Jump to content

Moto Zajednica

DA LI U SRBIJI VLADA OSECAJ BRATSTVA MEDJU MOTORISTIMA!!!!

Recommended Posts

• Drug član, 1779 postova

ja sam temu shvatio kao da li vlada bratstvo medju motoristima a ne kao clanovima foruma. ja bre stanem i kada vidim nemce, madjare, rumune i druge.

Normalno da se na sve odnosi .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2756 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

I ja brate pozdravljam, ali slabo mi odpozdravljaju, valjda se ne ubrajam u bajkere, verovatno zbog skutera.

Razumem te .

Posle 25 godina vožnje motorom,sticajem okolnosti sam išao na skup u Užice sa Piagio-m X9. Čak je i bio natovaren koferom i kamp opremom - znaci nisam baš ličio na lokalnog skuteraša.I posle ko zna koliko KM pozdravljanja na motoru u karijeri,  doživim da mi niko na 800 km vožnje skuterom ne otpozdravi. ???

Da ne grešim dušu, ni ja ne doživljavam skuter kao motor - ali da je bolelo,bolelo je.

• Zainteresovan, 914 postova
  • Motocikl: BMW R50/5

E, u tih par reči on kaže nešto u stilu "psujem sve vas motoriste", u istoj rečenici u kojoj je rekao da nas je mnogo stalo tom prilikom da se raspita...

Samo 2 slova je razlika izmedju psujem i postujem.

• Drug član, 3053 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Moram samo da se umesam u pricu o pozzzzz na drumu i skuterima. Na drumu, van grada, pozdravljam sve, posebno komsiju Boru na Free. U gradu, jednostavno, ne radim to. Ako mi neko blicna, dizem ruku, trubnem, blicnem i ja. Previse je motora i skutera u gradu. A na drumu mi se uredno ili prvi jave ili odgovore, bar nekih 80+% motorista, mada me skuteri cesto belo gledaju, nisu valjda navikli ljudi. A sto se tice onog ostatka, sto se ne javlja, jeste da se u momentu osetim k`o popisan cvet, ali... koliko mi ljudi otpozdravi, takvi su u zanemarivo malom broju.

Zato, najcesce od Bg do Tresnje, ako vidite matoru crvenu Suzanu sa kockastim farom kako veselo nosi na svojoj jakoj grbaci svog bucmastog vozaca i slucajno vam ne blica, unapred izvinite, mozda sam i blicnuo, ali nesto zeza onaj prekidac, moracu da ga cistim :)

Pozzz za Banetazx9r, ako se ja ne varam, mi se znamo.

• Svrati ponekad, 209 postova

Ljudi pa naravno da bih pogao ne bih ostavio i kucni i mobilni br tel. da tako ne mislim,otpozdravljnje necu da komentarisem jer vervatno su pojedine srbende proracunale da paljenjm svetla(blicanje) ili sviranje trosi 55w-75w struje vise pa eto optercenja za alternator sto opet povlaci pad snage i povecanu potrosnju goriva .gotovo poceo sam opet da jedem g...a .

Pozdrav ,broj imate u imeniku zlu ne trebalo ,a i da ocekujete poziv u po noci ako budem u sosu .

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

Evo najsveziji primer danas o otpozdravljanju. Krenemo ortak i ja na Srebrno jezero iz Valjeva preko Arandjelovca Mladenovca i Pozarevca i ja podstaknut ovom temom krenem da brojim motore i skutere i ko mi se javlja. Sreo sam 8 skutera i 6 motora. Nijedan skutera nije se javio, bilo kako, od 6 motorista 4 su se javila a dvojca kao da su videla dim. E sad vozaci skutera kako ja da se osecam. Mislim pozdravljacu ja i dalje tako osecam da treba ali nije mi bas pravo da niko od vozaca skutea bar ne blicne, nece mu pregoreti far sigurno.

• Svrati ponekad, 140 postova

Ja sam ponenuo pozdrav i odpozdrav ,ali nemojte da budete prestrogi nije za ocekivati da te neko pozdravlja kad je usred guzve ,provlacenja,pri skretanju kroz kraskrsnicu.

A ja sam veceras ispao glup.Stojim na cosku Dusanove i K.Petra sa Hondom zena usla u visnjicu da pazari u suprotnom smeru kolega na motoru i ja klimnam glavom i kolega normalno odpozdravi.Postoje bio u prolasku nije ga mrzelo da okrene i vrati se do mene i stane da vidi jel sve ok jel je video i kofer pored motora a ja kao papak jos i bez kacige nimalo ne licim na nekog koje sa foruma.

Covek stane pita:Jel sve uredu vidim da ti je kofer sa alatom pored.

A ja:Jeste sve je ok hvala.

I mesto da se upoznam sa covekom ja ne,neznam nesto sam se ja zamislio.Tako da se izvinjavam kolegi i ako me iskritikuje sto sam izgledao kao neki koje kritikujemo zbog kaciga OK.E ali sam samo isao sa pocetka S.Begove do kraja iste da kumu zavrnem vrata na komodi a kofer je srafilica.

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: KAMILA

Moram samo da se umesam u pricu o pozzzzz na drumu i skuterima. Na drumu, van grada, pozdravljam sve, posebno komsiju Boru na Free. U gradu, jednostavno, ne radim to. Ako mi neko blicna, dizem ruku, trubnem, blicnem i ja. Previse je motora i skutera u gradu. A na drumu mi se uredno ili prvi jave ili odgovore, bar nekih 80+% motorista, mada me skuteri cesto belo gledaju, nisu valjda navikli ljudi. A sto se tice onog ostatka, sto se ne javlja, jeste da se u momentu osetim k`o popisan cvet, ali... koliko mi ljudi otpozdravi, takvi su u zanemarivo malom broju.

Zato, najcesce od Bg do Tresnje, ako vidite matoru crvenu Suzanu sa kockastim farom kako veselo nosi na svojoj jakoj grbaci svog bucmastog vozaca i slucajno vam ne blica, unapred izvinite, mozda sam i blicnuo, ali nesto zeza onaj prekidac, moracu da ga cistim :)

Pozzz za Banetazx9r, ako se ja ne varam, mi se znamo.da da znamo se gledamp se sutra oko 18 h kod arene!!pozdrav irespect!!!

• Zainteresovan, 845 postova

evo da ja kazem sta sam video u petak vece na miseluku. ja pricam sa drugovima, zezamo se. i  odjednom dolazi na petlju lik, sa nekim matorim kawasakijem, crni veliki, nazad natrpano sve, on ranac, oprema... i pokazuje meni prstom, kao dodji. ja gledam, ne poznajem lika. pridjem. kaze on, e buraz, reci mi molim te gde bi ja mogo da se parkiram da odspavam? onako onaj naglasak, inace je iz Bijeljine. ja reko gde da spavas, kaze on buraz, ja sam pjan ko zemlja. nemogu da vozim, moram da odspavam. kao, gde mogu da se parkiram i da zabodem sator. pa sutra nazad. ja gledam, stvarno je pijan, jedva prica onako... kontam u sebi kako on vozi taj motor bogte... i nista. ja mu pokazem prstom da ode gore kod one trafo stanice na miseluku, gore na brdu,  ona se nekako popne gore i neznam jel je namestio sator, i sta vec... uglavnom ovo sam hteo da kazem, iako nema neke veze sa temom, al eto.

• U prolazu, 43 postova

načitah se opasno .

Da naravno da stanem  kada skontam da je neko u problemu ,mislim nisam mehaničar ali mogu da pomognem na pr. da ga odbacim do grada po auto i prikolicu može i moju ,..............................

Ne pozdravljam po gradu jer je ima svega i svačega  baš ,pre se znalo,blic,svir,klim a sad gari besan ili folić pa te kao ni ne vidi,dok van grada pozdravljam sve kao i  vi mene jer tek kad si van  tu je već stvar mnogo jasnija oko onog ko ti u susret dolazi.

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

dosta sam citao sta ste pisali pa ajde da i ja napisem nesto :D vozim motor 5 godine i stvarno jos nisam naisao na nekog motociklistu u kvaru, a odslepao sam nekoliko auta, a dal bi ustao u pola noci da nekom pomognem,mozda ako ima neki veliki problem pa isto da odslepamo motor,a za tucu bih mu rekao da vata dva reda kukuruz i da pici  ;D :D

• Svrati ponekad, 271 postova

Xexe..

pa jawio bi se kad bi imao kako!  :D Kad nisam na Kawi wozim caletowog Free-a koji nema taster za ablendowanje! Shalu na stranu, kad wozim swoj motor wan grada swima se jawljam, dok je situacija u gradu neshto drugachija - tamo samo otpozdrawljam jer ne wolim da nekome ukazujem poshtowanje ko to ne ume da ceni.

Shto se tiche pomoci na putu, imao sam manji problem sa kwachilom kad sam se wracao sa skupa iz Indjije... da ne duzhim, igrom sluchaja sam se wracao sa dwojicom likowa koje uopshte ne poznajem. Stadosmo jednom na pumpu kad jedan od njih otkopcha jaknu a ono BJB majca! Meni pao mrak sa ochiju jer sam znao da ce tip SIGURNO pomoci ako se stanje sa kwachilom bude pogorshalo! Ipak mnogo znachi ako je tu josh neko...

• Svrati ponekad, 142 postova

Jeste da nemam motor, ali uvek blicam kad bilo gde idem autom. Sta cu, danas - sutra ja cu kupiti motor pa ce me > valjda < pozdravljati.

Zaista, ali zaista retko koji motorista mi uzvrati pozdrav. Naravno, razlika izmedju pozdrava i opasnosti na putu je vise nego poznata, bar po broju blicanja, no opet....

Sta ljudi misle....vide nepoznat motor/auto ili jednostavno samo ignorisu. Ume da bude veoma razocaravajuce, verujem kolegama 2-tockasima i vise nego meni koji se kotrljam na 4 tocka pa me i ovako gledaju ispod oka ( cast izuzecima ) jer je poznat odnos motorista i vozaca automobila.

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind XF650

Ima tu jos jedna stvar sto se tice pozdrava koju sam zapazio od kad vozim motor a verovatno ce te se sloziti samnom. Nikad mi se prvi nije javio niiti odgovorio na moj pozdrav motorista BEZ KACIGE/OPREME ! fascinantno zar ne ? :) A druga stvar - ljudi van beograda rado te pozdrave za razliku od ovih u bgd.

• Zainteresovan, 830 postova

Sto se tice osecaja Bratstva medju motoristima, ja ga opsolutno osecam, masem svakom motoristi van grada, u gradu onako, ako mi se ucini da je deo uze bratije BJB kojoj osecam d alicno pripadam, ok. Iskusnije kolege od mene vise znaju o tome, ali mislim da bi sokirao podatak koliko motora ima u BGD koji malte ne nikad nisu izasli iz grada, koji sluze samo za papucarenje i sepurenje... Tuzno, ali zbog toga sam suzdrzan pri javljanju u BGD jer s takvim likovima ne delim ama bas nista, prosto je tako... Ja apsolutno ne delim ljude prema motoru, vec prema srce, ako je bajkersko, bajkersko je, ako nije, mozes da ga sednes na sta oces!

A sto se javljanja tice, meni svaki put toplo oko srca kad razmenim mahanje ili blic sa kolegom, prosto osetim da smo jaki, da se postuejmo i to je to!

Dovoljno je bilo otici na Goliju, provesti dva dana, kad sam krenuo znao sam jednog coveka, kad sam se vrato, znao sam svih 30-ak koliko nas je bilo i svi su ljudine! Toliko o nama bajkerima.

A i sa du subotu cemo da pokazemo Beogradu da smo mi bajkeri vitezovi danasnjice, dzentlmeni, kulturnom voznjom i davanjem krvi!!!

U to ime, pozdrav drugari!

Juce na putu Babusnica -Pirot susretnem trojicu u ful opremi na endurima reko bih jamahe xt 660 idu ka Babusnici,Vlasini.... ono bas smo se ispozdravljali u prolazu bez stajanja ako citaju ovo neka se jave imam neki utisak da su sa foruma.

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: KAMILA

Sto se tice osecaja Bratstva medju motoristima, ja ga opsolutno osecam, masem svakom motoristi van grada, u gradu onako, ako mi se ucini da je deo uze bratije BJB kojoj osecam d alicno pripadam, ok. Iskusnije kolege od mene vise znaju o tome, ali mislim da bi sokirao podatak koliko motora ima u BGD koji malte ne nikad nisu izasli iz grada, koji sluze samo za papucarenje i sepurenje... Tuzno, ali zbog toga sam suzdrzan pri javljanju u BGD jer s takvim likovima ne delim ama bas nista, prosto je tako... Ja apsolutno ne delim ljude prema motoru, vec prema srce, ako je bajkersko, bajkersko je, ako nije, mozes da ga sednes na sta oces!

A sto se javljanja tice, meni svaki put toplo oko srca kad razmenim mahanje ili blic sa kolegom, prosto osetim da smo jaki, da se postuejmo i to je to!

Dovoljno je bilo otici na Goliju, provesti dva dana, kad sam krenuo znao sam jednog coveka, kad sam se vrato, znao sam svih 30-ak koliko nas je bilo i svi su ljudine! Toliko o nama bajkerima.

A i sa du subotu cemo da pokazemo Beogradu da smo mi bajkeri vitezovi danasnjice, dzentlmeni, kulturnom voznjom i davanjem krvi!!!

U to ime, pozdrav drugari!

o tome vam pricam sve vreme !!!HVALA NA OVAKO ISKRENOM KOMENTARU!!!POZDRAV I RESPECT!!!LET THERE BE BROTHERHOOD!!!!

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er 6n

Izes ga ljudi, kad sam se u subotu vracao iz Rume preko venca kuci, proslo pored mene bar 30 motora. Svima sam blicova, mahao, i moja zena cak mahne. Nama niko nista! Poceo sam vec da se osecam ko gubav. Tek pred Venac, nailaze dva momka, jedan na Versysu, drugi na Transalpu i jave se, i farom i rukom. Bio sam srecan ko malo dete. Samo njih dvojica. Ako su sa foruma pozdravljam ih!

Sto se tice pomoci, pomagao sam dosad, pomagacu i dalje.

• U prolazu, 58 postova

Ja ne osecam bratsvto, masem, vicem, derem se, blicam, sviram...i nista, verovatno zato sto vozim keeway speed...al ima menjac i lici na pravi motor  ;D

Juce sam imao udes na gazeli gde me covek oborio, ima temas na motoristi na drumu, i ni jedan motor nije stao a proslo ih je bogami podosta... :-[

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er 6n

Ja ne osecam bratsvto, masem, vicem, derem se, blicam, sviram...i nista, verovatno zato sto vozim keeway speed...al ima menjac i lici na pravi motor  ;D

Juce sam imao udes na gazeli gde me covek oborio, ima temas na motoristi na drumu, i ni jedan motor nije stao a proslo ih je bogami podosta... :-[

Ma nema to veze prijatelju. Evo ja sam na Kawi pa se slabo ljudi javljaju. Izgleda nailazimo na pogresne ljude  ;) Nego reci sledeci put kad budes isao negde u ovom pravcu, pa da se mimoidjemo. Ja cu se javiti tebi, ti ces se javiti meni, i mozemo napred nazad jedno desetak puta, pa da vidis sta je bratstvo  ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 561 postova
  • Motocikl: Gilera Typhoon X

Ima nas raznih.Pošto sam suvozač praktikujem da se javnem skoro svakom motoristi,i moj vozač se javlja.Kada smo išli na Zlatibor skoro svako nam se javio i mi naravno njima.Imali smo mali defekt dok smo se vraćli( ujela nas je zolja za ruku) čak su nam dvojica stali da pitaju da li je sve uredu.Mislim da postoji bratstvo.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

moram da vam kazem iskreno da danas kad sam isao za kragujevac od 15tak motora koje sam sreo us put samo su mi dvojica uzvratila pozdrave, :-[ :-[ :-[ :-[ :-[jedan od njih je bio neki skuteric a drugi zuta cbr 600,,ostali kao da su bili slepi na moje mahanje blicanje itd,,,,,,,, ??? ??? ???

Da li mislite ako vam neko ne uzvrati pozdrav da je manje ''brat'' ,meni licno se desi da kasno vidim da mi neko blicka ili mase rukom pa ne mogu da uzvratim pozdrav ili sam u tom momentu u krivini,zaobilazenju, tako da mislim da to i nije toliko strasno da bi se sad kao nesto nervirali zbog toga i nakontu toga vrednovali jedni druge,mada lep je osecaj kad se javis nepoznatom motoristi na drumu i on ti uzvrati pozdrav,oseca se neka pripadnost.

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Obavezno se javljam svakom motoristi ali iskljucivo onima koji nose opremu, kafe bajkere i ne primecujem. Dosta puta mi se desilo da mi kolega ili mahne  ili se javi sirenom a ja ne stignem da odgovorim na pozdrav e onda bih popizdeo. Tada mi dodje da okrenem motor i stignem coveka, da bih ga pozdravio. Tako mi se desilo da sretnem Pit-a na 300km od Mladenovca a imao sam osecaj da se znam sa covekom godinama. Cak mi je i on kasnije rekao da je imao isti osecaj tada.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja