stegula 177 Napisano Decembar 15, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan @stegula Nije stvar držanju, svaki sprej drži, već je bitno koliko je prljav lanac, to određuje da li ga pereš ili ne, nekad se isprlja prije nekad kasnije, zavisi od vremena, terena gde se vozi, aj da kažemo da se u proseku isprlja za 400-500km, Ja oduvek podmazujem sprejevima i čistim na 500-tinak km, (posle kiše se podrazumeva odma čišćenje) Na bivšem CBR600F sam stavio nov did lanac i lačanike i prešao 25.000km, pola od toga sa suvozačem, možda dvaput sam zatezao lanac, i posle prodao motor a lanac je bio u odličnom stanju i prešao bi još 15-20.000km siguran sam.Ja se slazem da nije stvar u drzanju, pitam kako odredite momenat “mogao je da izdrzi jos sigurno 100km” i slicno?Uzmi uzorak paste sa lanca posle 100, posle 300 i posle 500km voznje na asvaltu, stavi izmedju dva stakla i povuci jedno 10cm ta dva stakla sa naprave trenje. Razdvoj i uporedi izgrebanost kod svakog uzorka. Dace cistu sliku toga i sta “melje” lanac od te tri kilometraze najvise. Kod oilera ili koriscenja ulja za zupcanike/lanac motorne testere itd, taj momenat povecanja abrazivnosti srazmerna kilometrazi ne postoji - mikroprasina se sve vreme spira i “flickuje” sa lanca. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10556 Napisano Decembar 15, 2022 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Oiler jeste bolje rešenje, ali traži dodatni trošak i pravi svinjac po točku, kome to ne smeta, samo napred. Meni sprej radi posao, za moje potrebe je skroz ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 15, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan 100e za vSystem i 600rsd za svaki iduci litar najboljeg stihl ulja za lanac testere (cca 50kkm) vs sprejevi za istu tu kilometrazu, na papiru tesko da se ne isplati xDSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10556 Napisano Decembar 15, 2022 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ko češće menja motore, njemu se ne isplati Zavisi koga pitaš jbg, svako ima neku svoju politiku, neko voli sisate, neko guzate, nekom svejedno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 15, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Menjam motor po sezoni u proseku, ne bih se zrtvovao za pranje i ciscenje i da mi se ne isplati, a oiler moze i da se prebaci Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10556 Napisano Decembar 15, 2022 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi za tih 100 evrića radije noćio još dva dana na moru, planini itd, 'beš ojler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10312 Napisano Decembar 15, 2022 (promenjeno) Drug član, 1519 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Po mom mišljenju sve zavisi od namene motocikla. Podjednako su u pravu i oni koji koriste spejeve i oni koji su ugradili podmazivač lanca. Nekome motor služi kao svakodnevno prevozno sredstvo i tada pranje lanca, prskanje sprejevima ili ručno podmazivanje uljem predstavlja agoniju. "Ojler" je u tim slučajevima spas. Šta ga briga za felnu koja je isprskana, ode povremeno i ispuškira bajk i to je to. Ima i nas koji imamo motor iz hobija, lickamo - pickamo, vozimo kada je lepo vreme i bajk služi za izlete, razne skupove i odlaske na godišnji odmor (eventualno) i tada ojler nije neophodan. Ja ga ne bih ugradio da mi ga neko da za džabe. Lanac perem i podmazujem kada mi je dosadno i to je vid terapije. Promenio Decembar 15, 2022 član bajker71 3 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Decembar 15, 2022 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Ja kažem isto kao ovaj dečko iznad, što vozi Bandita 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10556 Napisano Decembar 15, 2022 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ako je on '71 dečko, šta sam ja koji sam '83? Klinja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 15, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan kad rolnice pobele tojest kad na njima nema više masti ,deo oko ringova je još izuzetno masan ali ipak pomešan sa prašinom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Decembar 15, 2022 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, Disko Nindža said: Ako je on '71 dečko, šta sam ja koji sam '83? Klinja Svako ko ima bandita je dečko 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10556 Napisano Decembar 15, 2022 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Bandit podmlađuje, eliksir, ko vozi Bandita ne troši pare na vijagre, samo na kondome 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8223 Napisano Decembar 15, 2022 Ne silazi, 2147 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan A i nešto produžava. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4606 Napisano Decembar 16, 2022 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Moja vikend terapija... Komplet sprej za pranje i podmazivanje lanca sam dobila na tomboli na MAD kampu. Čini mi se da petrolej bolje opere. Perem i podmazujem lanac na 300km kad je ovakvo vreme, kad je suvo perem na svako drugo podmazivanje. Druga fotka je pre podmazivanja. Nije bolest sve što boli. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2578 Napisano Decembar 16, 2022 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan U svakoj temi koja se tiče podmazivanja i pranja lanca imam isti stav: ulje SAE90 i petrolej za pranje. Ali čim se podmazuje uljem, interval pranja je jako redak. Na svojoj Hondi sam do sad prešao oko 8000km, podmazujem lanac na svakih 200-300km, a do sad nijednom ga nisam prao (ne računam kad puškiram motor, pa se tu lanac opere od prašine). Lanac je uvek čist, sve je uredno. Sprej sam izbacio iz upotrebe pre 2 godine. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13015 Napisano Decembar 16, 2022 Ne silazi, 7434 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje i najjeftinije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 16, 2022 Integrisan, 9577 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam pocinjao da vozim ovi sprejevi nisu ni postojali, prao naftom, podmazivao menjackim uljem... Lanci su mi trajali duze nego sada (kada isprobavam novotarije) 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2578 Napisano Decembar 16, 2022 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Alekre je napisao: Najbolje i najjeftinije. Ne radi se samo o novcu. Najpraktičnije je. A u uputstvu za Hondu NC piše da se podmazivanje lanca radi sa uljem SAE90 ili sa sprejem, pa ko šta voli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Decembar 16, 2022 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Koje SAE90 ulje preporucujete? Probacu tako sa novim motorom Petrolej i cetkica za fafbanje kad perem, SAE90 kad podmazujem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Decembar 16, 2022 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Markone88 je napisao: Koje SAE90 ulje preporucujete? Probacu tako sa novim motorom Petrolej i cetkica za fafbanje kad perem, SAE90 kad podmazujem Sa kakvim novim motorom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 16, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan To cekam i ja da cujem xDSent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Decembar 16, 2022 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, WoodyRider said: Sa kakvim novim motorom? Za mene je nov, nije nov nov :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 16, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Kad ce reveal?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4867 Napisano Decembar 16, 2022 Drug član, 1551 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Eno okacio @Zlatko LA sliku pre sat vremena a koje ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8223 Napisano Decembar 16, 2022 Ne silazi, 2147 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Mare,pa bilo kog proizvođača.E sada ima sa manjim brojevima obeležavanja,tipa 70/80,ali bilo koje menjačko ulje.Samo normalno ne za automatske menjače. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...