BusMan 2025 Napisano Octobar 18, 2008 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da polako najavljujes kraj. :-\ Iskreno se nadam da sam lose procenio ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Octobar 18, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da polako najavljujes kraj. :-\ Iskreno se nadam da sam lose procenio ! Ma ima jos dosta do kraja Za kraj sam ostavio Djurino & Svabino ''sveto mesto'' ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4789 Napisano Octobar 19, 2008 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da polako najavljujes kraj. :-\ Iskreno se nadam da sam lose procenio ! Ma ima jos dosta do kraja Za kraj sam ostavio Djurino & Svabino ''sveto mesto'' ;D Nego, jel to negde zastalo? Da ne treba da se pogura? Jedva cekam deo sa ``svetog mesta``! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Octobar 20, 2008 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Pravi profesionalni putopis,svaka cast i hvala vam sto smo i mi u mogucnosti da vidimo bar deo onoga sto ste i vi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Octobar 20, 2008 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da polako najavljujes kraj. :-\ Iskreno se nadam da sam lose procenio ! Ma ima jos dosta do kraja Za kraj sam ostavio Djurino & Svabino ''sveto mesto'' ;D Ma ovo me strecnulo !! Bio je kraj nase ovogodisnje posete Normandiji. Vreme je bilo detaljno isplanirano, tako da smo sutradan morali da krenemo za Bretanju. Sad mi je lakse. Bice jos uzivanja, a noci su sve duze. Vec sad razmosljam kada prodje i "sveto mesto", vraticu se na pocetak na pocetak da se utvrdi gradivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Octobar 22, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Fougeres Od Mont-St.Michela odvojili smo se od mora i krenuli u unutrasnjost Francuske. Cilj nam je bio jedan od ''pogranicnih'' gradova Bretanje - Fougeres. Opustena voznja kroz polja,sela & varosice. Sve sredjeno ''tip-top'', asfalt i u najvecoj vukoj...ni kao staklo. Sve je super, samo ljudi nema :-\ Hvala Bogu na Zumu i znakovima obavestenja kojih ima na svakom koraku (za razliku od drage mi Otadzbine, gde iste ne drzimo da bi zbunili agresorske padobrance ) inace ne bi imali koga da pitamo za pravac, kad bi se izgubili. Mada iskreno, ne znam ni kako bi pitali posto francuski ne znamo a engleski je od koristi koliko i svahili. Konacno stizemo u Fougeres. Fougeres je divan srednjevekovni gradic, sa uskim kamenom poplocanim ulicama i veoma dobro ocuvanom tvrdjavom. Ovaj grad je bio u funkciji granicne odbrane Bretanje. Tokom srednjeg veka putovanje kopnom je bilo daleko rizicnije nego morima,tako da je Bretanja imala mnogo razvijenije ekonomske,kulturne,verske i etnicke veze sa Engleskom i Irskom nego sa susednim francuskim pokrajinama. Anektirao je ju je tek 1532 godine francuski kralj Fransoa I. Tokom kasnijih vekova centralana vlast je sa vise ili manje uspeha pokusavala da suzbije bretonski nacionalizam i gurne u zaborav njihov jezik. Nekako bas kad smo seli u centru grada da ''danemo dusom'' - stize nas umor! :-[ Potpuni kolaps. Vise nismo mogli ni korak da napravimo sem da nadjemo neko lepo mesto, jedemo & padnemo u krevet. U lokalnom turistickom officu (jedino mesto gde mozda neko natuca taj banalni engleski jezik), kroz salu objasnih koliko smo umorni i kako nam je potrebno neko ''rajsko mesto'' za odmor. Bez mnogo razmisljanja poslase nas ovde http://pagesperso-orange.fr/la-perouse-du-mitan/accomodation-bretagne-home.htm I nisu nas prevarili.... Na lepse uredjenom privatnom imanju nisam bio nikad. Osam hektara perfektno uredjene baste,sume i travnjaka. Mir,tisina & pticice.Raj! Udaljenost od centra Fuzera kao Banjica od Terazija. Zasto ovakvog smestaja nema kod nas - nije mi jasno. 100X bolje od bilo kog hotela a cena smesna. Domacin vas doceka sa lokalnim vinom,pivom i sirom, a doruckujete vruce kroasane i domace djakonije u rajskom okruzenju. Gazda zna engleski tako da smo se konacno lepo ispricali sa jednim ''originalnim'' francuzom. Kaze da je citavog zivota zeleo da mu posao bude gajenje cveca i vrtova, pa je konacno u penziji uspeo da spoji lepo i korisno. Sredio je farmu koja je mnogo godina unazad bila u posedu familije njegove zene, pa sad uziva u ostvarenju svojih snova. Turisti mu dodju kao razonoda i mogucnost da stalno upoznaje nove ljude. Ovde smo sreli i rodonacelnika svih Epagneul Bretona . Kaze da ne bi napustio Otadzbinu ni po koju cenu. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Octobar 23, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Dolina Loare- Blois Poseta dolini Loare i njenim dvorcima bila je velika zelja moje supruge, a svi znate kako mozete da prodjete ako ne izlazite u susret zeljama svojih lepsih polovina. Salu na stranu i ja sam zeleo da vidim kako izgleda ''Vrt Francuske'' i ''Kolevka francuskog jezika''. Zemlja vina i najdelikatnije kuhinje na svetu, prekrivena dvorcima i palatama. Posto u UNESCO nisu mogli da se sloze koji je njen deo najvazniji i najlepsi, 2000.godine celokupnu njenu teritoriju proglasili su ''Svetskim kulturnim nasledjem'' i tako zastitili za buduce generacije. Zamkovi i utvrdjenja poceli su na ovom mestu da se grade jos u X.veku. Prvo su poceli da ih zidaju francuski kraljevi, privuceni veoma ugodnom klimom,plodnom zemljom i prostranim lovistima. Aristrokratija koja je zelela da bude blizu vladara gradila je zamkove u neposrednoj blizini. Ovo je dovelo do toga na relativno malom prostoru, imate tako veliki broj prelepih gradjevina. Sredinom XVI veka. kralj Fransoa I seli prestonicu u Pariz, ali dolina Loare i dalje ostaje mondensko mesto za uzivanje i letnje provode francuske aristokratije. Nesrecna FBR dovela je do toga da su mnogi dvorci i palate unisteni, spaljeni i opljackani :'(. Jedno vreme je izgledalo kao da ce sve ovo kulturno i arhitektonsko nasledje koje vekovima stvarano, nestati pod navalom drustvenog "taloga" koji je svojom pobunom uzdrmao i unazadio Francusku krajem XVIIII veka. Na svu srecu ovo neprirodno stanje u kolevci evropske civilizacije nije moglo dugo da potraje, tako da je novonastali sloj bogate burzoazije poceo da kupuje ruinirane dvorce, vraca ih u prvobitno stanje i tako ponovo vrati sjaj ovom dela Francuske. Smestili smo se u mestu Courbouzon i ponovo u ''domacoj varijanti'' http://www.chambresdhotes-chambord.com/liens.html Courbouzon se nalazi u neposrednoj blizini grada Bloisa koji nam po planu bio prvi za obilazak. Ovaj grad vuce svoje korene kos iz VI veka. 1429.bio je baza Jovanke Orleanke za oslobadjanje Orleana.U njegovom dvorcu rodio se francuski kralj Luj XII. Tokom ratova izmedju katolika i protestanata u XVI veku, ovde se odigralo i cuveno ubistvo vojvode de Guisea i njedovog brata kardinala Louisa II koje je podmuklo organizovao francuski kralj Henri III. Ubrzo posle toga ovde je umrla od upale pluca i njegova mocna majka Catherine de' Medici, jedna od zena koje su ostavile snazan pecat na istoriju Francuske. Dvorac je opljackan i ruiniran tokom FBR. Restaurirao ga je i pretvorio u muzej kralj Louis-Philippe. Dvorac i njegova okolina. Stari most na Loari u centru Bloisa. Na tabli je urezano ko ga je podigao i koliko je puta bio rusen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Octobar 23, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Chateau de Chambord Najveci i najpopularniji zamak u dolini Loare. Projektovao ga je i izgradio za kralja Fransoa I italijanski arhitekta Domenico da Cortona 1519. Neki kazu da mu je osnove plana dao licno Leonardo Davinci. Palata je ogromnih dimenzija (440 soba,365dimnjaka i 85 velikih stepenista) a cilj ovako monumentalne renesansne gradjevine, bio je da istakne narastajucu moc centralne vlasti i vladara. Kad ga je napravio, Fransoa I je u njemu proveo ukupno 42 dana posto mu je delovao isuvise ''hladan'' za njegov ukus. Kapric vlastodrzaca koji se kao neki sablon ponavlja kroz citavu istoriju. Ono sto nas je najvise fasciniralo je cinjenica da je sam zamak sluzio kao ''kucica za lov'' francuskim kraljevima.I danas je okruzen najvecim odrzavanim lovistem u Evropi. U njemu ima svih vrsta divljaci,pa cak i medveda. Celo loviste je okruzeno visokim zidom, verovatno da ''obican svet'' ne bi dosao u iskusenje da obogati trpezu kraljevskom divljaci. ;D Ovde se vidi ''zidic'' Nece mene niko da pravi ''rogonjom''! Mogu i sam....kad sam vec pokvario ''tocilicu'' ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Octobar 28, 2008 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Fantasticno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Octobar 28, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan ovo je ovo je bre fenomenalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Octobar 28, 2008 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Fasciniran sam prelepim slikama i opisima predela u kojima ste boravili.Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Octobar 31, 2008 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Jel mozes da mi kazes sta je ova "kuglica" ? Bas deluje cudno, a pri uvecanju fotke se razliju pikseli pa ne mogu da odgonetnem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 31, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan NLO bre! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Octobar 31, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Auuu....a taman sam se ''poradovao'' da sam uhvatio NLO ;D ;D kad ono....posle analize u centru ''stranih placenika i domacih izdajnika'' - iskreno, nikad nisam shvatao kakvi su to ''strani izdajnici'' ??? ;D - izgleda je u pitanju bio leteci pacov ili po naski golub, columba spp. :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Octobar 31, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Fougeres,most preko Loire,Bois,Chambord...ajde da je i gđa malo uživala! Izvrsno herr Nazzi,još samo da su fotke bolje... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 3, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Chateau de Cheverny Zamak Renesansnog stila sa veoma jasnim uticajem klasicne epohe. Prvo sto vam upada u oci je neka vrsta uzvisenosti, koja verovatno potice iz njegovih pravilnih simetricnih linija. Ovo je jedan od najocuvanijih i enterijerski najbolje opremljenih dvoraca u dolini Loare. Originalni i perfektno ocuvani namestaj ide u proslost sve do perioda Luja XIII. Ovu ''srecu'' najvise moze da zahvali tome sto je sem u jednom kratkom periodu, od svog nastanka pa do danas pripadao istoj familiji. Sama prica o nastanku dvorca zanimljiva je i bar za mene, veoma poucna.Ovde sam mogao da vidim, kako ''nastaje'' prava aristokratija i koliko je vremena za to potrebno. Zalosno je sto smo mi bez nase ostali u vreme kada je ovaj dvorac nastajao, a one koji su pokusali posle toliko vekova da je svojim radom,zaduzbinama i kulturom ''ozive'' - postreljali u periodu 1944-45. :'( Porodica Hurault koja je stvorila ovo predivno zdanje, bila je vec krajem XIV veka veoma poznata. Iz svojih redova davala je najvise drzavne cinovnike (drzavne sekretare,ministre i kancelare) koji su sluzili francuske kraljeve od Luja XII pa do Hendrija IV. 1490 Jacques Hurault, intendant kralja Luja XII (jel vam ovo nesto poznato - tenderi, javne nabavke i tako to....? ;D ;D ;D ) resio je da srusi mlin i napravi dvorac. Na mestu ovog srednjevekovnog zamka, koji svojim odbrambenim kulama,jarkom ispunjenim vodom i debelim zidovima vise nije odgovarao potrebama njegovih vlasnika, 1634. sagradjen je dvorac koji danas mozemo da vidimo. U njemu se odigrala i jedna tragicna prica. Mladi vlasnik dvorca Henri Hurault, potaknut neslanim salama kralja Henrija IV, nenajavljen je dosao iz Pariza u Cheverny. Posto svi znamo da ovakve posete mogu samo da dovedu do problema (ja se napr. uvek javim kad dolazim sa sluzbenog puta ;D ) mozete da predpostavite sta je zatekao u svojoj spavacoj sobi. Ljubavnik mlade kontese skocio je kroz prozor, ali je imao nesrecu da polomi nogu, tako da nije mogao da pobegne macu razljucenog supruga. Kada je zavrsio sa njime, Henri se vrtio u sobu kod svoje nesrecne supruge i ostavio joj mac i casu sa otrovom. Maleroznoj devojci presudio je otrov. :'( Henri Hurault se posle ove tragedije ponovo ozenio, a njegova nova supruga zasluzna je za prosirenje, ukrasavanje i izgled Chevernya u ovom obliku. Njihovi potomci i danas dan upravljaju ovim predivnim dvorcem. Ocigledno nasledivsi preduzimljivi duh svojih predaka, oni i dalje zive u kompleksu koji okruzuje dvorac i redovno upraznjavaju lov,golf i sl. aktivnosti koje dolikuju njihovom rangu. Budzet im neprestano pune ovakvi ''smrtnici'' kao mi, koji placaju ne bas jeftine karte kako bi makar malo ''zavirili'' u njihovu privatnost, stvaranu vekovima. Okruzen je predivno uredjenim parkom, a na kraju citavog imanja nalazi se jedna od najvecih i najbolje opremljenih prodavnica suvenira koju smo posetili u dolini Loare. Parking na trgu ispred ulaza u kompleks dvorca. ''Najnovija'' generacija vlasnika dvorca. Ima jos neozenjenih i neudatih ako ima zainteresovanih! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 3, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4789 Napisano Novembar 3, 2008 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno! Taman sam pomislio da treba da skupljamo potpise za nastavak! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 4, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Chateau de Chaumont Podizanje ovog zamka zapoceto je 1465. godine pod upravom plemica Pierre d'Amboisa. Konstrukcija i gradjenje trajele su kroz sledece tri generacije. Zamak koji se nalazi na brdu iznad reke Loare okruzen sumom, u prvo vreme imao je uglavnom odbrambenu namenu. Tokom vremena, uticaj italijanske Renesanse bio je sve jaci a vlasnici zeljni veceg ''komfora''. Dodata su nova krila, kule su dobile krovove a na na njihovim zidovima pojavili su se prozori. 1560. kupila ga je kraljica Catherine de'Medici, posle smrti svog muza Henrija II. Kako su to bila vremena drugacija od ovih danasnjih, govori i podatak da ga je mocna francuska kraljica DALA U ZAMENU za dvorac Chenonceau, bivsoj ljubavnici svog pokojnog muza Diani de Poitiers. Zena koja je jedna od glavih organizatora krvave ''Bartolomejske noci'' - istu ''tehniku'' nije primenila na bivsoj suparnici u krevetu. Cudni su putevi Gospodnji..... U Chaumontu danas postoje ocuvane spavace sobe ove dve uticajne i kontraverzne zene. 1938. godine zamak je otkupila drzava, restaurirala ga i otvorila za javnost. Tokom nase posete na imanju dvorca odvijala se izlozba cveca, tako da Tanjino uzivanje bilo potpuno! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 4, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Pa to ti je neka vrsta trezora ili sanduka za dragocenosti s pocetka XIV veka. Mehanizam dosta podseca na tkzv. H brave koje se danas masovno ugradjuju na ulazna vrta po stanovima. Samo sto je ovaj mehanizam star 500 godina, jos uvek besprekorno funkcionise + prelepo izgleda. Mozete misliti koliko je $ imao onaj koji je u to vreme mogao da ga sebi priusti. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 5, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Chateau de Chenoncheau Ovo je najlepsi dvorac koji smo posetili ove godine u dolini Loare. Nastao je na mestu starog srednjevekovnog zamka 1512. Napravio ga je intendant kralja Charlesa VI - Thomas Bohier. Od starog zdanja ostala je samo kruzna kula na samom ulazu u dvorac. Zidanje dvorca je Thomasa kostalo ''kao Svetog Petra kajgana'' posto je sve radove nadgledala njegova supruga. Zahvaljujuci njenom istancanom ukusu i nehajnom odnosu prema novcu, kasnijim generacijama ostalo je ovo predivno zdanje. Kako vec red posle smrti oca i majke njihov ''sincic'' se toliko zaduzio, da je zamak bio konfiskovan od strane kralja Fransoa I. Kralj je na ovo imanje voleo da dolazi sa vrlo ''sirokim'' drustvom. Njega su cinile zakonite zene + ljubavnice. ;D ;D Ove druge su cesto imale daleko veci politicki uticaj (tek da se vidi kako danasnji ''nosioci vlasti'' nisu nista drugaciji od onih od pre 500 godina). Ovde je i nastala veza izmedju kraljevog sina (buduceg Henrija II) i Diane de Poitiers, po nalogu Fransoa I. Iako starija od njega 19 godina, Diana ga je tako vesto ''obradila'' da Henri skoro i nije mario za svoju zakonitu zenu Katarinu de Medici. U znak ljubavi i paznje poklonio joj je citav Chenoncheau. Njena lepota je uprkos godinama koje su prolazile ostajala skoro neizmenjena. Kazu da je tajna bila u tome sto je ustajala veoma rano, kupala se u veoma hladnoj vodi, setala i bavila sportom - a onda odlazila u krevet pre 12h da se ponovo odmori. Sreca joj je okrenula ledja 1559.godine kada je tacno po Nostradamusovom prorocanstvu Henri II poginuo tokom viteskog turnira. Katarina de Medici je docekala svojih ''pet minuta''. Odmah je trazila od Diane povratak celokupne imovine ali joj je iz nepoznatih razloga u zamenu dala dvorac Chaumont. Poslednji francuski kralj koji je voleo da vreme provodi u Chenoncheau bio je Luj XIV. Zamak je 1888. bogati industrijalac Henri Menier. Njegova porodica i danas upravlja ovim imanjem. Tokom I sv. rata dvorac je bio pretvoren u bolnicu za francuske ranjenika, a tokom II bio je jedna od baza pripadnika francuskog pokreta otpora. Dvorac je okruzen ogromnim parkom u kome se mogu naci i poznati lavirinti od zive ograde. U podnoziju zamka mozete iznajmiti camac za romanticnu voznjicu po reci koja protice ispod same gradjevine, a u jednoj od pomocnih zgrada dvorca mozete posetiti fenomenalan muzej vostanih figura (naravno, tematikom vezanih za istoriju samog mesta). Diane de St-Valier de Poitiers kleci u molitvi. Na prethodnim slikama se vidi u drustvu svog ljubavnika kralja Henrija II Luj XIV Kralj Sunce - po povratku iz lova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 5, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Al si krenuo da stancujes. Ima se vremena dok ne prebroje glasove ;D Stvarno prelepo, jedino sto su slike previse fotoshopovane zamoj ukus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 5, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Al si krenuo da stancujes. Ima se vremena dok ne prebroje glasove ;D Stvarno prelepo, jedino sto su slike previse fotoshopovane zamoj ukus Glasovi su unapred prebrojani ;D Jedina slika koja je filterovana je br.2 - sve ostale su potpuno verne ''originalu''. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 6, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan U dolini Loare zavrsila se nasa ovogodisnja poseta Francuskoj. Za ovako veliku i lepu zemlju malo je i tri meseca, tako da smo resili da svake godine istrazujemo ''parce po parce'' Povratak je planiran po etapama Blois-Freiburg-Kaprun-Bled-Beograd. Put od Loare do Freiburga u Nemackoj vozili smo po autoputevima posto smo zeleli da za jedan dan predjemo sto vecu kilometrazu. Vreme po principu, kisa -Sunce-provala oblaka, nije nam bas islo na ruku. U Freiburg smo stigli potpuno ''smoreni'' tako da nismo imali snage za obilazak i fotografisanje. Vecera & ''pad u nesvest'' Schwarzwald ili Crna Suma Oni malo stariji sigurno se secaju serije Die Schwarzwaldklinik, doktora Udo Brinkmanna & zajebancije vezane za njegovo ime, pa njegove svalerke Schwester Elke ;D ;D itd. Ovo nam je bila prilika da predjemo preko nemackog Zlatibora, udahnemo vazduh Crne Sume i vidimo hoce li i na nas imati isti efekat kao na osoblje nadaleko cuvene klinike. ;D Sve fotografije je snimila moja zena i to sa motora u pokretu. Malo ''umetnosti''.... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6046 Napisano Novembar 6, 2008 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Gledam ona brdašca sa travom...ko li je to sve pokosio da tako lepo izgleda?? Slike su stvarno fantastične. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...