Motorcyclist 17250 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 5105 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, N.F.S. said: Ma ima li lepseg?! Stao da pomirisem sumu, uzivam u tome... Put mokar i klizav, taman da neki "frejm" iz oka ne pobegne Svidja mi se motor ali kontam da naspram konkurencije ima sledece nedostatke - tezina (najveci razlog zasto nisam zavoleo vfr), staro ogibljenje i prosecne kocnice? Koje su tvoje zamerke i sta bih popravio na ovom modelu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ja da ce morati jos jedan ECU da se pazari za probe ECU na ovom motoru ima dve mape, moze se prekidacem prebacivati sa jedne na drugu (pisao sam o tome u Brankovoj temi).. Gde je prodata limitirana verzija, takozvana LAMS (Learner Approved) aktivna je mapa u prvom bloku (1) i tu su limitirani obrtaji po stepenima prenosa, drugi blok je bez tih blokada (i tako je jednostavno ukida, presecanjem zice koja forsira koriscenje drugog bloka ili fleskanje/kopiranje ove potonje na mesto prve). E sada, zasto je to nama bitno? Kod otvorenih verzija je takodje tako uz jednu malu razliku, uglovi (retardacija) paljenja po bloku nije ista! Tako npr. (vidi se u tabeli) moja suzana u finalnom prenosu prelazi na "mapu 2", manje snage/vise ustede. Ako i kod nje prebacimo na "1" njen ugao paljenja ce biti drugaciji tako da i sesta postaje "vucna brzina". Mom stilu voznje bi vrv vise odgovaralo da i petu prebacim u mapiranje 2. Sebi cu odraditi mapu koja ce davati ultra smooth odziv na gas i kultivisan (karburatorski) osecaj (ugasen PAIR i fuel cut, temp ukljucivanja ventilatora 95, gasenje 90c), druga mapa (blok) totalno fabricka podesavanja i ukljuceno sve sto je fabrika ukljucila. Prebacivanje sa mape na mapu prekidacem (moze i u radu). Ovakva igranka uz potrebni alat i programe kosta poprilicno te se Branku @Paljevina zahvaljujem na deljenju znanja i resursa. Citam ove mape, gledam dijagrame i hvatam konce uzrocno posledicnih radnji i izmena, kucam ovo u nadi da cu i na prolece imati funkcionalan motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Motorcyclist je napisao: Koje su tvoje zamerke i sta bih popravio na ovom modelu? PRVO (i drugo), vizir! Buka preko 120kmh je ogromna... Kocnice su super. Ja lagan nikada ni imao nisam tako da tu tezinu ne osecam, Marini je problem posto 55kg ima i kroz saobracaj se muci. Mislis da bih ga kupio treci put uz nesto sto meni smeta? Sve je super (u toj cenovnoj klasi!) Vise motora i univerzalnijeg za te novce nema. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17250 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 5105 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, N.F.S. said: PRVO (i drugo), vizir! Buka preko 120kmh je ogromna... Kocnice su super. Ja lagan nikada ni imao nisam tako da tu tezinu ne osecam, Marini je problem posto 55kg ima i kroz saobracaj se muci. Mislis da bih ga kupio treci put uz nesto sto meni smeta? Sve je super (u toj cenovnoj klasi!) Vise motora i univerzalnijeg za te novce nema. Neko poredjenje sa Fazerom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nemam iskustava sa fazerom, sem probe od par minuta nisam nesto duze vozio. Prvi osecaj je (u odnosu fz6 s2, mislim da njega "gadjas" posto fazera ima dosta) koliko noge sire stoje na suzukiju pri voznji (siri rezervoar) i koliko manje snage u nizim obrtajima ima yamaha, gde suzukijem ides bez problema cetvrtom (dvoje na motoru) jamaha mora drugom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17250 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 5105 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, N.F.S. said: Nemam iskustava sa fazerom, sem probe od par minuta nisam nesto duze vozio. Prvi osecaj je (fz6s) koliko noge sire stoje na suzukiju pri voznji (siri rezervoar) i koliko manje snage u nizim obrtajima ima yamaha, gde suzukijem ides bez problema cetvrtom (dvoje na motoru) jamaha mora drugom. Hvala. Uvek si imao cakum-pakum motore i ovaj je jedan od njih 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Poredjenje mapiranja prve i poslednje verzije gsx650f! 144 (i nesto preko) kilobajta izmena, ponajvise u tabli doziranja goriva (verzija koju trenutno vozim je "posnija" u visim obrtajima). Na taj su nacin eto odradili pojacane eko norme i ustedu u potrosnji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Motorcyclist je napisao: Uvek si imao cakum-pakum motore i ovaj je jedan od njih Ovaj je mozda i najnaj do sada, vecinu srafova sam ja prvi odvio, nema ni mikro krpacine ili tako necega! Zato ga nisam ni otudjio (a to baaas volim ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17250 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 5105 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, N.F.S. said: Ovaj je mozda i najnaj do sada, vecinu srafova sam ja prvi odvio, nema ni mikro krpacine ili tako necega! Zato ga nisam ni otudjio (a to baaas volim ) Super ti je bio i onaj Z750S ako se ne varam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10421 Napisano Decembar 26, 2023 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan On 24. 12. 2023. at 21:45, piki je napisao: Kud te ne pita ranije,bio u Luisu pre dve nedelje mogao sam uzeti i tebi i sebi Stiglo malo pre... Imaju ga još na stanju. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 26, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vidjao u beloj bocici, javi bas radi li isto kao ta pre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10421 Napisano Decembar 26, 2023 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Radi, i prošla mi je u istoj boji poklopac. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 26, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas lepo izgleda ovako klot! Dodje mi da poskidam sve ali za sta god da se uhvatim meni treba 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 26, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... a ja dodajem kojesta Pravio sam i za prosli, ojacanja za nosac kofera, na sraf se kaci tore i dole, nema prepravki a ukruti sklop toliko da ja (110kg) mogu na njega sesti (eto ideje ko tovari nazad vise od propisane kilaze) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 26, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na plavoj suzani su bili nesto diskretniji i od prohroma, sada taj materijal nisam imao... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2603 Napisano Decembar 26, 2023 (promenjeno) ODUSTO OD DIJETE, 2652 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Čekam ove sijalice, da li treba neka prepravka oko struje na štopaljki ili samo ubodem i uživam https://www.aliexpress.com/item/1005002737825925.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.43.13971802kZKV9A Promenio Decembar 26, 2023 član ZEMZEM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 26, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ...ubodes i uzivas 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 26, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, ZEMZEM je napisao: samo ubodem i uživam Rekoh da klikem i sebi par... Zem, vidim samo crvene ima 1157 (ove nama trebaju), bele su 1156, nadam se da si prave porucio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 26, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ..i jedna sa koferom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11765 Napisano Decembar 26, 2023 Drug član, 1294 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan smejem se sam sebi,stalno sam u ovoj temi,oni Afrikanci slabo pisu,moracu ja da pocnem cim uhvatim vremena 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11765 Napisano Decembar 26, 2023 Drug član, 1294 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Evo da me ne izbacite 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22245 Napisano Decembar 26, 2023 Integrisan, 9575 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da mi se ustupi motor o kome se slabo pise, ja cu da rasturam, vozim i verno utiske prenosim! P.S. Piki, taj mi je motor sada u komsiluku, da sam znao da ces menjati valjalo je da vizire zamenimo! Uz moju doplatu naravno, jbg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2603 Napisano Decembar 26, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2652 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, N.F.S. je napisao: Rekoh da klikem i sebi par... Zem, vidim samo crvene ima 1157 (ove nama trebaju), bele su 1156, nadam se da si prave porucio. Koje sam poručio sad nisam siguran, mislim da sam bele poručio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2603 Napisano Decembar 26, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2652 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da ubacim jednu sliku sa jurcanja po Italiji. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11765 Napisano Decembar 26, 2023 Drug član, 1294 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, N.F.S. je napisao: Da mi se ustupi motor o kome se slabo pise, ja cu da rasturam, vozim i verno utiske prenosim! P.S. Piki, taj mi je motor sada u komsiluku, da sam znao da ces menjati valjalo je da vizire zamenimo! Uz moju doplatu naravno, jbg Mislim da nema boljeg vizira za ovaj motor od onog babl sto je bio na mom,ajd ja sam Brus Li,ali totalna zavetrina sa njim,sigurno bi i tebi odgovaralo. Ja sam samo svratio usput da pogledam Afriku i eto,dodji teraj,ja dok prst ne izraste ne mogu nista,obilazim garazu i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...