miskoZA 1 Napisano Jul 3, 2008 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Glupo mi da pitam ovo ali moram. Imam dilemu vezanu za kupovinu motora. Naime svidjaju mi se putni enduro motori zbog svoje svestranosti i Lalajkovih putopisa ali se plašim da nisam dovoljno visok za taj tip motora. Imam 170cm a ne bih da nosim hoklicu da bih se popeo na motor. Možete li vi vlasnici endura da mi kažete koje su visine sedišta na vašim motorima da bih znao ima li neki niži i koji da gledam po oglasima. Ili da ipak pazarim neki custom ??? P.S. Sad sam se setio da se izmerim Unutrašnja strana noge sa patikama 76cm. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Jul 3, 2008 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Africe su u zavisnosti od modela 860mm i 870 mm . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1354 Napisano Jul 3, 2008 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan pa nisu bas niski,ali mogo bi sigurno da ih vozis bez hoklice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jul 3, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=21074.msg277262#msg277262 date=1215073135] Naime svidjaju mi se putni enduro motori zbog svoje svestranosti i Lalajkovih putopisa Eh,taj Lalajko... Probaj transalpa,nizi je od afrike.TDM i Tenere ne znam kakvi su. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 3, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja na XT-u pipkam prstima zemlju a visok sam 185 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk HM 178 Napisano Jul 3, 2008 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam na Xl-u sam podesio visinu sedišta jer mi je prvo setovanje bilo jako nisko, tj ispod sedišta iznad amortizera imaju dva velika aj da kažemo šrafa tj zavrtnja, odvrnuo sam ih do najviše pozicije i sad mi je visina taman (ja sam 189cm) a pre sam sedeo u mestu sa pruženim nogama. I ja ti preporučujem Transalpa jer nije visok kao Africa a nekako mi je i lepši... Skini manuale pa vidi da li ti motori koje hoćeš da kupiš mogu da se podešavaju po visini, ja mislim da kod enduro motora to može gotovo kod svih, nisam siguran... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Jul 3, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Da te razocaram kao sto sam i sama razocarana veliki su tj. dosta visoki. Ja sa 167cm nista od njih izgleda ne mogu da vozim, a bas volim enuro motore. Mada kazu da mogu malo da se spuste. U svakom slucaju moras da probas da sednes, pa ces i sam videti. Ovde imas specifikacije, pa pogledaj sta te zanima: http://bikez.com/brands/index.php Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Jul 3, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan Ja evo vec neki period pokusavam da nadjem yamahu xt125x visinasjedista joj je 83cm a ja sam visok 175cm neznam da li tebe zanimaju ovako male kubikaze ali svejedno mislim da bi mogla voziti i neki veci xt600 je visok manje od 83cm a vidim da neki pisu da to moze da se spusti mada najbolje je da ako poznajes nekog ko ima enduro sjednes na njeov motor i vidis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 3, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan To nije klasicno spustanje motora vec omeksavanje zadnjeg ogibljenja i povecanje njegovog hoda, pa motor vise legne kad sednes na njega.Ali tada takvo vesanje nije za asfaltni put i krivine (tako pise u mom user manualu od KLE-a),jer je nestabilan u krivinama i hoce da "pliva".A tek ako imas saputnika postaje zajebano za voznju (licno sam isprobao!). Ja sam visok 177 i samo prstima dohvatam zemlju kada sedim na KLE-u,a vesanje mi je podeseno na polozaj 4 (ima od 1-5,gde je 5 najtvrdje).Mekano ogibljenje se preporucuje za sporiju voznju iskljucivo po OFF ROAD-u zbog udobnosti i lakse upravljivosti.Tada nema da skace po neravninama i rupama,ali posto KLE i nije za neki ozbiljniji OFF,onda razmisli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miskoZA 1 Napisano Jul 3, 2008 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovde imas specifikacije, pa pogledaj sta te zanima: http://bikez.com/brands/index.php Pregledao. Najniži neki BMW F650GS sa 75cm. 2001. god. Ali nešto ne verujem tim podacima jer u sledećoj godini taj motor ima 78cm. Ovi koji su popularni kod nas (i na oglasima) su svi preko 85cm. Al brate nema teorije da kupim BMW. Ja to ne mogu da platim Bar su za trećinu skuplji od sličnih japanskih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Jul 3, 2008 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Isplati se doplatiti za BMW Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Jul 3, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Isplati se doplatiti za BMW Covek lepo rece da finansijski nije u stanju da kupi BMW, a o tome da li se isplati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Jul 3, 2008 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Jedno od rešenja je spuštanje motora za cca 2-4 cm pomoču zamene metalnog dela (poluge), koju možeš nači u Louisovom katalogu. A druga, što sam je ja primenio je skidanje (tanjenje, brušenje) materiala sa sedišta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 3, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Gledajuci neke enduro motore koji mi se dopadaju i sam se pitao dali su mi previsoki. Kako vozacu treba stopalo treba da se oslanja na tlo? Verujem da u voznji po asfaltu dovoljno da se oslanjaju prsti... cisto da se drzi balans dok se ne krene, ali kakva je situacija u offroad voznji. Koliko je tu kriticno da obe noge mogu da budu full oslonjene. Moze li neko sa iskustvom u offropad voznji da napise nesto vise o ovome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 3, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako bas hocemo da pricamo o izmenama,onda neka zameni tockove sa super-moto felnama i gumama,ali mislim da covek hoce da kupi originalan motor.Nisu te mere bez veze takve,to su radili timovi inzenjera i sve to ima svoje zasto je tako i toliko.Kao sto jedan bezvezni kofer moze toliko da izmeni aerodinamiku i bezbednost voznje,tako i sve prepravke na vesanju i visini remete teziste,upravljivost,lezanje na putu i ko zna sta jos i to onda vise nije taj motor.Pa samo par polozaja na zadnjem amortizeru,a to je okretaj matice srafa za pola kruga,na mom motoru toliko menja ponasanje na putu da ja nisam mogao da verujem.Mada ljudi kod nas voze svasta,sami prave i modifikuju.Ako neko zeli sam da tako nesto eksperimentise i vozi,nemam nista protiv.Ja sam ipak za ORIGINAL fabricko stanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Jul 3, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Gledajuci neke enduro motore koji mi se dopadaju i sam se pitao dali su mi previsoki. Kako vozacu treba stopalo treba da se oslanja na tlo? Verujem da u voznji po asfaltu dovoljno da se oslanjaju prsti... cisto da se drzi balans dok se ne krene, ali kakva je situacija u offroad voznji. Koliko je tu kriticno da obe noge mogu da budu full oslonjene. Moze li neko sa iskustvom u offropad voznji da napise nesto vise o ovome. Pa sad, ja bas mislim i da po asfaltu, tj. prilikom voznje po gradu kad svaki cas stajes na semaforu i gde naleces na divljake u automobilima za koje ne znas kako ce reagovati nije bas pametno da se oslanjas samo na prste, pogotovo ako je motor tezak, ako se ne oslanjas dobro stopalom nemas bas kontrolu nad motorom, ali ja to sve cisto teoretski, tj. bez iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miskoZA 1 Napisano Jul 3, 2008 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=21074.msg277262#msg277262 date=1215073135] Naime svidjaju mi se putni enduro motori zbog svoje svestranosti i Lalajkovih putopisa Eh,taj Lalajko... Probaj transalpa,nizi je od afrike.TDM i Tenere ne znam kakvi su. Transalp 85cm Africa 86,5cm Tenere 86,5cm TDM 79,5cm Na TDM-u bi možda i mogao da prstima dohvatam zemlju ali: 1. mnogo bre veliki motor 850 kubika 2. samim tim i težak 230 kg. 3. ništa nije jeftiniji od BMW-a verovatno zbog tih 200ccm 4. enduro?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Jul 3, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Na TDM-u bi dohvatio prstima zemlju, jer i ja dohvatam, ali samo prstima, a da je tezak jeste- bas zato ga ja vozim u snovima . E sad ne znam kakva je tvoja fizicka konstitucija ??? Postoji i nesto kao mini TDM, tj. TDR, on je dosta laksi, 125kubika, ali po specifikacijama ispada da je vislji od TDM-a, a i cvaja je. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miskoZA 1 Napisano Jul 3, 2008 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na TDM-u bi dohvatio prstima zemlju, jer i ja dohvatam, ali samo prstima, a da je tezak jeste- bas zato ga ja vozim u snovima . E sad ne znam kakva je tvoja fizicka konstitucija ??? Pa i nije neka konstitucija 69kg. Brdski biciklista koji hoće na brdski motor da predje jer ga zamrzilo više da vrti pedale ;D Postoji i nesto kao mini TDM, tj. TDR, on je dosta laksi, 125kubika, ali po specifikacijama ispada da je vislji od TDM-a, a i cvaja je. :-\ Prelep je i lagan i sve što poželiš osim toga što je cvaja i 85cm visina sedišta. A i mislio sam nešto oko 500ccm. Interesantan je u 125 klasi i varadero 125 koji ima isto 15ks kao i tdr a cetvorotaktan je ali ne znam koliko je upotrebljiv za off road. A visina sedišta mu je 80cm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Jul 3, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je bmw f650(koji je endurast) jeftiniji od vecih japanskih endura, a dosta je nizak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 3, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Bemve F650ST - taman. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Jul 3, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Moj brat je visok 174cm i bez problema vozi Apriliju Pegaso. Visina sica je 845 mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Jul 3, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan ja sam 175 i na xt sa obje noge prstima diram asfalt,i to sasvim dovoljno da budem stabilan,kad stavim nogu na kocnicu ili mjenjac,preko pola stopala mi je na podlozi. ja sam malo spustio volan na prednje viljuske,mozda nekih 3cm u sustini jesu visoki ali fabricki podaci nesto i nemaju bas puno veze sa praksom,jer su neka sjedista sira a neka uza,sto dosta znaci visina sjedista na xt je 850 cini mi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bornslippy 51 Napisano Jul 4, 2008 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Na Suzukiju Freewindu moze da se steluje visina sedista samo ne znam tacno koliki je raspon i da li bas moze na svim modelima,ali to ce ti bolje reci vlasnici istog Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 4, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan To stelovanje sedista bi trebalo da je standard kod svih vecih motora. Ja da sam proizvodjac, nebih zeleo da izgubim potencijalnog kupca zbog par centimetara. Posebno bi japanci trebali da razmisljaju na ovaj nacin. Verujem da vecina zaposlenih u npr. Hondi ne moze ni da se popne na neki svoj veci motor. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...