OgiBG 288 Napisano Decembar 5, 2024 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan CFMOTO 800MT-X as Enduro/Touring Enduro in Fischbach LINK.MOBILE.DE Ab jetzt Vorbestellen !!! - Lieferzeit ca. Februar - - Die Neue CFmoto 800 MT-X - - Engine - Engine Type... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VOKS081 21 Napisano Decembar 30, 2024 U prolazu, 19 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125 Prijavi odgovor kao problematičan Za sve koji planiraju da kupuju 800MT , jedan pravi "review"... ne bih ga bolje napisao Review: CFMOTO’s 800MT Touring - webBikeWorld WWW.WEBBIKEWORLD.COM With the launch of the CFMOTO 800MT range of Touring and Sport bikes, starting at $12,990, the brand has made another transformative leap. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malucko 83 Napisano Decembar 30, 2024 U prolazu, 47 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT09 2023 Prijavi odgovor kao problematičan Eh pa doslo to vreme. Razmisljam o prodaji motora ljudi, ali je problem sto ne znam sa cim ga zameniti. Ima neko neku preporuku? Inace 800MT savrsen motor, odusevljen sam. Samo sto bolest ne bira... @N.F.S. tebe gledam 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2655 Napisano Decembar 30, 2024 Drug član, 1168 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Tenera Dsx 900 Bmw 850 gs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6078 Napisano Decembar 30, 2024 Drug član, 4155 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Kove osamstoX Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1722 Napisano Decembar 31, 2024 Drug član, 613 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan MT-X Zontes 703F Ma najsigurnije ti je 1300GSA, Bavarac je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22297 Napisano Decembar 31, 2024 Integrisan, 9597 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, malucko je napisao: @N.F.S. tebe gledam Jos mi je daleko cifrom druze, da jos malo ostari model 9000 je vidim nov trenutno, za mene puno. A ako me u boles' kopiras, pa znimljivo je, sta da ti kazem... Jos ako ti okolnosti dozvoljvaju da se malo vise "razmases", ihaaaaa radostiiii Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko91 36 Napisano Januar 6 U prolazu, 20 postova Motocikl: CF Moto 800 MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Ljudii jedno pitanje, planiram da stavim scottoiler na motor, pa me zanima da li ce ovi smarati nesto za garanciju i to? I da li bi oni mozda hteli da ga montiraju ako im odnesem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bily 79 Napisano Januar 6 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Mt800Explore Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga vozio kod njih na servis sa scottom i nikakav problem nisu pravili 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko91 36 Napisano Januar 6 U prolazu, 20 postova Motocikl: CF Moto 800 MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Kako te sluzi scott? Jesi zadovoljan? Koji model imas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bily 79 Napisano Januar 6 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Mt800Explore Prijavi odgovor kao problematičan Za sad odlican esystem v3.1,plavo ulje koristim cele godine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6470 Napisano Januar 7 Drug član, 1864 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko ideju gde ovo moze da se nabavi, cudi me da na aliju nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvaicnenad 307 Napisano Januar 7 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Futog Motocikl: SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan meni ovo deluje kao 3d stampa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6470 Napisano Januar 7 Drug član, 1864 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, nadjoh ga: CFMOTO 800 3DMP.PT Anti-Splash for CFMOTO 800 (All Versions) Sprocket size: 45T Made by professionals using an FDM 3D printer... A kolega @bily je nasao ovaj: https://www.snoto.de/en/produkt/cleandisc-chainguard-cf-moto-en-800-mt/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 581 Napisano Januar 7 Drug član, 1715 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, nadjoh ga: CFMOTO 800 3DMP.PT Anti-Splash for CFMOTO 800 (All Versions) Sprocket size: 45T Made by professionals using an FDM 3D printer... A kolega @bily je nasao ovaj: https://www.snoto.de/en/produkt/cleandisc-chainguard-cf-moto-en-800-mt/ Kupio drugar za Stroma 1000 iz 2006. pre neku godinu, u Danskoj živi i kratko mu je trajalo, pukao je prihvat. Radi odlično, pokušao je @bugiman da napravi na 3D štampaču od kvalitetnije legure ali je odustao naposletku jer je problem u kačenju za osovinu, i bio je mišljenja da će stradati brzo i odustao je od projekta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Januar 8 BJB Maxi Scooter Club, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Fino je ovo reseno, iz dva dela je. Mogao bih mozda ovo da probam. Samo mi trebaju dimenzije ako je neko voljan da meri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7434 Napisano Januar 8 Drug član, 3088 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 1/7/2025 at 12:46 AM, Zlatko91 said: Kako te sluzi scott? Jesi zadovoljan? Koji model imas? Scott je najbolji izum za motore posle okruglih guma. Vredi svaki dinar. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 372 Napisano Januar 9 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, Andrej_Hotstepper said: Scott je najbolji izum za motore posle okruglih guma. Vredi svaki dinar. Za laika koji vozi 300cc sa kaišem, bez namere da pređe na 1000+cc sa kardanom, ostaje jednog dana opcija lanac na nekoj "srednjoj" kubikaži. E sad, iskreno, kako sam u godinama, a bez iskustva sa mehanikom, spadam u one lenje konformiste koji bi želeli da odnos vožnje i održavanja bude daleko više na strani ovog prvog. Da prevedem, ta priča sa čišćenjem i podmazivanjem lanca na 400-500km me odbija, pa me konkretno zanima da li se ovim eksternim podmazivačima ta relativno česta operacija "zaobilazi" ili se svakako lanac mora čistiti i u kojim intervalima kada se ima ovakva naprava? Drugo pitanje, zašto to fabrika ne ugradi odmah? Nije to kofer pa ga neko montira, a nekome nije potreban. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VOKS081 21 Napisano Januar 9 U prolazu, 19 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Scott je najbolji izum za motore posle okruglih guma. Vredi svaki dinar. Koliko ti traje lanac sa "scottoiler"-om? pre 19 minuta, Гоша je napisao: Za laika koji vozi 300cc sa kaišem, bez namere da pređe na 1000+cc sa kardanom, ostaje jednog dana opcija lanac na nekoj "srednjoj" kubikaži. E sad, iskreno, kako sam u godinama, a bez iskustva sa mehanikom, spadam u one lenje konformiste koji bi želeli da odnos vožnje i održavanja bude daleko više na strani ovog prvog. Da prevedem, ta priča sa čišćenjem i podmazivanjem lanca na 400-500km me odbija, pa me konkretno zanima da li se ovim eksternim podmazivačima ta relativno česta operacija "zaobilazi" ili se svakako lanac mora čistiti i u kojim intervalima kada se ima ovakva naprava? Drugo pitanje, zašto to fabrika ne ugradi odmah? Nije to kofer pa ga neko montira, a nekome nije potreban. Pa i nije baš tako, evo ja naprimjer sam lanac očistio i podmazao samo dva puta na 20000 km i to na insistiranje drugara, inače ne vidim potrebu, osim da je lanac čist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13059 Napisano Januar 9 Ne silazi, 7445 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo ste zakomplikovali čišćenje lanca. Nije to tako nežan sklop kao što se stvorila slika. Niti su potrebni ne znam ni ja kakva sredstva da se operu niti rad. To što neki od nas glancaju lanac da se sija svaka karika je entuzijazam i ljubav prema hobiju pre nego potreba. Kada je kardan dobio na popularnosti svi su pisali kao prednost jer eto, ne mora da se održava dodatno stvarajući sliku da je lanac neki sklop koji mora da se čuva kao voće da se ne pokvari. Uzmite jednostavno neku krpu, istrljajte lanac istom, nakapajte ulje za menjač. Višak ulja pokupite krpicom i to je to. Nek je 10 min. posla ako i toliko. Što se tiče podmazivača, ja bih izbegao Scottoiler. Skup je, ima liniju za vakuum, treba ga spakovati u određeni položaj i često podešavati protok. Mada neka bude to po strani, cena ulja je preskupa i teže se nabavlja. Da, sad neko kaže to troši malo ulja, đa-đa-đa ja sam uvek trošio tog ulja više nego što je navedeno. Moja preporuka je Cobrra, def. najprostiji podmazivač. Samo zakrenete bocu za četvrt kruga, zapremina se smanji i stvori se pritisak. Par minuta kapa ulje na lanac i mirni ste 250 km. Litar ulja koje koristi, 80W90 za menjač sam platio 600 dinara pre par godina. Nisam ni četvrtinu potrošio do sada.Imate samo jedno crevo do lančanika i to je to. Nema potrebe ni da se pere lanac posle toga. Kod mene set gura ako se ne varam oko 30.000 km. Tu kilometražu sam većim delovim vozio bez podmazivača! Tek sada je došlo vreme da ga zategnem malo. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7434 Napisano Januar 9 (promenjeno) Drug član, 3088 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, VOKS081 said: Koliko ti traje lanac sa "scottoiler"-om? Pa i nije baš tako, evo ja naprimjer sam lanac očistio i podmazao samo dva puta na 20000 km i to na insistiranje drugara, inače ne vidim potrebu, osim da je lanac čist Ne znam. Na VFR ga ugradio prvi dan, odma i nov lanac, prešao nekih 26000 ako dobro pamtim, jednom ga dotegao i to malo, prodao motor, nisam ga potrošio. Sad i na versysu isto, odma nov lanac i skot, 15ah hiljada do sad, mislim da sam ga dotegao ono prvo posle 200-300km, inicijalno kad se ugradi... Od tad ni pipnut. Ne gledam ga. Ne perem ga. Samo dolivam u scott. Nekih 1800-1900km pređem sa 40ml scott ulja (da ja sve pišem, nije bolest sve što boli), zavisi od kolko si ga naštelovao da kaplje, ja volim da je blago mastan, usere on felnu i lancobran, al mene za to zabole, meni je bitno da je mehančki dobro. Ja više nikad motor bez scotta. Promenio Januar 9 član Andrej_Hotstepper 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko91 36 Napisano Januar 9 U prolazu, 20 postova Motocikl: CF Moto 800 MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Mnogo ste zakomplikovali čišćenje lanca. Nije to tako nežan sklop kao što se stvorila slika. Niti su potrebni ne znam ni ja kakva sredstva da se operu niti rad. To što neki od nas glancaju lanac da se sija svaka karika je entuzijazam i ljubav prema hobiju pre nego potreba. Kada je kardan dobio na popularnosti svi su pisali kao prednost jer eto, ne mora da se održava dodatno stvarajući sliku da je lanac neki sklop koji mora da se čuva kao voće da se ne pokvari. Uzmite jednostavno neku krpu, istrljajte lanac istom, nakapajte ulje za menjač. Višak ulja pokupite krpicom i to je to. Nek je 10 min. posla ako i toliko. Što se tiče podmazivača, ja bih izbegao Scottoiler. Skup je, ima liniju za vakuum, treba ga spakovati u određeni položaj i često podešavati protok. Mada neka bude to po strani, cena ulja je preskupa i teže se nabavlja. Da, sad neko kaže to troši malo ulja, đa-đa-đa ja sam uvek trošio tog ulja više nego što je navedeno. Moja preporuka je Cobrra, def. najprostiji podmazivač. Samo zakrenete bocu za četvrt kruga, zapremina se smanji i stvori se pritisak. Par minuta kapa ulje na lanac i mirni ste 250 km. Litar ulja koje koristi, 80W90 za menjač sam platio 600 dinara pre par godina. Nisam ni četvrtinu potrošio do sada.Imate samo jedno crevo do lančanika i to je to. Nema potrebe ni da se pere lanac posle toga. Kod mene set gura ako se ne varam oko 30.000 km. Tu kilometražu sam većim delovim vozio bez podmazivača! Tek sada je došlo vreme da ga zategnem malo. Meni je iskreno to potrebnije kada sam na duzem putu. Ok, jeste 10-15 minuta posla ali kad sam na duzem puutu od 3-4k km onda me smara da ga svako malo podmazujem, pa ako pada kisa onda opet itd. Takodje da bih ga oprao moram da gledam i uklapam sa podmazivanjem itd itd. U tom smislu mislim da ce mi mnogo olaksati scott i zbog toga zelim da ga namontiram, da mi pre svega ustedi vreme. A sad dal je jeftinije podmazivati sam, to je manje bitno plus sigurno nije toliko velika razlika, bar moje vidjenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 372 Napisano Petak u 10:46 (promenjeno) U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, Andrej_Hotstepper said: Ne znam. Na VFR ga ugradio prvi dan, odma i nov lanac, prešao nekih 26000 ako dobro pamtim, jednom ga dotegao i to malo, prodao motor, nisam ga potrošio. Sad i na versysu isto, odma nov lanac i skot, 15ah hiljada do sad, mislim da sam ga dotegao ono prvo posle 200-300km, inicijalno kad se ugradi... Od tad ni pipnut. Ne gledam ga. Ne perem ga. Samo dolivam u scott. Nekih 1800-1900km pređem sa 40ml scott ulja (da ja sve pišem, nije bolest sve što boli), zavisi od kolko si ga naštelovao da kaplje, ja volim da je blago mastan, usere on felnu i lancobran, al mene za to zabole, meni je bitno da je mehančki dobro. Ja više nikad motor bez scotta. Pošto koristiš odavno, na prvom pa sada i na drugom motoru, očigledno da si zadovoljan. Brzim guglanjem sam video u jednoj od prodavnica raspon od 12 do 44K dinara. Koliko čitam razlike su u tome da li ima displej, podešavanja modova, da li je na struju ili gravitaciju, različite zapremine rezervoara,... Koji ti model koristiš i šta smatraš bitnim od svega toga? Ovo: "mislim da sam ga dotegao ono prvo posle 200-300km" se odnosi na Scottoiler podešavanje "kapljanja"? Promenio Petak u 10:47 član Гоша Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7434 Napisano Petak u 11:02 Drug član, 3088 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Гоша said: Pošto koristiš odavno, na prvom pa sada i na drugom motoru, očigledno da si zadovoljan. Brzim guglanjem sam video u jednoj od prodavnica raspon od 12 do 44K dinara. Koliko čitam razlike su u tome da li ima dislej, podešavanja modova, da li je na struju ili gravitaciju, različite zapremine rezervoara,... Koji ti model koristiš i šta smatraš bitnim od svega toga? Ovo: "mislim da sam ga dotegao ono prvo posle 200-300km" se odnosi na Scottoiler podešavanje "kapljanja"? Ja volim običan, najjednostavniji, najjeftiniji, na vakuum, i to jedna kapaljka, ne dve, dve kapaljke je isto glupost (da obrazložim, kapaljka se stavlja da češe o zadnji lančanik, onda centrifuga sa lančanika prenosi ulje na rolnice i rolnice su podmazane i vrte se slobodno) a takođe ne vidim potrebu za displejima i ostalim komplikacijama osim šišanja ovaca. Ovo ja uzimam. Kupio sad i za drugi motor. SCOTTOILER vSystem automatski podmazivač lanca | Motoland WWW.MOTOLAND.RS Povezivanjem SCOTTOILER vSystem automatskog podmazivača lanca proces... Pod dotezanje sam mislio na štelovanje lanca, jer kad staviš nov on se inicijalno istegli prvih par desetina km, kao da legne sve na mesto. A kapljanje samog skota namestiš na oko 1 kap na minut.. Plus minus... Ne opterećuj se time, kad vidiš sa previše masti smanjiš, kad vidiš da je suvo otvoriš.. 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6078 Napisano Petak u 23:45 Drug član, 4155 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Već davno sam ugradio Scottoiler na vakum i nikad više nisam očistio lanac.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...