je napolju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1030 Napisano Januar 2, 2021 Drug član, 1010 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan I meni ovo deluje kao vodena para, kako sezagreva auspuh zagreva vodu iz auspuha i ona isparava. Ako mozes da odvojis top od grane namontiraj samo granu i upali ga, ne bi trebalo da dimi. Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mravics garage 7 Napisano Januar 2, 2021 U prolazu, 8 postova Lokacija: Rastatt Motocikl: Suzuki bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne smem zbog komsija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BanditVA 462 Napisano Januar 2, 2021 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: "MK Valjevo" Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Opusti se, čista vodena para! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6056 Napisano Januar 2, 2021 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Voda isparava Zavrsi A do proleca pa da se navozas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 2, 2021 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kad ti je top već skinut, okači ga negde iznad neke peći ( ne električne ) ili ga stavi na neki radijator i ispariće ta dva deci vode za par dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Januar 2, 2021 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan kondenzat!!!!!!!!!! Ne diraj nista, samo vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Januar 2, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan gurni brener sa butan boce u auspuh ali nemoj dugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mravics garage 7 Napisano Januar 3, 2021 U prolazu, 8 postova Lokacija: Rastatt Motocikl: Suzuki bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na savetima, javim obavezno sta sam napravio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17118 Napisano Januar 3, 2021 Integrisan, 5033 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe da guras nista u auspuh! Kad otopli vozi i bez brige. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mravics garage 7 Napisano Januar 28, 2021 U prolazu, 8 postova Lokacija: Rastatt Motocikl: Suzuki bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i resenje problema, da ne bude da nisam javio. Hvala svima na savetima. Nadam se da cu i ja nekome moci pomoci. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10174 Napisano Januar 28, 2021 Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kondenz će se i dalje stvarati zbog vlage u vazduhu i efekta toplo-hladno. Čudi me da u najnižoj tački lonca nisu napravili malu rupicu za dreniranje vlage koja se nakupi. Kod mene na loncu ima a zna i kroz glavnu rupu prigušivaša da pljucka sitne kapljice u radu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Januar 28, 2021 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Zato se motor i ne pali a pogotovo ne vozi dok nema bar 10-15 stepeni u plusu, i nemas problema s kondenzom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10174 Napisano Januar 28, 2021 Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Stvara se kondenz i leti. Dešavalo mi se da vožnju završim uveče kada zahladi a zaboravim da zapušim auspuh. Ujutru kada upalim krene da curi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...