GixxerK6 820 Napisano Januar 4, 2022 Drug član, 1440 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, tomamega je napisao: Ja sam ovo radio dok nisam kupio Kymco Downtown. Za neupućene, lakše je skinuti prednji točak nego akumulator na ovom skuteru. Ne znam zašto su tako projektovali, ali ne videh motor/skuter kod koga se demontira sedište, skida kadica sedišta, da bi se došlo do akumulatora, koji je pritom obložen nekakvom zaštitom. Za čitavu operaciju je potrebno najmanje 4 alata i dobra vidljivost, da ne biste izgubili gomilu različitiih šrafova. A ako radite to ispred zgrade kao ja, onda i ne možete ostaviti skuter tako dok punite akku jer je mašina potpuno otkrivena, nego morate vratiti sve to natrag. Pa kad se napuni, ajmo Jovo nanovo Ne znam šta bih radio da mi crkne akku negde na sred puta, gde nema osvetljenosti, jer čak ni na kablove se ne može upaliti, zbog nedostupnosti akumulatora. Ima takvih motocikala (ne samo skutera) ali rešenje je extender kabal za tvoj smart punjač koji jednom postaviš na bateriju, konektor isturiš negde gde je pristupačan a da ga ne naliva voda i to je to. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Januar 4, 2022 Svrati ponekad, 433 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na info! Čuo sam za takva rešenja, ali ne znam kako bih to sproveo u delo. Posebno, jer bi onda konektori za - i + morali da budu dobro izolovani ili na različitim fizičkim mestima, da ne bi došlo do krucšlusa. Toliko se sve trese i drma na motoru, da se ja lično plašim takve jedne izvedbe. Moraću da se konsultujem sa nekim iskusnijim, zaboravih da pitam kolegu @Satelis kada je bio na servisu kod njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8470 Napisano Januar 4, 2022 Solo Rider, 3225 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Има да се купе конектори "мушки-женски" који решавају проблемPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10977 Napisano Januar 4, 2022 Ne silazi, 2497 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan @tomamega Dovoljno je jedan deblji licnasti kabl, preko okrugle stopice staviti na + klemu, i dobro stegnuti. Drugi kraj kabla stavi na neko pristupačno mesto, i vrh dobro izolovan ! Kada pališ npr na pomićne kablove, masu zakači bilo gde na šasiju motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10977 Napisano Januar 4, 2022 Ne silazi, 2497 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan @PremieRacing Probaj da nađeš neki stari punjač, da nije mnogo "pametan", pa napuni oba akumulatora. Imam pametni Cars Pro, kažu da je za nijansu bolji od Lidlovih punjača, ne znam. Ali, počeo sam da sumnjam u ove, pametne... Kum ima Kawu Vulkan, ne vozi je. S vremena na vreme je upali, stavio nov aku 2020.god. Dopunjavao pametnim, ali pre 15 dana neće... Uzme stari neki punjač domaće proizvodnje, napuni ga, i upali motor. Juče, posle 15 dana, proba, extra pali ! Zato i kažem, probaj da nađeš neki stari punjač, možda pomogne. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Januar 4, 2022 Svrati ponekad, 433 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Hvala obojici! Ipak je bolje rešenje sa konektorima, jer onda se akku može i dopunjavati bez skidanja akumulatora. Ovo drugo rešenje je samo za ne daj Bože, kada akumulator crkne pa da se nekako dovučemo na cilj. U oba slučaja, taj kabl se mora postaviti na zgodno i bezbedno mesto, gde neće "pobeći", skliznuti itd. Jer, tolike su vibracije na našim motorima da čak i pametni telefoni imaju muke sa tim, a oni rade bez problema i na Aljasci i u Podsaharskoj Africi Inače, kada se akku redovno dopunjava pametnim punjačem, bukvalno može da traje 4-5 godina, pod uslovom da je sve na motoru/skuteru ispravno. Ovako, samo vožnjom, plus neredovnom vožnjom zimi zbog prirode dvotočkaša, akumulator teško da može da dobaci 2 godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10730 Napisano Januar 4, 2022 Hronični Motociklopata, 7426 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Za punjenje ok, ali za ono nedaj bože tj verglanje mislim da treba malo deblji kabel, nek me isprave kolege koji su stručni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoHonda 10 Napisano Januar 4, 2022 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Лично мислим да су сви акумулатори који се код нас продају врло слични а пошто су цене врло приближне и нису велике, треба купити било који са што дужом гаранцијом. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10977 Napisano Januar 4, 2022 Ne silazi, 2497 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan I na svakih 6 meseci overavati garanciju. Jeste smorno, ali vredi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16326 Napisano Januar 4, 2022 Integrisan, 9393 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, tomamega je napisao: Hvala na info! Čuo sam za takva rešenja, ali ne znam kako bih to sproveo u delo. Posebno, jer bi onda konektori za - i + morali da budu dobro izolovani ili na različitim fizičkim mestima, da ne bi došlo do krucšlusa. Toliko se sve trese i drma na motoru, da se ja lično plašim takve jedne izvedbe. Moraću da se konsultujem sa nekim iskusnijim, zaboravih da pitam kolegu @Satelis kada je bio na servisu kod njega. Dovoljno je da se izvuče brza spojka za punjač, ostavi se džek ispod sedišta i to je to, kad zatreba lako puniš bateriju. Ma da ti nemaš tolike brige jer tvoj model neće da zeza sa punjenjem, potrošnjom struje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano Januar 4, 2022 Zainteresovan, 624 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan to ti je ovo. Noviji pametni punjaci imaju taj konektor... https://www.louis.de/artikel/procharger-ladeampel/10020140?list=25629f379a13f2cb02eff8798ee5c089&filter_article_number=10020140 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Januar 4, 2022 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam, tako je bar kod mene, priključak za upaljač u kaseti ili ispod sedišta je obično, preko osigurača, direktno povezan na akumulator. Tako se, uz izradu odgovarajućeg adaptera, bez problema može koristiti za punjenje akumulatora, ali nikako za verglanje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Januar 4, 2022 Svrati ponekad, 433 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Satelis said: Dovoljno je da se izvuče brza spojka za punjač, ostavi se džek ispod sedišta i to je to, kad zatreba lako puniš bateriju. Ma da ti nemaš tolike brige jer tvoj model neće da zeza sa punjenjem, potrošnjom struje. Hvala na informaciji! Mislim da je ipak bolje instalirati tu brzu spojku. Objasnićeš mi jednom prilikom gde da kupim tu spojku. Sada znam kako da dodjem do akumulatora, imao sam jednu dobru i dugu probu Nemam ja problema sa akumulatorom, posle 10 dana pali i na 0C, ali zimi neredovno vozim, stoji u garaži kojoj nemam pristup kada ja hoću, i onda razmišljam hoće li kresnuti posle xxx dana. Inače, Kymcom sam EKSTRA zadovoljan, karakteristikama, vožnjom, upravljivošću, pozdanošću, oduševljen jednostavno. Ali gde su nagurali ovaj akumulator, svaka im čast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5235 Napisano Januar 4, 2022 Drug član, 3874 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @tomamegaMeni je na sličnom Kymcu original akumulator bio star 5+ godina, nikad problem. I posle 2 meseca u garaži palio odmah. Nikad ga nisam stavljao na punjač, niti nešto o njemu brinuo. Samo možeš da ga izbaksuziraš tim punjačem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Januar 4, 2022 Svrati ponekad, 433 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Originalni akumulatori se ne mogu uporedjivati sa ovim koje mi kupujemo kao aftermarket. Mnogo su bolji i dugovečniji. To važi i za motore i za automobile. Upravo zato je i ova tema pokrenuta Sent from my SM-A405FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5235 Napisano Januar 4, 2022 Drug član, 3874 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan OK, al za Kymco bar možeš da naručiš original, isti fabrički. Jeste skuplji, ali traje i ne pravi glavobolje. Ja ću tako da uradim za svoj skuter kad mu dođe vreme za zamenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Januar 7, 2022 Svrati ponekad, 433 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Nisam to znao. Ovaj accu je kupljen proslog aprila, teraće još valjda. Koji accu je fabricki za Downtown i gde se može naći?Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5235 Napisano Januar 8, 2022 Drug član, 3874 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi koja je šifra na bike parts. Prvo probaš preko Dejana (poslaću ti broj tel. ako nemaš), ili od kymco.rs, a na kraju možeš i sa dole navedenog sajta. Tako je najskuplje, ali bar si siguran da je original. Ja sam naručivao par puta i tako, delovi stizali z Francuske. Nekad naši naplate carinu, nekad ne, bez obzira na cenu pošiljke. DOWNTOWN 300 SCOOTER Kymco motorcycle # KYMCO - Online Genuine Spare Parts Catalog WWW.BIKE-PARTS-KYMCO.UK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Januar 11, 2022 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam presao na 'egzoticnije' akumulatore i glava vise ne boli. Jeste da je kostao 200e ali vredi. Poslednje 2 godine koristim 'Magna power' etx30l - 26 A⋅h, 400 cold cranking amps... Harley od 1600 kubika zavrti kao od sale, kao prvog dana. Preko zime je na Ctek punjacu i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18334 Napisano Mart 29, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2471 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Euqrac, sad vidim temu... ja uzeh malopre Fulbat u Moto lendu, YTX14-BS, cena 6000 din, garancija dve god... prosli bio Unibat, umro juce, tacno na dvogodisnjicu...jes da nikad nije bio na punjacu niti je vadjen zimi al opet kratko trajao jbg... prosli bio Vartin, trajao 5 godina, al kad je umro, povukao sa sobom u smrt i regler... Ako se ovaj pokaze lose, uzecu Yuasu i auqrac...mada ni to vise nije original. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Mart 29, 2022 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 2019 u oktobru kupio motor sa fulbat akumulatorom, do sada nije skinut niti punjen nikada......da li ga je prethodni vlasnik kupio 3 dana pred prodaju ili 3 godine, ne znam....ali sam zadovoljan.......cak i zimi lepo pali posle onih noci od -15...... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Jun 23, 2023 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rodjen - 2018 Preminuo - 2023 Poziveo 6 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...