Jump to content

Moto Zajednica

Gpz900R - povratak Ninje!

Recommended Posts

• motoras, 2511 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Najzad lepo vreme i našlo se vremena da se odradi masina.

Znao sam da je agregat vec rastavljan, bila je tu neka havarija, ali nisam znao sta se radilo i kako.

Balansno vratilo. Naime, po manualu položaj vratila treba da je u određenom položaju kad su 1. i 4. klip u gmt. 

A kod mene bas i nije bilo tako. Čini mi se da neko kad je sklapao ili mu se omaklo, ili nije video gde su reperi na radilici. 

Sad smo sklopili kako piše, pa će da vidimo kako će da radi. 

Evo koja slika kako to sve izgleda. 

IMG_20250309_122408_copy_1200x1600_copy_900x1200_copy_675x900.jpg

IMG_20250309_152957_copy_1200x1600_edit_135834514481356_copy_839x825_copy_419x412.jpg

Promenio član stari roker
  • Sviđa mi se 12
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• motoras, 2511 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Vidim mečku ću da rodim dok vratim mašinu u ram. 

• motoras, 2511 postova

Mašina vraćena u ram. Jesam se pomučio, ali sam ipak uradio. Za neki drugi put, ne daj Boze, znam caku pa će ići mnogo lakše. 

Sutra vraćam auspuh, zatim hladnjake i creva. Onda ostaje točak i lanac. 

E tu sad imam problem jer ne mogu da nadjem lančanik 530 od Zx-10 Tomcat. Nasao sam 532 sto mi ne odgovara. Vratiću stari dok ne rešim to. 

Odem pre neki dan do Rume da uzmem filter-nemaju na stanju. Ajde nije da mi gori, ali sam hteo i njega da ubacim dok je mašina bila na stolu. To ću za koji dan da rešim. Ne mogu da dočekam da upalim. Nadam se da ce sve raditi kako treba. 

I kad namestim veliki hladnjak od zzr1100, moguće je da ću morati da produžim vile. Napravio sam produžetke 20mm. Mislim da će biti dobro ako bude trebalo. 

• Sviđa mi se 5

• motoras, 2511 postova

Dok ja sklopim proći će pumpanje... 

Danas sam završio sa, mislim najtežim delom. Uglaviti gume air boxa na karburatore na gpz-u je muka Isusova. Dva dana sam se patio, onda lepo uzeo fen, zagrejao i za minut natakario. Zategao sve, vratio mali hladnjak od ulja, cevi uljne magistrale sve sa novim bakarnim podloškama, alternator, starter... Sutra mogu da vratim točak i lanac, ali pre toga da ga balansira. Zatim aspuh i da povežem struju. 

Onda mi jos ostaje da namestim hladnjak i da stavim nov filter i da natočim ulje. 

E da. Dekle jos nisam ofarbao. Nosio sam kod farbara, kad mi je rekao cenu ja se prevrnuo. Umam i sam, ali reko da se na patim. Platiću. Kad ono - 'oćeš k*rac sine! Okrečiću sam. 

Radovi se nastavljaju, do aprila ću valjda upaliti... 

• Sviđa mi se 9

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja