sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 29, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan regina nažalost nema ali ima japanska enuma koja je takođe vrhunski lanac ako ne i ponajbolji.Recimo moj 3d 525 u aftermarketu je 300 evra. Za tebe enuma dex 78 e, sroz2 83 srx 97e jt z3 superbike crni 80e ovi enuma su normalne jačine za 530 lanac a jt superbike je najači mogući Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17601 Napisano Octobar 29, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2424 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan @sasa ns 1 Sale, do koliko ks su ti lanci, možda će mi trebati jedan za drugarov Hayabusu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8352 Napisano Octobar 29, 2022 Ne silazi, 2163 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, sasa ns 1 je napisao: regina nažalost nema ali ima japanska enuma koja je takođe vrhunski lanac ako ne i ponajbolji.Recimo moj 3d 525 u aftermarketu je 300 evra. Za tebe enuma dex 78 e, sroz2 83 srx 97e jt z3 superbike crni 80e ovi enuma su normalne jačine za 530 lanac a jt superbike je najači mogući Pozdrav Sale,imali za Bandita 600,ili da pišem na PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 29, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, BokyBoy je napisao: @sasa ns 1 Sale, do koliko ks su ti lanci, možda će mi trebati jedan za drugarov Hayabusu? Ovi enumini su normalni što bi reko a ovaj jt može na hajabusu, po zateznoj sili je najjača klasa, ima i enuma takve ali su drastično skuplji, kasnije i to javljam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 29, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, gebee&co je napisao: Pozdrav Sale,imali za Bandita 600,ili da pišem na PP. Koje je godište Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8352 Napisano Octobar 29, 2022 Ne silazi, 2163 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, sasa ns 1 je napisao: Koje je godište 2002 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4882 Napisano Decembar 13, 2022 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Kakva su vam iskustva sa Mannol sprejevima, za čišćenjeni podmazivanje lanca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8352 Napisano Decembar 13, 2022 Ne silazi, 2163 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Koristio sam neke silikonske sprejeve,fantastika.Ne verujem da je ostalo loše,a video sam da dosta toga imaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Decembar 13, 2022 Svrati ponekad, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Potrosio sam onaj hvaljeni Molov sprej za podmazivanje lanca, ok, valjda je dobar, nemam zamerke... Sad hocu da isprobam jos neki. Pada mi na pamet Motul C2, vidim dosta kuknjave na njega da je lepljiv, da prlja... a onda naletim na skorasnju preporuku kolege @N.F.S.za njega, a svi znamo koliko je on alergican na takvu neurednost? Ostaje mi samo da probam, pa da izvedem zakljucak? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2617 Napisano Decembar 13, 2022 ODUSTO OD DIJETE, 2658 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga koristio ove sezone, C2 , ako naneseš normalno ne baca na felnu. Baci nešto malo - brisneš malo krpom kad se setiš. Ako preteraš i naliješ lanac onda sigurno felna mora biti ulepljena. Nađeš meru i nema problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 332 Napisano Decembar 14, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 392 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koristim Repsol sprej za lanac, odličan je ! Preporuka , ko može da nabavi neka ga uzme. Promenio Decembar 14, 2022 član plumber.ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22417 Napisano Decembar 14, 2022 Integrisan, 9613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Fora je ne preterati (kao sto rece Zem). Repsol ima dva tipa, na bazi teflona i na bazi nekog transparentnog maziva, ovaj drugi mi se svidja. Motul c2 baaaas dugo traje, drzi se za lanac duze od repsola i mol spreja. Sve ih trenutno imam ali koristim C2. (C2+ je sa teflonom!) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22417 Napisano Decembar 14, 2022 Integrisan, 9613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... i da! Bukvalno ni kap/trun na felni nemam. Znaci, lanac opran, osusen. Sprej jedan krug desna polovina lanca, isto toliko i sa druge strane. Ne voziti odmah, onda se razbaca svuda, za pola sata aerosol ispari i spreman je za voznjuuuuu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4882 Napisano Decembar 14, 2022 (promenjeno) Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Ja licno ne volim motul, mnogo je lepljiv, pravi pastu u kombinaciji sa prasinom. Nisam probao ni skuplji ni jeftiniji Repsol. Meni je ipone ok, bele boje, nanese se bas malo, i lako se spira. Samo je skup bas, pa bih zato probao ovaj Mannol Promenio Decembar 14, 2022 član Markone88 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada Tabor 38 Napisano Decembar 14, 2022 U prolazu, 16 postova Lokacija: Sabac Srbija Motocikl: R 1200 GS K25 Prijavi odgovor kao problematičan Jel koristio ko ovaj sprej?..kakva su iskustva?Послато са SM-S906B помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 14, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Markone88 je napisao: Samo je skup bas, kad uporediš sa motulom ipon je trenutno 50% jeftiniji.Nisu dizali cene nekoliko godina zato se napravila tolka razlika. Ovaj presto je izgleda isto što i Motip samo pod drugim nazivom .Vidim da pravi ista fabrika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 14, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, N.F.S. je napisao: Motul c2 baaaas dugo traje, drzi se za lanac duze od repsola i mol spreja. obično sprejevi traju oko 300 km,motul c2 plus nešto duže a najduže c4 .Ja prodajem motorex i sprej adventure traje oko 250 km kad ga malo špricam .Kad sam letos putovao dosta sam nakrko i posle 650 km ga je još bilo na rolnicama.Drugar isto i njemu je izgurao 900 km bez mazanja što je i meni čudno. Nekad je c4 izdržavao novi sad budva i nazad ali već skoro deceniju nemam informaciju jer su ga bili pokvarili pa počeo da baca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 15, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan To sto ga ima na rolnicama ne znaci da ga ima i ispod ringova - tamo gde se u stvari i pravi trenje i produbljuje rupa… sprejevi prodiru dok su tecni a ne u stanju paste, pa taj sloj vidljiv spolja ima samo antikorozivno svojstvo… Nije dzabe izmisljen interval mazanja - odokativna metoda je no-go. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10607 Napisano Decembar 15, 2022 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan To što govoriš važi za obične lance, a moderni lanci sa o-x-z ringovima su fabrički već podmazani, ti ringovi-gumice služe da mast ne pobegne, da ostane tamo gde treba, a naše podmazivanje i ima antikorozivno svojstvo, tako i treba, a kada gumice počnu da propadaju onda naše podmazivanje ima još veći značaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 15, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Trenje i temperatura isparavaju lubrikand a pare beze i od ringova. Struktura ringa npr x poboljsava (produzava) vreme potrebno da lubrikant ispari + bolje sluzi kao prasinar, a s obzirom da se i kod x-ringa spominje svrha prasinara, to moze da znaci samo jedno, da mikro prasina moze da prodre i kroz njega i poveca trenje. Ovu pricu je jako lepo potvrdio decko koji je na tenere koristio M-performance lanac i video koliko u stvari znaci lubrikacija kod smanjenja trenja. Plus ljudi koji voze na sprej/ljudi koji voze na neki od oilera - pun reddit postova o duplom lifespanu lanca. Moze dosta toga da se nadje na netu sto dokazuje da je lubrikacija mama. Ja sam za 20k kilometara na Crossrunner-u, uvek da suvozacem i uvek sa v-tec upaljenim lanac imao potrebe da zategnem 0x i to sve zahvaljujuci scottoileru. Na XR-u za 10kkm takodje 0x, takodje zahvaljujuci scottoileru. Raniji motori bez oilera, takodje sa mx lancem, sa redovnim ciscenjem (interval 300km, ili kisa/prasnjav makadam) zatezanje na 5-6k je bilo obavezno. Oiler je postao deo kbavezne opreme na motoru poslednjih 2 i po god od kad sam prvi ugradio. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Decembar 15, 2022 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Meni je motorex adventure dobacivao duze na putu, oko 600 km. Moglo je jos bar 100 km, ali nisam hteo da se dovedem u situaciji da podmazujem sledeceg dana tako da sam to uradio predvece i bio miran tokom voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2452 Napisano Decembar 15, 2022 Andragog, 5019 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Bardahl High speed chain drzi preko 500km. Od svih mi se on najbolje pokazao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 15, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Cime ljudi odredjujete “drzanje”? Slojem paste preko lanca koji je prepun prasincine i veoma je abrazivan?Sent from my iPhone using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22417 Napisano Decembar 15, 2022 Integrisan, 9613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, stegula je napisao: Oiler je postao deo kbavezne opreme na motoru Nekada sam sa cbr1000f (136ks) zgazio 120000km sa dva lanca (RK i AFAM), sada i ove anemije od motora razvuku lanac vrlo brzo. Dal" je do materijala ili su sve kopije (opet los materijal) kod nas jbmliga Evo i licnog iskustva, uzeo da proverim zategnutost posle 2000km, okrecem tocak i gurkam lanac, nije jednako rastegnut! Po 10ak mm razlike. Kupljen je did komplet lanac/ lancanici, snage primerene mom motoru. (U "Motocross team" Kv. imam i fiskal). Sta sada da radim? Takodje, kupih svojevremeno lanac za tdm900 (u "motobike" Kac) razvukao se do neupotrebljivosti posle 5000km! Izgleda nam valjaju one sto se iz kine na metar kupuju. P.S. Ovo "valjaju" se ne odnosi na radnje koje sam pomenuo, vec uopsteno. Lutrija kada kupis (a platis kvalitet kao) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10607 Napisano Decembar 15, 2022 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @stegula Nije stvar u držanju, svaki sprej drži, već je bitno koliko je prljav lanac, to određuje da li ga pereš ili ne, nekad se isprlja prije nekad kasnije, zavisi od vremena, terena gde se vozi, aj da kažemo da se u proseku isprlja za 400-500km, Ja oduvek podmazujem sprejevima i čistim na 500-tinak km, (posle kiše se podrazumeva odma čišćenje) Na bivšem CBR600F sam stavio nov did lanac i lačanike i prešao 25.000km, pola od toga sa suvozačem, možda dvaput sam zatezao lanac, i posle prodao motor a lanac je bio u odličnom stanju i prešao bi još 15-20.000km siguran sam. Promenio Decembar 15, 2022 član Disko Nindža Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...