Loshmi82 354 Napisano Januar 12 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Ma podmazivac je savrsena stvar... Verujem da svaki radi posao...neki je manje, neki vise fensi...i to je to... Elektronski je svakako prakticniji jer se moze finije ustelovati... Ja sam za par stotina dinara napravio sam po uputstvima kolega sa foruma...ne secam se sad koja je tema i gde... Uglavnom kantica za kociono ulje od lade, elektricni ventil za benzin 12v iz auto gas sistema, crevce i slavinica za akvarijume i kapaljka od mine za hemijsku olovku....ulje SAE30...i to je to... Kao sto neko rece nastelovano na oko jedne kapi na minut i cao... Do tada sam lanac redovno prao na svakih +-500 km, i podmazivao sprejevima....i uvek je neki link bagovao ... Nakon ugradnje podmazivaca mozda sam ga oprao 4 puta kad se setim...i svaki link je bio savrseno pokretan... Motor je prodat sa oko 35K na satu...sa fabrickim lancem koji nije bio ni na pola istegnut... Tako da...koji god ugradili olaksace vam zivot sa motociklom sigurno... Sto se mene tice jedna od prvih stvari koje bi dodao na motor... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2015 Napisano Utorak u 09:59 Drug član, 688 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da Grci počinju da izbacuju recenzije za MT-X, valjda će uskoro i kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2740 Napisano Utorak u 12:42 Drug član, 1337 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim juče oglas na PA za novi 800 MT interval zamene ulja 15000km, jel oduvek tako, nisam baš ispratio temu. To je baš dobro za "kineze". Ja bih lično jednom promenio ulje u međuvremenu makar ali dobro je znati da ne moraš svako malo kod derikoža.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1087 Napisano Utorak u 12:46 Drug član, 1093 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je agregat kao na KTM 790 i njemu je servisni interval 15.000km. Nisam od onih koji pametuju oko ovoga, volim da se držim preporuka fabrike, ali ovo mi deluje previše. Ja na KTM menjam ranije, jednom godišnje, što je max 7-8-9k 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2015 Napisano Utorak u 13:37 Drug član, 688 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Od početka je 15k, garancija 5 godina/75k, šta dođe prvo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3541 Napisano Utorak u 14:38 Drug član, 2416 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Gordak985 je napisao: Vidim juče oglas na PA za novi 800 MT interval zamene ulja 15000km, jel oduvek tako, nisam baš ispratio temu. To je baš dobro za "kineze". Ja bih lično jednom promenio ulje u međuvremenu makar ali dobro je znati da ne moraš svako malo kod derikoža. Sent from my 2107113SG using Tapatalk O tome sam pre par meseci intenzivno pisao...fabrička preporuka nije isto što i uslov firme koja servisira i prodaje motocikle. Daju sebi za pravo da stave vreme servisa kako oni žele a ne kako fabrika preporučuje. Zato je kod svih 5.000km servis a ne onako kako fabrika preporuči. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2740 Napisano Utorak u 15:10 Drug član, 1337 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3541 Napisano Utorak u 15:30 Drug član, 2416 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, lemy je napisao: Pa to je agregat kao na KTM 790 i njemu je servisni interval 15.000km. Nisam od onih koji pametuju oko ovoga, volim da se držim preporuka fabrike, ali ovo mi deluje previše. Ja na KTM menjam ranije, jednom godišnje, što je max 7-8-9k 9.000km je skoro duplo od zahtevanih 5.000km od strane naših dunđera za uslov garancije složićeš se? Realno 90% kolega za sezonu pređe 7-12.000km samim tim jedan servis za sezonu je sasvim ok što će reći manja zarada servisima. Pazi nemam ja problem ni na 5.000km ali dođi i reci...fabrika preporučuje na toliko, mi smatramo da je optimum na 5000km...molim te reci nam da li je ok na 5k da radimo servis ili na nekom periodu do 15k. Gotovo sam siguran da bi velika većina ili ostala na 5000km ili bi išli na tih 9000km max. Ovako samo gube klijente jer svako odradi par servisa, uveri se da je sa motorom sve ok i idu dalje. Dokaz da ne haju za klijentima već samo za profitom na uštrb svega što mogu da ućare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 346 Napisano Utorak u 17:00 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, miki said: Vidim da Grci počinju da izbacuju recenzije za MT-X, valjda će uskoro i kod nas Nije Stavro grk, samo kazem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2015 Napisano Utorak u 17:02 Drug član, 688 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Znam, ali imaš na YT već nekoliko svježih Grčkih recenzija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 346 Napisano Utorak u 17:09 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Moram da se slozim sa kolegom @lemy, mislim da je za ovakav tim motocikla mnogo da se ceka 15k za zamenu ulja. Posebno ako ga vozite van asfalta. 7-8k je optimalno po mom misljenju... @miki salimo se malo Treba sacekati cenu da vidimo kako ce se orijantisati u odnosu na konkurenciju. Jedino sto mi se ne svidja je ta tezina od 235kg+-... Ali opet... Zavisi za sta se uzima motor. Moje misljenje je sa ce za prosecnog kupca zadovoljiti sve potrebe i ako cena bude 9500€ mislim da ce biti lepo pordavan model. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2015 Napisano Utorak u 17:11 Drug član, 688 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Negdje na pola tog gore videa lik ga obori i onda podigne. Jeste da je u formi, ali ne izgleda da se nešto muči, pogotovo što je početak dizanja u stvari poluga preko rezervoara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2740 Napisano Utorak u 17:24 Drug član, 1337 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja čekam novi 700 MT :-)Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 346 Napisano Utorak u 17:43 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan @miki Kao i 790/890adv nisko teziste i motor ima tu nazovi klackalicu pri podizanju. U prici sa Stavrom dok ga je testirao tih 5 dana i ako bi sumirali sve njegove utiske kaze da je dosta kompletan adv motor. Da ga elektronika malo zeza u smislu ogranicava jacinu agregata, dizanje na zadnji, malo moze da se „driftuje" i odma se pali elektronika ispravlja to... Neki apdejt ili vadjenje osigiraca(ko sta voli) I ono sto je njegova glavna zamerka je ta masa tj tezina... koja je po mom misljenju sigurno veca od tih 235kg(svi proizvodjaci malo lazu). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1418 Napisano Utorak u 19:03 Drug član, 923 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, miki je napisao: Negdje na pola tog gore videa lik ga obori i onda podigne. Jeste da je u formi, ali ne izgleda da se nešto muči, pogotovo što je početak dizanja u stvari poluga preko rezervoara. Vozio sam 800MT, teziste mu je bas bas visoko pozicionirano. Sa MTX je verujem drugacije. 800mt odaje utisak kao da je 20kg tezi nego sto jeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2015 Napisano Utorak u 19:42 Drug član, 688 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da sam samo na kratko vozio MT, ali ne izgleda mi nešto puno gore od ostalih ADV motora kod manevrisanja u mjestu, sa izuzetkom bokser BMW-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...