Motorcyclist 18038 Napisano Februar 5 Integrisan, 5321 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je tako. 4l ulja ispod 3000 din, polusinter, jaso ma2. Ne trazim dalje za sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2886 Napisano Februar 5 Ne silazi, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je tako. 4l ulja ispod 3000 din, polusinter, jaso ma2. Ne trazim dalje za sada.Не стварно, уместо да се људи радују разумној цени и користе га(полуаутоматици, Педе, китајци вон гаранције) па они би требали први да "стану у ред".Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7721 Napisano Februar 5 Drug član, 3185 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Libero said: Nema Fuchs Silkolene Pro 4 XP 10W-50. Provereno više puta, zato i postavljam pitanje. ...zato se napiše koji si grad.. Da možemo da ti pomognemo.. City of sillywalk mi ne otvara na Google, Stanley Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10687 Napisano Februar 5 Hronični Motociklopata, 7407 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, Krokodilo je napisao: Kroon је добар дефинитивно, али Маннол је најбољи у односу квалитета и цене. Толко је добра комбинација да је одбивна, и то је доказ да ми сами потхрањујемо пљачкашке цене уља за моторцикле. Bitna stvar za Kroon Oil je što poznajem prodavca, i mogu da mu verujem kad mi kaže da je originalno ulje, a to puno znači danas u ovom moru falš ulja koje se prodaje u Srbiji i celom Balkanu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2886 Napisano Februar 5 Ne silazi, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bitna stvar za Kroon Oil je što poznajem prodavca, i mogu da mu verujem kad mi kaže da je originalno ulje, a to puno znači danas u ovom moru falš ulja koje se prodaje u Srbiji i celom Balkanu.Причам генерално, иначе веруј да нико не фалсификује јефтина уља. Нема ту добитка.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10887 Napisano Februar 5 Drug član, 1557 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kroon Oil polusintetiku sam godinama koristio u kolima, dok je lokalni majstor imao kombinaciju sa njima. Poslednjih godinu - dve koristim Total i mislim da nije tako dobar. Kroon Oil - odlično ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4273 Napisano Februar 5 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Postoji opšta tema o uljima, ova je vezana za Fuchs Silkolene. Često se vide iskustva "nisam imao problema". Naravno, nije motor od šećera pa da se rastopi, motor treba da pređe mnogo da bi se osetile posledice. Uobičajeni testovi koji su se nekad radili su bili na 50 i 100k i precizno premeravali delovi. Kvalitet ulja nije lako ovako definisati, uobičajeno je da se gleda potrošnja, ono koje se uopšte ne troši se smatra dobrim, što je pogrešno. Kako motor zvuči je nepouzdano, mora se imati puno iskustva i sa određenim agregatom i sa mnoštvom ulja. Kod mokrih kvačila, šaltanje može da bude jedan pokazatelj, ali ni to nije baš merodavno jer ne ide jedno ulje u sve menjače. Mercedes recimo ima zaista mnogo različitih ulja, pa čak i za skoro iste modele, za karavan i limuzinu se razlikuju. No, kad se nešto masovno hvali, ili kudu, sigurno jeste pokazatelj. Povođenje za nalepnicama na trkaćim motorima i autima isto ne znači ništa, plaćena reklama a i samo ulje za trke se razlikuje od uličnog, čak i kad na ambalaži piše "Race". Neka ulja imaju naslikanu sliku nekog motora, čista zabluda je misliti da je to pravi izbor, naprotiv. Cenovni rang nije merilo, jedna firma na glasu koristi isključivo reciklirano bazno ulje i zato ima nisku cenu a na kantici piše sve što postoji, dok recimo Silkolen ima čisto ulje, imaju svoju rafineriju i najbolji laboratoriju na svetu, gok je Castrol čist "who know". Fuch obaveznu reciklažu meša u manje zahtevna maziva, ala tovatna mast. Preporuke servisera mogu biti upitne, kolega Bokilić je još davno napisao, "naj bolje ulje je na kome je najviši rabat". 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7721 Napisano Februar 5 Drug član, 3185 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, đunta said: Postoji opšta tema o uljima, ova je vezana za Fuchs Silkolene. Često se vide iskustva "nisam imao problema". Naravno, nije motor od šećera pa da se rastopi, motor treba da pređe mnogo da bi se osetile posledice. Uobičajeni testovi koji su se nekad radili su bili na 50 i 100k i precizno premeravali delovi. Kvalitet ulja nije lako ovako definisati, uobičajeno je da se gleda potrošnja, ono koje se uopšte ne troši se smatra dobrim, što je pogrešno. Kako motor zvuči je nepouzdano, mora se imati puno iskustva i sa određenim agregatom i sa mnoštvom ulja. Kod mokrih kvačila, šaltanje može da bude jedan pokazatelj, ali ni to nije baš merodavno jer ne ide jedno ulje u sve menjače. Mercedes recimo ima zaista mnogo različitih ulja, pa čak i za skoro iste modele, za karavan i limuzinu se razlikuju. No, kad se nešto masovno hvali, ili kudu, sigurno jeste pokazatelj. Povođenje za nalepnicama na trkaćim motorima i autima isto ne znači ništa, plaćena reklama a i samo ulje za trke se razlikuje od uličnog, čak i kad na ambalaži piše "Race". Neka ulja imaju naslikanu sliku nekog motora, čista zabluda je misliti da je to pravi izbor, naprotiv. Cenovni rang nije merilo, jedna firma na glasu koristi isključivo reciklirano bazno ulje i zato ima nisku cenu a na kantici piše sve što postoji, dok recimo Silkolen ima čisto ulje, imaju svoju rafineriju i najbolji laboratoriju na svetu, gok je Castrol čist "who know". Fuch obaveznu reciklažu meša u manje zahtevna maziva, ala tovatna mast. Preporuke servisera mogu biti upitne, kolega Bokilić je još davno napisao, "naj bolje ulje je na kome je najviši rabat". Od A do Š bukvalno Dodao bi da ni: Potrošnja samog ulja nije tačan pokazatelj kvaliteta. Osećaj na menjaču nije tačan pokazatelj kvaliteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5617 Napisano Februar 5 Drug član, 1638 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, đunta je napisao: Postoji opšta tema o uljima, ova je vezana za Fuchs Silkolene. Često se vide iskustva "nisam imao problema". Naravno, nije motor od šećera pa da se rastopi, motor treba da pređe mnogo da bi se osetile posledice. Uobičajeni testovi koji su se nekad radili su bili na 50 i 100k i precizno premeravali delovi. Kvalitet ulja nije lako ovako definisati, uobičajeno je da se gleda potrošnja, ono koje se uopšte ne troši se smatra dobrim, što je pogrešno. Kako motor zvuči je nepouzdano, mora se imati puno iskustva i sa određenim agregatom i sa mnoštvom ulja. Kod mokrih kvačila, šaltanje može da bude jedan pokazatelj, ali ni to nije baš merodavno jer ne ide jedno ulje u sve menjače. Mercedes recimo ima zaista mnogo različitih ulja, pa čak i za skoro iste modele, za karavan i limuzinu se razlikuju. No, kad se nešto masovno hvali, ili kudu, sigurno jeste pokazatelj. Povođenje za nalepnicama na trkaćim motorima i autima isto ne znači ništa, plaćena reklama a i samo ulje za trke se razlikuje od uličnog, čak i kad na ambalaži piše "Race". Neka ulja imaju naslikanu sliku nekog motora, čista zabluda je misliti da je to pravi izbor, naprotiv. Cenovni rang nije merilo, jedna firma na glasu koristi isključivo reciklirano bazno ulje i zato ima nisku cenu a na kantici piše sve što postoji, dok recimo Silkolen ima čisto ulje, imaju svoju rafineriju i najbolji laboratoriju na svetu, gok je Castrol čist "who know". Fuch obaveznu reciklažu meša u manje zahtevna maziva, ala tovatna mast. Preporuke servisera mogu biti upitne, kolega Bokilić je još davno napisao, "naj bolje ulje je na kome je najviši rabat". Amin !! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2162 Napisano Februar 5 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2102 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: ...zato se napiše koji si grad.. Da možemo da ti pomognemo.. City of sillywalk mi ne otvara na Google, Stanley Živim u Valjevu ali to ne menja situaciju ako pričamo o Delmaxu. U Delmax sistemu ne postoji ovo ulje, grad nema veze sa nabavkom. Ranije sam u Delmaxu kupovao Silkolene za AT koje nikada nisu imali na stanju u lokalnoj prodavnici, već su ga poručivali iz magacina nakon što im dam šifru artikla i količinu. Po pristizanju me obaveste telefonom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 743 Napisano Februar 12 (promenjeno) MK SO Zandarmerije, 614 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan danas sam uzeo u delmaxu u mladenovcu silkolene komp4 10w40. promenili ambalazu ili ja nisam skoro kupovao . nego... uzmem i mann filter,racunam mann je,nije neki krs.e sad zanimljivo- pise uvoznik delmax,zemlja uvoza bosna(znam da se prozivodi ili se proizvodio u bosni),ali pise i proizvedeno u juznoj africi filter je go,nezasticen celofanom,tako stoji u kutiji samo. jel to neko smece,da bacim,pa da kupim krsten. jeste li nailazili na filter koji nema nikakvu zastitu,ja ako se dobro secam prosle godine isti takav ali hiflo hf303,bio je zatvoren folijom-celofanom... mann nije jeftin filter da bi original bio bas ovako go u kutiji. Promenio Februar 12 član brankoXM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2886 Napisano Februar 12 Ne silazi, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan danas sam uzeo u delmaxu u mladenovcu silkolene komp4 10w40. promenili ambalazu ili ja nisam skoro kupovao . nego... uzmem i mann filter,racunam mann je,nije neki krs.e sad zanimljivo- pise uvoznik delmax,zemlja uvoza bosna(znam da se prozivodi ili se proizvodio u bosni),ali pise i proizvedeno u juznoj africi filter je go,nezasticen celofanom,tako stoji u kutiji samo. jel to neko smece,da bacim,pa da kupim krsten. jeste li nailazili na filter koji nema nikakvu zastitu,ja ako se dobro secam prosle godine isti takav ali hiflo hf303,bio je zatvoren folijom-celofanom... mann nije jeftin filter da bi original bio bas ovako go u kutiji. Целофан треба да има на делу где се шрафи. Није цео у целофану. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 743 Napisano Februar 12 MK SO Zandarmerije, 614 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan ovaj je klot,nema celofana.vuce me da ga bacim i kupim neki normalan knecht hengst mahle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17409 Napisano Februar 12 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, brankoXM said: danas sam uzeo u delmaxu u mladenovcu silkolene komp4 10w40. promenili ambalazu ili ja nisam skoro kupovao . nego... uzmem i mann filter,racunam mann je,nije neki krs.e sad zanimljivo- pise uvoznik delmax,zemlja uvoza bosna(znam da se prozivodi ili se proizvodio u bosni),ali pise i proizvedeno u juznoj africi filter je go,nezasticen celofanom,tako stoji u kutiji samo. jel to neko smece,da bacim,pa da kupim krsten. jeste li nailazili na filter koji nema nikakvu zastitu,ja ako se dobro secam prosle godine isti takav ali hiflo hf303,bio je zatvoren folijom-celofanom... mann nije jeftin filter da bi original bio bas ovako go u kutiji. MANN koristim već desetak godina i ne sećam se da sam ga ikada dobio u celofanu (samo kutija). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7721 Napisano Februar 12 Drug član, 3185 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, brankoXM said: ovaj je klot,nema celofana.vuce me da ga bacim i kupim neki normalan knecht hengst mahle Ne tripuj se. Mann je ozbiljna firma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2886 Napisano Februar 12 Ne silazi, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Србија нема увозника за Силколен, све што добијате долази из Хрватске. Ово је редослед земаља где постоји генерални увоз.Sent from my SM-G998B using TapatalkОвако се боље види ваљда. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7721 Napisano Februar 12 Drug član, 3185 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ovo što ja kupujem piše da je Elin Pelin, Bugarska... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 743 Napisano Februar 12 MK SO Zandarmerije, 614 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, zika56 said: MANN koristim već desetak godina i ne sećam se da sam ga ikada dobio u celofanu (samo kutija). sad sam vec mirniji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2886 Napisano Februar 12 Ne silazi, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Србија нема увозника за Силколен, све што добијате долази из Хрватске. Ово је редослед земаља где постоји генерални увоз.Sent from my SM-G998B using TapatalkОвако се боље види ваљда.И Бугарска није на списку.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7721 Napisano Februar 12 Drug član, 3185 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Krokodilo said: И Бугарска није на списку. Sent from my SM-G998B using Tapatalk InterCars ima magacin u Bugarskoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4273 Napisano Februar 12 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan MANN odavno dolazi iz Tešnja, nema foliju a često ni zaptivnu gumicu. Fuch je dozvolio slobodan uvoz ulja direktno, Orbico je hrtvatska firma i oni su jedni od najvećih evropskih kuća u auto grani, Auto Mika distribuira od njih kao uvoznika. A jeste centrala Silkolena u HR, ovde na forumu je bio član koji je tamo inženjer i motoraš, M900 i on je jedan od zaslužnih što se Silkolen nije povukao sa srpskog tržišta, doduše i ondašnji novosadski Orbico je bio uporan u svom stavu i dobro je ispalo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 743 Napisano Februar 12 MK SO Zandarmerije, 614 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan kod gos'n mike silkolene komp4 10w40 skuplje po litru 400 din od delmax-a 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2652 Napisano Februar 12 ODUSTO OD DIJETE, 2678 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupujem u Delmaxu, isto mi rastojanje kao do Mike a i jeftinije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4273 Napisano Februar 13 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, brankoXM je napisao: kod gos'n mike silkolene komp4 10w40 skuplje po litru 400 din od delmax-a Ne ulazim u ničiju politiku cena. Uvek imaju sva ulja na stanju, više puta neko reče da kod Delmaxa nema nekih gradacija uopšte, takođe imaju i ostale potrepštine, odličnu kočionu tečnost, najbolje na svetu ulja za štapove, multigradno ful sintetičko sa estrom, uz to filtere, kočione pločice, svećice...sve svežeg datuma proizvodnje i sigurno original, što je možda i najbitnije. Jeste to lepa razlika u ceni, na 4 litre jedana džabe. Ja sam par puta pokušao ali je bilo traljavo, što je meni za servis najskuplje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 743 Napisano Februar 13 MK SO Zandarmerije, 614 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan razumem.ipak,meni kao sitnom i retkom kupcu ne igra ulogu sto na nekom drugom mestu ima svega uvek na stanju,kad je ovamo litar jeftiniji 400 din. pod uslovom da su na oba mesta originalna ulja,kupicu ono znatno jeftinije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...