Jump to content

Moto Zajednica

BMW C 400 GT

Recommended Posts

• Drug član, 1123 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Novi model za 2024,sve je isto,samo je boja nova (plava)..A ako nije greška ,opet divljaju sa cenama..Nelogično je "isporuka odmah" tako da je možda i cena greška..

Screenshot_20231227_232102_Polovni Automobili.jpg

Screenshot_20231227_232039_Polovni Automobili.jpg

Screenshot_20231227_231803_Polovni Automobili.jpg

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)

А да се нису ови из Аутогаранта мало залетели са ценама, богме су лепо опиздили цене, ево баш за тај плави што су навели као додатна опрема а ту нема ни Д од додатне опреме на спецификацији ... ено у Радуловићу нов са све додатном опремом у виду грејача за седишта и ручице кошта 8.800, додуше те цене су акцијске за решавање овогодишњег лагера јер треба да стигне нов увоз, колико чух од овог контигента и грејачи сад спадају у стандард опрему а цена ће бити од 9.500 до 9.900 у зависности само од боје

Taj za 8.800 je cena sa popustom , čiste lager,kako si i sam rekao.

A ova autogarant cena će pasti na 9.900 -9500 kad ukalkulišu tradicionalni popust,tako je bilo lani..bar se nadam.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 1 post

Zdravo. Moze pomoc jedna. Visok sam 190cm, 85kg. Planiram do 150km medjugradske relacije najvise. Da li je za mene gt400? Hvala unapred. 

Promenio član Sasa94

• BJB Maxi Scooter Club, 6007 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Stvoren za tebe :moto3:

Razmisli i o Voge SR4 Max. Kopija C400 BMW-a, trenutno na akciji 6200 eura.

• Drug član, 3679 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Da trebalo bi da odgovara bez problema, ali najbolje je da sam probaš. Za tvoju visinu, od novih skutera, odgovarali bi na pr. i Honda ADV350, Voge SR4Max, Zontes 350E, Kymco DTX360 i AK550, pa kreni da gledaš redom :)

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA
Pre 3 sati, Sasa94 je napisao:

Zdravo. Moze pomoc jedna. Visok sam 190cm, 85kg. Planiram do 150km medjugradske relacije najvise. Da li je za mene gt400? Hvala unapred. 

Što se ergonomije tiče, odgovarao bi ti sigurno. Vozio sam ga godinu dana, u svim uslovima, ponekad relacije 200+km u danu, i ne pamtim da sam ikada ukočen ili umoran sjašio sa tog mopeda (visok sam 186cm, 85kg). Sećam se da me je mogućnost pronalaženja idealanog položaja nogu (i stopala) u vožnji uvek iznova oduševljavala. Svakako probaj i druge predložene alternative.

• Sviđa mi se 1

Pre 4 sati, Sasa94 je napisao:

Ti si malo niži i lakši od mene,za dosta visoke (sa dugackim potkolenicama+)i teške ljude jednostavno nemaš bolje rešenje od ovog modela trenutno(a da je nov).Napominjem da je skuter baš lak za manipulaciju i ako deluje robusno.Apropo,udobnosti na dužim putovanjima je Zoran rekao suštinu,nikad nećeš biti umoran na njemu,izuzetan materijal korišćen za sedište(koji nećeš naći na voge npr,voge  ima manje mesta za noge i obrtnog momenta).Tara ,Zlatibor,Sarajevo,Trebinje sve sam to posetio iz BG.(Trebinje nas dvoje na njemu).Pročitaj malo temu da bi video vrline i mane(ukratko,mane:cena,tempomat,rucna kocnica,el.vizir nema za te pare)Nesto mozes da ugradis a nesto ne.Zavrsna obrada i uklapanje,premium nivo..

Edit.AK 550 je vec druga klasa po ceni i kubikazi kad ispruzis noge ,drzis korman baš čudno se sedi(pogrbljeno) ,tako ne bi mogao u krivinu a i bolela bi te ledja(ako si gradjen kao ja).

Forza 750 skuplja i manja ,nema toliko mogucnosti za polozaj nogu kao gt400 ali ide dosta bolje od svih navedenih i skuplja je rega..Da sam malo manji ,vozio bih nju 99%

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)
Pre 5 sati, Sasa94 je napisao:

Апсолутно, још ако си у ногама кракатији то ти је још и додатни плус у избору овог скутера за тебе ... што се тиче удобности, без пардона, ја сам са њим ишао у дану Нови Сад - Нови Пазар и назад, 700 км на њему а моје тело без умора.

@Baniša,može li se nabaviti ovakav za neku razumniju cenu trenutno ili da ga lovim na leto( ili pak kad krenu popusti pred zimu za crni petak).Drastična je razlika preko..

• Drug član, 3679 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Na Motardinnu košta 168,5€. Poštarina preko Pošte Srbije nepunih 12€, ali naplatiće PDV i carinu najverovatnije, pa će to biti skoro isto ko iz Motobikeshop-a :(

WWW.TRADEINN.COM

Buy Tucano urbano Termoscud® Pro Leg Cover BMW C 400 GT - Black, Motorcycle covers from Maintenance with the best offers. Find motorcycle deals in Motardinn | Fast delivery

Hvala Božo.Na tu cenu koji spominjes je bio  popust za crni petak 25%.

Tražili su mi 10 eur da ga donesu mimo zvanične pošte,a da stvar bude gora kad sam bio u Grčkoj ne ubacih jedan u gepek za 160 eur,mrzelo me da izlazim sa auto puta u grad.🤯

Sačekaću i Banišu,možda on ima neku varijantu.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: F900 GSA
On 11. 2. 2024. at 18:22, Sasa94 je napisao:

Ja sam vozio C400GT nešto duže od 3 godine. Visok 186cm težak 95 kg. I sam i dvoje. Sa koferom nazad (najvećim). Prelazio do 500 km u danu. Sve bez ikakvih, i najmanjih problema. 

Apsolutno motor za preporuku. Nećeš imati ama baš nikakvih problema zbog tvojih "tehničkih karakteristika".

Ako treba bilo kakva informacija u vezi iskustva sa ovim skuterom, tu sam.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 389 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

Dobro došao kolega @Vandrokaš ima tema za predstavljanje gde bi bilo u redu da nam se u par reči predstaviš. Verovatno ima još ljudi koje zanima iskustvo sa C400, a vidim da ti je u niku velika Forza, pa taman da ih uporediš.

1 hour ago, Vandrokaš said:

Sa koferom nazad (najvećim)

Pozdrav kolega,dobrošao.

Koji je kofer i držač u pitanju i ako te ne mrzi neku sliku sa koferom da pustiš..?Ako imaš.

Koji su razlozi prelaska na forzu (i mene to zanima),osim jačeg motora..Hod amortizera je tu negde ..a prostora na njoj je čini mi sa za noge manje no na c400gt.

Hvala.

On 12/27/2023 at 11:22 PM, Džim Džarmuš said:

Novi model za 2024,sve je isto,samo je boja nova (plava)..A ako nije greška ,opet divljaju sa cenama..Nelogično je "isporuka odmah" tako da je možda i cena greška..

Screenshot_20231227_232102_Polovni Automobili.jpg

Screenshot_20231227_232039_Polovni Automobili.jpg

Screenshot_20231227_231803_Polovni Automobili.jpg

E da..Zvao ih je kolega ,cena sa sajamskim popustom je 9500 € model za 2024(sve isto samo nova boja)oprema sa grejačima sica i ručki.Jaka priča...

Pre 15 sati, Džim Džarmuš je napisao:

Pozdrav kolega,dobrošao.

Koji je kofer i držač u pitanju i ako te ne mrzi neku sliku sa koferom da pustiš..?Ako imaš.

Koji su razlozi prelaska na forzu (i mene to zanima),osim jačeg motora..Hod amortizera je tu negde ..a prostora na njoj je čini mi sa za noge manje no na c400gt.

Hvala.

Originalan njihov držač (BMW-ov) i kofer SHAD SH58 (modularni u 3 veličine). Pokazao se kao odličan.

20230916_092608.jpg

20230916_092723.jpg

Screenshot_20240229_100901_Gallery.jpg

• Sviđa mi se 3

Ajde da podelim sa vama i svoja iskustva i utiske o C400GT. Verovatno će koristiti onima koji se razmišljaju o tom motoru da čuju utiske. Zasad ih ne bi krstio kao savete, nego eto ... šta drugi pričaju ...

Elem, za mene, odličan, vrhunski motor (skuter). Pre njega sam godinama vozio Piaggio X Evo 400. BMW je bio ozbiljan iskorak (vreme radi svoje).

Stvar je ukusa, ali meni je jedan od najlepših maxi skutera za oko. Kad sam ga uzimao, znao sam za kineski motor. Logika mi je bila da jedan BMW sigurno neće dozvoliti sebi da stavi motor koji je problematičan a pored toga, dali su i garanciju na ceo motor od 5 godina. Završio sam razmišljanje na ovu temu. (BTW kupio sam upravo Hondu koja daje 2 godine garancije).

Motor se vozi odlično. Izuzetno upravljiv (iako ima 220 kg), dovoljno dobro povlači sve do 135 km/h, odlično koči, udoban i izuzetno prostran (za sedenje u različitim položajima), sve komande logične i lake za korišćenje. Vozio sam ga skoro svakodnevno u gradu (i odlično se provlačio svuda gde je moglo) i išao s njim na dnevne izlete po par stotina km. Na autoputu (doduše uvek sam) se bez problema vozio između 130 i 140 km/h. Mogu da idem u detaljnija opisivanja ali tome nema kraja.

Ja sam imao na motoru od dodatne opreme: keyless funkciju (koja pored kontakta za motor obuhvata i zaključavanje volana, poklopac rezervoara, sedište - podizanje, dva pretinca sa strane volana), veći displej sa BMW Connectivity, LED dnevna i automatska svetla (to se sve nekad doplaćivalo i bila dodatna oprema). To je prilikom kupovine/poručivanja motora. Ja sam još dodatno stavio originalan nosač za kofer, SHAD kofer SH58 (to je najveći kofer) i širu stopu za nogaru motora.

Probaću da istaknem neke stvari (neke su već ovde spomenute).

* kvalitet materijala i završna obrada verovatno najbolja koja može da bude na ovakvim stvarima

* dupli diskovi na prednjem točku, što znači puno (X-Max recimo nema duple diskove)

* svetla !!!! svetla su me oduševila; često vozim po mraku i svetla su fantastična. Bolja nego kod polovine kola.

* keyless - kad ga jednom imaš, pečen si za sva vremena (na novom motoru sam i kofer stavio keyless)

* veliki displej i BMW Connectivity - veliki displej je, meni, odličan i navikao sam se na njega (na Forzi ne mogu još uvek da se prebacim i sve mi je malo). Puno podataka, čitkih i preglednih. BMW aplikacija za telefone radi besprekorno (koja uključuje i navigaciju - ne sa klasičnim prikazom ali u praksi korisno, koristio sam nekoliko puta). Hondina aplikacija, recimo, ne radi u Srbiji. A bogami ni u zemljama EU u regionu. Spojivo sa kacigama i vozača i suvozača. Plus tlf pozivi, plus muzika ... ko to voli.

* vizir dovoljno visok da gura sve preko kacige (186 cm sam visok)

* sedište izuzetno prostrano a po meni i udobno; prostora za noge i više nego dovoljno

* dva (dovoljno velika) pretinca za sitnice, sa obe strane, koji se zaključavaju kao i motor, keyless

* potrošnja koja je za mene odlična. Na 1.000 km je tu oko 4l prosek. 

Da li imam zamerke ...? Ne znam da li ih imam ali bih recimo voleo da je na motoru drugačije ili da ima i:

* ima izvor za struju u desnom pretincu ali da bi se koristio mora da se kupi još i BMW adapter za utičnicu koji košta kao i sve što ima oznaku BMW. Mada mi se čini da sam negde pročitao da je to sad drugačije

* taj čuveni elektropodesivi vizir

* tempomat

* kontrola pritiska u gumama

I da završim. BMW C400GT vrhunski motor i za svaku, apsolutno svaku preporuku.

BMW imidž, ovakav ili onakav, cena motora ... o tome neću. To nema veze sa tim da li je motor dobar ili ne. Uvek je bilo koliko para toliko muzike. U to spada i brand BMW.

Usporedbu sa Forzom 750 ću u drugom postu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Honda RoadSync radi u Srbiji, samo ne može da se skine na našem Play store ili Apple store - ima u temi o ADV 350 kako se instalira, nije komplikovano. 

3 hours ago, Vandrokaš said:

Originalan njihov držač (BMW-ov) i kofer SHAD SH58 (modularni u 3 veličine). Pokazao se kao odličan.

20230916_092608.jpg

20230916_092723.jpg

Screenshot_20240229_100901_Gallery.jpg

Hvala.

I baš mi je drago da si malo oživeo temu.Viđam c400gt u saobraćaju nije da nema ljudi,ali niko ništa ne piše otkad je @ПИпезосuzeo Sandru Afriku(Honda crf1000)

Baš ovu kombinaciju sam i ja zamislio(sa sve naslonom za suvozača) i gledam da je realizujem.Taj kofer je nesto najbolje u ponudi..može da se "spljošti" shodno upotrebi i da ne pravi otpor vazduha a nije pun do kraja.

Nosač bmw bi pre nego shad jer je lakši i lepši.

Pitanje:

1.Da li ima nekih čudnih zvukova od držača ili kofera u toku vožnje,rada motora.

2.Da li si se mnogo namučio oko postavljanja sh 58x na ploču od BMW.

Apropo forze 750 imam samo da kažem da bih je ja vozio pre ovoga,da sam malo manji ili ona malo veća (sa prostorom za noge )na vertikalnom fuzasteru.Za sedište ne znam deluje da nije udobno kao bmw..ali to je "od oka procena".Vidim da na adv 750 svi preradjuju masovno sedista..ali ok previse je lep i dobar da mu to ne progledaš kroz prste ))

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja