Jump to content

Moto Zajednica

Indjija VII Moto festival - 20, 21. i 22. Jun 2008.

Recommended Posts

• Drug član, 1021 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Majice su stvarno dobre,svaka cast,ali,ali koji tusevi,jedan u kampu i to u blatu,tj,kamenu,pa sto ne staviste neku paletu nego smo se kackali ko neke ......!A o napucanim momcima da i ne pricam,primili se kao da obezbeduju Madonu,nije sve u izgledu,treba imati  jos nesto.Toliko o TOM moto festivalu,vise necu komentarisati.Ovo shvatite kao dobronamernu kritiku.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 24 postova

Izgleda koliko sam ja shvatio iz  svih ovih postova da je skup u indjiji izgleda samo skup za jedan dan,  to jest vecina ljudi DODJE U SUBOTU OKO PET SATI popodne I ODE KASNO NAVECE ILI RANO UJUTRU. SVI  koji su  svjesni te  situacije koja tamo vlada (sto se tice hladovine i organizacije) rade tako i znaju da se nista godinama ne mijenja pa se normalno prilagodjavaju situaciji na terenu. Niko se ne pita sta je sa ljudima koji dolaze da provedu citav skup tokom svih dana petak, subota i nedelja. Ljudi dolaze petkom znojavi izmrcvaljeni itd sa velikih razdaljina  s obzirom kakve su junske vrucine normalno da se zapitate da li postoje ikakvi uslovi da se covjek istusira osvjezi malo sredi. Ja sam primjetio da u Indjiji takvih uslova na njihovom terenu nema. Dve cesme i dva tusa improvizovana nemogu pruziti te normalne uslove za boravak na tim uslovima, narocito na onoj prasini koja tamo vlada. Postoje skupovi sa mnogo manjim brojem bajkera ali se organizator domacinski potrudi da obezbjedi uslove da omoguci normalno funkcionisanje na terenu bilo cega od pitanja dobrodoslice i svega ostaloga. Nedopustivo je da niko od domacina na ulaznoj  kapiji nije bio nego samo redari za naplacivanje karti i njihov  smusen pogled itd. Ja taj domacinski odnos nisam primjetio barem sto se tice nas. I nije cilj skupa samo koliko cemo popiti piva nego i mnogo druge stvari koje cine nas ugodjaj.

Mislim da se ovde radi o pitanju racunice  kako manje uloziti a vise izvuci na mene je takav dojam sve ovo ostavilo. Zato Vam bratski savjetujem mjenjajte nesto na bolje.

• Drug član, 1387 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

I ja sam bio tamo u petak oko 15h i nisam ni video a ni cuo nizakakve ulaznice za bazen, takodje nisam video te tuseve koji bodu oci...

• U prolazu, 36 postova

a jebiga treba se snaci sa svom tom masom koja je dosla a ujedno biti i dobar domacin, nemozete glavne organizatore da krivite za ono sto su radili podredjeni, da je zeljko bio na kapiji bila bi druga prica, a oni izbacivaci sto su radilina ulazu  posao ima je da budu takvi, valjda.

A ti terorista dobro sto se nisi pojavio na ispijanje piva, neka crna rupa mi se stvorila u zeludcu samo bi se postideo i otisao pokrivenih usiju :-)

• Zainteresovan, 528 postova

a jebiga treba se snaci sa svom tom masom koja je dosla a ujedno biti i dobar domacin, nemozete glavne organizatore da krivite za ono sto su radili podredjeni, da je zeljko bio na kapiji bila bi druga prica, a oni izbacivaci sto su radilina ulazu  posao ima je da budu takvi, valjda.

A ti terorista dobro sto se nisi pojavio na ispijanje piva, neka crna rupa mi se stvorila u zeludcu samo bi se postideo i otisao pokrivenih usiju :-)

Cela ekipa na moto ulazu 5 momaka iz obezbedjenja + nas 2 koji smo radili na prodaji karata smo dovedeni tu posto je prosle godine manje od 30% ljudi platilo ulaz. Da ste pogledali sa leve strana (kada ste ulazili) do ograda sa unutrasnje strane je stajao uvek neko iz kliuba koji je nadgledao nas rad. Sa strane organizatora je bilo sve dobro zamisljeno ispao je problem koji nije mogao da se resi u hodu a to je da 2 devojke koje su trebale da pozele dobrodoslicu, da vode evidenciju o broju motora i pristiglim clanovima kluba, da dele rakiju i flajere sa progmramom su svoj posao od 9h do 13h jos nekako otaljavale a posle toga su naprosto isceznule. Koliko sam skontao clanstvo kluba ili je bilo zaduzeno za nesto drugo ili je vec suvise popilo da bi tu bili prisutni. Tako da su vam onda upali u oci samo momci ciji je posao da vas puste ako imate kartu ili da vas zaustave ako je nemate. Nek mi javi ili javno ili preko pp ko je imao problem na ulazu a da je imao uredno stavljenu kartu na motor ili na ruku. Nemojte me vuci za jezik da vam pisem koje smo mi glupe sitvacije dovodjeni od strane posetioca, to cu njima ostaviti na cast. Evo vam jedan od najcescih izgovora sto nema kartu ni na motoru ni na ruci" pa brate otkinula se  sa retrovizora od brze voznje" , veoma moguca sitvacija ali kad iskuliras takav pokusaj ulazka onda obavezno sledi recenici" ma dobro ajd platicu ulaz po drugi put" i onda odma zatim pitanje "a koliko je ulaz" e sad vi meni recite ko je ovde lud bio je danas ili juce na skupu i platio je kartu al nezna koliko kosta karta! Ovo je bila  najcesce probana fora. Bilo je i prozivanja na tucu zato sto neko ne zeli da plati ulaz i.... To su vam razlozi zbog kojeg smo svi na ulazu bili malo tvrdjeg stava u  momentima  posle gore navedenih ispada ali to bi potrajalo par minuta.

• U prolazu, 3 postova

Hmmmm podseticute za onaj tajming od 2 sekunde i 84 stotinke za kriglu piva!    ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• U prolazu, 99 postova

prebo grome: nije problem u tome sta je bilo i imalo a sta nije

recimo javno da kazem ,dosao sam oko 18.00

platio ulaznicu niko me nije pitao odakle sam koji klub i slicno .

ni to nezameram posto vi uglavnom neidete na skupovima po srbiji i nezanima vas odakle dolazimo

ali u svoj onoj guzvi da nije postojao covek da pokaze ili ukaze gde mozes da se parkiras

nego da se zajebavamo po onoj rizli ,pa nemoj da mikazes kako to nije moglo da se uradi

pola sata se vrtimo nas troje nemozemo da se parkiramo,najzad i to zavrsismo 5-6 ljudi iz kluba indjija

piju pivo ispred sanka ,to je neozbiljno za jedan takav skup,propusta ima na svakom skupu

nemoze svima da se ugodi ali neke osnovne stvari moraju da se ispostuju

nemoj da shvatis pogresno ovo je dobronamerna kritika,i posto sam i prosle godine bio na istom skupu ,cak mi se i vise svidelo

prosle godine mislim da je bina kamp i ostalo bilo bolje rasporedjeno

pozdrav

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Evo vam jedan od najcescih izgovora sto nema kartu ni na motoru ni na ruci" pa brate otkinula se  sa retrovizora od brze voznje" , veoma moguca sitvacija

Lažu brate,ako je moja preživjela auto - put na retrovizoru,morale su i ostale  :D :D :D

Evo vam jedan od najcescih izgovora sto nema kartu ni na motoru ni na ruci" pa brate otkinula se  sa retrovizora od brze voznje" , veoma moguca sitvacija

Lažu brate,ako je moja preživjela auto - put na retrovizoru,morale su i ostale  :D :D :D

Znam Zare da lazu iako se nisam nikad tako brzo vozio po autoputu al mi prico jedan sto je gledao  ;D

• U prolazu, 51 postova

Primecujem da su ljudi sve osetljiviji na bilo kakve kritike.

Nije vezano samo za ovu temu o Indjiji nego uopsteno.

Cim nekome kazem sta eventualno mislim da mozda moze da se promeni - taj me udavi pola sata razlozima zasto je bas tako kako je on to zamislio najbolje.

sorry za off topic...  :-\

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Evo i mog skromnog doprinosa  ;D ;D ;D Slikano ispred hotela Grand u centru.

post-1334-12878999998432_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: BMW R1100RS

Da su mogli da dobiju bolju lokaciju sigurno bi je iskoristili,a ovako sta je tu je.

Vidi se da su ulozili dosta truda da urede prostor u odnosu na proslu godinu.

Mnogo je bolji raspored.Bina je ok.ali ozvucenje je bas prstalo.

Kerber ok.Istina da je obezbedjenje bilo bas uocljivo i nadmeno kao i lani.

Nekog decka su u petak bas ...Ne znam da li je bas zasluzio ili ne ali neprijatno

je bilo i gledati :o

U povratku prema Rumi naisli smo na decka koji je ispravio krivinu.

U prvi mah je izgledao bez znakova zivota.Kasnije je dosao sebi i jaukao.

Bilo je jos njegovih drugara i ukazana mu je prva pomoc,dok nije stigla hitna i pol.Mislim da se zove Milan.

iz Rume je.Ako neko zna sta je posle bilo...?

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda CBR1100XX - full power Yoshimura exaust system

Evo i ja se vratio kući ! Opća ocjena je veoma pozitivna, samo vruće za poluditi, zbilja hlada vrlo malo, ali moram reći da su se organizatori jako potrudili. Pozdrav svima i vidimo se u Užicu !

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

Cela ekipa na moto ulazu 5 momaka iz obezbedjenja + nas 2 koji smo radili na prodaji karata smo dovedeni tu posto je prosle godine manje od 30% ljudi platilo ulaz. Da ste pogledali sa leve strana (kada ste ulazili) do ograda sa unutrasnje strane je stajao uvek neko iz kliuba koji je nadgledao nas rad. Sa strane organizatora je bilo sve dobro zamisljeno ispao je problem koji nije mogao da se resi u hodu a to je da 2 devojke koje su trebale da pozele dobrodoslicu, da vode evidenciju o broju motora i pristiglim clanovima kluba, da dele rakiju i flajere sa progmramom su svoj posao od 9h do 13h jos nekako otaljavale a posle toga su naprosto isceznule. Koliko sam skontao clanstvo kluba ili je bilo zaduzeno za nesto drugo ili je vec suvise popilo da bi tu bili prisutni. Tako da su vam onda upali u oci samo momci ciji je posao da vas puste ako imate kartu ili da vas zaustave ako je nemate. Nek mi javi ili javno ili preko pp ko je imao problem na ulazu a da je imao uredno stavljenu kartu na motor ili na ruku. Nemojte me vuci za jezik da vam pisem koje smo mi glupe sitvacije dovodjeni od strane posetioca, to cu njima ostaviti na cast. Evo vam jedan od najcescih izgovora sto nema kartu ni na motoru ni na ruci" pa brate otkinula se  sa retrovizora od brze voznje" , veoma moguca sitvacija ali kad iskuliras takav pokusaj ulazka onda obavezno sledi recenici" ma dobro ajd platicu ulaz po drugi put" i onda odma zatim pitanje "a koliko je ulaz" e sad vi meni recite ko je ovde lud bio je danas ili juce na skupu i platio je kartu al nezna koliko kosta karta! Ovo je bila  najcesce probana fora. Bilo je i prozivanja na tucu zato sto neko ne zeli da plati ulaz i.... To su vam razlozi zbog kojeg smo svi na ulazu bili malo tvrdjeg stava u  momentima  posle gore navedenih ispada ali to bi potrajalo par minuta.

A sta kazes na ovo drugar izlazi iz kampa bez one trake jer mu je neko otkinuo traku sa retrovizora i pita PRI IZLAZKU da li mogu da mu stave drugu, covek je rekao da ne moze i tako je drugar 2x platio jeb... ulaz!  >:(

Mislim sta mu je bilo tesko da mu zalepi traku pri izlasku, kad je vec jednom usao je i platio..  ???

A sta kazes na ovo drugar izlazi iz kampa bez one trake jer mu je neko otkinuo traku sa retrovizora i pita PRI IZLAZKU da li mogu da mu stave drugu, covek je rekao da ne moze i tako je drugar 2x platio jeb... ulaz!  >:(

Mislim sta mu je bilo tesko da mu zalepi traku pri izlasku, kad je vec jednom usao je i platio..  ???

Evo sacu odma da ti kazem sta i kako, taj neko sto mu je to odgovrio sam verovatno bio ja posto me je par njih tako nesto pitalo, ko god bi nam se javio izlazeci sa skupa i pozalio nam se na takvu stvar, dogovorili smo se da nam se javi prilikom ponovnog ulaska na skup i to bas onome kome se i javio prilikom izlaska i nikakvih problema nije bilo. A sta je kome tesko da nekome okaci traku pri izlasku a da ne plati je zbog sledeceg 1500 koliko smo nas dvojca zaduzili u subotu + 10000din sitnoga (po 100 dinara) to mu dodje 1500*200+10000=310000din (trista deset hiljada) a posto smo to zaduzenje uredno potpisali na kraju dana se od nas ocekuje da organizatoru predamo karte koje nismo prodali i resto para (310000-(broj ne prodatih karata)*200din). Sto se subote tice svi oni koji su dosli motorom su bili pitani da li zele da im traku (ulaznicu) zalepimo oko ruke ili na motor (bas zbog takvih slucajeva).  A kada neko dodje i eksplicitno trazi da mu se okaci traka i ne zeli nikako drugacije da razgovara onda zavrsi kao taj tvoj drugar koji je 2 puta platio ulaz jer nam nije dozvolio da mu objasnimo na koji nacin moze da se resi nastala sitvacija.

ja sam isao na bazen oba dana po 10 puta i stalno sam ulazio  bez karte posto mi je bila na motoru ;)

I sigurno si se javio nekome i nisi imao nikakav problem ako si se meni javio (imao sam beli kacket na kome je pisalo EFES) onda sam ti sigurno rekao u sali  da kada budes ponovo  ulazio  gace moraju da ti budu mokre  ;D  ;)

• Svrati ponekad, 299 postova

ma koliko zamisao bila lepa ili ne ulaz na skup jednostavno NE MOZE da naplacuje obezbedjenje.za to moraju biti zaduzeni ljudi iz kluba ili ljudi koje klub uposli a nisu obezbedjenje.obezbedjenje je tu da pritrci u pomoc i ne sme podici ruku ili povisiti ton na bikera ako mu za to nije dao odobrenje neko od bikera koji su u organizaciji.jednostavno moto skup nije diskoteka.pre 15-ak godina obezbedjenje nije ni trebalo,nazalost sada je postala potreba angazovati obezbedjenje.ovim ne bih da vredjam nikog iz obezbedjenja ili kluba ovo ja samo dobronameran savet za sledecu organizaciju.i mi smo u sapcu imali istih izgovora.ja sam 3 dana neprestalno stajao na kapiji,svasta sam cuo,znam kakvi su problemi,opet smo na kapiji bili samo mi,clanovi, i opet uspeli da naplatimo 2280 karata,nekad se stvarala guzva ali su svi usli,ko nije imao usao je i bez karte,nalepnicu nije mogao da dobije ali ulaz nije platio,verovatno ima i neko medju vama koji ovo cita da je imao ovakvo iskustvo.opet napominjem ovo nije vredjanje nego savet i dobronameran savet  :);) ;)

• U prolazu, 51 postova

ma koliko zamisao bila lepa ili ne ulaz na skup jednostavno NE MOZE da naplacuje obezbedjenje.za to moraju biti zaduzeni ljudi iz kluba ili ljudi koje klub uposli a nisu obezbedjenje.obezbedjenje je tu da pritrci u pomoc i ne sme podici ruku ili povisiti ton na bikera ako mu za to nije dao odobrenje neko od bikera koji su u organizaciji.jednostavno moto skup nije diskoteka.pre 15-ak godina obezbedjenje nije ni trebalo,nazalost sada je postala potreba angazovati obezbedjenje.ovim ne bih da vredjam nikog iz obezbedjenja ili kluba ovo ja samo dobronameran savet za sledecu organizaciju.i mi smo u sapcu imali istih izgovora.ja sam 3 dana neprestalno stajao na kapiji,svasta sam cuo,znam kakvi su problemi,opet smo na kapiji bili samo mi,clanovi, i opet uspeli da naplatimo 2280 karata,nekad se stvarala guzva ali su svi usli,ko nije imao usao je i bez karte,nalepnicu nije mogao da dobije ali ulaz nije platio,verovatno ima i neko medju vama koji ovo cita da je imao ovakvo iskustvo.opet napominjem ovo nije vredjanje nego savet i dobronameran savet  :);) ;)

Nije lose, vidim da poznajes sustinu. Ali na zalost, izgleda da je sve veci lobi koji zagovara disko-moto-skupove  :(

• U prolazu, 99 postova

Nije lose, vidim da poznajes sustinu. Ali na zalost, izgleda da je sve veci lobi koji zagovara disko-moto-skupove  :(

ma sve je to tacno ali sve smo tezi ljudi i bezobrazniji ljudi moraju da se zastite na neki nacin ko nije bio na kapiji nezna koji sve problemi se stvaraju bez potrebe,i svi su u pravu ,da bito izbegli postavljaju obezbedjenje,ruzno je da se raspravljas sa nekim a posle dolazis kod njega u grad,da bi se to izbeglo verovatno se angazuje obezbedjenje

inace sa papirnom narikvicom oko retrovizora presao sam oko 700 kilometara i nije se odlepila cak sam je teze pocepao sto znaci

da su ljudi na kapiji bili u pravu

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: R1100S

Svaka cast na organizaciji, sto se toga tice bilo je extra kao i uvek! Ali neke stvari sto se tice same sustine pocele su previse da se menjaju, prosto ne znam ni odakle bih poceo . . .

Za pocetak mislim da nema smisla naplacivati  ulaz na skup po osobi a ne po motoru (to nikada nije bilo), cene pica su sve vece (guarana 140, kisela 70 . . . to nikada nije bilo . . .), nekada su te ljudi na ulazu sacekali pitanjem odakle dolazis i iz kog si kluba sa veselom casicom pica eeej gde je sve to?

Sve je manje pravih bajkera (gde su?) a sve vise nabedjenih likova. Nikada se nije kralo po skupovima a sada sve vise moramo da pazimo na stvari koje smo ranije mogli opusteno da ostavimo na motorima!

Pogledajte samo koliko se ljudi prijavilo za obaranje ruku i navlacenje konopca abilo je toliko mase?!!!!

Mislim da sve lagano gubi sustinu.

Pa nije sve u NOVCU!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja