Jump to content

Moto Zajednica

CF MOTO 800 MT

Recommended Posts

• Drug član, 1879 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Ispade ovaj motor još i vesnik poskupljenja, tako da sad ima još i prihvatljivu cenu.. 

Glupo je da su ga limitirali sa garancijom na 75000km, do sada je bilo bez limita km..

Dobar test @Jovan Ristic, kao da si naručivao uslove za test ovakvog motora.

Promenio član ProMaster
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4819 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 5 minuta, ProMaster je napisao:

Ispade ovaj motor još i vesnik poskupljenja, tako da sad ima još i prihvatljivu cenu.. 

Glupo je da su ga limitirali sa garancijom na 75000km, do sada je bilo bez limita km..

Dobar test @Jovan Ristic, kao da si naručivao uslove za test ovakvog motora.

Brate, vozio sam po najjačoj kiši ikad. Test Tuarega i CF-a su me zaista dotukli što se kiše tiče. Jedino pozitivno je što sam na CF imao grejače ručica i sedišta, pa sam uspeo da sačuvam suve gaće i ruke. U jednom momentu je čak i oprema koja do sad nije pustila, počela da popušta. 

P.S. Proveriću još jednom za garanciju. 

Promenio član Jovan Ristic
  • Sviđa mi se 1

Pa svi su otišli 500-1000e gore, minimum.

Tracer 700 i Versys 650, koji su bili po 7000, sad su 8500-9000, bez trunke opreme na sebi, o tempomatu, grejanju sedišta, ručica,da ne pričamo..

Mnogo dobro izgleda uživo, video sam sad u GR, dva ili tri komada, pored jednog sam se parkirao, ozbiljan komad motora..

Realno ostaje po meni sumnjiv kvalitet plastike, ali realno i ono što sada fura Honda i Kawa, nije neka sreća, tako da, ne treba puno da se poprave..

• Drug član, 2313 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Mnogo dobro izgleda uživo, video sam sad u GR, dva ili tri komada, pored jednog sam se parkirao, ozbiljan komad motora..

Realno ostaje po meni sumnjiv kvalitet plastike, ali realno i ono što sada fura Honda i Kawa, nije neka sreća, tako da, ne treba puno da se poprave..
Probao sam motor na stazi i to sve sasvim pristojno radi posao. Kvalitet plastike je sasvim dobar, sve je kako treba prilično je dobar položaj sedenja. Kad ga uporedim sa novijim Stromom 1000 nema neke razlike osim u količini opreme.

Ne znam kakva je eksploatacija na duže ali ovako u tih par krugova sasvim ok motor. Cena je diskutabilna ali takva je obzirom da gevara ne daje 5 para na reklamu.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

• Malinar u pokusaju, 1705 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Ja bih ovo ćerao, ali za 11 000 bih uvek pre kupio polovnu afriku twin ili stroma 1050, ili dodao još neku hiljadu i kupio novo.

Meni u celoj priči najviše smeta što su, pored milion japanskih, dokazano neuništivih agregata, uzeli agregat od ktm-a koga ne volim ni na slici da vidim. Za ostalo verujem da je ok, a verujem i da će, u prvih deset godina eksploatacije, da bude i više nego dobar svojim vlasnicima.

• Podržavam 1

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Mislim da koriste KTM platformu najviše iz razloga što KTM i CF dosta sarađuju i koliko mi je poznato u CF fabrici se rade razne stvari za KTM. Tako da otud ta povezanost. Mislim da su samo u prvim generacijama koristili agregat iz Versysa koji je sad preuzeo iz Moto Morini.

Ja bih ovo ćerao, ali za 11 000 bih uvek pre kupio polovnu afriku twin ili stroma 1050, ili dodao još neku hiljadu i kupio novo.

Meni u celoj priči najviše smeta što su, pored milion japanskih, dokazano neuništivih agregata, uzeli agregat od ktm-a koga ne volim ni na slici da vidim. Za ostalo verujem da je ok, a verujem i da će, u prvih deset godina eksploatacije, da bude i više nego dobar svojim vlasnicima.
Ovaj motor je priča za ljude koji imaju tipa 5-6k eura u džepu i uzimaju kredu do cene 800MT i tom prilikom dobijaju nov motor jer takvoj populaciji i 500e znači.

Svakako je jaka cena za onog ko ima da iskešira odmah 11k...tu nema šta pričati.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Pre 1 sat, milomir22 je napisao:

Pa da, ali ajde onda postavimo stvari ovako, nova Africa 15000+..

Strom 1050 mi je nekako dosao do toga da nit smrdi nit miriše, motor koji me nekako ne radi, mislio sam da hoce kad ga vidim uživo, medjutim ćorak.

Saradnja s KTM -om je priča koja dugo traji, nije novost,  možda Jovan zna bolje, ali od pojave modela 390 , CF proizvodi u svojim pogonima taj model. Glupo je očekivati da traže agregat negde izvan "svoje kuće". Koliko sam shvatio ovaj agregat je proverena stvar, kao i onaj u Nordenu, malko jači.

Mislim da ako i omane prodaja u Srbiji, biće to zbog generalno slabog marketinga uvoznika. Pogledajte šta rade uvoznici ili možda i sam CFmoto u CZ. Motori dati redakcijama i moto vlogerima na testove celu sezonu. Negde sam već video test na 70 000km..

Pa očigledno postoji pouzdanje u Marku, nisu oni tu od prošle godine.

A što se polovnih tiče,  oni 650MT kupovani za 5300 2020 (2019 MY).Evo ih sad prodavali se za 5500 polovni.. i što je najgore, prodali se..

Pre 2 sati, Skyrunner je napisao:

Ovako nešto ne sme da košta više od 60-65% cene nekog Japanca.

Nema šanse da košta toliko, uglavnom zbog komponenti koje ugrađuje. Ima kvalitetniju verziju KYB ogibljenja. KYB (kao i ostali proizvođači ogibljenja) su drastično poskupeli u poslednje vreme. J. Juan kočnice su takođe jako dobre (španski proizvođač, Brembo ih je kupio pre oko godinu dana). Transpost motocikla, itd. Zato su svi motocikli poskupeli u poslednje vreme.

Neko je spomenuo da CF ne daje 5 para na reklamu. Tipa ona promocije 800MT-a na karting stazi, je sigurno koštala par hiljada eura. Sve to košta, a margine za zaradu uvoznika su male, naročito ako niste regionalni uvoznik.

Sve ovo ne pišem da branim CF već sve naše uvoznike koji se baš bore kao lavovi i skidam kapu većini (Guevari, EuroSumaru, Burnoutu, Plattneru, PGS-u). 

Problem je što živimo u državi u kojoj živimo pa strani dileri nešto plate XX naši plate XXXX sumu. Zato se nemojte iznenađivati kad preko nešto košta 30% jeftinije. Jer ti uvoznici nemaju carine, ležarine, razne deklaracije, itd. da vas ne zamaram. :) 

Pre 2 sati, ProMaster je napisao:

Saradnja s KTM -om je priča koja dugo traji, nije novost,  možda Jovan zna bolje, ali od pojave modela 390 , CF proizvodi u svojim pogonima taj model. 

Sad čekam da u Srbiju stigne SR-C 21, odnosno 450SR. Taj motor merkam već neko vreme, ako ne bude papreno skup pošto će imati vrhunske komponente.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

Da me neko ne shvati pogrešno, ne branim CF ili neki kineski brend. Gledam objektivno da posmatram stvari i da svima dam šansu. Nisam gadljiv niti na jednu marku ili tip motocikla (pobogu, ponikao sam na Tomosu, nema veće patnje od toga). 

Nego mislim da će Kinezi za koju godinu biti ono što je Japan nekad bio. Ako se vratite u istoriju, Honda, Suzuki, Yamaha i Kawasaki su se susretali sa istim problemima koje se Kinezi danas susreću - odbacivanje, nepoverenje. 

Još jedan razlog zbog kojeg mi se sviđa priča oko brendova iz Kine je, što smatram i nadam se da ne grešim, ali nateraće i ostale proizvođae da se probude i krenu u trku, jer poslednjih par godina stvarno nema ništa novo zanimljivo od strane velikih proizvođača. Osim ako donekle izuzmemo sport segment litri koje su papreno skupe i gotovo cenovno nedostižne. Čak i da imamo novac, jednostavno su neupotrebljive za ulicu.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 3033 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Cene motora kod su NIŽE nego u EU, eno Autoscout pa vidite. 

Slažem se da porastom broja brendova mi kao kupci samo dobijamo.

Voge je isto ozbiljno ušao u EU, ne znam zašto kod nas niko ne priča o njima, vidim da ih je bilo na sajmu, kolko sam shvatio to je Loncin, BMWovo dete od majke koje je ćaća upoznao na letovanju o kojem se u porodici ne priča ;)

• Drug član, 1876 postova

Jeste, Japanci su bili pouzdaniji a jeftiniji od Evropljana (koji su većinom zbog toga propali).

Ovi hoće da igraju u glavnoj ligi a od reputacije imaju samo dobru volju.

Za sad

• Sviđa mi se 2

Mene japanski proizvođači nerviraju jer i pored sve tehnologije kojim raspolažu, oni recikliraju motore, bukvalno .

Pogledaj Hondu, od NC-a su napravili, Forcu, X-ADV, Integru, od Afrike sada prave NT, ništa ne menjaju, samo imena i namenu. Par godina se ljudi žale da su komande sa 40 tastera na Africi jako loše rešenje, konfuzno i posle višemesečnog korišćenja i dalje daleko od nekih user-friendly rešenja koje imaju drugi proizvođači. Bum , dolazi na predstavljanje NT, ništa promenjeno, samo maska, ime i prednji točak.. Pa miša mu hebem baš ..

Još jedan primer:

Igrom slučaja imam dodira sa Mitsubishijem, 2016. Izlazi model L200.

Prodamo u tom trenutku, lupam desetak vozila.

Na par njih se javlja problem, pri vrlo hladnom vremenu, neće da se uključi 4x4. Jedan zvao sa Žabljaka, drugi iz Norveške (firma neka naša koja radi u No, pa je poslala 3,4 auta tamo)

Ovaj iz CG dodje kod nas, sve ok, ovaj u NO, ode tamo, problem prisutan, ali dobijaju odgovor da ne znaju šta je i da su poslali problem fabrici. U medjuvremenu sistem čas radi cas ne.

Dolazi zima i ovaj koji je na relaciji CG - Beograd, uspeva da dodje.kod nas sa problemom. Ispada da je crevo vakuma koje aktivira prednji pogon loše postavljeno, kada je hladno, ono se dodatno skupi i kada se aktivira vakum kroz njega, zatvori se skroz i nema protoka. Zamena najobičnijeg creva od 6,7cm i postavljanje u drugačiji položaj je rešilo prilično ozbiljan problem za off road vozilo. Onaj iz No je morao da  rešava sam uz pomoć naših slika sa prethodnog slučaja, jer nisu hteli da mu reše na ovaj način. Fabrika tvrdi da je sve ok.

Dolazi na red sastanak i trening pri Mitsubishi korporaciji u NL, odlazi kolega iz postprodaje i tadaaam, skoro iz svake zemlje predstavnik je prijavio ovaj problem. Kolega objašnjava šta je i šaljem mu još slika da priloži. Treneri odbijaju i da se pozabave problemom.

3,4 meseca kasnije, izlazi servisno obaveštenje sa korekcijom za ovaj problem.

Zašto sam se raspisao ovoliko. Japanska filozofija je da ono što oni naprave ne može bolje, tj. može, za jedno 10 godina, zbog toga i rade verovatno ovo što rade, reciklaža do momenta kada ljudima ne dozlogrdi više. Nekada je to ok, recimo kada su pogođeni i dobri agregati u pitanju, ali ostale stvari, moraju sa svakim modelom da idu napred. Moraš da imaš sluha za ono što ljudi hoće, jer je motor odavno prestao da bude samo prevozno sredstvo za one koji nemaju da kupe kola, kao što je Tomos i MZ nekada bio. 

Praštajtena podugom i skoro pa off postu..

• Sviđa mi se 5

• prisutan, 1139 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Ja se iskreno ne gadim na Kineze,cak naprotiv,al bih volio da je MT 800 nesto jeftiniji..,i naravno nizi..,po njemu ispade svaki Kinez min, 1,80 visine!!   ;)  Ok ciljana grupa im Evropljani. Kinezi imaju sigurno i tehnologiju i mogucnosti da napreduju,i hoce to je sigurno,al tek nam onda nece biti dostizni,a to je vec nas problem. Djecije bolesti ce da rijese,sta sami ne znaju da naprave ima da ukradu,ne bi im bilo prvi put.

Pre 4 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Voge je isto ozbiljno ušao u EU, ne znam zašto kod nas niko ne priča o njima, vidim da ih je bilo na sajmu, kolko sam shvatio to je Loncin, BMWovo dete od majke koje je ćaća upoznao na letovanju o kojem se u porodici ne priča ;)

Bio u CTC & Nautica. Zvali nas da testiramo gamu Voge motocikala. Koliko  sam video,  KYB ogibljenje (zaboravih šta od kočnica), ako se ne varam Pirelli gume. Možda ćemo sledeće sezone uspostaviti saradnju pa ćemo videti kakvi su na delu.

Pre 22 sati, Jovan Ristic je napisao:

Neko je spomenuo da CF ne daje 5 para na reklamu. Tipa ona promocije 800MT-a na karting stazi, je sigurno koštala par hiljada eura. Sve to košta, a margine za zaradu uvoznika su male, naročito ako niste regionalni uvoznik.

E lepo si se nadovezao samo...kao neko ko je posedovao CF brend mogu da kažem da je taj event na kom sam bio apsolutni promašaj ako su dali toliki keš. To se tako ne radi što se tiče marketinga što se i videlo...prosto to nije radio profesionalac. Ne možeš pljunuti veliki keš i pozvati jednu relevantnu ekipu (SAT Plus) i sijaset nekih YT vlogera koji se krevelje i izmotavaju. Taj event je morao biti mnogo jače i više medijski propraćen jer su po mom mišljenju predstavili baš dobar proizvod, vredan pažnje. 

Kao što rekoh imao sam CF i zaista je sve na mestu osim gevarine servisne podrške. Toga je i sam vlasnik gevare svestan jer je i sam priznao da zna za problem. Do danas nije rešeno ništa po tom pitanju. Nemaju lager delova kako treba, servis je takav da kad pozoveš da zakažeš redovno servisiranje motora Fića Točak ti kaže da ne servisira motocikle.

Kad se nekako ukačite i ukapirate nakon petog poziva čovek govori samo da,da a ništa od onoga pto si rekao da proveri i uradi ne uradi. Lager delova...recimo pre par meseci jedan momak je imao saobraćajku sa SR300, polupane plastike...dan danas nije sredio motor jer nema delova za isti, servis mu stalno govori ''naručićemo'' i to je to...delova nigde. Meni je bio problem sa ekspanzivnom posudom za rashladnu tečnost...nisu u Kini mogli da je nađu...obična plastična bočica. Ista je priča recimo sa glavčinom zadnjeg točka za drugog kolegu...prosto nemaju to na stanju.

To ne radi ozbiljna firma...na žalost gevara gura četvorotočkaše a motori su im eto dodatak. A da hoće da urade celu priču verovatno bi samleli tržište jer su imali konkurentne cene. 

Nema posede za tečnost i ležaj tocka?

To su gluposti koje daju oni koji očigledno nemaju pojma. Kao da je CF pravio te.motore samo za Gevaru i Srbiju, a ne za ceo svet i da je sijaset toga prodato .. 

Kada sam nešto gledao za ovaj 800MT, totalno bezveze ukucam na AliExpress -u CFmoto 800MT i izadje mi sedište za njega, motor faktički nije ni bio predstavljen.

pre 30 minuta, ProMaster je napisao:

Nema posede za tečnost i ležaj tocka?

To su gluposti koje daju oni koji očigledno nemaju pojma. Kao da je CF pravio te.motore samo za Gevaru i Srbiju, a ne za ceo svet i da je sijaset toga prodato .. 

Kada sam nešto gledao za ovaj 800MT, totalno bezveze ukucam na AliExpress -u CFmoto 800MT i izadje mi sedište za njega, motor faktički nije ni bio predstavljen.

Male stvari ali tako je. Meni je veći problem oklopi SR300 modela koji je nov...i nemaju niti jedan u magacinu. Recimo kolegi je na TRK otišao zadnji kočioni cilindar...dva dana i zamenjeno, istini za volju i tu je bilo propusta servisera ali deo je zamenjen i ako ga nisu imali odmah na lageru.

Epilog...posuda je zavarena plastikom a lager je uzet sa er6 Kawe...šraf na šraf :) 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja