Forsberg 4494 Napisano Jun 20, 2020 Drug član, 971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Društvo video sam oglas za par kineskih kopija Givi monokey kofera. Jel ima neko iskustva sa njima? Cena je vrlo dobra, pa baš i ne znam šta da mislim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Jun 20, 2020 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Nebo - zemlja..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BanditVA 462 Napisano Jun 20, 2020 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: "MK Valjevo" Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Isto kao i auspusi, original i kopije.. Ali smatram da i jedno i drugo (mislim kopije) daju i više nego dovoljno za uložen novac.. Ako nemaš za original, uzmi kopiju, mesta ima, i neće spasti sa motora.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 816 Napisano Jun 20, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, BanditVA je napisao: Isto kao i auspusi, original i kopije.. Ali smatram da i jedno i drugo (mislim kopije) daju i više nego dovoljno za uložen novac.. Ako nemaš za original, uzmi kopiju, mesta ima, i neće spasti sa motora.. 'Oće..... Ima na forumu kolega koje je u vožnji, prilikom kočenja, obišao sopstveni kofer! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1021 Napisano Jun 20, 2020 Drug član, 1065 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi za sta ti trebaju i koliko misliš da ih eksploatises. Ja sam imao kao bočne kineske one od 30 eur što jedan kolega prodaje a sada imam neke givi od po 200 eur. Ako ti trebaju povremeno za nekoliko vožnji po Srbiji godisnje mislim da kineski rade posao vise nego odlicni. Realno vizuelno osim što je givi lepsi ja ne vidim neke velike razlike (sigurno da postoje) Ako ti treba top case za svaki dan, posebno veci, onda definitivno givi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21627 Napisano Jun 20, 2020 Integrisan, 9433 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan U jednom periodu nisam sebi mogao priustiti "krsten" kofer a isti mi treba k"o leba Kupim iz Nis-a ukoliko me secanje sluzi kineski za oko 5000din! Veliki, prostran ali plastika se uvija, ako ga zakljucanog za bokove stisnes on se otvori! Iznutra mu uradim "pod" od aluminijumskog lima 3mm zakrivljen tako da dolazi do ledja suvozaca (iznutra, do visine donje polovine, ispod sarki) To ga je ukrutilo i dooobro sam ga tovario, nisam stigao da na duze probam (tdm kod mene bio 24 dana ) ali uz modifikaciju upotrebljiv. Da pojasnim,ta donja ploca se kroz kofer i nosecu plocu srafila za parce plastificiranog sparinga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Jun 20, 2020 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio pre par dana kod kolege@LuckyVladano par kineskih kofera od po 42 litra, kopija givi monokey, za te pare odlični ( 4000 za kofer), debela plastika, neuvijaju se, montirao na bočne nosače, sve superiška. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1021 Napisano Jun 20, 2020 Drug član, 1065 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, alexvicent said: Kupio pre par dana kod kolege@LuckyVladano par kineskih kofera od po 42 litra, kopija givi monokey, za te pare odlični ( 4000 za kofer), debela plastika, neuvijaju se, montirao na bočne nosače, sve superiška. Na te sam ja mislio. Za bočne kofere za povremene voznje odlicni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4494 Napisano Jun 20, 2020 Drug član, 971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Fora je što ni sam ne mogu da se odlučim da li mi trebaju ili ne. Svakako da je lakše putovati sa koferima, ali sam uzeo i onu vodonepropusnu torbu iz Louisa od 40l i sve računam da u nju mogu da se spakujem za 15 dana. Nego sam alav kad vidim dobru cenu, pa bih onda platio i da mi skupljaju prašinu nisu u BG-u pa da mogu da skoknem da ih pogledam tek tako U pitanju su bočni koferi, topcase imam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2379 Napisano Jun 20, 2020 Andragog, 4956 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ti od 42 litra su dobri. Koristio sam ih jednu sezonu kao bočne. Treba paziti na one klizne limove koji zabravljaju kofer za ploču. . Oni se hoće iskriviti ako se kofer baš junački napuni teškim stvarima. Sa dva udarce nekim kamenom preko šrafcigera, oni se lako isprave i teraj. Par puta sam ih zakačio kojekuda , jednom pao prilikom stajanja ali se oni nisu oštetili. Mnogo muzike za malo para. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad.yzf 115 Napisano Jun 21, 2020 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sabac,beograd Motocikl: yamaha 600 r thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Koristio kineze od 42 litra. Odlicno rade posao. Jedanput je spao sa motora zato sto ga nisam zabravio. Samo se izgrebao nije pukao, bio je pun a brzina oko 50km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Jun 21, 2020 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem u spadanju sa motora, moze i mnogo skuplji da otpadne ako ne odradis kako treba Ovde stavis par dodatnih srafova i resis Ali problem je u tome sto je plastika nekvalitetna i uvija se, samim tim hoce i vibracije da pravi i smeta.....sto veci kofer to losija plastika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2379 Napisano Jun 21, 2020 Andragog, 4956 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nje tacno da je plastika nekvalitetna. Ovi od 42 l su kruti ne uvijaju se ni malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Jun 24, 2020 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Lošiji su od GIVI, ali nisu toliko lošiji koliko su jeftiniji. Imao sam bočne, dodatno ih obezbjedim i to je to. Znači može biti dobra kupovina. Ako hoćeš veće brzine, truckanje i sigurnost onda se to mora platiti..... nema ovdje mnogo pameti, računica je jasna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5835 Napisano Jun 25, 2020 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam od nekoga iz Nisa il Pirota kupio kineski pvc kofer sa plocom na zakljucavanje za quad. Jao sta je taj maltretiranja prosao. Koji su to bili udari kad se vozi brzo po kamenju. Lom. Stvari unutra, kao i alat su lupali unutar njega. Kad sam primetio da ce alatke da ga slome ili ostete iznutra, pakovao sam ih u torbu, pa tako u kofer. Da pojasnim, za 4km ne tako loseg puta u koferu pvc boca kole zna da pukne od truckanja i udaraca/ naravno i pritiska, a kilo sljiva za 1km se pretvori u pekmez. Jedino sto sam primetio da se metalni flah koji zabravljuje kofer na njegovu plocu vremenom malo iskrivi, pa kofer dobije lufta i cuje se kad trucka. Ja sam moj vracao na staru poziciju jednom. Presao preko 1500km losih, i nikakvih puteva. Ne izgleda lose, al verujem da su brendirani bar osetno bolji i sigurniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad.yzf 115 Napisano Jun 25, 2020 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Sabac,beograd Motocikl: yamaha 600 r thundercat Prijavi odgovor kao problematičan On 6/21/2020 at 3:16 PM, ianullrich said: Nije problem u spadanju sa motora, moze i mnogo skuplji da otpadne ako ne odradis kako treba Ovde stavis par dodatnih srafova i resis Ali problem je u tome sto je plastika nekvalitetna i uvija se, samim tim hoce i vibracije da pravi i smeta.....sto veci kofer to losija plastika Nisi razumeo moj tekst. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JohnyBravo 55 Napisano Jun 25, 2020 U prolazu, 85 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan TA sam uzeo sa nekakvim kineskim koferom. U startu je bio ojacan na onim "usima" sto brave kofer za plocu. Nekoliko sam puta prepravljao srafove da bi bolje drzali samu plocu, jer jednostavno vremenom se urezu u plocu i olabave se. Sama sarka na koferu se po vrelom suncu uvijala pa se desavalo da poklopac uvije sarku pa da se otvori skroz do kraja. Cinilo mi se da ce da se otopi na nekom vecem suncu. Naravno klaparao je na sve strane prilikom voznje. Prilikom zakljucavanja i otkljucavanja, bravu sam morao da pomeram da bi pogodila da legne na mesto. Prodadoh ga za neke sitne pare i uzeh Givi v46 i Givi plocu. Nebo i zemlja razlika izmedju ove dve opcije. Sada teram i ne razmisljam o koferu. Tovarim stvari u njemu toliko da ga jedva zatvaram. Sada uzeh i Givi e36 bocne, stariji model, cetvrtaste, od kolege sa foruma, odlicnog kvaliteta i od ozbiljne plastike i spreman sam za kraj sveta ;) Sto se mene tice, kinezi kao top varijanta samo za neke manje brzine, za voznju po lokalu, bez nekog preteranog opterecivanja. Kinez kao bocna varijanta, ne znam jer ih nisam tako vozio. Za bilo kakvije ozbiljnije i dalje putovanje sa brdo stvari, samo neki brend. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2379 Napisano Jun 25, 2020 Andragog, 4956 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom smo se razumeli. za taj novac dobri !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Jun 26, 2020 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan On 25.6.2020. at 17:21, nenad.yzf je napisao: Nisi razumeo moj tekst. Ma nisam odgovorio direktno na tvoj post, nego uopsteno..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Jul 11, 2020 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ko da prodaje kineske bocne kofere? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Jul 12, 2020 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ima LuckyVladano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1117 Napisano Jul 16, 2020 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bese to davne 2010 cini mi se, pojavili su se koferi u nekoj prodavnici u Mokroluskoj ulici. Da ne slazem, ali mislim da smo ih platili 1700din kom. Odmah je otislo nas 5-6 i pokupovali sve sto je bilo. Posle su digli cenu na 3000din Uglavnom, ja sam jedan taj kineski vozio kao top case od 2010 do 2019god na krosu, na VFR-u i na KLE-u. Nikada ni jedan problem nisam imao, jednom godisnje npr sam proveravao srafove i to je to. Da napomenem da je u koferu cesto bilo stvari preko 15kg tezine i od prvog dana sam imao malu gurtnu kojom sam obuhvatio ceo kofer i nosac. Za 1700din koliko sam platio kofer, tvrdim da bolji kompromis ne postoji. Na kraju je otisao sa poslednjim motorom. Drugari su ih vozili i kao bocne i kao top case, i niko nikad nije imao problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1418 Napisano Jul 16, 2020 Svrati ponekad, 435 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio kod Laki Vladana Saolin kofere.Trpo po 20 kg u svaki bocni jebo sam im kevu.Jedino sto sam ih gurtnom ucvrscivo sa svaki slucaj.Prosao celu evropu sa njima bez ikakvog problema sve uvek bilo cisto suvo.Doduse sirok si kao autobus al jbg vrse posao. Svaka preporuka za ove kofere sigurno najbolja kupovina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 1984 Napisano Jul 16, 2020 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1019 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam kineze od 42 l prosao sa njim preko 50000km i ne vidim nikakav problem.Jedina im je "mana " sto se zovu kinezi.Kad se polomi ne boli mnogo.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jul 16, 2020 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan A ti, Bobbra, nemoj da me hvalis - uobrazicu se ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...