Jump to content

Moto Zajednica

Koliko utice svecica na rad motora,u pitanju je moja tzr-ka125

Recommended Posts

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: CBR 600 F3, MT-09 SP

Kao sto pise u naslovu.....motor slabo vuce a na 4-5000 obrtaja pocinje da klepece,onda prokine do nekih 7000 pa pocne da trza....to je moj problem :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Kupi svjecicu koju propisuje proizvodjac motora, naci ces tu informaciju u User Manual-u. I poslije toga nema brige ;)

Za 2T motor je svjecica jedan od najpresudnijih faktora za dobar rad ;)

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Kao sto pise u naslovu.....motor slabo vuce a na 4-5000 obrtaja pocinje da klepece,onda prokine do nekih 7000 pa pocne da trza....to je moj problem :D

Novu svecicu sto kaze Laza i zarotiraj mu parcijalizatorski ventil na izduvu za 90stepeni (ako ima blokadu) i ima obrtomer da ti probije skalu!  ;)

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Ja sam mom kinezu juce promenio svecicu. Preso je sa starom 13000. Jos radi ali rekoh ajde da bar imam rezervu. Malo radi ujednacenije na ler gasu dok u voznji nisam primetio razliku. U istoj radnji sam uzeo vec provereni Motul SCOOTER EXPERT i sad samo cepa.

• U prolazu, 41 postova

e hvala mnogo ljudi, narucio sam juce svecicu NGK BR9ECM i stize u utorak pa cu vam javiti.....

Novu svecicu sto kaze Laza i zarotiraj mu parcijalizatorski ventil na izduvu za 90stepeni (ako ima blokadu) i ima obrtomer da ti probije skalu!

gde se nalazi taj ventil,jel komplikovano to da se zarotira itd... :Si interesuje me  koje blokade postoje na mom motoru?obrtomer mi je na 14000obrtaja..(cisto informativno) citao sam na forumu o nekim ventilima, ili u topu auspuha.... :D

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Pa kod 125-ica imas taj ventil na izduvu koji se otvara na 7000 obrtaja (bar kod mene na NSR-u) i onda dobije ludacko ubrzanje, e sad kako se to pomera, mozda ti Maki kaze xD

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

\gde se nalazi taj ventil,jel komplikovano to da se zarotira itd... :Si interesuje me  koje blokade postoje na mom motoru?obrtomer mi je na 14000obrtaja..(cisto informativno) citao sam na forumu o nekim ventilima, ili u topu auspuha.... :D

uh, on se nalazi u izduvnom kanalu. Medjutim, upravlja se preko dve sajle koje dolaze sa (cinimi se leve) strane cilindra. One treba na 8000 da zarotiraju ventil (u obliku leptira kod TZR) i otvore ga. Uglavnom je blokada tako sto je taj deo zapecacen i motor ne moze probiti 7-8000 obrtaja.

U krajnjem slucaju, skini auspuh pa pogledaj kroz izduvni kanal i sve ce ti biti jasno.  :)

• U prolazu, 41 postova

izgleda da je neko vec pomerao taj ventil jer je motor isao preko 7-8000 dok je svecica bila iole normalna samo sto sad preko  7000 pocinje da trza i da se gusi...

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

na 4-5000 obrtaja pocinje da klepece,onda prokine do nekih 7000 pa pocne da trza....

Au 'bem ti, probaj rinasek :) i neki antibiotik, obavezno...

Salim se :) Sto ne skines svecicu, pa je slikaj da vidimo kakva je, dok cekas novu. Mozda i nije samo do nje...

• U prolazu, 41 postova

ma svecica je losa skroz,gledao sam...mrzi me da skidam sad rezervoar i da skidam svecicu,slikacu taj ventil sa sajlama sa leve strane pa cu okaciti sliku

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: Bez motora

ma svecica je losa skroz,gledao sam...mrzi me da skidam sad rezervoar i da skidam svecicu,slikacu taj ventil sa sajlama sa leve strane pa cu okaciti sliku

Pa kakvu si pomoc onda ocekivao kad te mrzi da promenis svecicu...A to je u 99% slucajeva razlog za stucanje i trokiranje....

• U prolazu, 41 postova

Pa kakvu si pomoc onda ocekivao kad te mrzi da promenis svecicu...A to je u 99% slucajeva razlog za stucanje i trokiranje....

prvo procitaj prethodne postove,tamo pise da mi svecica stize u utorak, a mene sad mrzi da skidam rezervoar, da odvrnem svecicu i da slikam da bi je okacio na forum..... kakav lik..... ;D

• U prolazu, 41 postova

Stavio sam novu svecicu,motor kad je ladan u pocetku malo klepce a posle 2-3 min voznje ide kao blesav do 8000 obrtaja...kako da okrenem taj ventil,sa leve strane se nalazi kod mene,kad dam kontakt on zuji 1-2  sekunde i prestane mislim da govorimo o istom ventilu. sa njegove leve strane ima jedan tockic napreko kojeg idu sajle,da li on treba da se zarotira i kako?

Stavio sam novu svecicu,motor kad je ladan u pocetku malo klepce a posle 2-3 min voznje ide kao blesav do 8000 obrtaja...kako da okrenem taj ventil,sa leve strane se nalazi kod mene,kad dam kontakt on zuji 1-2  sekunde i prestane mislim da govorimo o istom ventilu. sa njegove leve strane ima jedan tockic napreko kojeg idu sajle,da li on treba da se zarotira i kako?

Treba da se zarotira kad mu das gas preko 8000 onda ok, ako nece, onda je tu zablokiran i zato ti ne ide preko 8000rpm

• U prolazu, 41 postova

vozim normalno do 5-6000 gde pocne nesto da klepka i kao da blokira, onda moram da ga razdvojim malo na kvacilo i dam gas iznad 6000 da bi on prokinuo i onda ide do 8000 na kojim se nalazi blokada..... :'( :'( :'(

• U prolazu, 84 postova

Za 2T motor je svjecica jedan od najpresudnijih faktora za dobar rad ;)

e ovo mi se svidja

budimo realni svaki sarafic je presudan za rad 2t motora, u to sam se uvjerio, i kamencic u gumi mu smeta :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja