N.F.S. 21642 Napisano Octobar 19, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na proslom gsx-u probah 14 zuba napred (15 je standard), motor osetno "brze puni", drugom kreces, kroz saobracaj se vozis cetvrtom i petom... Mane, mnogo se cesto saltuje, u sestoj na otvorenom drzi visoke obrtaje, prikazuje da se kreces brze i prelazis vise km nego sto si presao. Po GPS-u 10% laze, pri 100kmh ili 100km predjenih (prikazuje da si presao 110km). Sada, dodje red da probam jedan vise napred! 16 zuba... Taman isprobah pistolj iz lidla. Odvio je maticu bez ikakve drame! Crveni lepak je bio tu, par udaraca i sidje! Vozih se kratko ali prija mi, brzine su "duze", tamo gde sam isao cetvrtom sada idem trecom. One situacije kada si u saobracaju pa ti je druga malo a treca mnogo, vise nema, ides drugom, koja se sada malo duze razvlaci, prva takodje, nema potrebe u pola skretanja sa semafora da saltujes u drugu. Koliko primetih (opet po gps-u) pri prikazanih 100kmh na tabli, krecem se oko 106kmh... Toliko za sada drustvo, mozda nekoga zanima 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2558 Napisano Octobar 19, 2021 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan I sta ti je preporuka? Zub manje, zub vise ili standard? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 19, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To je osobno, prema potrebama... Nista ne preporucujem vec kucam kako se u mom slucaju pokazalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12525 Napisano Octobar 19, 2021 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Fabrika uvek optimizuje najpogodnije rešenje za sve uslove u kojima motocikl može da se nađe. Nikada se ne ide u krajnost osim ako se ne radi o motociklima koji su usko specijalizovani. Kao što N.F.S kaže, ostalo po potrebi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7141 Napisano Octobar 19, 2021 (promenjeno) Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Probao ja na VFR jedan više napred. Jako mi se sviđa jer sam ja lenj na gasu, ne volim da šaltam i teram u obrtaje. Za otvoren put i Vojvodinu je super. Već malo Bosne i cik cak... Fabrika... Jedna "mana" je i što pri polasku moraš da ga kvačilaš, mora malo u veće obrtaje da bi krenuo. E sad, promena prednjeg je jako veliki "skok". Bolje je možda ići s zadnjim, manja je razlika, to bi voleo da probam, nazad jedan manje. Edit: Fenomenalno urađen sajt u tu svrhu. Ubacite motor i prenos i vidite uporedo brzine i obrtaje i šta dobijate i šta gubite. Genijalno! https://www.gearingcommander.com/ Promenio Octobar 19, 2021 član Andrej_Hotstepper 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1216 Napisano Octobar 19, 2021 prisutan, 1119 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, dooobri ste Uzeo malo da se vozam CBF-om pa kada si vec tu @milos-v, ukljucuje li i kod tebe ventilator cesto? Gradska voznja.. Hvala da,nije motor pravljen za grada! poslato sa nove rupovke sa kurblom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 19, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alekre je napisao: Fabrika uvek optimizuje najpogodnije rešenje za sve uslove Hmmm, i jeste i nije... Uzecu za primer trkalice, manjih kubikaza.. (cbr600, gsxr600, ninja600, r6...) svi su redom trimovani tako da snage ima od 8k obrtaja, za po ulici sve ispod slabo upotrebljivo, zub manje napred je "obavezan". Kod vecih kubikaza a zbog velike snage zub vise napred rastereti i spusti obrtaje u putnoj brzini (vozio tako 10 godina na cbr 1000f). Sve sto pisem licno sam probao. Fabrika podesi u nekim okvirima, kao sto ogibljenje radimo po svojim prohtevima/tipu puta/stilu voznje, tako se i prenos za potrebe radi. Stunteri ga krate drasticno, dugoprugasi kontra, sve se u zivotu moze stelovati ali prihvatam, lakse je kako stigne Ja i kanale na TV rasporedim kako meni odgovara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7141 Napisano Octobar 19, 2021 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ma jašta, tvoj tavan, tvoje merdevine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 19, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se i podrzavam, vec si negde ovo napisao...Sent from my EML-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7141 Napisano Octobar 19, 2021 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, N.F.S. said: Svidja mi se i podrzavam, vec si negde ovo napisao... Sent from my EML-L09 using Tapatalk To kod nas tako u Banatu... Krene Sosa da pizdara a Lala trk na tavan i digne merdevine.. kad je ova skontala gde se krije kaže "Vraćaj merdevine!" A Lala kaže "Ta ovo je moj tavan i moje merdevine i ja ću biti di ja 'oću." 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 20, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Stigao usb punjac sa voltmetrom i termometrom, stavio @TAZZ negde u temi sliku, odusevio me oblik. I tako, pojavi se na oglasima juce, danas je kod mene Sve lepo ali nema mesta za nosac telefona sada, odoh da smisljam, sta i kako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Octobar 20, 2021 Drug član, 1102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stvarno spremio tebi da poklonim, ali život piše drame, htedoh ti ga doneti na noge ... Da popijem sok. Al' jbg ...Ti si bio brži...Posle 3 meseca...Sent from my Žaomi Pokahontas F46 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 20, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ti si druze dobrodosao pa sve da ti i ovaj dam!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3861 Napisano Octobar 20, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 5004 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, N.F.S. said: Sve lepo ali nema mesta za nosac telefona sada, odoh da smisljam, sta i kako 5-6€, kinez, slika sa mog starog VFR-a. Možeš da nakačiš dosta toga Promenio Octobar 20, 2021 član MOTOM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 20, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Malo modifikovao drzac... Za sada to izgleda/stoji ovako. Kljuc lako dostupan, tabla vidna u celosti. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8005 Napisano Octobar 20, 2021 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ovoliko zezalica nema ni Suhoj 35. Koji si ti zvrk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 20, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne mi se svidja, jedva cekam jutro da poodvijam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7141 Napisano Octobar 20, 2021 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, N.F.S. said: Ma ne mi se svidja, jedva cekam jutro da poodvijam Skidaš? Ti ne treba?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 21, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... Da repozicioniram, cesto koristim telefon kao navigaciju a voltmetar je tu da kad/kad proverim punjenje. Sent from my EML-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 22, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Namuci me prednje ogibljenje vise! Deseti put viskozitet ulja menjam i nivo, ili je tvrdo kao kamen ili "pliva" po putu. Nikako sredinu da nadjem, bas su klosarske stapove koristili. Opruge definitivno ne mogu da me "nose". Razmisljam, isplati li se menjati sve iznutra ili staviti od nekog drugog motora valjano ogibljenje, sa stelovanjem svega. Evo jedne vecernje fotke, nosim kljucic i zavijam po podeok opruge napred. Je li radio neko nesto po ovom pitanju? Volim upravljiv motor, iz tog razloga drzim visoke pritiske u gumama, osecam reljef puta napred! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12525 Napisano Octobar 22, 2021 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To ti je što si rekao. Sve počinje od opruga. Ja nisam verovao koliko je ogromna razlika kada se stavi bolje ogibljenje. Kao da nije isti motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9512 Napisano Octobar 22, 2021 Drug član, 1461 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Lep k'o lutka! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8005 Napisano Octobar 22, 2021 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pod svetlima velegrada.Imaš rešenje za viljušku,samo košta to znaš i ti,jer ako tu viljušku nisi adaptirao po svom ukusu,onda od drugog motora koji ima mogućnost finog štelovanja.Baš sam ti pomogao,jel da.Rekao sam ti ono što znaš mnogo bolje od mene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21642 Napisano Octobar 22, 2021 Integrisan, 9437 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na proslom sam uradio, ventile i hagon opruge... To mi vise nije dostupno za kupovinu, nema u ponudi louis-a. Ima na wemoto-u YSS opruge, niti pise koje su jacine, niti sta.... Bas se lose ponasa napred. Kada podloskama na oprugama podesim pravilno sag, ispravim geometriju, dobijem upravljivost on bude tvrd kao kamen, ovim sabijanjem mu oduzmem trecinu hoda. Bas cu malo istraziti "preko" pasuje li nesto na sraf sto bi se reklo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12525 Napisano Octobar 22, 2021 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Misano ili Bitubo ketridži... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...