DeusExMachina 243 Napisano Jul 5, 2020 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi. Imam jedno krajnje pocetnicko pitanje.. Krenuo sam na prvu druzu voznju naravno po najvecoj kisi Posle 200km napravih malo duzu pauzu i primetih na zadnjem tocku nesto sto nikako ne treba da izgleda kako izgleda Deo puta je bio jako neravan sa zakrpama na zakrpama pa sam se protresao posteno a bogami i moj motor. Da ne davim puno ne znam kako se taj deo zove niti cemu sluzi ali me interesuje mogu li malo da popustim maticu vratim poklopac na mesto i pritegnem ponovo?Edukacie radi kako se zove ovaj deo i cemu to sluzi? Sent from my ELE-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8205 Napisano Jul 5, 2020 Solo Rider, 3162 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Odvrni matica i kontra maticu pažljivo. Vrati taj "poklopac" nazad u ležište.Sve vrati kako je bilo. To ti služi za zatezanje lanca. Glavni šraf osovine ne diraj nipošto točak češ izvući iz ose. Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Jul 5, 2020 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala@BaneVuk58 na brzom odgovoru.. Sent from my ELE-L29 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Jul 5, 2020 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Probah ali ne ide.. olabavio sam sraf i probah da vratim polopac ali ne ide. Kao da je sam sraf kriv. Mozda moram da podignem motor na stender. Ovako samo sam mogao da prisrafim nazad. Sent from my ELE-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4270 Napisano Jul 5, 2020 motoras, 2462 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan To tebi,koliko se vidi na slici uopšte ne stoji kako treba. Prvo se vidi da matice ne rade svoju funkciju,a ni plocica jer svuda koliko vidim ima lufta koji mm. To ćeš, ukoliko šraf nije kriv,vratiti na sredinu tako što ćeš otpustiti tu maticu na osovini. Onda ponovo zategnes ove matice za stelovanje da ti bude isto i sa jedne i sa druge strane. Izmeris sublerom,lenjirom,sibicom, cackalicom... Vodiš računa o zategnutosti lanca. Zatim kontramaticu i na kraju maticu osovine. I teraj Lenka Ridju i Zelenka... Nadji neki klip na youtube ili teraj kod majstora ako baš ne znaš. Ne može prostije. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Jul 6, 2020 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Kolega "stari roker" ti je dao par dobrih saveta. Ako neznas kako pravilno da resis ove i druge sitne probleme (ono sto bi svaki vozac dvotockasa trebao da zna), svrati do mene u Borcu sledeci vikend (JBG odo da se vozam po Bosni, bas sad) i potrudicu se da ti pokazem nesto. Ti ces da radis. Ja pijem "s'rozi". 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Jul 6, 2020 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kolega stari roker je dobro objasnio Tu se najverovatnije desilo da ti osovina točka ni nije bila pravilno zategnuta pa se zato i desilo da se od silnog drndanja po putu ona pomerila unazad i popustila onaj zatezač koji ti se posle pomerio na gore i ostao tako jer se osovina posle vratila i zaglavilla ga u tom položaju, ne sekiraj se nije to ništa strašno, popusti sve, našpanuj lanac, zategni osovinu (al redovno) i vozi miško. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Jul 6, 2020 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi na savetima. Svakako ce morati da pogleda neko sa vise iskustva cim se vratim za Beograd. Trenutno sam u istocnoj Srbiji gde ne znam ni za jedan servis dvotockasa pa me je interesovalo da li je sigurno da ovako vozim nazad. @Bruno 68 Hvala Uzivaj u Bosni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1876 Napisano Jul 6, 2020 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Samo probaj da nađeš usput neki servis to se rešava brzo i bolje nego voziti tako. Čak i neki kršten vulkanizer može da ti reši problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Jul 6, 2020 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u tome što ti se osovina/točak pomera unazad, a kad se to dešava lanac se zateže, i bude u nekom momentu nategnut i više nego što treba, pa može da se istegne itd... treba to srediti, nije to neka nauka, skoro pa kao na biciklu tj. na isti princip, samo imaš te zatezače za fino štelovanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano Jul 6, 2020 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Druze ovo je potencijalni problem, kao sto rece Jevta kod prvog vulkanizera stani, kakva crna voznja i nije strasno. Ako je otpustena zadnja osovina onda je strasno, za dalju voznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7767 Napisano Jul 6, 2020 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Kako stoji na drugoj strani? Slikaj ako mozes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Jul 6, 2020 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @bdada mislio sam: nije strašno što se tiče potrebnog znanja mehanike za poravku, pa NARAVNO da ne treba da vozi ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Jul 6, 2020 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan ma jasno je da mora da se sredi. Nisam primetio da se ista pomera niti da je osovina opustena. U svakom slucaju ici ce u servis. Nisam siguran koliko vulkanizer ovde moze da pomogne i kolika je strucnost njihova. Svraticu pa cu pitati znaju li to da rese Sent from my ELE-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano Jul 6, 2020 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Osovinu neces primetiti da je otpustena pod rukom (tada je vec odvrnuta) ali pod opterecenjem je druga prica, vulkanizerima je ovo posao pa im veruj, posebno sto ne mora skinuti tocak nego samo proveriti zategnutost. @Biker-Boy jasno je meni ali laika bolje "uplasi" da sredi odma, uz svo duzno postovanje kolegi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Jul 6, 2020 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Kako stoji na drugoj strani? Slikaj ako mozesEvo kako izgleda sa obe straneSent from my ELE-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1876 Napisano Jul 6, 2020 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kod prvog vulkanizera i rešićeš problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4270 Napisano Jul 6, 2020 motoras, 2462 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ko je španov'o, alal mu. Prvo je namestio lanac,zategao osovinu pa tek onda kontramaticu. Točak možda stoji dobro ,ali spaneri ne. Za lanac ne znamo. Trebalo bi da to namestis kako Bog zapoveda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Jul 6, 2020 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Pojma nemam takvog sam ga kupuo. Zato mi je malo nesigurno da idem kod bilo koga da mi opet ne usere Nasao sam nekog vulkanizera pa cemo videti hoce li znati da namesti. Jel treba na nesto da obratim paznju ili da mu prenesem jer ne verujem da mu je ovo specijalnost. Sent from my ELE-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1876 Napisano Jul 6, 2020 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Lanac da ima hod 3-5 cm to zavisi od modela ali 4 pokriva uglavnom sve. I da se zategne po mogućstvu moment ključem uglavnom na 150Nm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8078 Napisano Jul 6, 2020 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan A, bogami, i koja kap ulja po lancu ne bi škodila - suv je ko barut! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Jul 6, 2020 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Поклопци су постављени наопачке, избачени део иде у виљушку и даје правац да кад затежеш осовину поклопци не побегну као сад. Иначе тај део и леви и десни служи да почетно помериш и фиксираш осовину тамо где је ланац прописно затегнут. Кад си сигуран да си на месту стежеш осовину и то је то. Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4270 Napisano Jul 6, 2020 motoras, 2462 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Krokodilo je napisao: Поклопци су постављени наопачке, избачени део иде у виљушку и даје правац да кад затежеш осовину поклопци не побегну као сад. Иначе тај део и леви и десни служи да почетно помериш о фиксираш осовину тамо где је ланац прописно затегнут. Кад си сигуран да си на месту стежеш осовину и то је то. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Ne bi rekao da je baš tako. Bar koliko se vidi na slikama. Rub poklopca ide tačno po rubu viljuske, tako da se meni čini da i kada bi se okrenuli poklopci kraj viljuske ne bi ušao u kanal na poklopcu,već pored njega. Po samom rubu poklopca. Ps. Čak,trebalo bi da sa druge strane postoji rub koji upadne par mm u viljuske i drži pločicu na mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Jul 6, 2020 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Могуче да нисам у праву, могуче.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Jul 6, 2020 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Vraceno sve na mesto.. Osovina bila zategnuta dobro prosto ne znam kako su se spaneri pomerili.. Sad bi trebalo da je sve ok. Ne osecam da tocak leluja tako da se valjda nista nije ispomeralo. Hvala ljudi na savetima.. Sent from my ELE-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...