Jump to content

Moto Zajednica

Šta se ovo dešava sa ljudima?

Recommended Posts

• Aktivirao se na času, 3283 postova
  • Motocikl: ZZR-1100 museum edition
21 hours ago, Savan said:

ali kad nema prostora, onda ga nema i tačka.

....i onda platiš i ima. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Ako ti se isplati toliko da placas onda je super. Dobro tebi i dobro onome koji naplaćuje.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

• Integrisan, 3289 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Dobro je, imao si srece, jbga, motor ce se srediti, sreca i tvoje rane takodje... 

Srecan oporavak !

Brz oporavak ti zelim i da središ motor sto pre. Zna li se čiji je dzukac?

Još jedan slučaj koliko treba biti oprezan, čak i kad misliš da imaš sve pod kontrolom neko ume da ti poturi nogu. Dešavalo mi se takodje ranije da na putu gde nema ništa, niodakle izleti kuče, drugi put fazan..i onda se zamislis šta bi bilo da je izleteo pod točak a ja ga zavrnuo misleći da je sve bezbedno...

I oprema naravno. Malo je reci da je preko potrebna.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

• Mr., 653 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,

Brz Oporavak,

Istu sam situaciju imao proslo ljeto na povratku s mora u Hercegovini kod Ljubinja. I naravno nema odustajanja :)

• Integrisan, 7519 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
13 hours ago, Woz38 said:

Nije čipovan. Tužiću već nekog/nešto.

Policajci i hitna odradili posao pošteno. 

Ironije na tvu danas sam bio, maskiran doduše, za moto bezbednu vožnju. 4200km tačno pređoh ....

Hvala dobri ljudi, bajkeri. Nedelju dve dok se sve popravi...  ne odustajem, razbih se na skuteru u Meksiku, isto nista drugo do sudbina i neiskustvo(mali točkovi) i samo me motivisalo da položim za A. 

Ako je policija i hitna uradila posao ima i zapisnik.

Nema nekog i nesto, tuzis lokalnu samoupravu. Imas garantovanu lovu 1/1, 99% ce traziti da se nagodite da se ne sudite. Kod mene je odsteta od 30-60.000 dinara za odrasle za decu vise. Uglavnom se svi nagode. Kratak proces, koga god je ujeo uzeo je lovu.

Nije ga ujeo. Eventualno gumu ako je stigao da chapi pre nego je podlegao ranama.

• Integrisan, 3289 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Auh, da se najezis... surova istina...

Mozda im / nam dodje iz dup*ta u glavu...

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

Posle dva dana odmora sa ekipom od 17 ljudi na Rajskoj plazi kod Bratunca,drugar i ja sa suprugama vracamo se preko Loznice za Valjevo.Negde oko 1 popodne u Pricevicu,posle pravca kod  benzinske pumpe dolazi blaza desna krivina pa posle nje blaga leva pa na kratkom pravcu ima kafanica.Dolazim u desnu sa nekih 80-ak km/h,pored bankine je visoka trava,pa se ne vidi al opusteno znam put.U sred krivine uz bankinu DETE vozi biciklicu u suprotnom smeru.Devojcica 5-6 godina na maloj bicikli.Uspeo sam da se uspravim da je ne udarim glavom jer sam zalegao i bio blizu bankine.Drugar je bio na par metara iza mene i video zlo i pomerio se ka beloj liniji i jedva je izbegao jer se uplasila u trenutku i pocela da "seta"sa biciklom.
Otkuda malo dete na regionalnom,prometnom putu?Vozi biciklu uz levu ivicu kolovoza u nepreglednoj krivini.Roditelji?

• Zbunjen 1
  • Tužan 1

• Integrisan, 9779 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Idi sav se najezih, na decu sam mnogo slab.

Stao bi, vratio se pa sa deteom kod roditelja.

• Haha 1

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom
pre 33 minuta, Satelis je napisao:

Stao bi, vratio se pa sa deteom kod roditelja.

Drugar kaze,da je bio sam to bi uradio.Ja nisam mogao da dodjem sebi,ne znam ni kako sam stigao kuci

• Pana, 769 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535
Pre 12 sati, ivica744 je napisao:

Posle dva dana odmora sa ekipom od 17 ljudi na Rajskoj plazi kod Bratunca,drugar i ja sa suprugama vracamo se preko Loznice za Valjevo.Negde oko 1 popodne u Pricevicu,posle pravca kod  benzinske pumpe dolazi blaza desna krivina pa posle nje blaga leva pa na kratkom pravcu ima kafanica.Dolazim u desnu sa nekih 80-ak km/h,pored bankine je visoka trava,pa se ne vidi al opusteno znam put.U sred krivine uz bankinu DETE vozi biciklicu u suprotnom smeru.Devojcica 5-6 godina na maloj bicikli.Uspeo sam da se uspravim da je ne udarim glavom jer sam zalegao i bio blizu bankine.Drugar je bio na par metara iza mene i video zlo i pomerio se ka beloj liniji i jedva je izbegao jer se uplasila u trenutku i pocela da "seta"sa biciklom.
Otkuda malo dete na regionalnom,prometnom putu?Vozi biciklu uz levu ivicu kolovoza u nepreglednoj krivini.Roditelji?

Прошли сте нас на том путу,  црни чопер РУ , плава шедовка НС и мало испред бордо Вираго ША . 

Јесте срели цурицу са козом на подужем поводцу  и гомилом јарића ?    :moto2:    Мислим да коза 7 дана  неће давати млеко.     

Из Љубовије  па на даље нигде знака , путоказа.  У Пецкој  као да је крај пута, нема усмерења за Ваљево.   Јооој  заборавио сам за камере код пећине па смо код Гаје иза Видрака (човеки и сам вози ,  пријатељ је моториста и цене су му ствар договора  :takoje:)  поправљали расположење.

• Pana, 769 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535
pre 20 minuta, ivica744 je napisao:

@Jašim, tri copera na izlasku iz Banje ka Zvorniku. Vlada, Gajin sin je motoras

Da , da , Vlada  al on više nije Gajin sin. ;)    Usvojio ga je Dragan iz Amerike (vozi Gold Wing )  :lol2: 

• Haha 1

• Svrati ponekad, 130 postova

Prošla nedelja, prijatno popodne, ja na skuteru idem iz Beočina u Novi Sad. Prethodno sam se dogovorio sa rođakom da ga posetim na vikendici koja je na obali Dunava kod Ledinaca. Nakon blagog prevoja, jedno 100 m pre skretanja pogledam imali nekog iza mene, nema, uključujem levi pokazivač pravca i idem do središnje linije. U suprotnoj traci nema nikog (valjda sreća). Pogledam još jednom iza sebe, nema nikog. Skoro sam stao, lagano dodajemo gas i skrećem. U tom trenutku krajičkom oka vidim da iza mene doleće u niskom letu bmw, neki x nisam video koji i to u suprotnoj traci. Valjda je hteo da me pretekne. Ne znam kako sam se zaustavio, on je proleteo pored mene ( sigurno je išao preko 100 km/h) i videh da su ZR table. U tom trenutku čujem škripu guma iza sebe i instiktivno dodajemo gas, samo malo. To malo mi je verujem spasilo život. Čiča  u raspalom renaultu 9 pegla puteve. Stao je čovek i počeo da viče na mene ali je odmah odustao kada sam krenuo ka njemu. Nekako sam se dovezao do rođaka i odmah gledam da li mi je ispravna signalizacija, jeste. Moram da kažem da skuter nije mali i da je crven, metalik, vidi se na putu.

Izvinite ako sam udavio sa ovolikim postom.

Ja ne odustajem, vozim i dalje.

Živi bili i čuvajte se!

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 130 postova

Vozim sa opremom koju imam (jakna sa protektorima, rukavice sa protektorima, pojas, kaciga flip-up zbog naočara, uvek u dugim pantalonama i malo čvršća obuća), uvek i po vrućini i samo da skoknem, na skuteru i na motoru. I trudim se da uvek razmišljam i posmatram put i oko puta da bih pokušao da predvidimo tuđe reakcije, kako na dva tako i na četiri točka.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 172 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SA S

S obzirom na ovu situaciju, zadesilo se da sam kuci evo vec 5 meseci i svakodnevno sam u moto saobracaju. Ja uzivam u voznji i po asfaltu a i da skrenem sa puta, nikada mi nije bila svrha voznje da sto brze stignem negde, vec samo da imam tu mogucnost .
Primetio sam, da veliki broj vozaca motora vozi veoma agresivno, konstantno preticanje i na nebezbednim mestima, pune, duple pune i sl su samo crte na putu, u kontra krivinama bez nikakve preglednosti... Svakodnevni udesi sa tragicnim posledicama su normalna vest.
Koliko god da je manjeg gabarita, motocikl a naravno i bicikl ( spominjem zbog veoma cestog krsenja semafora i td licno se uverio) je ucesnik u saobracaju i treba tako da se ponasa, sitni prekršaji se prastaju a veliki ne i tu smo gde smo.
Na sve ovo, da pohvalim veliki broj kolega koje primecujem u mom kraju Cerak-Vidikovac da na ovu vrucinu u svim dobima dana nose svu opremu, i voze sasvim korektno.

• Zainteresovan, 286 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR 600 E
pre 56 minuta, Woz38 je napisao:

Bar su se upoznali umesto samo pozdravili. Drago mi je da su čitavi i preživeli. Ima li još podataka iz udesa ovog iz CG? Deluje ko da su se dogovorili....

Uf.. šta je lik radio u Reno 9? Ne shvatam.

Da, nekad stvarno postoji faktor uraditi pravu stvar da ne dođe do loših posledica. 

Nažalost ima i situacija ma šta radio opasnost je neizbežna. I kotrljanje moguće. Zaštita. Videh skuteraše bez kaciga .... nije bitna boja skutera.

Nista za sad.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja