Knele123 0 Napisano Mart 28, 2020 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav , imam Hondu CBR 600f4i 2001 , desava mi se da prilikom oduzimanja gasa u voznji motor puca iz auspuha , izbaci plamen . Tako isto se desava i u mestu . Imam auspuh dragon ada heksagonal. Probao sam i sa db kilerom iisto se desava. Da li neko zna sta je uzrok tome? Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22179 Napisano Mart 28, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako ga "zavrtis" visoko i pustis normalno je to... Otvoren izduv tako radi. Moguce da i grana ne dihtuje negde "uz put"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Mart 28, 2020 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Karburatore treba malo preštelovati, I ja imam auspuh iz Ade, doduše Robertov i u normalnoj upotrebi nema pucanja, još manje plamena, a u blokadu mislim da ga nisam nikad ni zavrteo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22179 Napisano Mart 28, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na karburatorima "obogatis" smesu i nema pucanja, ovde je ubrizgavanje... Karburatori su do 2000god (f4) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Mart 28, 2020 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan E da, promaklo mi ono F4 "i" Zar nebi trebalo da može mapa da se promeni na ubrizgavanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22179 Napisano Mart 28, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne, ubrizgavanje pojma nema da si izduv promenio... Ima modela sa dve lambda sonde pa koriguju smesu, kod f4i toga nema... Zavrtis ga i pustis, reseta kao mitraljez! Z750 do 2006god uopste nema lambdu npr (a ubrizgavanje je), moj sa otvorenim sharck-om je detonirao samo tako, pola metra plamena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17107 Napisano Mart 28, 2020 Integrisan, 5032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Proveriti i granu da li negde pusta, zna i od toga da puca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22179 Napisano Mart 28, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist, pokojni Hanneman je kralj (apropo tvog novog avatara ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Mart 28, 2020 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ni karburator nema pojma za promenu auspuha Mada, nisam mislio na promenu mape bukvalno na ubrizgavanju, vec u kompjuteru (Ecu) koji je povezan sa ubrizgavanjem i koji upravlja njime, siguran sam da to remapiranje može da se radi i bez lambda sonde, kontam da mu zato i rade remapiranje jer Ecu ne može to samostalno da uradi bez sondi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22179 Napisano Mart 28, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Xexexe, pa nisam ni mislio da remapira diznu :D, licno, ne znam majstora koji u taj tip ECU-a moze ucitati drugu mapu ili izmeniti sta od parametara. Ali, dodas power commander i onda moze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17107 Napisano Mart 28, 2020 Integrisan, 5032 postova Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, N.F.S. said: @Motorcyclist, pokojni Hanneman je kralj (apropo tvog novog avatara ) Na avataru je gitarista Buckethead Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22179 Napisano Mart 28, 2020 Integrisan, 9549 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan A pomenut je pokojni gitarista Slayera :D, agresivan i brz, virtouz na Ibanez-u... Znam ko je Kofoglavi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7767 Napisano Mart 28, 2020 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Tebi smeta sto izlazi plamen i pucketa iz auspuha pri oduzimanju gasa sa visih obrtaja??? Nista lepse... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Mart 28, 2020 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, N.F.S. je napisao: Xexexe, pa nisam ni mislio da remapira diznu :D, licno, ne znam majstora koji u taj tip ECU-a moze ucitati drugu mapu ili izmeniti sta od parametara. Ali, dodas power commander i onda moze Bas sam nedavno pricao o tome sa burazom koji ima Moto Guzzi Stelvio i kaze mi da za Guzzija sve moze prilicno lako da se nadje na zvanicnim sajtovima fabrike i to za dzabalesko, pa moze da se igra sa mapiranjem, sve opcije otvorene za fino stelovanje, dok recimo Japanske fabrike zvanicno ne daju te opcije/podatke, moras debelo da platis, pa se ljudi snalaze, ili odu u zvanicni servis na dijagnostiku, sto kod nas nazalost nema bas na svakom cosku , servis opremljen kao napolju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Mart 29, 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki moj motor je pucao bez fabrickog auspuha, neki minimalno neki dosta jako zavisi od stelovanja. Sa fabrickim - nista. Al svi su bili karburatori u pitanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Mart 29, 2020 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak utvrdi da li sve pocev od izduvne grane dihtuje i ako je to ok izbac iz motora tzv secondary air sistem, imas negde odozgo na poklopcu ventila jedan ventil koji preko ECU se otvara i pusta vazduh u izduv. Ima vise nacina kako se to radi procitaj na CBR forumima. Ovo se radi kada stavis protocniji auspuh sto je slucaj kod tebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4816 Napisano Mart 29, 2020 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 28.3.2020. at 8:30, Knele123 je napisao: Imam auspuh dragon ada heksagonal. Probao sam i sa db kilerom iisto se desava. mislim da si sam sebi dao odgovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Knele123 0 Napisano April 10, 2020 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 29.3.2020. at 17:29, GixxerK6 je napisao: Za pocetak utvrdi da li sve pocev od izduvne grane dihtuje i ako je to ok izbac iz motora tzv secondary air sistem, imas negde odozgo na poklopcu ventila jedan ventil koji preko ECU se otvara i pusta vazduh u izduv. Ima vise nacina kako se to radi procitaj na CBR forumima. Ovo se radi kada stavis protocniji auspuh sto je slucaj kod tebe. Mozes li mi dati neki link za to? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano April 10, 2020 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes li mi dati neki link za to? Hvala PAIR system removal - CBR Forum - Enthusiast forums for Honda CBR Owners CBRFORUM.COM CBR 600F4 - PAIR system removal - I'm wondering if it's worthwile to remove the PAIR emissions system on my '99 F4. What do I need to do to get rid of it or block it off? Traži na Google cbr600f pair system removal Sent from my SM-G975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano April 10, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan On 28.3.2020. at 9:47, Biker-Boy je napisao: Mada, nisam mislio na promenu mape bukvalno na ubrizgavanju, vec u kompjuteru (Ecu) koji je povezan sa ubrizgavanjem i koji upravlja njime, siguran sam da to remapiranje može da se radi i bez lambda sonde, kontam da mu zato i rade remapiranje jer Ecu ne može to samostalno da uradi bez sondi. ECU imaju evropski motocikli a japanski CDI. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...