DusanP 3 Napisano Mart 9, 2010 In memoriam, 88 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan dušane, zašto si upalio samo drugi cilindar..!?? ;D ;D ;D He he he .... ova ti je dobra ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4763 Napisano Mart 9, 2010 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice ovih vibracija koje poticu od roll bara, ja ih nemam. @ DARK sto da se mucis sa tim roll barom i vibracijama kad ti vozis do 4000rpm, a one su na 5000 ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Mart 9, 2010 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice ovih vibracija koje poticu od roll bara, ja ih nemam. @ DARK sto da se mucis sa tim roll barom i vibracijama kad ti vozis do 4000rpm, a one su na 5000 ;D Pa ja sam napisao da to nisam uradio.Ko se muchi?Zato to nisam ni odradio jer ja nemam te vibracije(vozim na 3800rpm do 4000), iako mi Gagi u Balosavi to preporucuje.Zato sam to stavio njemu da se zeza sa tim jer ce tada da mi odradi neke druge bitnije stvari na bajku. ;)Cinjenica je da se na to mnogi zale a to se moze procitati i na netu.Kod Givija je taj spoj los. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Mart 9, 2010 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam napisao da to nisam uradio.Ko se muchi?Zato to nisam ni odradio jer ja nemam te vibracije(vozim na 3800rpm do 4000), iako mi Gagi u Balosavi to preporucuje.Zato sam to stavio njemu da se zeza sa tim jer ce tada da mi odradi neke druge bitnije stvari na bajku. ;)Cinjenica je da se na to mnogi zale a to se moze procitati i na netu.Kod Givija je taj spoj los. a šta tačno tu vibrira, tj kako kažeš spoj je loš, pošto ja imam givi crash bar, a nisam primetio nikakve vibracije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanP 3 Napisano Mart 9, 2010 In memoriam, 88 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Onda da ne diram nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gaghi 0 Napisano Mart 9, 2010 U prolazu, 21 postova Lokacija: TREBINJE Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Uh stvarno su ti koferi extra, kad pogledam moj :'(, ali ipak sluzi, a za givi meni je drug tuono to sredio pa neka objasni kako , jer i mi smo culi da ima problema s vibracijama ali ja ih nemam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Mart 9, 2010 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu one manje bocne kofere da kupujem,jer daju lepsu liniju Stromu a nisu mnogo manji. A vibracije su od navoja koji nije bas u milimetar tacan za drugim delom pa se tu javljaju vibracije i posto je to shipka onda se to jos vise pojacava.Ima cela tema o tome na mnogim forumima.Meni ne smeta jer lagano vozim.Nemam te vibracije.Jednom sam probao na auto putu i na oko 4700 rpm se javlja jaka vibracija na upravljacu.Kazu da posle nekog broja RPM to prestaje i tako..nebitno ali nije zgoreg zaviti na navoj izolir ili teflon taku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Mart 9, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan AKO SE I NECUJE ODMA POCECE SA VREMENOM SIGURNO KAD SE SPOJ MALO RAZDRDA JER LEZI METAL NA METAL, STVAR SE JEDNOSTAVNO RESAVA ILI IZOLIR TRAKOM ILI TEFLON TRAKOM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Mart 9, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Ja opet da pitam: Posto na mom motoru svasta vibrira , ali nista drasticno, tj. ne poznajem vibracije koje uticu na upravljanje itd... Dali se to odnosi samo na 650ku ili i na 'iljadu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanP 3 Napisano Mart 10, 2010 In memoriam, 88 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu one manje bocne kofere da kupujem... Pa svi koferi sa mog Stroma su za moju devojku i zato su morali da budu najveci ;D a za mene je deo iznad "rostilja" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17552 Napisano Mart 10, 2010 Integrisan, 8339 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja opet da pitam: Posto na mom motoru svasta vibrira , ali nista drasticno, tj. ne poznajem vibracije koje uticu na upravljanje itd... Dali se to odnosi samo na 650ku ili i na 'iljadu? Ja empirijski znam da se odnosi na 650. Mnogi sa 1000 se ne zale na te vibracije. Inace, na 650 se sigurno javljaju negde na 5000-6000 obrtaja (kod mene na 5.5k). Ne poticu od spoja, nego su to harmonici normalnih vibracija okvira motora (buduci da crash bar do spoja je sipka od nekih 50cm duzina, slobodna na kraju, jer se u krajeve samo uvuce onaj "cep" i nisu fiksirani). Ako se ne javljaju, verovatno crash bar nije dobro pritegnut za okvir i javice se pre ili kasnije. resava se jednostavno - malo teflon ili obicne izolir trake (u mom slucaju) na spoju. Dovoljno je demontirati jednu stranu crash bara. Ukupno max 20min posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja opet da pitam: Posto na mom motoru svasta vibrira , ali nista drasticno, tj. ne poznajem vibracije koje uticu na upravljanje itd... Dali se to odnosi samo na 650ku ili i na 'iljadu? Ja empirijski znam da se odnosi na 650. Mnogi sa 1000 se ne zale na te vibracije. Inace, na 650 se sigurno javljaju negde na 5000-6000 obrtaja (kod mene na 5.5k). Ne poticu od spoja, nego su to harmonici normalnih vibracija okvira motora (buduci da crash bar do spoja je sipka od nekih 50cm duzina, slobodna na kraju, jer se u krajeve samo uvuce onaj "cep" i nisu fiksirani). Ako se ne javljaju, verovatno crash bar nije dobro pritegnut za okvir i javice se pre ili kasnije. resava se jednostavno - malo teflon ili obicne izolir trake (u mom slucaju) na spoju. Dovoljno je demontirati jednu stranu crash bara. Ukupno max 20min posla. isti ti je crash bar i na 1000ccm na stranim forumima sam citao da su iste manifestacije imali i resavali ih na isti nacin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Mart 10, 2010 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan da rezimiramo priču sa crash barom na 650 i na 1000: ima li iko da mu je crash bar vibrirao, pa je proučavao problematiku, pa je pronašao tačan uzrok, pa je primenio neko rešenje (teflon traku recimo), pa je time rešio problem, tj vibracije nestale.. ..ili svi govorite iz ličnog iskustva koje ste pročitali negde drugde? ja lično na svom motoru nisam primetio nikakve neobične vibracije, što ne znači da ih nema, i zanima me šta to tačno na crash baru može da pravi problem, pa da ja proverim svoj.. ima li iko gore opisano iskustvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Mart 10, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan uf napraviste nauku, osete se vibracije u tom opegu ali lično mi ništa ne smetaju jel vozim preko 5k ili ispod tako da ste po meni napravili bzvz problem, a inače navario sam još jednu šipku kao ojačanje i upšte mi ne smetaju vibracije, mislim ne zbog te šipke nego i sa njom koja još dodatno doprinosi tom "problemu". ako hoćete baš da rešite problem oko toga uzmite takozvanu živu gumu i nanesite oko spoja i ublažiće ih .... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Mart 10, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Skoro bih mogao da tvrdim da nije ni ram isti, a samim tim ni crash barovi kod velikog i malog. Drugo, sigurno da vibracije postoje, V2 je, ali kod ova dva agregata mi nije logicno da se desavaju u istom rev-opsegu. I prvi put cujem za tu kombinaciju crash-bara i vibracija. Bojane? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Mart 11, 2010 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam primetio vibracije izmedju 4.500 i 5.000 obrtaja, koje se obavezno smanje kad pritisnem nogom crash bar, tako da crash bar definitivno pojacava vibracije. Sad, dal je tako i kod ovih sto nisu zakinuti za jedan lonac, ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17552 Napisano Mart 11, 2010 Integrisan, 8339 postova Prijavi odgovor kao problematičan da rezimiramo priču sa crash barom na 650 i na 1000: ima li iko da mu je crash bar vibrirao, pa je proučavao problematiku, pa je pronašao tačan uzrok, pa je primenio neko rešenje (teflon traku recimo), pa je time rešio problem, tj vibracije nestale.. ..ili svi govorite iz ličnog iskustva koje ste pročitali negde drugde? Upravo sam tako i napisao. Licno sam primetio (metalni zvuk vibriranja). Nervirao se 15 dana. Slucajno naleteo na nekom forumu na opis problema, video resenje, primenio ga i od tada sam miran. Inace, da li nekom smeta ili ne smeta - skroz je subjektivna stvar. Kome smeta, ima sada i resenje pa izvol'te... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Mart 11, 2010 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Uh i kad pomenuh te vibracije.Razvuče se tema u nedogled a prosta je stvar u pitanju.Kome je teško ne mora bre da stavlja izolir traku na navoj.Ja znam za vibracije jer sam proverio a znaju za to većina ljudi koji imaju Givi crash bar.Te vibracije nerviraju jer imas osećaj da će bregasta da izleti napolje.A agregat zapravo nije ni osetio tih 5000 rpm.To se oseća na upravljaču.I sad,kome ne smeta,ne mora da to sanira.Meni se to ne dogadja jer sam vozim lagano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanP 3 Napisano Mart 11, 2010 In memoriam, 88 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo elaborilirali crash bar temu sa uticajem vibracija na upravljacki sistem i neprijatnog zvuka za nasa ushesa .... kad se gledamo, mislim kao neki susret, ovo, ono ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Mart 11, 2010 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo elaborilirali crash bar temu sa uticajem vibracija na upravljacki sistem i neprijatnog zvuka za nasa ushesa .... kad se gledamo, mislim kao neki susret, ovo, ono ;D ;D Evo teme za tvoje pitanje.Ovde će mo samo o opremi za V-Strom motre. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=24515.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanP 3 Napisano Mart 11, 2010 In memoriam, 88 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo elaborilirali crash bar temu sa uticajem vibracija na upravljacki sistem i neprijatnog zvuka za nasa ushesa .... kad se gledamo, mislim kao neki susret, ovo, ono ;D ;D Evo teme za tvoje pitanje.Ovde će mo samo o opremi za V-Strom motre. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=24515.0 Prihvatam sugestiju da se pitanje postavi na drugom mestu, ALI, mislim da je to nebitno....sve dok je pitanje vezano za Stroma ne bi trebali biti toliko formalni .....a i to drugo mesto je vezano za motori tako da formalno ni tu ne pripada.....mozda da otvorimo temu V Strom susreti/izleti Zivi bili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Mart 11, 2010 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Prihvatam sugestiju da se pitanje postavi na drugom mestu, ALI, mislim da je to nebitno....sve dok je pitanje vezano za Stroma ne bi trebali biti toliko formalni .....a i to drugo mesto je vezano za motori tako da formalno ni tu ne pripada.....mozda da otvorimo temu V Strom susreti/izleti Zivi bili možda bi trebala da se otvori posebna tema Suzuki DL V-Strom gde bi mogli da pišemo sve vezano za DL tematiku a da pritom Dark-u ne remetimo koncepciju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Mart 11, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan A mozda otvorimo jos jedan V-Strom Forum? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Mart 11, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A mozda otvorimo jos jedan V-Strom Forum? sto da ne!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Mart 11, 2010 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam pravio temu imao sam zamisao da ova tema bude natrpana informacijama o opremi za V-strom.Pa kada neko krene u opremanja ovog motora da moze u ovoj temi, bez mnogo citanja praznih postova,pronadje sve sto ga interesuje u vezi opreme. U vezi foruma,glasam za V-strom Sebia forum ali nas jos nema mnogo U vezi skupa:ima nas jedva 20-ak za neki skup.Malo je to.Pogotovo sto ce doci oko 13-ak nas.Uvek tako bude kod tih okupljanja.Jedan moze,drugi ne,treci nije tu....i tako... Ali da prestanem da spamujem u sopstvenij temi pa da se vratim na opremu: Ima li kod nas Corbin sedista? Da li je to neko kupovao,stavljao,nabavljao.Ovo sediste na stromu je previse jeftino sklepano.Nije lose ali nije ni odlicno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...