pronto 6724 Napisano Januar 30, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi bre....koja je ta priča oko vrednosti polovnog? Niko nigde se time ne bavi...sem mi, naravno. Ne gleda se bez razloga na automoto ekonomiju kao na važan činilac u opštem prometu kapitala. Neko kupi nov proizvod, zato što to može i hoće...i zato što to tako ide u svetu gde stvari koliko toliko normalno funkcionišu. To je nešto što je deo sistema i njegov je neraskidivi deo. Naš pogled na sve to, realne platežne mogućnosti i još koješta, još uvek su miljama daleko. Da ne postoji takav odnos prema polovnim vozilima u razvijenim zemljama...gomila naših sunarodnika (i ne samo naših) NIKADA ne bi vozila ništa iole pristojno. Bilo bi ko na Kubi. Zato se manite prazne priče i ne hvatajte u kolo u kojem je skupo igrati, a još skuplje iz njega izaći. Promenio Januar 30, 2022 član pronto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3578 Napisano Januar 30, 2022 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Da nema nekog blesavog švabe da kupi novog golfa i pukne na depricijaciji (na srpskom-gubitak vrednosti) 60% para koje je dao za tog golfa posle 7-8 godina, šta bi naš čovek sebi priuštio da vozi, novu zastavu 10 ili 500l (oni imućniji). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2646 Napisano Januar 30, 2022 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Alekre je napisao: Doduše ja sam stava da ko nema za nov motor u kešu nema para ni da ga vozi. Ja ovo ne razumem, i molio bih da mi ti ili neko pojasni. Ko nema para-mogucnosti, ne bi trebalo u opste da digne kredit. 90-tih je Srbija bila vodeca po prodaji vozila za kes, bez obzira na plate, od tada manje od 10-tak maraka u dinarskoj protivvrednosti). I to iz dva razloga: 1. Vrlo razvijena siva ekonomija, porez nisu placali i vecina radila na crno. 2. Samo je kod kriminalaca bio kes. Secam se izvestaja sa sajmova, da je vecina vozila bilo prodato za kes... Sa druge strane, oni koji su imali hrabrosti da se usude za kredit (vojna lica, lekari, sudije i svi sa budzeta i "visokim" platama (msm na sigurna primanja i iole vecih plata od ostalih radnika)), su imali tu srecu u nesreci da je devalvacija bila tolika, da su posle par rata mogli da otplate kredit. Pisem ovo jer je moj otac radio u auto industriji. Toyote, golfovi, lade, tavrije... mali je broj bio onih koji su platili pun iznos i "tvrdo" osetili kredit. Kao kod stanova. Moji prijatelji su kupovali stanove od 2 marke (najpovoljije prosao), do 8.000 maraka (najlosije prosao). Ovo je za period od 90-91 do neke 96-97. Elem, sada je mnogo stabilnija situacija (koliko god ja bio protv trenutne vlasti), i recimo, ja, sebi mogu da priustim kredit (nemam ga), i mogu da odvojim cca 200e mesecno., bez da mnogo osetim. Pre, nego li, dam keš. Vecina zapadnjaka isto uzima nova vozila na lizing ili kredit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4566 Napisano Januar 30, 2022 (promenjeno) Drug član, 986 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Odlično izgleda 800-tka! Prvi o kome bih razmislio it CF kuće. Ja npr. se interesujem kolika će biti cena novog i za koliko će kasnije moći da se proda, da znam dal da računam da ću moći da kupim polovan za 10 godina Promenio Januar 30, 2022 član Forsberg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano Januar 30, 2022 Ne silazi, 7377 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Prosto je. Na motocikl se troši višak novca kad se podvuče crta za sve što je bitnije od motocikla a sve je bitnije. Okej, nećeš da daš keš, hoćeš ga na računu... Znači ne smeš da potrošiš taj novac ili ti treba za neki obrt. Nemaš dovoljno i treba ti još novca iz drugih izvora. Dugoročno kredit nije isplativ ako nije investicioni. Sračunaj krajnju cenu svega što si uzeo na rate, od telefona, do kućnih aparata, kola, nameštaja, pa podvuci crtu na kraju godine u totalu prihod i rashod pa ćeš videti koliko se tu nakalemi na godišnjem nivou. Samo si potrošio unapred novac koji nisi zaradio. Ko misli da kod novog motocikla ima trošak samo ratu od 120 eur, moraće ponovo lepo da se sračuna. Kontam da se nov motor kupuje kad se prelazi najmanje 10.000 kilometara mesečno ili se kupi nov pa se ode do Nordkapp-a, Maroka, Španije, itd. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2646 Napisano Januar 30, 2022 (promenjeno) Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sve gubi cenu, i nista nije isplativo! Zivot je i suvise kratak za "safely remove hardware" ili takve gluposti. Ja na to gledam kao na ventil, i mnogo mi je lepo. I polovan koji kupis, ne vredi koliko si ga platio. I ulje koje naspes je gubitak. Gledaj vedriju stranu Koliko si para odvojio na stranu (ustedeo) kupivsi povan motor? Msm samo razliku u novcu od kupovine, koju nebi dao kulovinom novog? Kupovina polovnog je lutrija. Mozes da prodjes dobro, a mozes da das boga oca i opet nemas srece... Upravo je to ono sto je nekome casa do pola puna ili do pola prazna! Promenio Januar 30, 2022 član MaxiS 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1275 Napisano Januar 30, 2022 prisutan, 1139 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Ja lično nemam smetnju što je to Kinez,ali iskreno ako ću dati 10 i više hiljada eura,pa naći ću par godina stariji Gs,Africu,Stroma.. i to od 1000 i preko ccm. Znam da Kinezi pucaju visoko,ali ako hoće da se probiju na tržište,prvo moraju imati povoljnije cijene,pa kad se za par godina motocikli dokažu i u praksi,e onda rokaj cijenu.. Iskreno masa motocikala je preskupa,ali tad kupuješ i brend,ime,tradiciju... I da se ispravim,Balkancima su skupi novi motori,prosječnom Nijemcu sumnjam!?poslato sa nove rupovke sa kurblom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Januar 30, 2022 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Ako pričemo o novom motoru i ceni koja je najavljena, MT 800 nema šta da traži pored Tenere 700 za iste novce. Sent from my ART-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8703 Napisano Januar 30, 2022 Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi malo jasno to lozenje i stavljanje Tenere 700 kao repera u ovoj klasi kojoj pripada ovaj motor. Tenere je motor divokoza, ja kao neko ko vozi touring motore ne zelim tako uzak i "supalj" motor na otvorenom putu, koliko god on bio nekima wow. Sustina je da ako se usude da ovaj motor priblize cenovno V-Stromu 1050, nemaju sta da traze, to je cinjenica. Ako ostane ispod 10 (moje mastanje, oko 9000) u nekoj pristojnoj opremi, moze biti ok kupovina. Npr. ja sam jedan od , a verujem nisam jedini koji bi po slicnoj ceni pre kupio ovaj motor nego Tenere 700. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3145 Napisano Januar 30, 2022 Drug član, 2313 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, ProMaster je napisao: Nije mi malo jasno to lozenje i stavljanje Tenere 700 kao repera u ovoj klasi kojoj pripada ovaj motor. Tenere je motor divokoza, ja kao neko ko vozi touring motore ne zelim tako uzak i "supalj" motor na otvorenom putu, koliko god on bio nekima wow. Sustina je da ako se usude da ovaj motor priblize cenovno V-Stromu 1050, nemaju sta da traze, to je cinjenica. Ako ostane ispod 10 (moje mastanje, oko 9000) u nekoj pristojnoj opremi, moze biti ok kupovina. Npr. ja sam jedan od , a verujem nisam jedini koji bi po slicnoj ceni pre kupio ovaj motor nego Tenere 700. Najzad se neko javio sa normalnim razmišljanjem Nisam komentarisao da ne bi opet neki uskakač paušalni dušebrižnik lupetao. Nigde veze sa vezom Tenere vs. 800MT... Tenera je napravljena kao ultimativni offroad motor. Da su uporedili recimo Afriku pa i da se složim ali onda kad se cena pogleda nema smisla. Sa 800MT uporediv je Strom, Tracer GT, Tiger, TRK 800X, KLR, mooožda Multistrada i GS ali možda. Kad se jedan deo tih pomenutih cenovno sagledaju nekako sa 10k i više cena za CF mu dođe visoko, opet...sa druge strane cene Tiger-a, Multistrade i GS-a su opasno visoke. Biće tu borba ukoliko ostanu iznad 10k sa tim što će CF gubiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8703 Napisano Januar 30, 2022 Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Tiger, a tek MS i GS su ozbiljni premium proizvodi, koliko god ljudi terali segu sa njima. Meni je jedini motor kome 800MT moze da ukrade "musterije" samo Strom 1050, eventualno brat iz KTM-a. Africa, ima svoju publiku, znas i sam da onaj ko gleda Africu, nece pogledati Stroma, a kamo li CF. Mozda gresim, ali mislim da ne.. Tracer je drugi tip motora, namenjen onima koji zele da se voze dalje, ali da jurcaju (valjda se zato i nismo nasli bas nas dvojca), jer je motor koji te mami da ga vozis kao baraba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano Januar 30, 2022 Ne silazi, 7377 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako misliš na Tracer 700 i Strom 650, da.... Sa Tracerom 900 GT, Triumphom, MTS 950 i F800 nema govora. To su motocikli klasa iznad u svakom aspektu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3145 Napisano Januar 30, 2022 Drug član, 2313 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, ProMaster je napisao: Tiger, a tek MS i GS su ozbiljni premium proizvodi, koliko god ljudi terali segu sa njima. Meni je jedini motor kome 800MT moze da ukrade "musterije" samo Strom 1050, eventualno brat iz KTM-a. Africa, ima svoju publiku, znas i sam da onaj ko gleda Africu, nece pogledati Stroma, a kamo li CF. Mozda gresim, ali mislim da ne.. Tracer je drugi tip motora, namenjen onima koji zele da se voze dalje, ali da jurcaju (valjda se zato i nismo nasli bas nas dvojca), jer je motor koji te mami da ga vozis kao baraba. Da,da u pravu si! Ranije rekoh Afrika i Tenera se ne pominju u ovoj priči sa razlogom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Januar 30, 2022 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Ja opet kažem...Ako bude do 8000 bez grejača ručica i sedišta, kofera... Keyless start mi nije isto bitan... Mora bude plava boja i ajde može i ne mora žbicane felne...Ali sve ostalo mora da ima ...Onda ima logike ne uzeti V-STROM 1050Kupiću 90%Za 10.000...Dodaću do V-STROM 1050, ustvari, neću ni prodati svoj DL 1000 2014.Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3578 Napisano Januar 30, 2022 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan A šta je sa TRK 800, kad on treba da se pojavi na tržištu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8703 Napisano Januar 30, 2022 Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, TAZZ je napisao: Ja opet kažem... Ako bude do 8000 bez grejača ručica i sedišta, kofera... Keyless start mi nije isto bitan... Mora bude plava boja i ajde može i ne mora žbicane felne... Ali sve ostalo mora da ima ... Kupiću 90% Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk Cuti ne odaj se... Napravice ti cenu ovi iz CF-a, zamisli posle da pises po forumu da je bolji CF od Stroma... Kukuuuuuu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3145 Napisano Januar 30, 2022 Drug član, 2313 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, milomir22 je napisao: A šta je sa TRK 800, kad on treba da se pojavi na tržištu? Na papiru je CF superiorniji...tek TRK mora da ima nižu cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Januar 30, 2022 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan A šta je sa TRK 800, kad on treba da se pojavi na tržištu?Mislim da će gađati blisku cenu sa 800MT, a opet on tu nema šta da traži...TRK800 oko 7000800 MT oko 8000TRK 800 za 8500800 MT za 9500-10.000MrtviloSent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Januar 31, 2022 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Nit' sam uskakač, nit' sam paušalni a još manje dušebrižnik. Teneru sam naveo jer je negde u ovoj temi već bila navedena. Nije tu samo Tenera cenovno u pitanju, Ima tu još motora koji su pre svega cenovno bliski ovom Kinezu. Dakle, ako pričamo o ceni od 10-13.000 EUR-a ( samo o tome i samo za novi motor ) onda je tu: 1. Yamaha Tracer 7 GT za 9.990 EUR 2. Yamaha Tenere 700 za 10.690 EUR 3. Yamaha Tracer 9 za 11.740 EUR 4. Yamaha 700 Rally Edition za 12.390 EUR 5. Kawasaaki Versys 1000 za 12.650 EUR 6. Moto Guzzi V85TT Travel za 12.700 EUR 7. Moto Guzzi V85TT za 11.700 EUR ...i još neki model verovatno. Ako u ovu jednačinu ubacimo "polovno" a "mlado" takoreći "neokrnjeno" tu tek nema šta da traži ovaj Kinez bez obzira iz kakvih je komponenti sačinjen jer mora pre toga dobro da "usapunja gaće" i da se dokaže kako bi pridobio kupce. Ovaj motor je čist enduro tournig motor i onda ga treba svrstati u tu klasu motora i cenovno uporediti sa motorima iz njegove klase koji mogu da mu budu takmaci a ne mešati ga sa touring motorima jer on to nije. Možemo ga doduše i tako gledati, ali onda je glavni kriterijum ipak cena a ne klasa kojoj pripada, a tu onda cenovno može svašta da se nađe. Dakle, ili ćemo ga upoređivati sa drugim motorima samo po ceni ili po klasi kojoj pripada ili i po jednom i po drugom. U svakom od ovih slučajeva konkurencija je, po meni, ipak bolja i ako u Srbiji bude cena koja je predložena i koja se vrti u ovoj temi neće se CF Moto leba najesti. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6355 Napisano Januar 31, 2022 Drug član, 1811 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka roba nadje svog kupca. Meni se ovaj motor svidja i rizikovao bih sa njime ali mi se ne svidja sto je cf moto fokusiran na atv i utv vozila, kakva ce podrska i servis biti to cemo videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Januar 31, 2022 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Sharky - Alex said: Svaka roba nadje svog kupca. Meni se ovaj motor svidja i rizikovao bih sa njime ali mi se ne svidja sto je cf moto fokusiran na atv i utv vozila, kakva ce podrska i servis biti to cemo videti. Apsolutno si u pravu. Svaka roba na kraju pronađe put do svoga kupca. Ja isto mislim kao i Tazz da će presudnu ulogu u Srbiji odigrati cena i cenovna politika uzvoznika, ako želi iole kvalitetniju prodaju. Ne ulazim ovom prilikom u servisnu podršku CF Moto kao brenda. Cenovno ( prema podacima kojima se ovde barata ) jednostavno je puno etabliranih proizvođača u ovom segmentu, ili samo cenovno ako samo cenu gledamo, da bi prodaja bila uspešna. Na stranu oni koji žele da ga kupe i koji su spremni da ga kupe, pa bez obzira na cenu i brend. Ja sam gore izneo neko svoje viđenje i mišljenje gde bih i kako ( u čega ) uložio toliki novac kada bih kojim slučajem planirao kupovinu novog motora tog cenovnog ranga. Dakle gledao bih Teneru 700 ili možda V85TT, da li obični ili Travel pack. Ali to su već slatke muke i skidam kapu svakom onome ko u igrici dođe do tog nivoa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8703 Napisano Januar 31, 2022 Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan @ficha007 Moras odluciti kako ces posmatrati konkurente, da li kroz cenu ili kroz klasu. Poredjenje Tracera 07 sa ovim je totalno bezvezno. Zajednicka su im 2 točka.. TRK500 je imao iste komentare (italijasnki kinez, kinesko sranjce itd..), kao ovaj motor, pa je razbio prodaju, sto je proizvodjacu jedino bitno, zar ne.? Mislim da je svakom u ovoj temi jasno da ovaj motor po ceni od 12000 nema sta da trazi. Ne bi trebao imati tako visoku cenu jer to znaci da ce biti skoro 100% skuplji od 650MT, sto nije baš realno, zar ne ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Januar 31, 2022 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, ProMaster said: @ficha007 Moras odluciti kako ces posmatrati konkurente, da li kroz cenu ili kroz klasu. Poredjenje Tracera 07 sa ovim je totalno bezvezno. Zajednicka su im 2 točka.. TRK500 je imao iste komentare (italijasnki kinez, kinesko sranjce itd..), kao ovaj motor, pa je razbio prodaju, sto je proizvodjacu jedino bitno, zar ne.? Mislim da je svakom u ovoj temi jasno da ovaj motor po ceni od 12000 nema sta da trazi. Ne bi trebao imati tako visoku cenu jer to znaci da ce biti skoro 100% skuplji od 650MT, sto nije baš realno, zar ne ? Apsolutno se slažem sa iznetim i o tome sam i govorio. Ili ga gledamo kroz cenu ili klasu kojoj pripada i onda izvlačimo zaključke. Rizikujme da odem u totalni off, ali da imam toliko novaca razmislio bih da nađem što bolji R1150GS Adventure, odvezem ga kod dobrog majstora ( Đunta and Co. ) da mi ga "pozlate" i poprave sve što se da i može popraviti, napucam opremom i garantujem da bi i "preteklo". Motor na zapadu sve traženiji klasik...meni do kraja mog života više ništa ne treba. Čuvao bi ga, mazio i pazio...i zvao Đole...molim vas oprostite za off. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hidroponika 138 Napisano Januar 31, 2022 U prolazu, 68 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima bmw f 850 gs za 13.500 a ima i adventure za 15.500 tako da ovaj kinez moze samo da masta da se prodaje za 12000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8703 Napisano Januar 31, 2022 (promenjeno) Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan . Promenio Januar 31, 2022 član ProMaster Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...